Virus
- Post n°103
Re: Virus
За само четири дана, Унија синдиката просветних радника Србије добила је податке о чак 8.500 заражених радника у школама, од теткица до наставника и административног особља.
– Од тога је 6.000 наставника, а 2.500 осталих радника у школи – каже за Телеграф Јасна Јанковић, председница овог синдиката.
---
– Од тога је 6.000 наставника, а 2.500 осталих радника у школи – каже за Телеграф Јасна Јанковић, председница овог синдиката.
---
- Post n°104
Pomor.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°105
Директива у школама, болницама, вероватно и осталим државним фирмама:
Ко је био у контакту са зараженим, а вакцинисан је, иде нормално и даље на посао, без тестирања.
Ко је био у контакту са зараженим, а вакцинисан је, иде нормално и даље на посао, без тестирања.
- Post n°107
Mozda ne bas namerni, ali svakako predvidjeni.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°108
u detetovom razredu sedmoro dece izvan stroja i uciteljica engleskog
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°109
33.5MNE wrote:40.42MNE wrote:
37.33
37.9
35.54
36.23
37.24
39.77
38.31
37.47% prosjek, taman isto
35.8
37.62
33.93
36.78
33.5
35.4
36.2% prosjek, pad za cijela 3%..svjetlo na kraju tunela
32.3
30.1
30.7
30.56
28.43
26.24
30.26% prosjek, pad za skoro 20% iliti odlazi i ova varijanta
- Post n°110
Erős Pista wrote:Mozda ne bas namerni, ali svakako predvidjeni.
Pa mislim, znaju sta ce se desiti. Nije pomor da ce konkretno ti ljudi umreti (najvrv)), ali oni ce preneti nekom ko hoce. Mislim, zvanicni broj umrlih se priblizava najcrnjim talasima, a ti pustas da sveide haj huj.
- Post n°111
Neverovatan otpor prema onlajn nastavi i onlajn radu od kuce je rezultat drustva koje i inace ima ogromnih problema u prevazilazenju tradicionalnih modela bilo cega. Prost odrugo nista se nije moglo ni ocekivati.
- Post n°112
Ima i toga, ali ima i toga sto drzava nije uradila nista da se to sprovede kako treba. Onlajn nastava je pala teret nastavnika, dece i roditelja, i svi su se pod tim teretom slomili, a kako i ne bi kad im niko nije pomogao. Naravno, isto je i nastaom uzivo u vanrednim uslovima.
_____
- Post n°113
Настава онлајн функционише јако лоше.
Мало деце, углавном они који родитељи терају да раде код куће, успевају да задрже исти ниво
Остали - падају за преко једне оцене на доле.
Плус што се појављују рупе у знању, не пређе се добро сво градиво.
Рад од куће...
Рецимо да сам пар дана успевао да урадим колико и на послу. Остало је далеко лошије.
У већини случајева то једноставно не ради довољно добро.
Мало деце, углавном они који родитељи терају да раде код куће, успевају да задрже исти ниво
Рад од куће...
Рецимо да сам пар дана успевао да урадим колико и на послу. Остало је далеко лошије.
- Post n°114
Pa najgore ce biti deci iz siromasnih porodica, romskij deci, itd.ona ce ispasti skroz.
_____
- Post n°115
kod malog u skoli zatvorili njegov (sesti, kod nas bi bio peti) razred, nema zdravih ucitelja. pa otvorili u ponedeljak, pa u utorak opet zatvorili. sad nam svakog dana salju mejl kako eto ni sutra nece raditi.
malac sad negativan, moze sutra iz izolacije. muz je ok, malo smrcav. a mene ozbiljno zakacilo. mislim nista strasno, ali definitivno mi nije dobro, dok mi je delta bila nista posebno, malo umora.
malac sad negativan, moze sutra iz izolacije. muz je ok, malo smrcav. a mene ozbiljno zakacilo. mislim nista strasno, ali definitivno mi nije dobro, dok mi je delta bila nista posebno, malo umora.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°116
bemty wrote:kod malog u skoli zatvorili njegov (sesti, kod nas bi bio peti) razred, nema zdravih ucitelja. pa otvorili u ponedeljak, pa u utorak opet zatvorili. sad nam svakog dana salju mejl kako eto ni sutra nece raditi.
moja polovina kasljuca, nista temp, nista drugi simptomi. brine me kasalj malo iako nije jak i nije ono iz pluca sto bi se reklo. kaze jedna nozdrva zapusena. nije umorna niti slomljena. malo promukla.
ja par dana glavobolje.
jedno dete bloucka grlo i juce se zalila na mucninu. danas vec bolje. drugo smrcka kad legne.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°117
Porastao broj sahrana na bgd grobljima, 60-65 dnevno.
- Post n°118
Sotir wrote:Настава онлајн функционише јако лоше.
Рад од куће...
Nista sto je novo u startu ne radi savrseno. Pogotovu ako si prepusten sam sebi.
- Post n°119
bemty wrote:kod malog u skoli zatvorili njegov (sesti, kod nas bi bio peti) razred, nema zdravih ucitelja. pa otvorili u ponedeljak, pa u utorak opet zatvorili. sad nam svakog dana salju mejl kako eto ni sutra nece raditi.
Pa dobro, UK je...ono, ima svakojakih elemenata rich man's Srbije. Populisticke desne vlasti imaju problem sa koronom vise nego bilo koje druge. Osim madjarske. To je cudo, ali ima nesto i do mentaliteta, ocigledno
- Guest
- Post n°120
Mađari su me zapanjili, njima je višak smrtnosti tipa 20% veći od smrti od korone, što bi i bilo logično kada se dodaju odlaganja intervencija i dijagnoza, i kućne smrti od korone koje nisu ubeležene kao takve. Bukvalno ništa ne lažu, sve transparentno i precizno rade.
- Post n°121
Nego, gde mogu da se nadju brojevi koliko je skocio broj mrtvih u 2021. u odnosu na 2019. u zemljama gde je najuspesnije sprovedena vakcinacija? Ako je broj mrtvih kod nas skocio za 35% onda bi kod njih morao skociti jos vise ako su u pravu antivakseri koji tvrde da se umire zbog vakcina
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°122
Пет дана пошто је ћера имала температуру и позитиван тест, нико од нас није имао симптоме, а и њој је одмах прошло.
Данас сам ишао са осталом децом на тестирање, сви смо негативни.
- Post n°124
Sotir wrote:Пет дана пошто је ћера имала температуру и позитиван тест, нико од нас није имао симптоме, а и њој је одмах прошло.
super
supruga je bila pozitivna u subotu. od tada samo neki blagi kasalj i slivanje iz sinusa bez temp. klinci su imali neke blage simptome.
ja:
_____
- Post n°125
mislim kenjam imao sam tri dana neke glavobolje. sutra cu se testirati i ja da vidimo.
_____