Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Sotir

Rat u Ukrajini - Page 5 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Sotir Mon Jan 24, 2022 10:09 pm

Cousin Billy wrote:Gde oće. Ovo je idealno vreme, nigde blata.
    +1
    А и за ових 80 година, направили су и путева, а и бољих камиона.
    Није више време Наполеона а ни Хитлера.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:20 pm

Bleeding Blitva wrote:Internet bojna je zaključila da je Xi iz Kine užica Putina da pričeka dok ne završe Olimpijske, znači u veljači da krene ovaj na Ukrajinu, a onaj na Tajvan Rat u Ukrajini - Page 5 4159171962

daleko je 22.02.

Iz ove perspektive daleko je i 04.02

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:21 pm

Klima je saveznik, po ovakvoj zimi kome iskljuce gas najebo je.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Jan 24, 2022 10:22 pm

Pa dobro, ali opet. Nece oni sedeti u klimatizovanim kamionima ceo dan. Ima da se trci, i kopa rov...

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:25 pm

Летећи Полип wrote:Pa dobro, ali opet. Nece oni sedeti u klimatizovanim kamionima ceo dan. Ima da se trci, i kopa rov...

mislim da oni ne idu na to da oni kopaju rovove Rat u Ukrajini - Page 5 1399639816
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 24, 2022 10:27 pm

Rovovi su za protivnici!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 24, 2022 10:29 pm

Kakvo god da im je vreme, moraju nešto da rade vrlo brzo ili da šalju vojsku nazad u garnizone.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Jan 24, 2022 10:30 pm

jel se moze posle ovakvog lozenja vratiti vojska u rovove, bez da se pokaze da se bar nesto dobilo?

_____
    ????
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:32 pm

Janko Suvar wrote:jel se moze posle ovakvog lozenja vratiti vojska u rovove, bez da se pokaze da se bar nesto dobilo?

Pravilo kaze da ne moze ako si velika sila. Moguce je, ali ne bih stavio pare na to.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 24, 2022 10:33 pm

meni, paradoksalno, izgleda da je od sastanka Lavrov-Blinken ova priča ušla u fazu aktivnih pregovora. što kaže Disident, proradila je močuga i stvar je shvaćena ozbiljno a to je Putin i hteo. ovo sa uzbunom pred pokret koju su dobili američki vojnici, povlačenje rodbine itd, sve je to podizanje uloga koje mi (ponovo paradoksalno) pokazuje da se u pozadini itekako razgovara.

i kako da kažem Putin može ovu igru i da izgubi, a kod kuće neće morati da previše objašnjava zašto nije ušao u rat i sankcije. Sergej (ruski Mile) će reći "e hvala Bogu da nema rata", šta drugo da kaže?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:37 pm

Sigurno se pregovara u pozadini. Izlaz je u tome da amerikanci njima nesto daju tajno, a da se dogovori nekakav face-saving za Putina javno. Ne znam sta je to i jedno i drugo, ali to mi se cini kao jedini model da se pregrmi kriza. Problem je ogroman stepen nepoverenja. Mir se ne moze iskljuciti, ali rat je i dalje verovatniji.
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 24, 2022 10:38 pm

Mór Thököly wrote:
    Летећи Полип wrote:Pa dobro, ali opet. Nece oni sedeti u klimatizovanim kamionima ceo dan. Ima da se trci, i kopa rov...

mislim da oni ne idu na to da oni kopaju rovove Rat u Ukrajini - Page 5 1399639816

Rat u Ukrajini - Page 5 16

Ради се све по ПС-у, заклони, ровови и остало.

Украјинци имају и даље камару артиљерије. Ту нема шта да тражиш на отвореном на гомили.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:41 pm

Mislim da Rusi uopste ne racunaju na nekakvo formiranje frontova. Odnosno, ako se to desi, tu su zavrsili.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 10:47 pm

Mislim da ako bude necega to ce biti neka teska politicko-bezbednosna diverzija i ulazak trupa da potvrdi stvar. Ovo vojske je dosta, ali nije dovoljno da osvoji Ukrajinu. Odnisno, ako planiraju sa 130k vojnika da osvoje Ukrajinu cisto ratom, to znaci da ce ih razvaliti toliko kolicinom balistike da to nece biti prijatno gledati ni na televiziji.
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 24, 2022 10:49 pm

Mór Thököly wrote:Mislim da Rusi uopste ne racunaju na nekakvo formiranje frontova. Odnosno, ako se to desi, tu su zavrsili.
    ?
    Какви фронтови те спопали?

Украјина има око 2к границе са Русијом и још скоро 1к са Белорусијом.
    То је око 3 хиљаде километара, а у случају дејстава лако може да нарасте дупло.
    Са 100-ак хиљада војника са обе стране, фронт не може да се постави са 20-ак војника по километру.

