http://www.mojnovisad.com/megafon/poziv-na-pripravnost-sugradjana-i-komsija-id1295.html
Garijeva septička jama
- Guest
- Post n°176
Re: Garijeva septička jama
fušerska država će doveka biti septička jama. potrebno je pre kopanja neposredno uz stare zgrade u dubinu za podzemne garaže i temelje, detaljno pregledati sve objekte i oko 200 stanova, oni će radove početi posle pregleda 5-10 stanova. nova višespratnica sa više podzemnih nivoa će biti neposredno uz zgrade zidane 50ih godina.
http://www.mojnovisad.com/megafon/poziv-na-pripravnost-sugradjana-i-komsija-id1295.html
- Guest
- Post n°177
U pitanju je gradnja zgrade suda koju u celosti finansira prijateljska EU, ali naravno po srbijanskim metodama gradnje
- Post n°179
to je to, tu smo gde smo.
_____
????
- Guest
- Post n°180
zapadna tehnologija je uglavnom čista na zapadu, dok kineska i ruska kaskaju za njima
- Post n°182
ne igra ulogu sto nije americka kompanija, nije on tu da iznosi neke cinjenice o zagadjenju, nego se sprema za svetski rat, bira svoju stranu. To je to, tu smo gde smo
_____
????
- Post n°183
da, meni je u tom njegovom tviter nizu najznačajnije to 'američka kompanija',
zato što georgiev sigurno zna da kompanija nije američka, ali ako otpor rio tintu
stavimo u fioku poslovične mržnje prema americi, otpor postaje glup i besmislen
zato što georgiev sigurno zna da kompanija nije američka, ali ako otpor rio tintu
stavimo u fioku poslovične mržnje prema americi, otpor postaje glup i besmislen
- Post n°184
Teška tragedija danas je potresla BiH, nakon što je u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Turbe" kraj Travnika poginuo 12-godišnji dječak kada je na njega pao gol.
Sumnjam da će neko robije da fasuje zbog ovoga, suspenzija, smjena, malo rotiranja i za par godina će opet svako na svoje mjesto da legne. Što je najgore, ovo nije prvi put a dosadašnji slučajevi nisu potakli na ozbiljnost i odgovornost.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°185
Od cega je jebeni gol? Ili mu je bas pao na potiljak
- Post n°186
Željezne cijevi, dva i po ili tri cola, plus nosači mreže od pravougaonih profila. Konstrukcija gola teška oko 159 kg, ne mora u potiljak da udari da bi ubila osnovca.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°187
Ovo se desava ma svakih par godina. Kad sam bio klinac, pao mi je gol na stopalo ali ja sam se vesao i oborio ga.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°188
ficfiric wrote:Ovo se desava ma svakih par godina. Kad sam bio klinac, pao mi je gol na stopalo ali ja sam se vesao i oborio ga.
Blic, 17. septembar 2014. god: "Večeras oko 18.50 na sportskom igralištu u naselju Gaj u Barajevu teško je poveđen 11-godišnji dečak. N.M. zadobio je povrede opasne po život kada je na njega pao metalni okvir gola. Dečak je prevez u Urgentni centar, gde mu se ukazuje lekarska pomoć. - Dečak je zadobio teške povrede glave i nalazi se u šoku A u teškom stanju - rečeno je "Blicu" u Urgentnom centru."
24sata.hr, 25. jun 2014. god: "Marin Karlović (5) iz Kaštel Sućurca teško se ozlijedio u nedjelju nakon što mu je gol na divljem nogometnom igralištu pao na glavu. Zadobio je prijelom lubanje"
Jutarnji list, 7. april 2014. god: "Tragedija na igralištu kod Siska: Dječak (12) preminuo u bolnici nakon što se na njega srušio gol"
net.hr, 22. mart 2013. god: "Trinaestogodišnji dječak teško je ozlijeđen u petak oko podne kada mu je u Strožancu, nedaleko od Splita pala vratnica gola na glavu. Ima potres mozga i hospitaliziran je u splitskoj bolnici na odjelu neurokirurgije. S grupom prijatelja igrao se na igralištu, kada se u jednom trenutku objesio za prečku i vratnica se prevrnula udarivši ga po glavi. Njegovi prijatelji odmah su pozvali hitnu i pružili mu prvu pomoć."
