Rat u Ukrajini
- Post n°76
Re: Rat u Ukrajini
Meni je najjači utisak kako je odjednom bitno šta misle nekakvi generali. Nema boljeg dokaza da se vraćamo u doba realpolitike. Odjednom oni nešto smatraju, imaju neka mišljenja, iznose ih, jedva su dočekali da se svet opet uklopi u modle koje jasno prepoznaju i u kojima verovatno oduvek i misle.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°77
Ja glavu dajem da je on smenjen tj nateran da da ostavku jednako ybog Ukrajine koliko i zbog onoga što je rekao o Kini.
Ali te uzjave su neprocenjive, one nam daju mnogo bolji real time uvid u to kako razmišljaju neki važni delovi države nego 100 analitičkih tekstova koji vrte na prazno.
Ali te uzjave su neprocenjive, one nam daju mnogo bolji real time uvid u to kako razmišljaju neki važni delovi države nego 100 analitičkih tekstova koji vrte na prazno.
- Post n°78
Posle takvih izjava postavlja se pitanje ko u stvari donosi odluke.
Posle Trampa rekao je neki, valjda general, da Tramp nije mogao da donosi konačne odluke.
Da li iko veruje da Bajden odlučuje o bilo čemu bitnom?
Posle Trampa rekao je neki, valjda general, da Tramp nije mogao da donosi konačne odluke.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°79
Ne znam koja je poenta onda izboraNotxor wrote:Posle takvih izjava postavlja se pitanje ko u stvari donosi odluke.
Tolika ogorcenost u americkom drustvu, mobilizacija, demokratija, kampanja i onda Ma svi znamo da se Bajden nista ne pita.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°80
Mi o vuku
JUST IN - Biden is considering deploying several thousand troops, as well as aircraft and warships, to NATO allies in the Baltics and Eastern Europe (NYT)
JUST IN - Biden is considering deploying several thousand troops, as well as aircraft and warships, to NATO allies in the Baltics and Eastern Europe (NYT)
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°81
Continued: “US citizens in Ukraine should consider departing now using commercial or other privately available transportation options.”
— Natasha Bertrand (@NatashaBertrand) January 23, 2022
- Post n°82
#BREAKING US advises citizens against travel to Russia: State Dept
- Post n°83
From State Dept call: “Given that the President has said military action by Russia could come at any time. The US government will not be in a position to evacuate US citizens. So US citizens, currently present in Ukraine should plan accordingly.” Arrange commercial flights.
— Jennifer Griffin (@JenGriffinFNC) January 24, 2022
- Post n°84
BREAKING: Britain has ordered the withdrawal of staff from its embassy in Kiev “in response to growing threat” from Moscow, as tensions on the Ukrainian-Russian border continue to remain high amid Western fears that the Kremlin is planning an invasion.
https://t.co/XcJY3p381K
https://t.co/XcJY3p381K
_____
????
- Post n°85
Čuje se pucketanje na obodu Podmoskovlja....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°86
EU ima svoj đirHead of EU diplomacy Josep Borrell said on Monday that he sees no reason to evacuate the families of diplomats from Ukraine.
