opozicija
- Post n°401
Re: opozicija
Ma, Janko najvise tovari njih troje, tj. Dobricu ne toliko. Toliko o tome da mu smeta sto neko saradjuje sa SNS
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°402
et boomer
Ako bas mora: ta dva dogadjaja su slicna jer nemaju nikakav praktican znacaj, ali se u njima ogoljava politicka odnosno ideoloska sustina. Partizani i Nemci su nastavili da ratuju ko i do tad, pregovarali su o ranjenicima, itd, ali je na sekund pala maska i pokazalo se ako sutra britanska vojska padne s neba, Velebit i Koca bi ratovali protivu Engleza, a sa Nemcima.
U praksi se nije desilo nista, samo se pokazalo da se prvo i pre svega ne vodi narodnooslobilacka borba, nego revolucija. I da je u toj revoluciji blizi saveznik nacista nego stari rezim kad zatreba.
I ovde se nije desilo nista, rekao je covek da Vucic ima sve osobine velikog drzavnika (nema, ima naime sve osobine ludog lopova), i nije nikakvu posledicu snosio za svoj kratki pokusaj kolaboracije.
Ideoloska poenta koja se razotkriva (ne samo tu nego i u hiljadu drugih primera): sendvicar nije problem jer sluzi rezimu, nego jer je jadan bedan i treba ga gaziti. A posto ovaj sendvicar nije ni jedan ni bedan, i njegov sendvic vredi milione, onda njemu moze da bude oprosteno. Ne samo oprosteno, nego se jos velica kao neka opoziciona figura.
Kod naprednjaka se ne mrzi ni metod (on je isti kao kod svih drugih), ni kadar (evo Stefanovic i Tepic neke informacije dele). Mrzi se sama baza, siromasni ljudi, kojima stara administracija nije dala nista, uzela im skoro sve i sad nema blagog pojma sta bi s njima.
et ficfiric
Problem je u tome sto ste (smo ) se svi navikli na naprednjacki rezim i vec jedno pet godina ne biramo novog premijera i predsednika, poslanika, odbornika, gradonacelnika , vec biramo lidera opozicije.
A to ne moze tako. Kad pobedi mora da obnasa javnu funkciju, mora da radi nesto, mora da predstavlja mene koji sam glasao za njega. Ja zaista ne vidim na koji nacin bi Tepic i Zelenovic mogli da predstavljaju mene, jer mislim da je prosto pogresno to za sta se zalazu. Ne vidim da ima bilo koga ko bi podrzao to za sta se zalazu.
Jednostavno ih necu izabrati da rade nesto sto ne zelim da se uradi, samo da bi se oborila ova administracija (osobito uzevsi u obzir vidjenje administracije koje sam rekao gore). Takodje mislim, tvrdim, da ih i drugi ne biraju iz tih razloga prevashodno, a ne zato sto njihovi stavovi ne dolaze do javnosti.
Ako za tu politiku nema baze, na njima je da se povuku.
Mi smo podrzali Ne davimo koliko smo mogli (s obzierom da zivimo u NS, Nina je iz Beograda al zivimo deset godina u NS). Isli smo na protest, i na druge nacine nije sad bitno.
Ostavljam sebi za pravo da kritikujem potpuni idiotizam te kampanje, njihovo potpuno nemanje profesionalnih biografija i genealno sve drugo sto tu ima da se kritikuje.
* Moje razumevanje istorijskih dogadjja pociva na tome kako ih opisuje Petranovic, a savremenih naravnio kako ih vidim ja.
Ako bas mora: ta dva dogadjaja su slicna jer nemaju nikakav praktican znacaj, ali se u njima ogoljava politicka odnosno ideoloska sustina. Partizani i Nemci su nastavili da ratuju ko i do tad, pregovarali su o ranjenicima, itd, ali je na sekund pala maska i pokazalo se ako sutra britanska vojska padne s neba, Velebit i Koca bi ratovali protivu Engleza, a sa Nemcima.
U praksi se nije desilo nista, samo se pokazalo da se prvo i pre svega ne vodi narodnooslobilacka borba, nego revolucija. I da je u toj revoluciji blizi saveznik nacista nego stari rezim kad zatreba.
