Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Virus - Page 8 Empty Re: Virus

Post by MNE Thu Feb 10, 2022 11:59 am

jedi/pij/spavaj što više i ne zabrinjavaj se, neš popravit ništa s tim

Post by MNE Thu Feb 10, 2022 3:43 pm

MNE wrote:
    MNE wrote:
    40.42
    35.8
    37.62
    33.93
    36.78
    33.5
    35.4

36.2% prosjek, pad za cijela 3%..svjetlo na kraju tunela
    33.5
    32.3
    30.1
    30.7
    30.56
    28.43
    26.24

30.26% prosjek, pad za skoro 20% iliti odlazi i ova varijanta
    28.64
    24.75
    25.08
    23.94
    24.76
    23.35
    22.46

24.68% prosjek, pad za još 20%
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Feb 10, 2022 3:45 pm

Na bg grobljima stanje kao na vrhu talasa u oktobru/novembru - danas 65 sahrana, u nedelju 30

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 10, 2022 3:47 pm

bemty wrote:zabrinuto. 

peti dan imam umor i mucninu, a umor lici na onaj koji sam imala posle mononukleoze. hronican, tezak, nepovezan sa kolicinom spavanja. ono, pocnu misici da mi drhte od malo crtanja i pricanja sa detetom. 

mozda prodje uskoro, jos je rano da nagadjam, ali posle niza trudnoca i te mononukleoze, uopste vise nemam psihickih kapaciteta da budem opet hronicno fizicki lose. tako da... zabrinuto.

ljudi prijavljuju taj umor. moja zivotna supatnica se isto zali na umor evo nedelju dana od negativnog citanja.

in other news moja keva pocela da smrcka i da je grebe grlo (spavala pored otvorenog prozora kaze). ja zvao ujaka (lekar s iskustvom) a on me iskulirao u fazonu da stvarno masovno najebavaju nevakcinisani. kao strpsile i kapi plus nije korona a da jeste procice. ja naravno samoinicijativno kevu ko prase tovim vitaminima.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    паће

Post by паће Thu Feb 10, 2022 3:56 pm

Гужва испред центра за дисање (ковид амбуланта се од недавно зове респираторни центар, неко је ту кандидат за Његошеву награду) се смањила са одокативних 50 на одокативних тридесет. Места за паркирање и даље нема у кругу од 50м.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    паће

Post by паће Thu Feb 10, 2022 4:55 pm

А чујем како газда од рођендаонице договара следећу муштерију... набадају термине, и каже „откако је невакцинисанима забрањено од осам, сви су преместили за поподне, па оћете од пола три до пола пет, оћете од шест до осам...“.

'начи имамо вирус који уме да гледа на сат.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by beatakeshi Thu Feb 10, 2022 10:00 pm

Broj sahrana na bgd grobljima ove nedelje preko 400, što su novembarske brojke (doduše one niže). Šac metodom, broj umrlih na mesečnom nivou u Srbiji  je 13-14 000.
    lalinea

Post by lalinea Sat Feb 12, 2022 1:50 pm

Bemty, kako je umor, jel ima promena?

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Sotir

Post by Sotir Sat Feb 12, 2022 1:57 pm

Супруга јутрос завршила преглед у Ковид амбуланти на НБг за око 45 мин.
    На улазу било пар људи испред, брзо ушла. 

Брзи тест, послушали плућа, по разговарали, дали терапију. оделили им одмах фавипиравир, без апотеке.
    паће

Post by паће Sat Feb 12, 2022 2:07 pm

Преподне испред центра за дисање нешто мање, око 20-30 напољу. Не знам да ли има везе што је субота. Чак сам успео и да се паркирам преко пута.

Током недеље је било и 30-40-50.

_____
    bemty

Post by bemty Sat Feb 12, 2022 5:18 pm

lalinea wrote:Bemty, kako je umor, jel ima promena?

malo bolje, imam sad periode kad nije strasno, sto mi daje nadu da prolazi. ali referentnog okvira radi: izasla sam da prosetam psa i posle 20 minuta sam bila toliko umorna da je opet krenula mucnina od kolicine napora. otisla sam kuci, misici su mi podrhtavali od napora (nisu stvarno, ali takav je osecaj), ostatak dana u krevetu. ipak, to je bolje nego juce, a juce je bilo bolje nego prekjuce, itd.

