Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Antivakseri i ostale stetocine

Janko Suvar

Antivakseri i ostale stetocine - Page 24 Empty Re: Antivakseri i ostale stetocine

Post by Janko Suvar Wed Sep 22, 2021 4:10 pm

bunila bi se tako kako opisujes cela opoziciciona javnost, a ne samo druga srbija

_____
    ????
    Uncle Baby Billy

Antivakseri i ostale stetocine - Page 24 Empty Re: Antivakseri i ostale stetocine

Post by Uncle Baby Billy Wed Sep 22, 2021 4:16 pm

pa ne, nego bi se prva i najviše bunila "patriotska" opozicija. eno Boško je već skroz avaks, narodnjak Gajić nalazi pravne prepreke, Radulo looood... od ostalih bunili bi se uglavnom oni koji se refleksno bune šta god da režim uradi.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 4:19 pm

Pa naravno, bukvalno se cela desnica postrojila protiv vakcinacije, jer zna da su im birači na toj strani. Uostalom, eno nesrećnog Milana Antonijevića na TV-u objašnjava kako su kovid propusnice u skladu s Ustavom, dok Vladimir Gajić vrišti o kršenju tog istog Ustava. Pritom Jeremija uopšte nije antivaks, ali sad namerno ćuti i pušta ludog Gajića da priča u njihovo ime. A Narodna stranka je realno daleko najnormalnija na desnici.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    disident

Post by disident Wed Sep 22, 2021 4:10 pm

Janko Suvar wrote:bunila bi se tako kako opisujes cela opoziciciona javnost, a ne samo druga srbija

Uncle Baby Billy wrote:pa ne, nego bi se prva i najviše bunila "patriotska" opozicija. eno Boško je već skroz avaks, narodnjak Gajić nalazi pravne prepreke, Radulo looood... od ostalih bunili bi se uglavnom oni koji se bune šta god da režim uradi.

To sam i mislio samo sam bio nedorečen,posebno sto govnarskih desnicara ocekujem po difoltu da budu avax lujke i prikrivene eugenicarske masovne ubice

Bold dodatak pa mislim da postoje bukvlno izuzeci od nekoliko ljudi u javnosti koji su od pocetka do sada imali dosledno misljenje, svi ostali su meandrirali u skladu sa desavanjima i postupcima vlasti.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Wed Sep 22, 2021 4:25 pm

Erős Pista wrote:Izvini, ali ovo sto pises je opstemestasenje i ne mislim da si u pravu. To je Vuciveva prica 1/1 - ne sme da valcinise zbog druge Srbije. Kurac moj. Ne sme zbog svog rejtinga. Nervira me ovo lenjo ponavljanje tviteraskih opstih mesta. Niti postoji "Druga Srbija", niti su ti akteri na koje se pod tim pojmom misli protiv obavezne vakcinacije (podji od Radovanovica), niti bi sve i da se svi oni pobune to imalo ikakvog uticaja na Vucicevu odluku.

Sad vidim ovo, i jasno sam naglasio da to nema veze sa tim sto nema vakcinacije, znamo zzsto Vucic to nece i ne zeli da sprovede. Samo hocu da podsetim na sve sto je "opozicija" i javnost pisala za ove dve godine, pocevsi od mera i zatvaranja pa do vakcina.
    A u ovakvoj situaciji epidemije, ne samo pisanje nego i cutanje svih opoziconara, levicara, intelektualaca, aktivista ima svoju tezinu i cenu.

_____
    Pristalica krvne osvete
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Sep 22, 2021 4:30 pm

Nije to samo Vučkov strah da će njegovi avaxi da ostanu kod kuće. Otvorenih avaxa je malo, ali su opasna ekipa. To sad gledamo svakog dana. Ljudi koji sutra mogu da naprave neko sranje na ulicama Beograda, i razvale Vučkovu čvrstorukašku fasadu. Ili još gore, da preplave sistem građanskom neposlušnošću kroz hiljadu individualnih incidenata, te opet razvale Vučkovu čvrstorukašku fasadu, i ovaj makar privid da država funkcioniše.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 4:31 pm

disident wrote:
    Janko Suvar wrote:bunila bi se tako kako opisujes cela opoziciciona javnost, a ne samo druga srbija

Uncle Baby Billy wrote:pa ne, nego bi se prva i najviše bunila "patriotska" opozicija. eno Boško je već skroz avaks, narodnjak Gajić nalazi pravne prepreke, Radulo looood... od ostalih bunili bi se uglavnom oni koji se bune šta god da režim uradi.

