Garijeva septička jama
- Post n°976
Re: Garijeva septička jama
Okacio sam to juce sa slikama
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°979
to su bre ljudi, niko masku ne nosi a ne ove pirotske pitjke
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°980
Nisam ni ja išao u školu, imam kratki klip u sećanju kako mama i tata stavljaju neke krpe na okvire vrata i prozora da kao amonijak ne uđe.
- Post n°981
Koliko se secam, to i treba da se radi zato sto se amonijak rastvara u vodi. One papirne maske sto nose po Pirotu nicemu ne sluze
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°982
kondo wrote:to su bre ljudi, niko masku ne nosi a ne ove pirotske pitjke
+1
Na ventil je bez maske jurisao i cale bivseg reprezentativca Bojana Nezirija
Čovek sa devet života
Smatra da se samo budala ničega ne plaši, a tokom više od četiri decenije rada nekoliko puta je gledao smrti u oči. Navodi da je još kada je bio u aktivnoj vojnoj službi, tokom gađanja bojevom bombom spasao život vojniku koji je nespretno bacio bombu, tako što ga je ubacio u rov i legao preko njega.
Seća se i kada je 1984. godine vojska šest sati probijala snežne smetove do Rumske raskrsnice, gde su bila zarobljena dva autobusa „7. jula“. Tada se okliznuo sa tenka i zamalo završio pod gusenicama.
Svi pamte akcident sa cisternom amonijaka koji je isticao i ugrozio čitav grad 1986. godine. Lokalne službe tada nisu imale adekvatne zaštitne maske, a Neziri je uprkos tome pokušao da dođe do ventila i isparenja su ga gotovo onesvestila.
Tokom bombardovanja, na Jalovik su izručene kasetne bombe. Šestočlana ekipa Ministarstva odbrane i MUP, u kojoj je bio i Fadilj Neziri, tokom dva dana je uništila 45 bombi. Pritom, nisu znali sa čim imaju posla, nego su improvizovali. Tek naknadno su saznali da takve bombe postoje sa pet vrsta upaljača. Pukom srećom i talentom za snalaženje niko od njih nije povređen.
Kao posebno dramatičnu, Neziri pamti i situaciju kada je 2000. godine iz Dobrave koja se izlila u Oridu spasavao stariji bračni par, njihove dve koze i dve ovce.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°983
E u staara vremena svaka kuća je imala komplet za CZ koji je ukljucivao i RBH zaštitu, kabanicu i masku. Znao je Tita kakvim stadom vlada. Ja sam naravno kao klinac to rastrndžao
- Post n°984
Imam par komada jos uvek.
Prvo brada pa obrazina
Prvo brada pa obrazina
- Post n°985
20 sati od pocetka curenja amonijaka Vesic rece da je formirana komisija koja treba da predlozi nacin zaustavljanja curenja?!?! Vi jebeno niste normali ej 20 sati!!!!
— Gradjanin (@Gradjanin5) December 26, 2022
Država od kartona
— Dentistolog (@dentistolog) December 26, 2022
20 sati posle nesreće, novinar slučajno našao mrtvog čoveka u Pirotu, nastradalog od trovanja. Znači dvadeset sati NIKO, ni vojska, ni policija, ni vatrogasci, ni služba za vanredne situacije, ni državni mediji, nijedno ministarstvo, nije poslat tamo! OSTAVILI SU PIROT DA UMRE!
— Dragan Vasiljevic (@vaskeyugo) December 26, 2022
- Post n°986
ajd ajd, nije to nista
Za ministarku Grujičić izlivanje amonijaka “manji regionalni incident”
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Za-ministarku-Grujicic-izlivanje-amonijaka-manji-regionalni-incident.sr.html
Ministarka zdravlja Danica Grujičić nakon poseta bolnicama u Pirotu, Beloj Palanci i Nišu izjavila je da su svi pacijenti stabilni, te se zbog toga prevrtanje cisterni može nazvati “manjim regionalnim incidentom”. Iako očekuje da se zbog slabe jačine vetra čestice zadrže u vazduhu, nada se da će u Meteorološkom zavodu izračunati kuda će se čestice kretati, dok ćemo hronične posledice videti tek kasnije.
Prema rečima ministarke Grujičić, u Bolnici u Pirotu pregledana su 44 pacijenta, u Nišu 15, dok u Beloj Palanci nema nijednog slučaja trovanja amonijakom. S obzirom na to da su svi pacijenti svesni i van životne opasnosti, ministarka akcident na pruzi Pirot - Niš naziva “manjim regionalnim incidentom”.
U Beloj Palanci nije bilo nijednog slučaja koji se javio u Domu zdravlja sinoć ili danas, povezano sa trovanjem, tako da mislim je to bila ipak jedna manja regionalna, ekološka, ne mogu da kažem katastrofa, nego incident, a kakve će hronične posledice biti kod onih koji su udisali, to ćemo videti vremenom. Oni moraju biti pod medicinskom kontrolom i ja se nadam da neće imati neke trajnije posledice - rekla je ministarka.
