Srbija i Ukrajina
- Post n°776
Re: Srbija i Ukrajina
Ne odlican je tekst. Ne moze Nato da trpi da ima nepouzdan faktor usred svog dvorista. To je tako i tu se nista ne moze.
- Post n°777
Realizam!Mór Thököly wrote: To je tako i tu se nista ne moze.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°778
Selak: Zatvorio bih zračni prostor iznad Ukrajine i pokazao da imamo većeg
Bogami hrvatski N1 has reached a new low, ovo gore je citat pilota kojeg su zvali da 'analizira'.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°779
Nema nista bitno, ali...eto
https://www.theguardian.com/world/2022/mar/11/russia-may-pressure-serbia-to-undermine-western-balkans-leaders-warn
https://www.theguardian.com/world/2022/mar/11/russia-may-pressure-serbia-to-undermine-western-balkans-leaders-warn
- Post n°780
Na Prvoj, Dejan Lucic objasnjava kako je Zelenski "Hazar", a kako je to bio i Bandera, da Hazari i Azkenazi mrze Ruse, da su se borili na strani nacista, itd.
1/1 antisemtisko ludilo.
1/1 antisemtisko ludilo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°781
Televizije su mnogo ludje od tabloida
Skandal je to sto se radi.
Skandal je to sto se radi.
- Post n°782
šta ti je istoričar sa katedre za srednji vek. nije počelo ovo u Ukrajini 1999. nego u 13. veku...Erős Pista wrote:Bokte
https://www.politika.rs/scc/clanak/501155/Pogledi/Poreklo-rata-u-Ukrajini
- Post n°783
Директор центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић изјавио је данас да су упутили апел Влади Србије да донесе одлуку о пружању привремене заштите на годину дана за избеглице које долазе из Украјине.
Ђуровић је агенцији Бета рекао да је, према њиховим проценама, у Србију код пријатеља, родбине, или у неки приватни смештај већ дошло око 2.000 људи из Украјине, а да је у земљу ушло око 7.000.
„Већ су то бројке за које је јасно да не могу да прођу кроз редовну азилну процедуру”, казао је Ђуровић.
Нагласио је да избеглице тренутно имају право боравка у Србији од 90 дана, али да сем боравка немају право на смештај, здравствену заштиту, образовање и друга права.
„Зато је битно да се то законски уреди. Тај механизам постоји, то је механизам привремене заштите и он се активира онда када долази до масовног прилива људи у земљу због околности које су непредвиђене и које се односе на овакву ситуацију”, казао је Ђуровић, преноси Бета.
Према његовим речима, привремена заштита би била сасвим довољна док се ситуација у Украјини не смири и док се институције у Србији уиграју.
„То је прави механизам за овакво стање. Када имате 2.000 људи, већ не можете да игноришете њихово присуство. То су људи који имају нешто новца, подршку родбине, али питање је времена када ће они да остану без могућности да финансирају свој боравак овде”, рекао је он.
Директор центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила је нагласио да они по истеку 90 дана немају никакав основ боравка у Србији, након чега би или морали да затраже азил, или да помоћ потраже у некој другој земљи.
„Тражење азила код нас не функционише. Прошле године је свега 14 азила додељено. Немогуће је да Канцеларија за азил обради 2.000 захтева избеглица које су код нас, то је технички немогуће”, истакао је Ђуровић.
Он је нагласио да је директива о привременој заштити већ покренута на нивоу Европске уније и да се сада од појединачних чланица очекује да донесу одговарајуће акте.
„Неке су већ донеле које су у нашем суседству, као што су Мађарска и Хрватска. Ми морамо да реагујемо, иако нисмо у ЕУ, да људи који дођу код нас имају сет права који ће им помоћи да превазиђу овакву околност”, казао је Ђуровић.
Објаснио је да тај сет права обухвата право на здравствену заштиту, право на смештај, право на личну исправу, радну дозволу, образовање и низ сличних права које би избеглице из Украјине добиле на период од једне године.
Предложио је и да се размотри опција да они не буду смештени у камповима, већ негде ближе урбаним срединама.
„Ово су ипак људи који имају блиске везе са нама и лакше се много интегришу у систем”, истакао је Ђуровић.
- Post n°784
Nema čuvare?
Last edited by fikret selimbašić on Fri Mar 11, 2022 5:02 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°785
pun je grad brate nekih rusa i ukrajinaca
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°786
prosle nedlje je imo brcice
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°787
Wealthy Russians using Serbian loophole to avoid EU flights ban | Airline industry | The Guardian https://t.co/F8YzZVI8Cv
— Charlie Wells (@charliewwells) March 11, 2022
- Post n°788
eto odakle rusa po gradu
znaci ko nije prodo akcije je bog
znaci ko nije prodo akcije je bog
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°789
500 evra u jednom pravcu je wealthy Russian? Za mesec dana je karta 30000 dinara u jednom pravcu.
Jednom sam na ulici ugazio u nešto, govno ili Englez ne znam ni sam.
Jednom sam na ulici ugazio u nešto, govno ili Englez ne znam ni sam.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°790
rumbeando wrote:Wealthy Russians using Serbian loophole to avoid EU flights ban | Airline industry | The Guardian https://t.co/F8YzZVI8Cv
A nama (Er Srbiji) radi osiguranje?
- Post n°791
Dva ruska SU-34 prate avion od granice do aerodroma, pa opet isto tako u povratku. To nam je osiguranje.Mór Thököly wrote:rumbeando wrote:Wealthy Russians using Serbian loophole to avoid EU flights ban | Airline industry | The Guardian https://t.co/F8YzZVI8Cv
A nama (Er Srbiji) radi osiguranje?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°793
Jel imas bolje objasnjenje?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°795
Meni se vise svidja moje objasnjenje.
_____
- Post n°796
Ja prosto mislim da to tako ne funkcionise
- Post n°797
Usvakom slucaju, ako 1 Kazahstan ne moze da vozi za Moskvu, a sigurno bi voleli, onda je ovo neka teska mutljavina.
- Post n°798
Ко каже да би волели?Mór Thököly wrote:Usvakom slucaju, ako 1 Kazahstan ne moze da vozi za Moskvu, a sigurno bi voleli, onda je ovo neka teska mutljavina.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°799
Kazahstan? Blisko mi je pameti da bi
- Post n°800
https://www.politika.rs/scc/clanak/501378/Pogledi/Mir-je-rat-rat-je-mir
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije