Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Uncle Baby Billy

Virus - Page 24 Empty Re: Virus

Post by Uncle Baby Billy Thu Dec 30, 2021 12:04 pm

ima da se kupi test, ili je bar bilo, kupovao sam u dr maxu.
    srećno, maco!

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    bela maca

Post by bela maca Thu Dec 30, 2021 12:04 pm

hvala! osećam se sasvim dobro

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 30, 2021 12:10 pm

Ma da, biće sve okej. Ja sam inače imao neku prehladu, pa sam se izolovao. Čita mi ljepša polovica da je 50:50 chance da su simptomi prehlade zapravo omikron.

Ako je to zaista to, onda super.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 30, 2021 12:11 pm

da, ako si u gautengu
    bela maca

Post by bela maca Thu Dec 30, 2021 12:12 pm

da, od simptoma sam imala samo kašalj, temperaturu od 38 i posledičnu blagu glavobolju, i danas pun nos.
    miris i ukus su tu, lečila sam se samo tilolom.

_____

Post by MNE Thu Dec 30, 2021 12:12 pm

srećno i nema potrebe da brineš jer ovo je pogotovo za vakcinisane samo obična prehlada, inače brat mi je poz a inače dupli kinez i fajzer skorije primio, bio 2 dana loše imao kašalj i temp sad je OK
    Sotir

Post by Sotir Thu Dec 30, 2021 12:43 pm

bela maca wrote:hvala! osećam se sasvim dobro
    Ма да. 
    Таман да не мораш да газиш бабе за четврту дозу, можеш да им даш форе недељу-две.
    Sotir

Post by Sotir Thu Dec 30, 2021 12:43 pm

MNE wrote:srećno i nema potrebe da brineš jer ovo je pogotovo za vakcinisane samo obična prehlada, inače brat mi je poz a inače dupli kinez i fajzer skorije primio, bio 2 dana loše imao kašalj i temp sad je OK
    Ко је црна овца у породици? 
    Ти као поборник стеченог имунитета, или брат вакцинације?
    bela maca

Post by bela maca Thu Dec 30, 2021 12:47 pm

Sotir wrote:Ма да. 
    Таман да не мораш да газиш бабе за четврту дозу, можеш да им даш форе недељу-две.
    al meni se to osladilo Virus - Page 24 3363120308

_____
    Notxor

Post by Notxor Thu Dec 30, 2021 1:02 pm

w t f ???

BEOGRAD - Učenici Osnovne škole "Drinka Pavlović" za koje mediji javljaju da su se otrovali, zapravo imaju virus, a među decom koja ga imaju su i ona koja nisu ni dolazila u školu, rekla je za direktorka ove obrazovne ustanove Nataša Vasić.
    Ona je za Telegraf istakla da nije istina da su se deca otrovala, a kamoli da je reč o masovnom trovanju.
    - Nije istina da su se deca otrovala. Nije istina i da su mnoga odeljenja prepolovljena - ističe Vasić.
    Prema njenim rečima, deca imaju virus, i to ne samo deca koja su dolazila u školu, već i ona koja su izostajala.
    - U mnogim odeljenjima su svi đaci, u onima u kojima su deca izostala u proseku ih je po pet, šest - rekla je ona za Telegraf.

ALO:
    - Koliko mi je poznato, rađena je anketa među decom, ko je šta je kobnog dana. Veliki broj dece pojavio se sa istim simptomima, većina njih je povraćala... - kaže izvor.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Dec 30, 2021 1:32 pm

maco, ako nesto treba zvizdi.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    bela maca

Post by bela maca Thu Dec 30, 2021 1:36 pm

hvala <3

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 30, 2021 2:27 pm

Jučerašnji broj slučajeva po svetu i Evropi u odnosu na populaciju:

Virus - Page 24 RLZjpwU

Virus - Page 24 0Ngk7FZ

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&region=Europe&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 30, 2021 2:40 pm

Od onih vrlo tamnih zemalja gore, u Hrvatskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Letoniji i Gruziji juče je bilo dosta umrlih.

Virus - Page 24 AdC5B4w

Virus - Page 24 ZIgb7Ae

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&region=Europe&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false

Pitanje za milion dolara je koji je odnos omikrona i delte među preminulima u tim državama, moguće je da delta još dominira.
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 30, 2021 2:54 pm

bela maca wrote:da se i ja upišem Virus - Page 24 298304839
    boli te uvo, sad si superimuna. svakako cemo svi dobiti ovo, samo ga treba docekati spreman. drz se i da brzo prodje.

ja da prijavim da mi je treca moderna bila najgora od svih, iako je pola doze. dva dana groznica, bolovi i nikakvost, onda jos dan ipo jak bol u ruci i bolan limfni cvor. ali je vrlo moguce da je moja greska jer ovaj put nisam napravila veliki razmak izmedju injekcije interferona i vakcine, samo nekoliko dana, pa sam dobila enhanced reakciju.

a kad vec pokazujemo testove, ne znam da li je neko cuo za ovo:

Virus - Page 24 20211210

u firmi bio mejl da mozemo da narucimo 6 brzih testova i ja mislila narucujemo ove antigenske. kad stize ovo, Lucira je kompanija. Idu dve AA baterije koje dodju sa testom i cekas 30min. Proveravali smo jer je muz imao blagu T od decjeg stomacnog virusa a sutradan trebao da ide da se testira za let.