Za 74-godišnjeg pacijenta koji je preminuo u Bolnici u Pirotu, ministarka Grujičić je rekla da za njegovu smrt ne može još da okrivi trovanje amonijakom zbog njegovih primarnih bolesti, ali da će sačekati zvanične nalaze obdukcije.
U Pirotu je nakon dolaska u bolnicu preminuo pacijent, čovek od 74 godine, biće urađena sudska obdukcija, međutim to je pacijent koji je bio i težak kardiološki pacijent i kako čujem neurohirurški bolesnik. On je nađen u svom automobilu i sad možemo postaviti pitanje ko mu je dao dozvolu da vozi, ako je već neurohiruški pacijent, možda dobije epileptični napad, a možda njegov udes nema veze sa incidentom koji se desio - izjavila je Grujičić.
Ministarka je izrazila zabrinutost da će zbog slabe jačine vetra negativne čestice amonijaka ostati u vazduhu, ali da se nada da će još večeras čuti vesti da su stručnjaci iz Meteorološkog zavoda napravili matematički model kojim će se videti kojom putanjom se će materije iz vazduha kretati.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°987
https://www.plusonline.rs/drugi-preminuli-u-sino-noj-nesre-i-je-turski-dr-avljaninNaš novinar Nenad Paunović, jutros oko 9 časova, ispod nadvožnjaka kod Sopota, na pedesetak metara od zaustavljene lokomotive voza iz čije kompozicije je iskliznula jedna cisterna sa amonijakom, pronašao je beživotno telo čoveka.
Prema nezvaničnoj informaciji iz PU Pirot radi se o turskom državljaninu. Pretpostavlja se da je vozač šlepera i da je u nastojanjima da pobegne, najverovatnije, pao sa mosta ili se ugušio pored pruge u pokušaju da se spasi.
Snimak od juče u 15. Još nije objavljeno da je autoput proradio.
- Post n°988
Napokon ozbiljna analiza :arrow_down:
— Puru Jarvi by PUB (@PuruJarvi) December 27, 2022
Koliko Beograđani rizikuju svake noći zbog prevoza opasnih materija https://t.co/3az0IqnnzI
- Post n°989
Grujičićka prevazilazi moja očekivanja.
- Post n°990
ficfiric wrote:ajd ajd, nije to nista
Za ministarku Grujičić izlivanje amonijaka “manji regionalni incident”
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Za-ministarku-Grujicic-izlivanje-amonijaka-manji-regionalni-incident.sr.html
Ministarka zdravlja Danica Grujičić nakon poseta bolnicama u Pirotu, Beloj Palanci i Nišu izjavila je da su svi pacijenti stabilni, te se zbog toga prevrtanje cisterni može nazvati “manjim regionalnim incidentom”. Iako očekuje da se zbog slabe jačine vetra čestice zadrže u vazduhu, nada se da će u Meteorološkom zavodu izračunati kuda će se čestice kretati, dok ćemo hronične posledice videti tek kasnije.
Prema rečima ministarke Grujičić, u Bolnici u Pirotu pregledana su 44 pacijenta, u Nišu 15, dok u Beloj Palanci nema nijednog slučaja trovanja amonijakom. S obzirom na to da su svi pacijenti svesni i van životne opasnosti, ministarka akcident na pruzi Pirot - Niš naziva “manjim regionalnim incidentom”.
U Beloj Palanci nije bilo nijednog slučaja koji se javio u Domu zdravlja sinoć ili danas, povezano sa trovanjem, tako da mislim je to bila ipak jedna manja regionalna, ekološka, ne mogu da kažem katastrofa, nego incident, a kakve će hronične posledice biti kod onih koji su udisali, to ćemo videti vremenom. Oni moraju biti pod medicinskom kontrolom i ja se nadam da neće imati neke trajnije posledice - rekla je ministarka.
Za 74-godišnjeg pacijenta koji je preminuo u Bolnici u Pirotu, ministarka Grujičić je rekla da za njegovu smrt ne može još da okrivi trovanje amonijakom zbog njegovih primarnih bolesti, ali da će sačekati zvanične nalaze obdukcije.
U Pirotu je nakon dolaska u bolnicu preminuo pacijent, čovek od 74 godine, biće urađena sudska obdukcija, međutim to je pacijent koji je bio i težak kardiološki pacijent i kako čujem neurohirurški bolesnik. On je nađen u svom automobilu i sad možemo postaviti pitanje ko mu je dao dozvolu da vozi, ako je već neurohiruški pacijent, možda dobije epileptični napad, a možda njegov udes nema veze sa incidentom koji se desio - izjavila je Grujičić.
Ministarka je izrazila zabrinutost da će zbog slabe jačine vetra negativne čestice amonijaka ostati u vazduhu, ali da se nada da će još večeras čuti vesti da su stručnjaci iz Meteorološkog zavoda napravili matematički model kojim će se videti kojom putanjom se će materije iz vazduha kretati.
Umro je od osiromašenog uranijuma.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°991
A ovo za tunel se znalo. I to je bio jedan od argumenata protiv Bnv, dok se ne napravi most kod Vrčina.
-------
https://vasudeva.forumburundi.com/viewtopic.php?t=2128