Ради се о томе да би свако положај који је на одређеној даљини од противничких положаја морао одговарајуће да се уреди. Заклони и маскирање за возила, заклони за људство итд. Пре свега дисперзија.
    disident

Post by disident Mon Jan 24, 2022 10:53 pm

Da, jel ima procena koliko vojske je skupljeno? Nailazimo na razne procenne, od sto do trista hiljada

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 11:13 pm

Sotir wrote:
    Mór Thököly wrote:Mislim da Rusi uopste ne racunaju na nekakvo formiranje frontova. Odnosno, ako se to desi, tu su zavrsili.
    ?
    Какви фронтови те спопали?

Украјина има око 2к границе са Русијом и још скоро 1к са Белорусијом.
    То је око 3 хиљаде километара, а у случају дејстава лако може да нарасте дупло.
    Са 100-ак хиљада војника са обе стране, фронт не може да се постави са 20-ак војника по километру.

Ради се о томе да би свако положај који је на одређеној даљини од противничких положаја морао одговарајуће да се уреди. Заклони и маскирање за возила, заклони за људство итд. Пре свега дисперзија.

Ok, samo kazem ako to bude na velikoj duzini i ako i malo potraje - to je katastrofa za Rusiju.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 11:15 pm

disident wrote:Da, jel ima procena koliko vojske je skupljeno? Nailazimo na razne procenne, od sto do trista hiljada

Verovao bih da je cifra 100-150k, mada ko zna koliko mogu brzo da dovedu jos. That said, i Ukrajina, ako joj ostane dosta zemlje pod kontrolom vlasti moze relarivno brzo da se omasovi i naoruza pesadijski (kvalitet je drugo)
    kondo

Post by kondo Mon Jan 24, 2022 11:15 pm

Ima li tu neki Blagoja Adžić da podvikne?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 11:16 pm

Iskreno mislim da su Rusi ludi ako idu na cisto invaziju, ne mislim da to planiraju, izuzev ako zele neko relatuvno manje parce zemlje. Ali - sta ce im?
    kondo

Post by kondo Mon Jan 24, 2022 11:24 pm

Ako neko ima iskustva sa zaglavljivanjem u besmislenim i neodrživim invazijama onda su to Rusi. Zaista ne verujem da je Zapad minus Nemci sa ovom histerijom sposoban da ih naloži da naprave takvu glupost, tako da verujem da idu na neki težak blef.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 11:33 pm

pa kazem, at this point, i ja mislim da idu na neku kombinaciju hibridnog, sajber i pravog rata uz pokusaje politickih diverzija.

Mislim, zaista, ako imaju nameru da ulete u Ukrajinu sa svih strana uz podrsku raznorazne balistike (kopnene, avio i navy) gledacemo horor spektakl. A ako slucajno ne uspeju u nameri (jer rat je, jbg, nista nije bas totalno nemoguce u borbi sa drzavom od 40 miliona - zavrsili su kao velika sila. Ali to i oni znaju i zato bi trpali jos i jos i to bi bukvalno bio najopasniji momenat za covecanstvo ikada.
    Sotir

Post by Sotir Mon Jan 24, 2022 11:37 pm

Променило се доста од Авганистана.претходних десетак година:
    У Грузији / НК - врло успешни, упркос неким манама.
    Сирија - мало ангажовање, одлични резултати. 
    Крим - урађено као школски пример
    ДНР / ЛНР - добар пример специјалног и асиметричног рата. 

Да Руси нису толико успешни последњих 10 година, мислим да не би сад овако звецкали оружјем.

Post by MNE Mon Jan 24, 2022 11:46 pm

Mór Thököly wrote:Iskreno mislim da su Rusi ludi ako idu na cisto invaziju, ne mislim da to planiraju, izuzev ako zele neko relatuvno manje parce zemlje. Ali - sta ce im?
    Rusi su ulupali brdo para u Sjeverni tok 2 samo da se ne bi jebavali s njima više. Još 40 miliona ljudi na mršavom budžetu im svakako ništa ne treba, mislim da Rusi sad Ukrajinu smatraju za izgubljen slučaj koji se može koristiti jedino za neko potkusurivanje sa zapadom.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jan 24, 2022 11:59 pm

MNE wrote:
    Mór Thököly wrote:Iskreno mislim da su Rusi ludi ako idu na cisto invaziju, ne mislim da to planiraju, izuzev ako zele neko relatuvno manje parce zemlje. Ali - sta ce im?
    Rusi su ulupali brdo para u Sjeverni tok 2 samo da se ne bi jebavali s njima više. Još 40 miliona ljudi na mršavom budžetu im svakako ništa ne treba, mislim da Rusi sad Ukrajinu smatraju za izgubljen slučaj koji se može koristiti jedino za neko potkusurivanje sa zapadom.

Slazem se, generalno. Problem samo lezi u onome - kad krenes (koji god scenario), a onda eventualno krene da ne ispada kako si planirao. Tu je glavna opasnost.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:44 am