Crna Gora
- Post n°601
Re: Crna Gora
To bi trebalo da reguliše zakon koji ne postoji.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°602
ne nuzno. kada zakon ne postoji ne znaci da ne postoji jasna pravna analogija. iz celine ustava proizilazi jasno sta je u pitanju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°603
U pravu si. Prevideo sam član 110: Vlada kojoj je prestao mandat nastavlja rad do izbora Vlade u novom sastavu.
To može da znači da vlada može da se izabere i bez predsednika koji predlaže mandatara - skupština izabere novu vladu i to je to.
To može da znači da vlada može da se izabere i bez predsednika koji predlaže mandatara - skupština izabere novu vladu i to je to.
_____
- Post n°604
pa ne bi bilo logicno. mislim na stranu sve drugo vezano za sadasnji clusterfuck u CG. samo bih dodao ovo: nivo politicke kulture parlamentarizma u cg prevazilazi trenutnu situaciju u srbiji par svetlosnih godina. razliciti politicki akteri vuku na svoje strane, prave dogovore i kompromise i ja ne mislim da je to nuzno lose. svi koji misle kako ce se milo jednostavno vratiti na vlast na sledecim izborima grese.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°605
Naravno.
Meni smeta što se jednostavan sistem parlamentarne demokratije deformiše tako da na vlasti neće biti oni koji su dobili najviše glasova.
Napisao sam da je poštenija vlada DPS + URA od nakaze koja se rađa pred očima.
"Kao zmijsko jaje. Kroz tanku koru možeš da raspoznaš već savršenog gmizavca."
Meni smeta što se jednostavan sistem parlamentarne demokratije deformiše tako da na vlasti neće biti oni koji su dobili najviše glasova.
_____
- Post n°606
Grešna mi duša, ali ja moram da napišem nešto. CG je naprosto previše mala zemlja za ovoliku predstavničku demokratiju, sa ovoliko aktera. To je blesavo potpuno, u pitanju je zemlja sa 500 hiljada stanovnika. Ko se učlanjuje u te partije, ko u njima radi, ko vodi kampanje, ko čuva kutije, i da li na kraju ostane iko da glasa, a da već nije uključen u neku od ovih aktivnosti?
Mislim da bi oni trebalo da imaju neki 2 party system i, kao u Švajcarskoj, ogroman broj stvari prebačen na referefendumsko odlučivanje. Ovo naprosto nikakvog smisla nema.
Mislim da bi oni trebalo da imaju neki 2 party system i, kao u Švajcarskoj, ogroman broj stvari prebačen na referefendumsko odlučivanje. Ovo naprosto nikakvog smisla nema.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°607
U CG i jeste dvopartijski sistem - za i protiv Mila.
Problem nastaje kad se pre izbora drži jedna strana, a posle druga.
A za referendum si u pravu - jednom godišnje da se glasa gde će pare da idu.
Problem nastaje kad se pre izbora drži jedna strana, a posle druga.
A za referendum si u pravu - jednom godišnje da se glasa gde će pare da idu.
_____
- Post n°608
to je sistem koji je razrađivan 30 godina i ne može se preko noći promijeniti, 90% njih koji završe (društvene) fakultete ne znaju ama baš ništa da rade(niti imaju volju da nauče) i ne preostaje im ništa drugo osim da se politički aktivirajuErős Pista wrote:Grešna mi duša, ali ja moram da napišem nešto. CG je naprosto previše mala zemlja za ovoliku predstavničku demokratiju, sa ovoliko aktera. To je blesavo potpuno, u pitanju je zemlja sa 500 hiljada stanovnika. Ko se učlanjuje u te partije, ko u njima radi, ko vodi kampanje, ko čuva kutije, i da li na kraju ostane iko da glasa, a da već nije uključen u neku od ovih aktivnosti?
- Post n°609
+1boomer crook wrote:pa ne bi bilo logicno. mislim na stranu sve drugo vezano za sadasnji clusterfuck u CG. samo bih dodao ovo: nivo politicke kulture parlamentarizma u cg prevazilazi trenutnu situaciju u srbiji par svetlosnih godina. razliciti politicki akteri vuku na svoje strane, prave dogovore i kompromise i ja ne mislim da je to nuzno lose. svi koji misle kako ce se milo jednostavno vratiti na vlast na sledecim izborima grese.
- Post n°610
sad sa protesta. bilo vise nego sto sam ocekivao.
da vidimo sledeci kad ce biti.
sustinski se ne razlikuje
da vidimo sledeci kad ce biti.
sustinski se ne razlikuje
- Post n°611
Notxor wrote:Naravno.
pa nije parlamentarizam tako jednostavan. i radikali su morali da razviju koalicioni potencijal kao naprednjaci da bi usli u vlast.
_____
- Post n°612
Suština je u broju, tj. procentu glasova. SNS radikali su prihvatili Dačićevu ucenu i prepustili premijersko mesto - Vučić je kao i Dritan u prvom koraku preuzeo službe bezbednosti.
