Naprednjakluk
- Post n°451
Re: Naprednjakluk
Znam da se skolovao po amerikama u ono vreme kada to nije bilo bas ok i da je seseljev ortak
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°452
Msm bolje od ovoga bi bilo samo da je skocio u kazan rakije
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°454
Meni smešno. Zamišljam ga kao devojku iz folklorne priče koja se zbog ljubavi bacila u ambis. Možda i bude tako za hiljadu godina.
"Ovo mesto, nekada poznato kao Usta pakla, već vekovima nosi naziv Maslinarova tuga. Niko ne zna tačno zašto se ono tako zove, ali se u narodu priča da je odavde, slomljen ljubavnim jadima, poleteo u ambis jedan maslinar sa istoka, prelepi, pristali mladić kose crne kao gar, sin velikog vojvode. Zašto baš maslinar, niko ne zna - možda se zvao Olivije ili Oliver...Narod još priča da je Bog čuo da se posle skoka, u poslednjim trenucima pred pad u vodu, mladić usrdno pomolio za oproštaj, jer je shvatio da je ovim postupkom nesmotreno doveo u opasnost besmrtnost svoje duše. Bog je poslao najlepšeg i najplemenitijeg od svojih anđela, (a ime tog anđela je bilo neobično: RADETA) koji je mladića uzeo u naručje i nežno spustio na obalu. Do tog se mesta i danas hodočasti, a najviše ga posećuju, neznano zašto i kakvo je poreklo tog običaja, studenti koji ne mogu da polože težak ispit. Oni obredno ostave neku paricu na mesto gde je Radeta zagrlila mladića, i nadaju se visokoj oceni".
- Post n°456
Bese Tomin covek?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°458
Auh kakva pikanterija
In September 1930, 54-year-old British occultist and self-proclaimed Great Beast Aleister Crowley traveled to Portugal with Hanni Jaeger, a 19-year-old German woman who was the latest initiate into his realm of sexual magick. While there, Crowley met and struck up a rapport with Portuguese poet Fernando Pessoa. Increasingly frustrated with Jaeger—in his diary he complained about her “pathological fear and lying”—Crowley hatched a plot with Pessoa: he would stage his own death at Boca do Inferno, a coastal cliff formation just west of Lisbon.
“Developed plan to utilize local scenery,” wrote a cagey Crowley in his diary on September 21, 1930. His suicide note was addressed to Jaeger: “Wrote: I cannot live without you,” he said in his diary. “The other “Boca do Inferno” [Mouth of Hell] will get me—it will not be as hot as yours.”
Pessoa the poet was only too willing to be part of the hoax, both before and after Crowley’s faked death. According to The Guardian, Pessoa “even earnestly explained how he had seen Crowley’s ghost the next day.”
Crowley turned up alive and well in Berlin three weeks later. Today, one of the rocks at Boca do Inferno bears a plaque inscribed with a Portuguese translation of Crowley’s faux suicide note.
- Post n°459
fino izgleda
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°461
Cousin Billy wrote:Auh kakva pikanterija
In September 1930, 54-year-old British occultist and self-proclaimed Great Beast Aleister Crowley traveled to Portugal with Hanni Jaeger, a 19-year-old German woman who was the latest initiate into his realm of sexual magick. While there, Crowley met and struck up a rapport with Portuguese poet Fernando Pessoa. Increasingly frustrated with Jaeger—in his diary he complained about her “pathological fear and lying”—Crowley hatched a plot with Pessoa: he would stage his own death at Boca do Inferno, a coastal cliff formation just west of Lisbon.
“Developed plan to utilize local scenery,” wrote a cagey Crowley in his diary on September 21, 1930. His suicide note was addressed to Jaeger: “Wrote: I cannot live without you,” he said in his diary. “The other “Boca do Inferno” [Mouth of Hell] will get me—it will not be as hot as yours.”
Pessoa the poet was only too willing to be part of the hoax, both before and after Crowley’s faked death. According to The Guardian, Pessoa “even earnestly explained how he had seen Crowley’s ghost the next day.”
Crowley turned up alive and well in Berlin three weeks later. Today, one of the rocks at Boca do Inferno bears a plaque inscribed with a Portuguese translation of Crowley’s faux suicide note.
Sada sve postaje mnogo jasnije...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°463
Obojica na zimskom kupanju
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°464
Ni meni ne ide ta prica o samoubistvu nekako
Izgleda mi ko lik koji bi recimo pre gurnuo nekoga sa litice
Izgleda mi ko lik koji bi recimo pre gurnuo nekoga sa litice
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°465
Kakogod
Uzgred, bio sam u Kaskaisu, pre 40 godina
Uzgred, bio sam u Kaskaisu, pre 40 godina
Last edited by beatakeshi on Fri Feb 18, 2022 8:20 pm; edited 1 time in total
- Post n°467
U Dnevniku rekli nesrecan slucaj.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°468
vučić počeo ko klintoni otkako je bio kod njih na kanabeuficfiric wrote:
Obojica na zimskom kupanju
- Post n°469
Бацили га ИНФА 100%
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°470
NAPADNUT MARKO KEŠELJ: Muškarac prišao košarkašu na ulici, vređao ga, a zatim pokazao polni organ
POZNATI košarkaš i jedan od pristalica SNS koji je na listi te stranke za predstojeće izbore Marko Kešelj napadnut je danas u Beogradu samo zbog stranačkog opredeljenja.
Nepoznati napadač je prišao Kešelju i posle kraće rasprave i pretnji pokazao mu polni organ.
Ceo događaj desio se na Voždovcu kada je košarkaš ulazio u svoj automobil.
Kešelj je slučaj prijavio policiji, koji će dalje da ispitaju ovaj napad uzrokovan samo zato što je pristalica Srpske napredne stranke.
(Informer)
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°471
Louis CK u Beogradu?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°473
duh mise tumbasa
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°475
pa srce
_____
smrk kod dijane hrk