I ovde se nije desilo nista, rekao je covek da Vucic ima sve osobine velikog drzavnika (nema, ima naime sve osobine ludog lopova), i nije nikakvu posledicu snosio za svoj kratki pokusaj kolaboracije.
Ideoloska poenta koja se razotkriva (ne samo tu nego i u hiljadu drugih primera): sendvicar nije problem jer sluzi rezimu, nego jer je jadan bedan i treba ga gaziti. A posto ovaj sendvicar nije ni jedan ni bedan, i njegov sendvic vredi milione, onda njemu moze da bude oprosteno. Ne samo oprosteno, nego se jos velica kao neka opoziciona figura.
Kod naprednjaka se ne mrzi ni metod (on je isti kao kod svih drugih), ni kadar (evo Stefanovic i Tepic neke informacije dele). Mrzi se sama baza, siromasni ljudi, kojima stara administracija nije dala nista, uzela im skoro sve i sad nema blagog pojma sta bi s njima.
et ficfiric
Problem je u tome sto ste (smo ) se svi navikli na naprednjacki rezim i vec jedno pet godina ne biramo novog premijera i predsednika, poslanika, odbornika, gradonacelnika , vec biramo lidera opozicije.
A to ne moze tako. Kad pobedi mora da obnasa javnu funkciju, mora da radi nesto, mora da predstavlja mene koji sam glasao za njega. Ja zaista ne vidim na koji nacin bi Tepic i Zelenovic mogli da predstavljaju mene, jer mislim da je prosto pogresno to za sta se zalazu. Ne vidim da ima bilo koga ko bi podrzao to za sta se zalazu.
Jednostavno ih necu izabrati da rade nesto sto ne zelim da se uradi, samo da bi se oborila ova administracija (osobito uzevsi u obzir vidjenje administracije koje sam rekao gore). Takodje mislim, tvrdim, da ih i drugi ne biraju iz tih razloga prevashodno, a ne zato sto njihovi stavovi ne dolaze do javnosti.
Ako za tu politiku nema baze, na njima je da se povuku.
Mi smo podrzali Ne davimo koliko smo mogli (s obzierom da zivimo u NS, Nina je iz Beograda al zivimo deset godina u NS). Isli smo na protest, i na druge nacine nije sad bitno.
Ostavljam sebi za pravo da kritikujem potpuni idiotizam te kampanje, njihovo potpuno nemanje profesionalnih biografija i genealno sve drugo sto tu ima da se kritikuje.
* Moje razumevanje istorijskih dogadjja pociva na tome kako ih opisuje Petranovic, a savremenih naravnio kako ih vidim ja.
_____
????
- Post n°403
Turul madár wrote:zar je ovo tako teško pitam ja vas
Olenik i Gruhonjić, govnari koji su opušteno u Apelu 88 potpisali da je Srbija okupirala Crnu Goru 1918.
Teško je, mnogo.
- Post n°405
rumbeando wrote:Turul madár wrote:zar je ovo tako teško pitam ja vas
Olenik i Gruhonjić, govnari koji su opušteno u Apelu 88 potpisali da je Srbija okupirala Crnu Goru 1918.
Teško je, mnogo.
Brate, rumbi, ovaj lik se sprda. Gari se sprda, ne razumevajuci da se ovaj lik vec sprda. A ti ozbiljno odgovaras Gariju koji se sprda, ne razumevajuci da se sprda (i da ne razume da se i lik s kojim se sprda, sprda).
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°408
Talason wrote:humor nas je uvek izvlačio iz teških situacija
tj možda ne baš izvlačio
ako je ono sto je tviteras piso o sastavu vlade humor onda ne znam. danas kazes bukvalno nesto najgluplje i to je humor. nema vise humor da kazes nesto sto ce da te pomeri, da te iznenadi, da te navede da razmislis o zivotu. ne, samo kazes nesto kretenski ili nesto o pedofiliji i to je smesno i ti si stendap.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°409
Talason wrote:humor nas je uvek izvlačio iz teških situacija
tj možda ne baš izvlačio
...али је помагао, као што помаже средство за смирење кад те спопадне пролив - оно и даље иде ал се бар више не једиш.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°411
znaci cim kazes politikE izgubis hardkor ekipu ali njima izgleda ne trebamo mi, okej, srecno s novom publikom
_____
ova zemlja to je to
- Post n°412
Nema ni Bakica
Kako dalje?