To sam i mislio samo sam bio nedorečen,posebno sto govnarskih desnicara ocekujem po difoltu da budu avax lujke i prikrivene eugenicarske masovne ubice

Bold dodatak pa mislim da postoje bukvlno izuzeci od nekoliko ljudi u javnosti koji su od pocetka do sada imali dosledno misljenje, svi ostali su meandrirali u skladu sa desavanjima i postupcima vlasti.

To je tačno, ali i situacija je menadrirala, kao i ponašanje vlasti. Na primer, iz ove perspektive se vidi da su onako strogi lokdaunovi kakve smo imali u martu i aprilu, kao prvo bili zaista besmisleni, i da su doneli više štete nego koristi - trošeći strpljenje i psihičku stabilnost ljudi i šireći ubeđenje da smo "uradili dovoljno", a kao drugo, bili namenjeni isključivo obezbeđivanju uslov za izbore i "pobedu protiv korone". Dakle, ne mislim da je neprincipijelno protiviti se onakvim lokdaunima i zagovarati masovnu vakcinaciju. Pritom, vakcinacija ne samo da je po svim mogućim kriterijumima znatno, znatno manje opasna od lokdauna kakve smo imali u martu i aprilu, nego predstavlja i alternativu lokdaunima, bar onim strogim.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 4:35 pm

disident wrote:
    Erős Pista wrote:Izvini, ali ovo sto pises je opstemestasenje i ne mislim da si u pravu. To je Vuciveva prica 1/1 - ne sme da valcinise zbog druge Srbije. Kurac moj. Ne sme zbog svog rejtinga. Nervira me ovo lenjo ponavljanje tviteraskih opstih mesta. Niti postoji "Druga Srbija", niti su ti akteri na koje se pod tim pojmom misli protiv obavezne vakcinacije (podji od Radovanovica), niti bi sve i da se svi oni pobune to imalo ikakvog uticaja na Vucicevu odluku.

Sad vidim ovo, i jasno sam naglasio da to nema veze sa tim sto nema vakcinacije, znamo zzsto Vucic to nece i ne zeli da sprovede. Samo hocu da podsetim na sve sto je "opozicija" i javnost pisala za ove dve godine, pocevsi od mera i zatvaranja pa do vakcina.
    A u ovakvoj situaciji epidemije, ne samo pisanje nego i  cutanje svih opoziconara, levicara, intelektualaca, aktivista ima svoju tezinu i cenu.

Slažem se za ćutanje, i ja mislim da bi trebalo da budu mnogo glasniji, ali se ipak građanska opozicija jasno postrojila iza vakcinacija i potrebe za vakcinacijom, pa makar i nedovoljno glasno.

Za lokdaun sam napisao gore. Lokdaun jeste bio jezivo invazivan, mere su bile nepotrebno stroge, a da dodam - i nepravedne, masovno svaljujući teret na obične ljude i sirotinju.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 4:39 pm

Летећи Полип wrote:Nije to samo Vučkov strah da će njegovi avaxi da ostanu kod kuće. Otvorenih avaxa je malo, ali su opasna ekipa. To sad gledamo svakog dana. Ljudi koji sutra mogu da naprave neko sranje na ulicama Beograda, i razvale Vučkovu čvrstorukašku fasadu. Ili još gore, da preplave sistem građanskom neposlušnošću kroz hiljadu individualnih incidenata, te opet razvale Vučkovu čvrstorukašku fasadu, i ovaj makar privid da država funkcioniše.

Tačno tako, nisam se najbolje izrazio. Ne mislim da je najveći strah vlasti da će ih glasači napustiti zbog provakcinaškog stava (ne mislim da će se to desiti, jer ih motivišu neke druge stvari), nego upravo ovo - da će naići na neki masovni otpor koji ako slomi silom izaziva dalje širenje nezadovoljstva, a ako ustukne - ispada slab.

