opozicija
- Post n°776
Re: opozicija
I ja pocinjem simpatetisem tzv opoziciju
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°777
I Marija Lukić na listi opozicije: Boriću se za poboljšanje zaštite prava žena
Marija Lukić iz Brusa, koja je široj javnosti postala poznata nakon što je tužila sada već bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jelačića Jutku za seksualno uznemiravanje, naći će se na zajedničkoj listi opozicije i biće kandidat za narodnog poslanika kao nestranačka ličnost.
Lukić je za Nova.rs rekla da je razgovarala sa Jovanom Ličinom i Draganom Đilasom, koji su prepoznali njenu borbu za prava žena i ponudili joj da bude na republičkoj listi za narodne poslanike.
„Obzirom da se program, kao i ciljevi poklapaju sa mojim vrednostima, prihvatila sam da budem na listi i da i kroz politiku, uz Fondaciju koju sam pokrenula u prošloj godini pokušam da utičem, pre svega, na poboljšanje zaštite prava žena i njihovo unapređenje“, rekla je ona.
Marija Lukić je pre dve godine na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od predsednika opštine Brus. Policija je u martu 2018. podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, ali je tužilaštvo pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.
Uprkos pritiscima male sredine i pretnjama, Lukić je u toj borbi istrajala. Jeličić, koji je u međuvremenu izašao iz SNS, je na kraju osuđen na tri meseca zatvora po tužbi Marije Lukić.
Podsetimo, ranije je objavljeno da će se na listi opozicije naći i Milan Jovanović, novinar portala Žig info kome je zapaljena kuća, a zbog čega se sudi bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°778
Za to vreme tražila je pomoć i od institucija i od Srpske napredne stranke (SNS) čiji je bila član, ali uzalud.
Pisala sam pismo potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, predsedniku Izvršnog odbora Darku Glišiću, Bratislavu Gašiću i kabinetu predsednika Vučića. Očekivala sam oštru reakciju, a nisam dobila ni reč odgovora, ni moralnu podršku, ništa - ispričala je Lukićeva za “Blic”
_____
????
- Post n°779
Odgovornost u obavljanju javnih poslova, umerenost u nastupu i dosledno odbijanje da svojim delovanjem doprinosi polarizaciji već preduboko podeljenog društva dovoljan su zalog za nadu i poverenje da bi upravo Zdravko Ponoš mogao da bude dostojan predsednik Republike Srbije.
— Slobodni građani (@pokretslobodnih) January 23, 2022
- Post n°780
:bode štapom Jeremiju:
Do something
Do something
_____
????
- Post n°781
Javio se, rekao je da je u dobroj volji spreman da razmotri i njegovu kandidaturu i da bi raspad koalicije dva meseca pre izbora imao katastrofalne posledice po opoziciju
Jeremić: Nebitno kakvi su moji i Đilasovi odnosi, ne smemo izneveriti građane
https://rs.n1info.com/vesti/jeremic-nebitno-kakvi-su-moji-i-djilasovi-odnosi-ne-smemo-izneveriti-gradjane/
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da on i predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas neće dozvoliti da bilo kakvo individualno neslaganje ili nesporazum dovede do toga da "režim u aprilu ne bude poslat na smetlište istorije".
„U ovoj situaciji je potpuno nebitno kakvi su Đilasovi i moji lični odnosi. Obojica smo zreli i odgovorni ljudi i predvodimo dve danas po mnogo čemu najistaknutije opozicione stranke“, rekao je Jeremić u intervjuu za list „Nova“, prenela je Narodna stranka.
Na pitanje ko bi bio najbolji kandidat opozicije za predsednika Srbije, Jeremić je odgovorio da je prvi izbor Narodne stranke za zajedničkog predsedničkog kandidata koalicije potpredsednik te stranke Miroslav Aleksić, za koga je rekao da je „srčan, hrabar, pametan, čestit, porodičan čovek iz naroda, koji je u naponu životne snage“.
"Mislim da bi on i (potpredsednica SSP) Marinika Tepić, kao predsednički kandidat i nosilac parlamentarne liste naše koalicije, bili odličan tandem na predstojećim izborima", rekao je Jeremić.
Jeremić je rekao i da na kandidaturi bivšeg potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša "insistira jedan od koalicionih partnera", iako je, prema njegovim rečima, "poznato da se Ponoš jednostrano povukao sa svih funkcija u Narodnoj stranci, svega nekoliko meseci pred najvažniju bitku od njenog osnivanja".
"Uprkos tome, mi smo spremni da u dobroj volji razmotrimo njegovu potencijalnu kandidaturu, ukoliko najnovija istraživanja, koja radimo u dogovoru sa našim koalicionim partnerima, pokažu da se situacija u medjuvremenu značajno promenila, i da je upravo Ponoš taj koji bi imao najbolje šanse da na izborima pobedi Vučića", rekao je Jeremić.
Na pitanje da li je Đilas taj koji insistira na kandidaturi Ponoša, Jeremić je rekao da mu elementarno vaspitanje, kao i želja da zarad dobrih odnosa u koaliciji ne upiru jedni na druge prstom u javnosti, ne dozvoljavaju da odgovori na to pitanje.
Predsednik Narodne stranke je naglasio da ništa ne bi smelo da dovede u pitanje opstanak koalicije i da bi njen raspad dva meseca pred izbore imao "katastrofalne posledice za opoziciju".
"Veliki broj opoziciono nastrojenih birača bi se razočarao i tog dana ostao kod kuće. Upravo to bi moglo predstavljati razliku izmedju pobede i poraza u Beogradu, na primer", rekao je Jeremić.