Kako dalje?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°414
_____
- Guest
- Post n°415
kaning plan je da oni tj cpe i ostali fondaši budu levo krilo ndb, s tim da bi onda sledeće logično pitanje bilo gde je ndb ideološki kad je potreban neko da bude levo krilo. msm ja znam gde su, nego je pitanje više za one koji u njima kao vide ne znam kakvu političku ideju.
- Post n°420
depresija u sta se srpska levica pretvorila. ma cela svetska politika. sta meni treba u zivotu da ovde sedim i objasnjavam vam da je sasa jankovic dbovac ali ni da andrea jovanovic nije idealni prdsednicki kandidat, da mozemo da se bunimo protiv identitetskih politika jer je to trenutno in ali da terfovanje nije okej, da dzimi dor nije okej? cemu to? el moze slobodno vreme da se iskoristi na lepsi nacin? el mogu da se uvalim u fotelju, sipam lagavulin i gledam u akvarijum. ili izvedem sestrica u bioskop na patrolne sape po stoti put. mani me bre s politikom.
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°421
može ovo
sipam lagavulin i gledam u akvarijum
btw cela ta podkast ekipa je prsla onog trenutka kada je rogan strpao u sebe kičn sink, odmah su poleteli u odbranu morona, ne pada sneg da pokrije breg i tako to
patrik bet dejvid koji napada sterna da je nula zato što je rekao da je rogan retard
dor koji je ušao u killing spree mod i sada je full antivax bez obzira što se vakcinisao
gaad saad koji poziva na pravo da svi imamo svoju reč itd
mrzelo me i da pratim koliko je sve bilo dosadno predvidljivo, sve razlike između levih i desnih padoše u vodu za par sekundi jeR Rogan = pare
btw cela ta podkast ekipa je prsla onog trenutka kada je rogan strpao u sebe kičn sink, odmah su poleteli u odbranu morona, ne pada sneg da pokrije breg i tako to
patrik bet dejvid koji napada sterna da je nula zato što je rekao da je rogan retard
dor koji je ušao u killing spree mod i sada je full antivax bez obzira što se vakcinisao
mrzelo me i da pratim koliko je sve bilo dosadno predvidljivo, sve razlike između levih i desnih padoše u vodu za par sekundi jeR Rogan = pare
- Post n°422
zvezda je zivot wrote:depresija u sta se srpska levica pretvorila. ma cela svetska politika. sta meni treba u zivotu da ovde sedim i objasnjavam vam da je sasa jankovic dbovac ali ni da andrea jovanovic nije idealni prdsednicki kandidat, da mozemo da se bunimo protiv identitetskih politika jer je to trenutno in ali da terfovanje nije okej, da dzimi dor nije okej? cemu to? el moze slobodno vreme da se iskoristi na lepsi nacin? el mogu da se uvalim u fotelju, sipam lagavulin i gledam u akvarijum. ili izvedem sestrica u bioskop na patrolne sape po stoti put. mani me bre s politikom.
_____
- Post n°423
Talason wrote:može ovo
Pa ne bih se bas slozio.
_____
- Guest
- Post n°424
nisam se lepo odrazio
nisam mislio na sve podkastere, nego na tu ekipu koja uslovno rečeno zajedno radi, dor ide kod rogana, pbt isto itd
nisam mislio na sve podkastere, nego na tu ekipu koja uslovno rečeno zajedno radi, dor ide kod rogana, pbt isto itd
- Post n°425
A, to da, ali oni su svakako padu bili skloni, bar Dor, a ovi ostali su pali i mnogo ranije. Npr. Saad je desnicar u sarlatan i nevezano za ovu temu.
_____