Posle nadjem PDF na FDA sajtu za ovo:

"The Lucira CHECKIT COVID-19 Test Kit utilizes RT-LAMP technology to detect RNA of the N
    gene for SARS-CoV-2. RT-LAMP is a molecular amplification technology similar to PCR. This
    technology can create a signal from a few copies of RNA in less than 30 minutes. The RT-LAMP
    amplification reaction occurs in two phases, a non-cyclic phase followed by a cyclic phase. During
    the non-cyclic phase, reverse transcriptase, with RNase H activity, converts the RNA target into
    cDNA. A DNA polymerase with strand displacement activity then amplifies the cDNA. A successful
    amplification reaction creates a pH change and subsequently a color change of the halochromic
    agents within the reaction mixture."

"In the two Community Testing studies that included a total of 404 individuals with and without COVID-19
    symptoms, the Lucira test achieved 98% (267/272) negative percent agreement (NPA) when compared to a FDA
    authorized high sensitivity SARS-CoV-2 PCR test. Positive percent agreement (PPA) in the symptomatic study
    was 94% and 90% in asymptomatic study. Total PPA was 92% (121/132) across all subjects and included 10
    samples with very low levels of virus (>37.5 Ct) as shown in Table 14 below."

mislim da kostaju oko $70

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 30, 2021 3:04 pm

rumbeando wrote:Od onih vrlo tamnih zemalja gore, u Hrvatskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Letoniji i Gruziji juče je bilo dosta umrlih.

Virus - Page 24 AdC5B4w

Virus - Page 24 ZIgb7Ae

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&region=Europe&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false

Pitanje za milion dolara je koji je odnos omikrona i delte među preminulima u tim državama, moguće je da delta još dominira.

Dobro, znaci da racunamo oko 70-80 umrlih dnevno u peaku. Minimum.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 30, 2021 3:04 pm

Mogući problem je što u osobi zaraženoj obema varijantama virus može da se iskombinuje tako da nastane nešto još opasnije. To je već opisivano u slučaju istovremenog zaražavanja gamom i deltom.

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 30, 2021 3:05 pm

Mislim, to jeste dosta bolje nego sa deltom, ali ipak...
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 30, 2021 3:09 pm

Neki tvrde da su već dokumentovani slučajevi delte sa znatno povećanim brojem mutacija.

Virus - Page 24 FHsxrcyXsAEIUe0?format=jpg&name=large

Post by MNE Thu Dec 30, 2021 3:14 pm

Sotir wrote:
    MNE wrote:srećno i nema potrebe da brineš jer ovo je pogotovo za vakcinisane samo obična prehlada, inače brat mi je poz a inače dupli kinez i fajzer skorije primio, bio 2 dana loše imao kašalj i temp sad je OK
    Ко је црна овца у породици? 
    Ти као поборник стеченог имунитета, или брат вакцинације?
    ja i majka nismo vakcinisani, on i ćale jesu, s tim što ćale samo jednu pfizer primio pošto je već preležao...niko od doktora nije mogao decidno da kaže da li je bolje da primi drugu ili ne
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 30, 2021 3:48 pm

​ 
    Israel recorded almost 3,000 new coronavirus cases for the second day in a row, according to data released Wednesday, as the infection rate continued to climb and senior Health Ministry officials were reportedly weighing a switch to a policy of reaching herd immunity through mass infection.

Ministry data published Wednesday morning showed 2,967 infections were confirmed on Tuesday, a similar number to the previous day, which had been a three-month high. (...)
    However, the massive rise in infections has yet to translate to a rise in COVID-19 hospitalizations and serious cases. There were 88 serious patients, a similar number to the past few weeks, including 39 on ventilators and 18 on ECMO machines. (...)
    Channel 12 news reported Tuesday evening that senior officials in the Health Ministry have recently raised the option of switching to a “mass infection model.” (...)
    It said the slowed pace of child vaccination and the unwillingness to impose a lockdown or other major restrictions “don’t enable any other model.”
    https://www.timesofisrael.com/as-covid-outbreak-intensifies-israel-said-mulling-mass-infection-policy/

Post by MNE Thu Dec 30, 2021 4:23 pm

pa dobro možda im je konačno došlo iz donjeg u gornji dio tijela, ako to usvoje nadam se da će i ostale zemlje iskopirati mjere, ne može se više ovako
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Dec 30, 2021 6:14 pm

Macooo :heart: 

Ovdje bukti, svi se pozaražavali. Mater skupila koronu, zovem ju da kako je, a ona da cijepa drva Virus - Page 24 3274312807

_____
    my goosebumps have goosebumps
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 30, 2021 6:42 pm

Zarazan je ovaj optimizam (a meni je pandemije preko glave vise):
    https://www.theglobeandmail.com/opinion/article-despite-the-sense-of-deja-vu-omicron-may-well-be-the-storm-before-the/

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    bela maca

Post by bela maca Thu Dec 30, 2021 6:49 pm

sad sam bila na pregledu, konstatovali da sam pozitivna, i nisu mi dali ništa od lekova, jer mi je dobro. treba da se javim ako se stanje pogorša, ali valjda neće :fingers crossed:

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus