+1Cousin Billy wrote:Gde oće. Ovo je idealno vreme, nigde blata.
А и за ових 80 година, направили су и путева, а и бољих камиона.
Није више време Наполеона а ни Хитлера.
+1Cousin Billy wrote:Gde oće. Ovo je idealno vreme, nigde blata.
Bleeding Blitva wrote:Internet bojna je zaključila da je Xi iz Kine užica Putina da pričeka dok ne završe Olimpijske, znači u veljači da krene ovaj na Ukrajinu, a onaj na Tajvan
Летећи Полип wrote:Pa dobro, ali opet. Nece oni sedeti u klimatizovanim kamionima ceo dan. Ima da se trci, i kopa rov...
Janko Suvar wrote:jel se moze posle ovakvog lozenja vratiti vojska u rovove, bez da se pokaze da se bar nesto dobilo?
Mór Thököly wrote:Летећи Полип wrote:Pa dobro, ali opet. Nece oni sedeti u klimatizovanim kamionima ceo dan. Ima da se trci, i kopa rov...
mislim da oni ne idu na to da oni kopaju rovove
?Mór Thököly wrote:Mislim da Rusi uopste ne racunaju na nekakvo formiranje frontova. Odnosno, ako se to desi, tu su zavrsili.
Sotir wrote:?Mór Thököly wrote:Mislim da Rusi uopste ne racunaju na nekakvo formiranje frontova. Odnosno, ako se to desi, tu su zavrsili.
Какви фронтови те спопали?
Украјина има око 2к границе са Русијом и још скоро 1к са Белорусијом.
То је око 3 хиљаде километара, а у случају дејстава лако може да нарасте дупло.
Са 100-ак хиљада војника са обе стране, фронт не може да се постави са 20-ак војника по километру.
Ради се о томе да би свако положај који је на одређеној даљини од противничких положаја морао одговарајуће да се уреди. Заклони и маскирање за возила, заклони за људство итд. Пре свега дисперзија.
disident wrote:Da, jel ima procena koliko vojske je skupljeno? Nailazimo na razne procenne, od sto do trista hiljada
Rusi su ulupali brdo para u Sjeverni tok 2 samo da se ne bi jebavali s njima više. Još 40 miliona ljudi na mršavom budžetu im svakako ništa ne treba, mislim da Rusi sad Ukrajinu smatraju za izgubljen slučaj koji se može koristiti jedino za neko potkusurivanje sa zapadom.Mór Thököly wrote:Iskreno mislim da su Rusi ludi ako idu na cisto invaziju, ne mislim da to planiraju, izuzev ako zele neko relatuvno manje parce zemlje. Ali - sta ce im?
MNE wrote:Rusi su ulupali brdo para u Sjeverni tok 2 samo da se ne bi jebavali s njima više. Još 40 miliona ljudi na mršavom budžetu im svakako ništa ne treba, mislim da Rusi sad Ukrajinu smatraju za izgubljen slučaj koji se može koristiti jedino za neko potkusurivanje sa zapadom.Mór Thököly wrote:Iskreno mislim da su Rusi ludi ako idu na cisto invaziju, ne mislim da to planiraju, izuzev ako zele neko relatuvno manje parce zemlje. Ali - sta ce im?