Crnogorski problem je što kombi stranka bez kadrova dobija premijersko mesto, ali ne u koaliciji sa dobitnikom izbora (DPS) što bi bilo loše ali ne i neviđeno (vidi gore), već, bar na rečima, kao politička opozicija i DPS-u i dosadašnjem partneru DF-u.
Zemlju treba da vodi najveća stranka ili najveća koalicija. Ponavljam - biće to nakazna vlada, makar i najboljih namera.
Uostalom, vakcinisani smo, pa živi bili pa videli.
Crnogorski problem je što kombi stranka bez kadrova dobija premijersko mesto, ali ne u koaliciji sa dobitnikom izbora (DPS) što bi bilo loše ali ne i neviđeno (vidi gore), već, bar na rečima, kao politička opozicija i DPS-u i dosadašnjem partneru DF-u.
Zemlju treba da vodi najveća stranka ili najveća koalicija. Ponavljam - biće to nakazna vlada, makar i najboljih namera.
_____
- Post n°613
kišjelo grožđe.
pušti dritona, biće to sve OK na kraju. ionako se dole niko više ne pita nizašta.
pušti dritona, biće to sve OK na kraju. ionako se dole niko više ne pita nizašta.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°614
Istina, vec je drzava nego tamo neki Delaver, tako da je to u redu
_____
????
- Post n°615
Notxor wrote:Suština je u broju, tj. procentu glasova. SNS radikali su prihvatili Dačićevu ucenu i prepustili premijersko mesto - Vučić je kao i Dritan u prvom koraku preuzeo službe bezbednosti.
nacelno se slazem ali nije necuveno. ovo je neobican trenutak za CG posto menja vlast sustinski prvi put od podele milo/momir. dritan to koristi posto moze (ili je mogao) sa oba bloka.
_____
- Post n°616
@kondo
Nešto si pobrkao. Moji interesi su 0% politički, 100% ekonomski, a Mila se gadim jer ne podnosim kriminalce.
Nešto si pobrkao. Moji interesi su 0% politički, 100% ekonomski, a Mila se gadim jer ne podnosim kriminalce.
_____
- Post n°617
mislim kako bih rekao vladu formira skupstinska vecina odnosno tako sto vecina poslanika glasa za nju.
_____
- Post n°618
Jasno, ali nisu ljudi glasali za DPS poslanike koji će da glasaju za URA vladu nego za vladu DPS.
Lično, jedva čekam da vidim novu vladu, a posle vlade i rezultate lokalnih izbora.
Lično, jedva čekam da vidim novu vladu, a posle vlade i rezultate lokalnih izbora.
_____
- Post n°619
na zalost si u pravu ali ne mogu da se pomirim ili radujem zbog toga.kondo wrote:kišjelo grožđe.
znao sam odavno kakvi smo jadi od drzava i skoro uvek i bili ali ovako seljacki drsko pa jebem im mater i tim pomocnicima sekretara i ovim domacim slinama.
toliko sam kao srednjoskolac i kasnije patio sto nismo deo tog demokratskog sveta jer vecini to treba da bi se razvili u nekakve savremene ljude ali nista od toga.
mislim pokoleban sam ali necu preci u ove fasove, rasiste, mracnjake koji bi da budemo neka srednjevokvna vukojebina ali stvarno se poslednjih dana osecam ponizeno.
i koliko mogu cu se boriti protiv ovih krimosa ali slaba vajda osim sto sam se posvadjao sa nekoliko likusa i likova i sto me beki gledaju mrko popreko ali ko jebe stoku. za svakog znam zasto su takvi.
i sinoc zavrsih na protestu kod becica
ee ironijo
sorry malo sam patetican jutros ( nisam janpi). zadnjih dana ne mogu ni jutarnju kafu da popijem sa kolegama koliko sam nervozan
- Post n°620
ma saosećam naravno, zezao sam se gore (u odgovoru noxtoru, no hard feelings), mogu da zamislim kako se osećate. kod nas je srbiji to totalno rušenje nade došlo tek 12.3.2003 i iako nije došlo iznenada, dotle smo se pravili kao da je dosta toga normalno.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°622
kondo wrote:ma saosećam naravno, zezao sam se gore (u odgovoru noxtoru, no hard feelings), mogu da zamislim kako se osećate. kod nas je srbiji to totalno rušenje nade došlo tek 12.3.2003 i iako nije došlo iznenada, dotle smo se pravili kao da je dosta toga normalno.
Тачније, „дотле смо имали тај луксуз да можемо да се правимо...“. Ал' да.
Тј серем, нисам био ту, ал' тачно знам осећај.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°623
http://www.nspm.rs/hronika/svestenik-slobodan-zekovic-aleksandar-rakovic-je-stetocina.-svestenstvo-spc-u-crnoj-gori-cuva-jedinstvo-crkve.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°625
E'o trčim! pic.twitter.com/GJ2ttgty8A
— Bojan tzv. Baća (@BojanBaca) February 10, 2022
_____