Demokrate pozivaju na proteste u sredu ako Bečić bude smenjen.
DF traži odlaganje skupštine.
#uraleaks
najzalosnije je sto svi gledaju neki svoj sitni interes a garant svega toga je niko drugo no milo djukanovic. to je smejurija.Mór Thököly wrote:Sto se mene tice, svi su se ukurvili osim Demokrata. Reci da hoces da vladas sa DPSom pa pojedi govno onda. Jok, nego bi da vladaju sa 10-15 poslanika. Postoji demokratsko resenje za situaciju, svaka demokratska zemlja bi ga primenila u ovakvim okolnostima
kakvu sliku?Janko Suvar wrote:jel si obrisao onu sliku?
Janko Suvar wrote:nije lepo tako za Abazovica, dokle cemo trpeti balkanske sovinizme
Jutros je potpredsednica URA Jovana Marović @tvnova_s rekla da u novu Vladu CG ne mogu ni DF ni DPS jer su "radikalni" i da je "strani faktor" procenio da DPS mora da se reformiše e da bi bio prihvatljiv u budućnosti. Mene je to podsetilo na "reformu" SRS-a i njegovo pretvaranje
— Slobodan Georgiev (@SlobaGeorgiev) February 8, 2022
koji ponekad izgledaju privlačno, ali, u praksi, ne donose ništa dobro. Trideset godina tranzicije na Balkanu nas uči da tranzicija ima smisla samo ako je brza i sveobuhvatna, a kada se toliko oduži ona postane besmislena i kontraproduktivna, baš kao i sve reforme koje nisu brze
— Slobodan Georgiev (@SlobaGeorgiev) February 8, 2022
https://press.co.me/istrazivanje-milo-dukanovic-sakrio-od-ask-da-je-suvlasnik-13-fakulteta-u-crnoj-gori/
Predsjednik države Milo Đukanović vlasnički je direktno i indirektno povezan sa ukupno 16 aktivnih privrednih subjekata u Crnoj Gori, čija ukupna aktiva prelazi iznos od 27,5 miliona eura. To je utvrđeno u istraživanju koje je sproveo portal PRESS u saradnji sa Mrežom za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.
Đukanović je Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) prijavio postojanje samo dvije kompanije (pravna lica) – Univerzitats i Global Montenegro. On ASK nije prijavio čak 14 privrednih društava (13 fakulteta i univerzitet) u kojima je indirektni suvlasnik. U Zakonu o sprječavanju korupcije jasno piše da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne podatke o imovini, koji između ostalog sadrže i udjele u vlasništvu drugih pravnih lica.
U imovinskom kartonu predsjednika države piše da je vlasnik 50 odsto kapitala kompanije Global Montenegro i 25 odsto kapitala firme Univerzitats, u okviru koje posluje Univerzitet Donja Gorica. U Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) može se pronaći još 14 aktivnih pravnih lica, koja imaju zasebne žiro račune i poreske identifikacione brojeve (PIB), a koja su vlasnički povezana sa firmom Univerzitats.
Del Cap wrote:
Don Milo akademski preduzimač.
Ne prica Eros sa mnom, al ovo je ja bih reko bitna misao, pa da podvucemErős Pista wrote:To objašnjava i grčevitu podršku koju uživa u delu srbijanske akademije koja tezgari u CG.