_____
    Warning: may contain irony.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Feb 12, 2022 7:25 pm

bemty wrote:
    lalinea wrote:Bemty, kako je umor, jel ima promena?

malo bolje, imam sad periode kad nije strasno, sto mi daje nadu da prolazi. ali referentnog okvira radi: izasla sam da prosetam psa i posle 20 minuta sam bila toliko umorna da je opet krenula mucnina od kolicine napora. otisla sam kuci, misici su mi podrhtavali od napora (nisu stvarno, ali takav je osecaj), ostatak dana u krevetu. ipak, to je bolje nego juce, a juce je bilo bolje nego prekjuce, itd.
    I meni tako počelo prolaziti, prvo kraći periodi, a sad ťuk, ťuk, ťuk, izgleda i po malo duže. Ali danima bio kao od papira.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    bemty

Post by bemty Sat Feb 12, 2022 11:58 pm

daje mi nadu sto je i kod tebe slicno (i sto ide na bolje), mozda je takva progresija normalna za neke. mnogi roditelji iz detetovog razreda se zale na slicne simptome, a svi smo se porazboljevali zajedno kad je protrcalo kroz skolu.

_____
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sun Feb 13, 2022 5:01 pm

Samo sabura, to ti je bosansko strpljenje konotirajući sposobnost dugotrajnog trpljenja. Evo ja naprimjer ozdravih, ali sam sjena onog divjunaka od prije 15 dana, ma sjenine sjene sjena.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    bemty

Post by bemty Mon Feb 14, 2022 11:16 am

14. dana kovida gospodnjeg, odjednom mi je procureo nos ko cesma, i sad boli grlo. osecaj kao da sam na pocetku prehlade. ajde vise brate.

_____
    Sotir

Post by Sotir Mon Feb 14, 2022 11:18 am

Ја сам осећао секрет горе у синусима, као и да се спушта ка грлу после чега сам мало промукао. Али је углавном било мало секрета и нисам га искашљавао.

А онда трећи дан кренуо да цури нос ко чесма, и следећи дан стао као да сам је заврнуо.
    паће

Post by паће Mon Feb 14, 2022 11:19 am

Sotir wrote:Ја сам осећао секрет горе у синусима, као и да се спушта ка грлу после чега сам мало промукао. Али је углавном било мало секрета и нисам га искашљавао.

The secret will out.

_____
    kondo

Post by kondo Mon Feb 14, 2022 11:25 am

jel zabeležena jača migrenasta glavobolja kao (jedini) simptom kovida? malo mi je i podivljao pritisak pa bi da identifikujem da li je od toga ili od virusa.

nisam sklon inače glavoboljama i migrenama. ovo traje skoro 7 dana.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Feb 14, 2022 11:26 am

Pa odi testiraj se
    kondo

Post by kondo Mon Feb 14, 2022 11:27 am

tja, OK. više sam iskustveno pitao a i ne testira mi se za svaku stvar koja mi hvali.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Feb 14, 2022 11:44 am

Pa moze da bude, znam za 1 primer, plus je ta osoba tots migrenozna. Ali bilo je i smalaksalosti
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Feb 14, 2022 12:03 pm

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže da iako je u toj zdravstvenoj ustanovi najviše starijih pacijenata, prošle nedelje ih je veoma uznemirio slučaj muškarca 1976. godište koji je preminuo neposredno nakon prijema.

"Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici, za ovih 15 meseci, naložila da se uradi sudska obdukcija", rekla je Adžić Vukičevićeva.

Ona je navela da je muškarac 1976. godište nije uspeo da pobedi kovid.

"To je slučaj koji je nas u kovid bolnici Batajnica veoma uznemirio tokom prošle nedelje", naglasila je Adžić Vukičevićeva.

"Radi se o jednom mladom čoveku – 1976. godište koji je prve simptome dobio u nedelju. Simptomi su bili kao i kod svih drugih bolesnika", povišena temperatura i bolovi u mišićima. On je registrovan u kovid ambulanti u Zemunu kao lakši slučaj - kaže doktorka.

Ističe da je do rapidnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja došlo tri dana posle toga.

"U sredu na četvrtak kada se javio u prijemno-trijažni centar bio je toliko narušenog opšteg stanja da je došao praktično iz kreveta u šortsu i majici. Odmah je primljen u našu bolnicu, to je bilo u ranim jutarnjim satima, dečko je imao potpuno normalan snimak pluća i potpuno uredan EKG zapis i urednu laboratoriju osim nešto povišenog nivoa hemoglobina i ono što je za brigu bilo to je da nismo mogli da nađemo nijedan palpabilan puls", objasnila je Adžić Vukičevićeva.

Nekoliko minuta nakon toga, ističe, ruke su mu pocrnele i prebačen je u jedinicu intenzivnog lečenja.

"Odmah je započeta reanimacija koja je trajala 52 minuta i on je preminuo", navela je doktorka.

"Ja sam zamolila kolege iz radiološke službe da se, preminulom pacijentu, uradi skener koji je pokazao difuzne trombove, znači svuda ishemijske promene – od glave, pluća, stomaka, gorih i donjih ekstremiteta. Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici, za ovih 15 meseci, naložila da se uradi sudska obdukcija", naglasila je Adžić Vukičevićeva.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Feb 14, 2022 10:22 pm

Britanci su objavili 4 scenarija daljeg razvoja pandemije u toj zemlji. Zelenom bojom označena je povoljnija situacija u odnosu na omikron, narandžastom ista, a crvenom gora.

