Ma zajebavam se, Amerikanci to nikad ne rade, to jest nikad te ne ispravljaju kako izgovaraš reči - ali će da te pitaju da ponoviš dok ne shvate šta si hteo da kažeš.bela maca wrote:philistine?
ali nije ti to baš isto u engleskom, naglasak je u određenoj reči uvek na istom slogu bez obzira na to odakle su govornici
Topik za prave levičare
- Post n°326
Re: Topik za prave levičare
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°327
bela maca wrote:philistine?
Није исто, филистар му је више бирократски ум, ускогруд, сужених погледа на свет.
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ma zajebavam se, Amerikanci to nikad ne rade, to jest nikad te ne ispravljaju kako izgovaraš reči - ali će da te pitaju da ponoviš dok ne shvate šta si hteo da kažeš.bela maca wrote:philistine?
ali nije ti to baš isto u engleskom, naglasak je u određenoj reči uvek na istom slogu bez obzira na to odakle su govornici
Један једини пут су се смејали на то како сам изговорио, и то yahoo - нагласио сам други слог. Требало је први, и то дугачко. Пошто то никад нисам чуо изговорено, ето.
А то да поновим... најчешће је било кад је нешто на латинском. То ми је најспорије ишло у главу, а у ствари баш тамо има најмање изузетака.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°329
Ja bih rekao petite, a i neki rečnici su saglasni.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°330
Sad gledam, mogu oba. Češće sam nailazio na "petty".
U svakom slučaju, to je prevod pojma i nema semantičkog ostatka u njemu, potpuno je adekvatan - samo se ovde pojam češće koristi i sa više žara.
U svakom slučaju, to je prevod pojma i nema semantičkog ostatka u njemu, potpuno je adekvatan - samo se ovde pojam češće koristi i sa više žara.
- Post n°331
Bogotac... Najbolji klip do sada. Od isusa hrista do ne tako blistave buducnosti. Sve je pokriveno. Eshatologija, istorija eksploatacije, metafizika, geopolitika, onaj svet, kinezi, strategija za demokrate, kolektivna svest... Aaaa sve!
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°332
I Džoni Keš na početku!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°333
Na humanitarnom eventu na kom se skupljala pomoc za vijetnamske radnike
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°334
Видело се да је Милица полумозак кад је била код Оље Бећковић.
Тај њен роман никад није требао да добије НИНову награду, било је и бољих романа те године али ето.
Тај њен роман никад није требао да добије НИНову награду, било је и бољих романа те године али ето.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°336
Bilja za milenijalce.
_____
~~~~~
- Post n°337
levicari imaju para za spid i veliko pivo pa zar smo dotle dosli...
- Post n°338
zvali me na taj koncert da odem, o bogo mili sto nisam bio bi u istoriji
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°339
jeste bedara ne prisustvovati tome
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°340
_____
~~~~~
- Post n°341
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°342
Hegel’s ‘bad infinity’?
— Nils Gilman (@nils_gilman) June 4, 2022
“At present, the possible futures that lay before us appear strikingly dystopian: either we languish in an old, broken Pax Americana or we slide into a new multipolar order dictated by competing capitalist authoritarianisms.” https://t.co/m1CEoGjHHe
- Post n°343
POV: You're The Economist and a left-wing leader is democratically elected in Latin America. pic.twitter.com/X6suo8Cz8f
— Alan MacLeod (@AlanRMacLeod) June 17, 2022
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°344
lol
citations needed su imali dobru epizodu o njima
citations needed su imali dobru epizodu o njima
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°345
savremena levica
kaže Milenković levica da se uozbilji, pomeri bliže centru, jer nekako je to lekcija prethodnih 30 godina
ne znam, je l to nefer čitanje ovoga?
kaže Milenković levica da se uozbilji, pomeri bliže centru, jer nekako je to lekcija prethodnih 30 godina
ne znam, je l to nefer čitanje ovoga?
_____
- Post n°346
Ne samo to, vec nas upozorava na staljinizam francuskih levicara koji su i po njegovom priznanju najuspesniji pokret u slobodnom svetu, sto je kontra svemu sto pise, tj. da levica mora da se oslobodi tih navodno nazadnih ideja.
- Post n°347
da
_____
- Post n°348
Dobro primeceno
A jako je i ovo kako je siroti liberalizam pod pritisko s leva i desna porodio neoliberalizam. I sad opet treba da se menja - ne liberalizam, nego levica.
Ma upisavanje.
A jako je i ovo kako je siroti liberalizam pod pritisko s leva i desna porodio neoliberalizam. I sad opet treba da se menja - ne liberalizam, nego levica.
Ma upisavanje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°349
A jaka je i ova solidarnost koja mora da se odrekne kolektivistickih matrica... jedna takoreci strogo individualisticka solidarnost.
_____
- Post n°350
Ko je ovaj covek, i zasto mu se daje da pise u novinama?
_____
~~~~~