Srpski Svet
- Post n°126
Re: Srpski Svet
Tek cemo mi da slavimo 1912-1918 (ako nam SRN ne popije sav mozak). A da imaju pameti trebalo bi da slave i ostali okolo. Bukvalno od stoljeća desetog je Ugarska sedela na glavi.
- Post n°127
moze i ovde: kakav je ovo sou program sa comickom i vojvodinom?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°128
Nisam bas pratio, ali rekao bih jos 1 od reziranih sukoba Vucicevih marioneta.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°129
Kao sto rekoh najdrezdenskiji topik
Moglo se i na proslom popisu izjasniti kao Vojvodjanin. Secam se jer je Canak rekao da ce se izjasniti kao Srbin, jer ne dozivljava vojvodjanstvo kao naciju, a neke ovako manje (mislim jos manje) vojvodjanske stranke su to kritikovale.
Takodjer, mislim da nema nekog ogranicenja kako se mozes izjasniti, mama moja se izjasnila kao Ciroki, sto je kao bumerski neki antinacioanlisticki humor bio.
Moglo se i na proslom popisu izjasniti kao Vojvodjanin. Secam se jer je Canak rekao da ce se izjasniti kao Srbin, jer ne dozivljava vojvodjanstvo kao naciju, a neke ovako manje (mislim jos manje) vojvodjanske stranke su to kritikovale.
Takodjer, mislim da nema nekog ogranicenja kako se mozes izjasniti, mama moja se izjasnila kao Ciroki, sto je kao bumerski neki antinacioanlisticki humor bio.
_____
????
- Post n°130
Kad smo vec kod bumerskog nekog antinacionalistickog humora, mogu li Jugosloveni?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°131
Ne moze. Sad kad je rezim postao desno nacionalisticki, ako se izjasnis kao Jugosloven dodje Milo Lompar da ti postavi jos jedno pitanje, tacno kad izgledalo kao da ce da te pusti.
_____
????
- Post n°132
Janko Suvar wrote:Kao sto rekoh najdrezdenskiji topik
Šta tačno znači najdrezdenskiji?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°133
kao drezdenski kongres. suvarev zumerski humor.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°134
ali da ono potpuni non-event oko koga se plete neka histerija
_____
- Post n°135
boomer crook wrote:kao drezdenski kongres. suvarev zumerski humor.
Više zuperski nego zumerski. Može šuvar i bolje i otrovnije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°136
Madžarski svet.Mór Thököly wrote:Tek cemo mi da slavimo 1912-1918 (ako nam SRN ne popije sav mozak). A da imaju pameti trebalo bi da slave i ostali okolo. Bukvalno od stoljeća desetog je Ugarska sedela na glavi.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°137
boomer crook wrote:ali da ono potpuni non-event oko koga se plete neka histerija
Све што комунцима не иде у прилог је не-догађај.
Комунисти из целе Југославије сели у Дрездену, објавили програм, како је то не-догађај?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°138
boomer crook wrote:moze i ovde: kakav je ovo sou program sa comickom i vojvodinom?
Erős Pista wrote:Nisam bas pratio, ali rekao bih jos 1 od reziranih sukoba Vucicevih marioneta.
boomer crook wrote:ali da ono potpuni non-event oko koga se plete neka histerija
Citati s razumevanjem, a ne padati s kruske.
Et Janos
Last edited by Erős Pista on Sat Aug 28, 2021 2:57 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°139
Ferenc Puskás wrote:Madžarski svet.Mór Thököly wrote:Tek cemo mi da slavimo 1912-1918 (ako nam SRN ne popije sav mozak). A da imaju pameti trebalo bi da slave i ostali okolo. Bukvalno od stoljeća desetog je Ugarska sedela na glavi.
Hungaroring
- Post n°140
Kako mislis tek cemo da slavimo 1912-1918? I kako mislis i svi ostali? i kako mislis ako nam SRN ne popije mozak?
ne ladzume
edit:
sukob naprednjakinje Comic i naprednjaka Jovanovica jeste non event
ne ladzume
edit:
_____
????
- Post n°141
https://pescanik.net/na-putu-u-srpski-svet/
_____
- Post n°142
dosta visok nivo retardiranosti, odlicno.
_____
????
- Post n°143
Janko Suvar wrote:dosta visok nivo retardiranosti, odlicno.
Оно о чему пише, или оно како пише?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°144
Ono o cemu pise i ono kako vidi svet, a i taj nadobudni, ironicni ton je dosta odvratan.
_____
????
- Post n°145
Lepo, sve velike drzave, osim Italije, su poslate 500-600km u rikverc. Upadaju tu neki padobranci, Rusi, Amerikanci i tako to. To je nista. Drugacije to izgleda kad ti je na glavi neko ko hoce da tvoj glavni grad bude u njegovoj drzavi. Ne vazi samo za Beograd.Janko Suvar wrote:Kako mislis tek cemo da slavimo 1912-1918? I kako mislis i svi ostali? i kako mislis ako nam SRN ne popije mozak?
ne ladzume
edit:
- Post n°146
Janko Suvar wrote:Ono o cemu pise i ono kako vidi svet, a i taj nadobudni, ironicni ton je dosta odvratan.
Ironicni ton je defanzivan. "Srpstvo" i "Srpski svet" srljaju u progres od koga nema odbrane osim ironijom.
- Post n°147
napisao sam sad dugacak post, al je neprimereno besnog tona, tako da nista
_____
????
- Post n°148
Janko Suvar wrote:napisao sam sad dugacak post, al je neprimereno besnog tona, tako da nista
Aaa, ne zajebavaj. Daj da to vidimo.
U Srbiji se povremeno čuju hrabri glasovi koji ukazuju na opasnu bliskost aktuelne vlasti i mafije, ali skoro da nikome ne smeta takođe opasna, ako ne i opasnija, bliskost vlasti i kulturne elite, koja najprestižniji i najunosniji posao nalazi u servisiranju nacionalnog identiteta kao reifikovane apstrakcije, kao političkog mita koji služi nedemokratskoj i autokratskoj vlasti za efikasno blokiranje svakog pokušaja osporavanja.
+1
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°149
Cak je malo promasio, ne zameram mu. Mada to "malo" je u stvari jako bitno. Ne (samo) u servisiranju nacionalnog identiteta, nego u servisiranju sadrzaja tog nacionalnog identiteta, tacno onakvog kakvog ga vlast plasira ili prihvata, u istom kontekstu, tumacenje u istom diskursu. E tu se blokira svaki pokusaj osporavanja
- Guest
- Post n°150
na prošlom popisu izjašnjavanje vojvođanin je bilo upisivano u razno i ostalo šuvare, ali to je potpuno nebitno, jer i ovo sada služi da bi nakazno debelo čankovsko smeće navuklo neke glasove da opet prođe kao tzv opozicija sa manjinama nekim pičkama materinama. fingirani problem da nakaze poput čomić i čanka prikupe gospodarima glas nekih debila sa IQ tri i po.