Srbija i Ukrajina
- Post n°402
Re: Srbija i Ukrajina
Ја сад нисам паметан.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°403
Informer
SAD SE VIDI KOLIKO JE SRBIJA PAMETNO ODIGRALA! PUTIN ODGOVORIO, ZAPAD KAŽNJEN ZA SANKCIJE PROTIV RUSIJE! Od 2. marta 2022. svet više neće biti isti! TRAŽILI STE, SAD...
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz „O dodatnim privremenim ekonomskim merama za osiguravanje finansijske stabilnosti Rusije", saopštila je pres-služba Kremlja
Kako je precizirano, ove mere su izazvane „neprijateljskim delovanjem SAD, koje je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, i delovanjem stranih država i međunarodnih organizacija koje su im se pridružile". Usmerene su na zaštitu nacionalnih interesa.
- Od 2. marta 2022. godine zabraniti iznošenje iz Rusije gotovine u stranoj valuti i (ili) monetarnih instrumenata u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 američkih dolara obračunatom po zvaničnom kursu Centralne banke Rusije, utvrđenom na dan iznošenja - navodi se u saopštenju.
Putin je takođe naložio da se od 2. marta za rezidente utvrdi poseban postupak transakcija za izdavanje kredita u rubljama, kao i za prodaju hartija od vrednosti i nepokretnosti stranim licima koja su povezana sa državama koje su uvele sankcije protiv Rusije.
Za sprovođenje takvih operacija biće neophodna dozvola vladine komisije za strane investicije.
- Postupak za sprovođenje (izvršenje) transakcija (operacija) predviđen ovim ukazom ne primenjuje se na transakcije (operacije) u kojima su strane Centralna banka Ruske Federacije i državni organi - precizirano je u saopštenju.
Pored toga, banke imaju pravo da vrše prenos deviza na korespondentske račune u nerezidentnim bankama uz ograničenja predviđena ukazom.
Ukaz stupa na snagu od dana objavljivanja.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°404
kakve ovo uopste ima veze sa Srbijom?
- Post n°405
Srbija pametno odigrala Kad je SRN Srbija "pametno odigrala"
- Post n°406
Ma, Informer. Putin zavrnuo iznosenje gotovine. To im je prva vest na sajtu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°407
i leja je protiv sakncija
=AZXdtDsCmoZgGQrVHDgVCd_ymDpJv1JmHUjUZOe7s3aYSVv6Tvtje252znlhWjYOJh4BNw7LwcVLp0C7khQhGLBXOlVPX__SFYwUr0gZjL1pcyOyiqXOfcxh4K6h7vb7hnU&__tn__=R]-R]Леја Келер
najgore od svega je što se slažem oko sankcija. prvo da švajcarska zablokira račune oligarha i da amerika počne ozbiljno da primenjuje magnitski zakon, pa da mi uvedemo sankcije na rusku jabuku. medjutim, to nije jedino pitanje.
a i đuka najrazumniji
=AZXdtDsCmoZgGQrVHDgVCd_ymDpJv1JmHUjUZOe7s3aYSVv6Tvtje252znlhWjYOJh4BNw7LwcVLp0C7khQhGLBXOlVPX__SFYwUr0gZjL1pcyOyiqXOfcxh4K6h7vb7hnU&__tn__=R]-R]Леја Келер
Jebote, ja ću da se roknem, Djuka je ovde najrazumniji. Šta se ovo dešava.
najgore od svega je što se slažem oko sankcija. prvo da švajcarska zablokira račune oligarha i da amerika počne ozbiljno da primenjuje magnitski zakon, pa da mi uvedemo sankcije na rusku jabuku. medjutim, to nije jedino pitanje.
a i đuka najrazumniji
Jebote, ja ću da se roknem, Djuka je ovde najrazumniji. Šta se ovo dešava.
- Post n°408
Moraju svi da opravdaju.
Ako ga prisrafe nece mu pomoci 20 kolumni
Ako ga prisrafe nece mu pomoci 20 kolumni
- Post n°409
I toranj na Avali crven noćas kao nevino prolivena ukrajinska krv
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°410
plachkica wrote:Jebote, ja ću da se roknem, Djuka je ovde najrazumniji. Šta se ovo dešava.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°411
plachkica wrote:i leja je protiv sakncija
A Englezi da vrate grčku antiku iz British Museuma prvo? I Nika sa Samotrake iz Luvra isto.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°412
Nisam se ovome nadala majke mi...@_nemanjas_ obrati paznju pic.twitter.com/bxqjZ0EIDa
— Nena (@Nena59274168) March 1, 2022
- Post n°413
Srpski pravnik Aleksandar podrzao teritorijalni integritet Ukrajine
- Post n°414
- Post n°415
Air Serbia je ostala gotovo jedina europska aviokompanija koja prometuje direktno prema Moskvi. Nakon što su gotovo sve europske zemlje uvele zabranu letova ruskih aviokompanija, letovi Aeroflota i drugih ruskih avioprijevoznika prema Europi su otkazani, a Rusija je recipročno uvela zabranu letova europskih avioprijevoznika prema toj zemlji.
