by Filipenko Wed Mar 02, 2022 1:55 pm
fikret selimbašić wrote:Sedmi dan sukoba, vrijeme je za prvi kratki sedmični sažetak.
Rusima u Ukrajini ide sasvim dobro, istina, puno skuplje nego što su očekivali. Biće tu još bitaka ali ishod i pobjednik ovog rata je već poznat. Ide im dobro i puno lakše od očekivanog na internetskim poljima, tamo je stavljen pod apsolutnu kontrolu. Generalni je stav da su za rat krivi: 1.USA 2. EU 3. Ukrajnici, Putin i Rusi sa ratom nemaju ništa osim što su prinuđeni da se brane. Burundi se držao dan-dva ali su Rusi iz dvogodišnje hibernacije aktivirali jednog od svojih najboljih ljudi (ukrajinskog prezimena) tako da je pitanje vremena kada će i Burundi da bude 100% stavljen pod rusku kontrolu.
Inace, mene nimalo ne bi cudilo da je ovo unapred dogovoreno izmedju Rusa i Amera. Ovi njima efektivno prepustaju Ukrajinu i trip da obnavljaju svoje carstvo, dok vrse pivot ka Aziji, dok Ameri krecu da prle Evropu, za pocetak preko cena gasa i LNG infrastrukture, a posle i za sve ostalo, kako bude dolazilo na red. Naravno, ne kazem da je verovatnoca za to ogromna, ali recimo da dajem 10% sanse da je rec o makar delimicno dogovornoj prici.
Mr.Pink wrote:inace da prokomentarisem ovo sa tenkovima i vozilima koji su ostavljeni tako i napusteni po pickim materianam
nije to nikakav znak defetizma ili statijaznam - nego brat rus skonto da mu zivot vredniji od tehnike
znaci na prvi znak njesra - napustaj vozilo
Vec sam govorio o cemu je rec, ali su ljudi pod utiskom ukrajinskih tik-tok videa. Radi se o tome da se prodire toliko brzo i prelazi toliko kilometara, da motorizovanim brigadama ne pada na pamet da cekaju logistiku, da dosipaju gorivo, da iskuliraju 20 minuta. Nego posada biva rasporedjena po drugim vozilima i nastavlja se usiljeni mars. Ionako je rec o slabijoj i starijoj tehnici, odnosno drugorazrednim trupama. Zato i prodiru toliko duboko u Ukrajinu da vec stizu do gradova u sredini drzave - Zaporozja, Krivog Roga, uskoro i Dnjepropetrovska. Dakle, bukvalno je obrnuto od jagnjecih tik-tok brigada sa interneta, koji se raduju gomili ostavljene tehnike - to pokazuje koliko brzo prodiru u zemlju. Pa sad, sto neki seljaci posle nadju napusteni kamion, zapale ga i slikaju se, nema veze, dobro ce doci FSB-u da ih lakse nadje posle rata. Uostalom, (skoro) nigde neke krvi ili ubijenog vojnika, sto jasno govori da vozilo nije zaustavljeno pod borbom. A to da 5 likova kazu "zajebi rat, ajmo mi sad u ukrajinsku sumu u ruskim uniformama", prema tome sam nekako sumnjicav