Večernji list, 15. jula 2012. god: "Preminuo dječak kojem je metalni gol pao na glavu: Dječak se u srijedu oko 20 sati vješao o metalni gol u Mliništu, tri dana se borio za život"
Dnevno.hr, 1. decembar 2010. god: "Devetogodišnjak u komi nakon što mu je na glavu pao gol: Dječak je zadobio prijelom lubanje, krvarenje i teško nagnječenje mozga, a nakon operacije i dalje se nalazi u životnoj opasnosti."
index.hr, 19. mart 2009. god: "NEOBIČNA nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 21-godišnji mladić iz Vrbnika, dogodila se oko 12.30 sati, nakon što se spomenuti mladić vješao po metalnom golu. Mladić se objesio za prečku gola i počeo se ljuljati, no nije računao s tim da bi se gol uslijed ljuljanja mogao prevrnuti, no upravo to se, na njegovu nesreću i dogodilo. Gol se prevrnuo i 21-godišnjaka udario u glavu."
24sata.hr, 22. april 2008. god: "Tomislav Baotić (12) iz Orašja u BiH njihao se na prečki gola, izgubio ravnotežu i pao. Cijeli okvir gola, težak oko 70 kilograma, pao je na njega"
Press, 31. januar 2008. god: "PREČKA ZGNJEČILA DEČAKA! M. I. (15) iz Obrenovca teško povređen kada je na njega pala prečka fudbalskog gola na igralištu u sportskom centru u Zabrežju"
Dnevnik.hr, 3. april 2007. god: "Dječaku pao gol na glavu i na mjestu ga usmrtio: Igor Kolobarić, sedmogodišnji dječak iz Širokog Brijega, u nedjelju je poginuo na malonogometnom igralištu u obližnjem selu Donji Gradac."
Press, u istom broju od 31. januara 2008. god navodi slične nesreće iz 2006, 2004, 2002, godine:
"U aprilu 2006. Aleksandar Spasojević (14) iz Venčana kod Aranđelovca poginuo je kada je na njega pala stativa fudbalskog gola i smrskala mu glavu.
- Stativa fudbalskog gola usmrtila je u julu 2004. godine Vladana Nikitina (11) na pomoćnom terenu stadiona FK „Čukarički" u Beogradu
- Zoran Sokolić (16) poginuo je u junu 2002. godine na školskom terenu u Šidu kada je konstrukcija gola pala na njega"
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°189
Ma da. Ja sam znao decka kome je pre 20 godina precka pravog fudb. gola pala na grudi i preminuo je dan kasnije. Te golove ocigledno niko ziv ne proverava i deca ginu potpuno bez veze. Jezivo.
- Post n°190
Има и до проверавања, али и до конструкције.
Морали би да на стандардне голове поставе позади посебне баласте, или да причврсте гол за земљу, да се не би више превртали.
Код нас већ деценијама ни да поставе налепницу да је забрањено љуљање о пречки.
Морали би да на стандардне голове поставе позади посебне баласте, или да причврсте гол за земљу, да се не би више превртали.
Код нас већ деценијама ни да поставе налепницу да је забрањено љуљање о пречки.
- Post n°191
Pricvrscivanje za zemlju nema efekta, otkacice se kad-tad i to niko ne proverava. Dodatni posao a nema zarade. Niko to nece raditi. Sto se nalepnica tice, da ne kacim smajli, ni to nema svrhe.
Jedino ukopavati golove. One stangle za tresenje tepiha su uvek bili najsigurniji golovi, nikoga nisu povredili. Rizicni su golovi koji stoje po skolskim dvoristima
Jedino ukopavati golove. One stangle za tresenje tepiha su uvek bili najsigurniji golovi, nikoga nisu povredili. Rizicni su golovi koji stoje po skolskim dvoristima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°192
Било шта да се уради мора да се проверава и одржава.
