Vučićeva Srbija
- Post n°577
Re: Vučićeva Srbija
- Post n°578
Concerned by events in Belgrade, where police stepped in to protect a mural of convicted war criminal Ratko Mladic. Such symbols are all the more worrying with rise of #HateSpeech & genocide denial in Western Balkans – showing failure to address the past: https://t.co/63UuWbre4S pic.twitter.com/YNZuJZCU7E
— UN Human Rights (@UNHumanRights) November 12, 2021
- Post n°579
- Post n°580
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°582
Sve u svemu smor. Vise policije i novinara nego naroda.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°583
https://rs.n1info.com/vesti/carke-posle-protesta-balsa-bozovic-pogodjen-opuskom-u-glavu/
'živela jugoslavija!' je poklič kojim je završen skup
- Post n°584
Sa skupa su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, huligani, koji se ponašaju kao vladari ovog grada - pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli su transparent i javno ga zapalili.
— Inicijativa mladih za ljudska prava (@YIHRSerbia) November 13, 2021
- Post n°585
- Guest
- Post n°586
Zvezdani, zastavice, murali…
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) November 11, 2021
Zvečke su podeljene.
Otvaraju ventile pobune do izbora, provociraju, pa uguše,
treniraju defetizam među potencijalnim demonstrantima protiv izborne kradje koju spremaju.
Sitan vez svakog dana!
Čuvajmo snagu!
- Post n°587
- Post n°588
Aida je privedena zbog protesta što se u Srbiji pod Vučićem ponovo veličaju ratni zločinci.
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) November 9, 2021
I ime ulice Đinđića prelepljivao Mladićevim, pa kovao Đinđića u zvezde i dizao spomenik.
Šešeljev mali, honorarni patriota, evropejac po potrebi, veran samo mržnji!https://t.co/eaUZjF0dPQ
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°589
- Post n°592
Meni je to okej, od njih dosta, ima ko se jasnije odredio po tom pitanju (NDB i PSG), ovi su to sto jesu - centristi koji ciljaju na siroki apeal.
Da budem iskren, razumem cak i Jeremijino cutanje na ovu temu. Moralno bljak, politicki... jbg, kapiram da njegova stranka ne moze drugacije, narocito u ovom trenutku. Niti se to od njih ocekuje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°593
Erős Pista wrote:
Da budem iskren, razumem cak i Jeremijino cutanje na ovu temu. Moralno bljak, politicki... jbg, kapiram da njegova stranka ne moze drugacije, narocito u ovom trenutku. Niti se to od njih ocekuje.
A ja ne razumem zašto upotrebljavaš reč "razumem". Razumem i ja zašto je Lizi Borden udarila oca sekirom 41 put - zato što je majku udarila 40 puta, pa da bude bar za jedan više. Ali od tog razumevanja nema mnogo koristi. Hajde da bar nešto bude apsolutno bljak, potpuno bljak, tabu. Da nema taktiziranja, nikakvog, oko genocida, i da to ne razumemo ni u jednom kontekstu nego da lično očekujemo da budeš javno protiv toga ili da te nema u javnom životu.
- Post n°594
_____
- Guest
- Post n°596
- Guest
- Post n°597
- Post n°598
Da li je tenzija u vezi portreta Mladića u Njegoševoj ulici poslužila vlasti kao krizni "pi-ar" da se skrene pažnja sa pisma grupe američkih kongresmena predsedniku SAD Džozefu Bajdenu
Milivojević: Od situacije sa muralom Ratka Mladića Vučić zadovoljno trlja ruke
Demostat13.11.2021. 13:33
Cvijetin Milivojević Foto: FoNet/Zoran Mrđa
Da li je i u kolikoj meri situacija oko murala Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu poslužila kao krizni „pi-ar“ vladajućoj stranci da skrene pažnju sa pisma grupe američkih kongresmena predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, u kome su optužili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je produbio korupciju i da vrši pritisak na medije, Demostat razgovara sa politikologom Cvijetinom Milivojevićem.
On smatra da SNS možda nije iskoristila situaciju oko murala direktno za to, jer je teško pohvatati datume kada je šta krenulo, ali da je ono što se dešavalo u vezi sa muralom, prekrečavanje, istovremeno njegova odbrana i napad na mural, nešto zbog čega predsednik Srbije Aleksandar Vučić može samo zadovoljno da trlja ruke.
– On ima „keč ol“ stranku, u kojoj su oni koji glasaju za njega uvereni da je on u jednoj ličnosti i najveći Srbin koga je majka rodila u srpskoj istoriji i istovremeno nejveći Evropljanin u ovom trenutku u Srbiji. Na žalost po opoziciju, dobar deo ljudi iz nacionalne opozicije misli da je Vučić ipak bolji Srbin nego dobar deo ovih iz opozicije. I obrnuto: dobar deo iz ove građanske, proevropske opozicije, smatra da će nas Vučić pre uvesti u Evropsku uniju, nego neko drugi sa ove nacionalne opozicione scene – objašnjava Milivojević.
Prema njegovom viđenju, Vučić igra na tu kartu, te da je ono što se dešavalo jedna pokazna taktička vežba tog tipa.
– Apsolutno smatram da je on samo mogao da trlja ruke. On je istovremeno bio neko ko je verovatno i pomogao da se nacrta mural, pomalo je pomogao i da se digne frka protiv murala, pa da se neko seti na dan antifašista da se prekereči mural. Pa je onda pomogao pomalo i da se brani mural, mislim na policiju i te koji su ga branili. Pomogao je da se digne frka i na one koji su došli da štite mural od ovih koji su hteli da ga prekreče. On se pojavljivao u svim tim pričama kao neko ko je snaga razuma – smatra Milivojević.
Gledajući sa strane, nastavlja on, ako se govori o biračima koji nisu politički ostrašćeni, oni će reći „vidi kako to predsednik ne da“: on ne da ni da se Srbija vređa da je fašistička, ali ne da ni ovima sa druge strane da razvijaju neke fašističke ideje.
– Tu je Ratko Mladić faktički jedna vrsta kolateralne štete. Apsolutno nebitan u čitavoj priči, ali iz ugla onog ko „menadžeriše“ politikom ovde u Srbiji, sve je bilo na vodenicu Vučića. To što su u međuvremenu neki evroparlamentarci ili neki američki kongresmeni zamerili i to Vučiću, što je apsolutno nebitno u konstelaciji snaga, te zamerke su trebale da stignu ranije, ali na nešto drugo: na ono što je opozicija tražila – ukazuje Milivojević.
On podseća da su ti isti evroparlamentarci i Vašington ćutali sve vreme dijaloga vlasti i opozicije na manjak demokratije i medijskih sloboda u Sr kao i na činjenicu da nemamo nezavisno pravosuđe.
– Žmurili su na oba oka – zaključuje Milivojević.
podeljena misljenja
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°599
- Post n°600
Tu je Ratko Mladić faktički jedna vrsta kolateralne štete. Apsolutno nebitan u čitavoj priči
Ma mrš bre