"Narodna stranka će se u potpunosti držati koalicionog sporazuma koji smo potpisali sa SSP, Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Pokretom Slobodna Srbija, Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara, Pokretom za preokret i drugim političkim organizacijama", dodao je Jeremić.
Naveo je i da očekuje da se koaliciji uskoro zvanično pridruže i Skupština slobodne Srbije i ugledne javne ličnosti.
"Građani od nas očekuju da budemo jedinstveni, ne smemo ih izneveriti", kazao je Jeremić.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°782
evo i danasnjeg saopstenja
Народна странка: Поштујемо коалициони споразум, чекамо резултате истраживања
https://www.narodna.org.rs/sr-cyrl/vesti/narodna-stranka-ssp-kandidat-zdravko-ponos-koalicioni-sporazum-istrazivanja
Информисани смо путем медија о одлуци Главног одбора Странке слободе и правде (ССП) да председнички кандидат те странке на изборима буде члан Народне странке Здравко Понош.
У Београду смо 26. новембра 2021. године потписали коалициони споразум са ССП, Демократском странком и другим политичким организацијама, чији члан 2. гласи:
“Странке потписнице овог Коалиционог споразума консензусом ће изабрати и предложити кандидата за председника Републике”.
С обзиром да у досадашњим разговорима са нашим коалиционим партнерима није постигнут договор око заједничког кандидата за председника Републике, сложили смо се да наручимо два стручна и независна истраживања јавног мнења која би нам помогла да заједнички направимо најбољи избор.
Та истраживања су у току, а њихови резултати би, по раније установљеном плану, требало да нам буду представљени у уторак, 25. јануара.
Народна странка ће наставити да поштује коалициони споразум потписан 26. новембра 2021. године, као и све друге договоре које је постигла са својим партнерима. С тим у вези, нећемо предузимати било какве једностране кораке.
Јединство опозиције је кључна претпоставка за успех на предстојећим изборима.
Заједнички кандидат за председника Републике требало би да буде особа за коју се објективним методама утврди да има највећи потенцијал да се супротстави кандидату власти.
Одлучивање по овом важном питању не би смело бити вођено било каквим личним, партијским или другим посебним интересима.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°784
Jeremija, izadji ako ti smeta.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°786
Đido izjebao koalicionog partnera, ulje na platnu
- Post n°787
Bilo bi vrh kad bi za gradonacelnika predlozio onog Nikolu Jovanovica koji je pljuvao Jeremiju na onim snimcima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°788
Mislim da ga je i Đilas šutnuo.
BTW, hajku na Jovanovića je vodio upravo Ponoš.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°789
Ne znam da ga je sutnuo, nije mogao da ga primi posto je Jeremija zagrmeo i poslao snaznu poruku da nece saradjivati sa onima koji ga prime
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°790
Pa da, na to mislim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°791
http://www.nspm.rs/hronika/vuk-jeremic-prvi-izbor-narodne-stranke-za-zajednickog-predsednickog-kandidata-nase-koalicije-je-miroslav-aleksic-ali-spremni-smo-da-razmotrimo-potencijalnu-kandidaturu-zdravka-ponosa.html
_____
- Post n°792
Čanak: Ponoš ima manje šanse da pobedi Vučića nego što bi imao Tadić https://t.co/5eNmfyUHrL
_____
????
- Post n°793
PUF poručio opoziciji: Ujedinite se ili kandidujemo magarca za predsednika
Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) poručio je opozicionim strankama u Srbiji da se ujedine do izbora ili će PUF u protivnom kandidovati za predsednika magarca Mileta iz spota “Od dakle si tele“.
PUF je u saopštenju ocenio da poslednja dešavanja oko predstojećih izbora ne deluju ohrabrujuće iz ugla običnog čoveka kojeg je, kako se navodi, ova vlast svojim desetogodišnjim vladanjem obeshrabrila da bilo šta može da se promeni u Srbiji, prenosi N1.
„Na ovim izborima postoji samo jedan cilj, a to je da se svrgne desetogodišnja vladavina ove štetočinske vlasti na čijem je čelu Aleksandar Vučić. Sve mora da se žrtvuje i ostavi po strani radi ostvarivanja tog cilja i vraćanja države u ruke običnog čoveka“, poručuje PUF.
PUF poručuje i da je spreman da sve svoje resurse podredi tom cilju i da radi na kampanji podizanja izlaznosti, čuvanju biračkih kutija i ohrabrenju ljudi da su promene moguće.
PUF na kraju upozorava i da bi se mnogi iznenadili kakav bi rezultat ostvario magarac Mile na izborima, i da njihovo saopštenje nije šala, već ozbiljno obećanje.
"Nemojte da nam trenirate živce", poručuje PUF opozicionim strankama u Srbiji.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°794
Mi smo svi u proslom zivotu bili neki goniči robova
_____
????
- Post n°795
https://rs.n1info.com/vesti/jeremic-aleksic-je-nas-prvi-izbor-ali-spremni-smo-da-podrzimo-ponosa/
_____
- Post n°797
Nije mi zao Jeremica, naprotiv, ali samo Vucic gazi svoje partnere ovako kao sto to radi Djilas.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°798
Janko Suvar wrote:Blizu sam da ga zovem Pozderac
Mislis, Požderan
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°799
meni najzabavnije kada čitam "a zašto ne kandiduju Đilasa za predsednika". ono, da li ste vi nekada čuli tu osobu tretira sve oko sebe kao da su kafe kuvarice koje kasne na posao, ne može da sakrije ni delić svoje ličnosti.
njegova najbolja osobina je to što zna da nije za među ljude, svestan je koliko je odbojan.
njegova najbolja osobina je to što zna da nije za među ljude, svestan je koliko je odbojan.