Virus - Page 8 FLdnuHMagAArlkI?format=jpg&name=large

Virus - Page 8 FLdnuv6agAMP3Bc?format=jpg&name=large

Virus - Page 8 FLdnvevaAAIiAr7?format=jpg&name=large

Virus - Page 8 FLdnwMraQAAe0MG?format=jpg&name=large

This note sets out a range of scenarios to illustrate possible courses of the SARS-CoV-2 pandemic for the UK. All assume that SARS-CoV-2 will continue to circulate for the foreseeable future and that variants will emerge. These are scenarios that illustrate a range of possible futures but are not the only plausible courses that the pandemic could take. Shifts from one scenario to another over time are also possible. An outcome that lies outside the range covered by the four scenarios –better than the reasonable best-case scenario or worse than the reasonable worst-case scenario – cannot be ruled out. In each scenario, it is assumed that a relatively stable, repeating pattern is reached over time (2-10 years) but it is likely that the transition to this will be highly dynamic and unpredictable. It may not be possible to know with confidence from what happens in the next 12-18 months which long-term pattern will emerge.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1054323/S1513_Viral_Evolution_Scenarios.pdf

Dr Zoë Hyde@DrZoeHyde
    Feb 13
    Is the pandemic really over? What’s likely to happen over the next 12-18 months? The UK’s Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE) outline four possible scenarios ranging from optimistic to pessimistic.

Here’s what they describe…🧵
    https://gov.uk/government/publications/academics-viral-evolution-scenarios-10-february-2022…771,3492,193Dr Zoë Hyde@DrZoeHyde·Feb 13

In the best case scenario, the vaccines retain their effectiveness against new variants (which do not show increased transmissibility or severity). Antiviral drugs stop people from getting really sick and these drugs remain effective. Only minor seasonal/regional outbreaks occur.

In the central optimistic scenario, waves of infection continue to occur, driven by waning immunity and/or new variants. There will be good & bad years; some variants will cause more severe disease. Immunity protects most people but resistance to antiviral drugs begins to appear.

In the central pessimistic scenario, there are repeated, disruptive waves of infection driven by the unpredictable emergence of variants. Existing immunity and new vaccines continue to protect most people, but resistance to antiviral drugs is widespread.

In the worst case scenario, high levels of human transmission, incomplete global vaccination, and transmission among animals leads to repeated emergence of variants (some of which cause more severe disease and escape immunity). There are increased long-term impacts of infection.

Regardless of which scenario ends up being correct, SAGE assume it will take considerable time before a stable state is reached (2 to 10 years).

They write that the transition phase is likely to be “highly dynamic and unpredictable.”

My 2 cents on the report: the best case scenario doesn’t seem realistic. It’s inconsistent with what’s occurred so far (at least with regard to transmissibility & antigenic evolution). I think elements of the central optimistic scenario are unlikely too, particularly seasonality.

Based on our experience with SARS-CoV-2 to date, the central pessimistic scenario seems most likely to me. However, I think one element of the worst case scenario - increased long-term impacts following infection - may also be correct.

This is why I think we need a #VaccinesPLUS strategy to keep cases low until we can develop more effective vaccines (particularly intranasal vaccines that may better prevent infection & transmission). We can do more with simple measures like ventilation that don’t burden people.

The key take-home message is the pandemic is far from over, unless we’re lucky enough that the best case scenario is correct. But trusting our luck is unlikely to be a winning strategy. If we want the pandemic to end, we need to do the work (#VaccinesPLUS) to make that happen.

https://twitter.com/DrZoeHyde/status/1492775840140394497 (i nadalje)
    kondo

Post by kondo Tue Feb 15, 2022 8:53 am

E, ja pozitivan i u Grckoj.

Za sada bez drame, noc protekla mirno i bez nekog realnog pogorsanja.

Generalno stanje vise naginje nekoj ranoj prehladi. Blaga glavobolja.

Ne radi mi topolomer ali ne bi rekao da imam povišenu temperaturu

I tako, videću kako ide pa ću možda uraditi laboratoriju za početak.

Imam neke antibiotike pri ruci, one koji su se pili za koronu pre godinu dana.

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Feb 15, 2022 9:00 am

Reko bih ti da pocnes da ih pijes odmah, ali posto imamo ovde ogranicen uvid druge stbari koje te muce - ne smem Virus - Page 8 1949538119 kreni masivno sa vitaminima, mnogo. toplog caja ili bilo koje tecnosti i, kljuc - lezi, sedi, ne mrdaj.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 10:33 pm