Kako Srbija nije uvela zabranu letova ruskih aviokompanija, no one u Srbiju ne mogu sletjeti zbog zabrane preleta susjednih država, srbijanska nacionalna aviokompanija među rijetkim je aviokompanijama u Europi koja ima pravo slijetanja u Rusiju.
Air Serbia je to pravo i iskoristila te već danas na povećanu potražnju odgovorila slanjem širokotrupnog zrakoplova tipa A330-200 kojeg inače koristi na redovnoj liniji između Beograda i New Yorka. Na liniji između Beograda i Moskve inače prometuju zrakoplovi tipa A319 i A320, kapaciteta 144 odnosno 174 sjedala.
Do izbijanja rata između Ukrajine i Rusije, Air Serbia je na liniji Beograd - Moskva - Beograd prometovala 8 puta tjedno, no već ovog tjedna najavljeno je čak 12 povratnih letova! Od toga će četiri leta biti obavljena sa širokotrupnim zrakoplovom tipa A330-200 u koji floti srbijanskog avioprijevoznika ima kapacitet od 257 sjedala! Samo ovog tjedna Air Serbia nudi 4.600 sjedala između dva grada, a preko Beograda i nastavak putovanja prema europskim odredištima.
Sljedećeg tjedna, u razdoblju od 07. do 13. ožujka, Air Serbia nudi čak 15 letova na istoj liniji, a s obzirom na to da su svi letovi već sada odlično popunjeni, postoji opcija da će avioprijevoznik naknadno dodati još letova! U navedenom razdoblju u prodaji je 5.450 sjedala, 850 više u odnosu na ovaj tjedan.
Srbijanski avioprijevoznik na ovaj način koristi svoj status "neutralne" aviokompanije i preko svoje mreže letova iz Beograda povezuje Moskvu s europskim destinacijama.
S obzirom na to da je širokotrupni A330-200 u leasingu od AerCapa, postoji mogućnost da će vlasnik u skoro vrijeme zatražiti od prijevoznika da taj zrakoplov ne leti u Rusiju, prvenstveno zbog prevelikog rizika. Naravno, isto se odnosi i na ostale zrakoplove u floti avioprijevoznika koji su u vlasništvu leasing kompanija.
“AerCap intends to fully comply with all applicable sanctions, which will require us to cease our leasing activity with Russian airlines,” the Dublin-based group said, without commenting on whether it will seek to seize back planes.
Shares of AerCap, the world’s biggest leasing firm, traded down 13% as of 10 a.m. in New York, where the firm is listed. About 5% of its plane portfolio is affected, with a market value approaching $2.5 billion, based on analysis from IBA Group.
Kaže bloomberg da je više od polovice komercijalne flote u Rusiji leasano i u tijeku je povlačenje aviona.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°416
A ako nama davalac lizinga uzme, mi mozemo od Rusa uzeti avione, jel?
- Post n°417
Телеграф последња страна:
Путин враћа Новака на прво место!
Могућа суспензија Медведева
Путин враћа Новака на прво место!
Могућа суспензија Медведева
- Post n°418
http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-situacija-zbog-sukoba-u-ukrajini-sve-teza-ekonomski-izazovi-sve-veci.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°419
Evo Ponoš kod Nataše na N1 jasno konstatovao da je Srbija lošom spoljnom politikom sebe dovela do potpune energetske podređenosti Rusiji kao i da bi trebalo de budemo deo rezolucija koje osuđuju agresiju Rusije na Ukrajinu.
— Miloš Nikolić (@MilosLibek) March 2, 2022
- Post n°420
Erős Pista wrote:http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-situacija-zbog-sukoba-u-ukrajini-sve-teza-ekonomski-izazovi-sve-veci.html
Faćamo se u koštac s tendencije
- Post n°421
zvali me jutros iz sns
na fon
na fon
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°422
pitaju el mogu da racunaju na mene
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°423
ja bih rekao da se u sns desava nekakav desant
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°424
http://91.222.7.144/hronika/dusan-bajatovic-organizujem-prikupljanje-novca-za-decu-u-donbasu.-specijalna-operacija-rusije-u-ukrajini-je-ne-samo-borba-za-bezbednost-rusije-nego-i-borba-za-denacifikaciju.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°425
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3883079/kako-je-srbija-glasala-o-deklaracijama-eu-za-osudu-napada-na-suverenitet-i-integritet-ukrajine-protiv-svih-sankcija-rusiji
_____