Borrell said, commenting on reports about the U.S. decision to evacuate the families of American diplomats from Ukraine, that they are not going to do the same as the United States, because they do not see any specific reasons for this.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°87
Latvia requested and Russia approved an inspection under the Vienna Document on Jan 24-29. The region for the inspection includes 13 000 square kilometers in Briansk and Smolensk regions at the border with Ukraine and Belarus. https://t.co/WGrQfKcSZD
— Andrey Baklitskiy (@baklitskiy) January 23, 2022
- Post n°88
Uzeh malo da prelistam temu o Gruziji na PPPu:
uros_s78 wrote:I, btw, da sam Sakashvili, pozvao bih u pomoc pobunjenike sa zapada Kine (Turkmene) i Cecene-pobunjenike (prve da pomognu u borbi protiv Rusije, a druge da rade na lokalnom nivou , a sa Borisom Berezovskim bih se dogovorio da Jabloko, 2.Rusija minus Limonov + Gorbacov i Oborona pocnu da prave masovne proteste, tj.marseve nesaglasnih sirom Rusije (pre svega u Moskvi i Piteru), kako ista ne bi imala sanse da reaguje na vise frontova.I, sto bi bio najveci udarac za Rusiju, kupio bih 1-2 F16 i F 117, cisto da odgovorim ako Rusija pocne da prcka po Gruziji. Da USA formalno nemaju nista s tim, ali da fakticki imaju mnogo.Аврам Гојић wrote:ima kod Vudija Alena jedan izraz koji često koristim..."zenit mongoloidnog rasuđivanja"
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°89
Ja to moram odmah da procitam hahahahahha
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°91
Dajte link hocu i ja da se smejem.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°92
Ma to je ceo citat, ne treba ti više. Nije kasnije razrađivao ovo.
https://parapsihopatologija.com/forums/topic/965-rat-rusije-i-gruzije/page/8/#comment-340640
moram samo da smarački primetim da mi se i dalje ne dopada odnos prema ruskim agresijama koji se svodi na "zamisli ti nju, prošla Kotežom noću u miniću i sad se čudi šta joj se dogodilo". ali kod nas nije moguće razgovarati o tome pa neću ni pokušavati.
https://parapsihopatologija.com/forums/topic/965-rat-rusije-i-gruzije/page/8/#comment-340640
moram samo da smarački primetim da mi se i dalje ne dopada odnos prema ruskim agresijama koji se svodi na "zamisli ti nju, prošla Kotežom noću u miniću i sad se čudi šta joj se dogodilo". ali kod nas nije moguće razgovarati o tome pa neću ni pokušavati.
- Post n°93
KJKP Sarajevogas d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem Toplana Sarajevo sa gasnog sistema, saopćeno je iz Toplana.
- Već je isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja. U vezi s tim možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra - saopćili su.
Kako dodaju, s obzirom na to da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP Toplane Sarajevo nemaju dovoljne količine goriva kako bi obavljali zagrijavanje putem alternativnog goriva.
Prema podacima "Gasproma", do 22. januara aktivna količina gasa u evropskim skladištima bila je za 26 odsto niža nego u istom periodu prošle godine.
U saopštenju se ističe da su i skladišta gasa u Ukrajini na minimalnim nivoima.
I bitan uzročnik gasne krize je on toopic
Nestabilnosti gasnog sistema, doprinjela je i dvostruko veća potrošnja ArcelorMittala u odnosu na uobičajnu, što predstavlja problem u situaciji kada Energoinvest za FBiH isporučuje ograničene količine gasa.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°94
Kad su devedestih bile pizdarije na Balkanu, neki na Zapadu su pričali da je Srbija “Mala Rusija”. Nije to bilo bez veze, mada mi se tada tako činilo.Cousin Billy wrote:Ma to je ceo citat, ne treba ti više. Nije kasnije razrađivao ovo.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°96
Sve je manje nade
https://www.theguardian.com/world/2022/jan/24/rising-costs-of-ukraine-gamble-could-force-russias-hand
https://www.theguardian.com/world/2022/jan/24/rising-costs-of-ukraine-gamble-could-force-russias-hand
- Post n°97
JUST IN: Pentagon press secretary says 8,500 US troops on standby, ready to deploy to bolster NATO defenses. Kirby says the bulk of this capability is on the ground, and he also expects "intra-theater" movements within NATO.
_____
????
- Post n°98
Samo ne znam gde bi rusi krenuli po ovom vremenu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°100
Internet bojna je zaključila da je Xi iz Kine užica Putina da pričeka dok ne završe Olimpijske, znači u veljači da krene ovaj na Ukrajinu, a onaj na Tajvan
_____
my goosebumps have goosebumps