Овде Градско зеленило одржава нове паркиће, и то ревносно. Посебно љуљашке, али и друге ствари.
За налепнице наравно да треба. Или да се сви ђаци по школама обавесте да морају да пазе.
То је све ствар опште безбедности. Како радим у новој фирми, имам прилику да видим како се то ради озбиљније, па мало другачије гледаш на ствари.
Овде Градско зеленило одржава нове паркиће, и то ревносно. Посебно љуљашке, али и друге ствари.
За налепнице наравно да треба. Или да се сви ђаци по школама обавесте да морају да пазе.
То је све ствар опште безбедности. Како радим у новој фирми, имам прилику да видим како се то ради озбиљније, па мало другачије гледаш на ствари.
- Post n°193
A mogu i da se prave od supljeg lima, gde bi gvozdeni deo bio samo onaj sto je na zemlji
- Post n°194
Ako se lako savija i lomi onda je jos veca opasnost posto ce se deca seci na tim limovima.
Inace, tako sam se ja u drugom razredu isekao na fizickom (u nedostatku hale, radili smo u gradskom parku) pa sam usivao koleno. Nisam se isekao na gol vec na iseceni kombi ali sustina je da kad na jednom mestu imas decu i ostar lim, verovatno ce se desiti neko sranje
Inace, tako sam se ja u drugom razredu isekao na fizickom (u nedostatku hale, radili smo u gradskom parku) pa sam usivao koleno. Nisam se isekao na gol vec na iseceni kombi ali sustina je da kad na jednom mestu imas decu i ostar lim, verovatno ce se desiti neko sranje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°195
Тужна истина око све те безбедности коју спроводе велике компаније је да после не би могли да их туже.
Ако постоји сигурносни пропис, радник обавештен о томе, фирма не може да се тужи у случају повреде ако је радник повређен.
Скоро читам како је неку жену скалпирала машина која јој је ухватила косу. Кад нас је цео погон облепљен знаковима да коса мора да се веже, накит скине, носи прописана опрема итд.
Ако постоји сигурносни пропис, радник обавештен о томе, фирма не може да се тужи у случају повреде ако је радник повређен.
Скоро читам како је неку жену скалпирала машина која јој је ухватила косу. Кад нас је цео погон облепљен знаковима да коса мора да се веже, накит скине, носи прописана опрема итд.
- Post n°197
Ih, i pola kile gvozdja moze da ubije ako udari na pravo mesto
- Post n°198
Како је то решено у нормалним земљама?
Не мора Француска или Немачка, како Бугари то раде? Словенија, Хрватска?
Зашто се не стави баласт на голове, зашто се не укопају у земљу, јел то толика наука да се да 100€ двојици физикалаца?
Морају ли бити тешки 160 кила, није ли могуће направити пластичне или алуминијумске?
Сулудо је да деца гину од голова на фудбалским теренима.
Не мора Француска или Немачка, како Бугари то раде? Словенија, Хрватска?
Зашто се не стави баласт на голове, зашто се не укопају у земљу, јел то толика наука да се да 100€ двојици физикалаца?
Морају ли бити тешки 160 кила, није ли могуће направити пластичне или алуминијумске?
Сулудо је да деца гину од голова на фудбалским теренима.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°199
moguće je napraviti plastične, npr pp sa staklenim vlaknima, struktura saća iznutra, ne verujem da bi bili teži od 10kg
nemam pojma zašto se to ne radi, nisam se nikad bavio tako nečim, bilo bi jeftinije
nemam pojma zašto se to ne radi, nisam se nikad bavio tako nečim, bilo bi jeftinije
- Post n°200
Решења има доста, треба само неко са мало мозга да се бави тиме.
Да буде лаган... Тешко да је решење. Лако би се померао, и још лакше падао. Могао би јачим шутем у пречку да се преврне.
Да буде лаган... Тешко да је решење. Лако би се померао, и још лакше падао. Могао би јачим шутем у пречку да се преврне.