E, sad, zašto ga plaši masovni otpor oko ove stvari? Ja mislim da je presudno to što ovo pitanje potencijalno može da izvede na izbore antisistemske birače koji trenutno ne glasaju protiv njega, tj ne glasaju uopšte, jer su im svi isti - kafanske konspirologe, nju ejdž ludaje, fejsbuk mamike, itd. Ali ako dovoljno nagazi oko ovoga, onda neki Radule ili Boško možda i može da ih mobiliše. Zato ovaj i pravi svoju antivaks opoziciju, tipa Nestora kojeg očigledno sprema za kandidata.

Last edited by Erős Pista on Wed Sep 22, 2021 4:40 pm; edited 1 time in total

_____

disident

Post by disident Wed Sep 22, 2021 4:40 pm

Erős Pista wrote:
    disident wrote:

To je tačno, ali i situacija je menadrirala, kao i ponašanje vlasti. Na primer, iz ove perspektive se vidi da su onako strogi lokdaunovi kakve smo imali u martu i aprilu, kao prvo bili zaista besmisleni, i da su doneli više štete nego koristi - trošeći strpljenje i psihičku stabilnost ljudi i šireći ubeđenje da smo "uradili dovoljno", a kao drugo, bili namenjeni isključivo obezbeđivanju uslov za izbore i "pobedu protiv korone". Dakle, ne mislim da je neprincipijelno protiviti se onakvim lokdaunima i zagovarati masovnu vakcinaciju. Pritom, vakcinacija ne samo da je po svim mogućim kriterijumima znatno, znatno manje opasna od lokdauna kakve smo imali u martu i aprilu, nego predstavlja i alternativu lokdaunima, bar onim strogim.

Ali mi to znamo sada i danas, kao i svi generali posle bitke, pritom idalje mnoge zemlje uvode stroge restrikcije. Tada se tome protivilo vecinski po principu kontre vucicu. O kineskim vakcinama i podmuklim tekstovima o njima necu ni da govorim.

I pritom ne zagovaranje masovne vakcinacije, nego obavezne vakcinacije. Koliko danas ljudi(naravno, javnih aktera) u Srbiji zagovara obaveznu vakcinaciju kao model? Koliko opozicionih stranaka se uopste bavi pozivanjem na vakcinaciju u situaciji u kojoj smo? Naravno da se u najboljem slucaju prave blesavi, a u najgorem slucaju zauzimaju avax stranu

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Wed Sep 22, 2021 4:47 pm

Erős Pista wrote:
    Летећи Полип wrote:Nije to samo Vučkov strah da će njegovi avaxi da ostanu kod kuće. Otvorenih avaxa je malo, ali su opasna ekipa. To sad gledamo svakog dana. Ljudi koji sutra mogu da naprave neko sranje na ulicama Beograda, i razvale Vučkovu čvrstorukašku fasadu. Ili još gore, da preplave sistem građanskom neposlušnošću kroz hiljadu individualnih incidenata, te opet razvale Vučkovu čvrstorukašku fasadu, i ovaj makar privid da država funkcioniše.

Tačno tako, nisam se najbolje izrazio. Ne mislim da je najveći strah vlasti da će ih glasači napustiti zbog provakcinaškog stava (ne mislim da će se to desiti, jer ih motivišu neke druge stvari), nego upravo ovo - da će naići na neki masovni otpor koji ako slomi silom izaziva dalje širenje nezadovoljstva, a ako ustukne - ispada slab.

E, sad, zašto ga plaši masovni otpor oko ove stvari? Ja mislim da je presudno to što ovo pitanje potencijalno može da izvede na izbore antisistemske birače koji trenutno ne glasaju protiv njega, tj ne glasaju uopšte, jer su im svi isti - kafanske konspirologe, nju ejdž ludaje, fejsbuk mamike, itd. Ali ako dovoljno nagazi oko ovoga, onda neki Radule ili Boško možda i može da ih mobiliše. Zato ovaj i pravi svoju antivaks opoziciju, tipa Nestora kojeg očigledno sprema za kandidata.

Iako to sto pises ima smisla na duge staze i glasacke kalkulacije, avaxi su opasniji u Polipovom smislu.
    Imamo 50% nevakcinisanih, koji ocigledno iz x razloga uprkos parama, putovanjima i svom zdravlju nece da se vakcinisu, od kojih je nepoznat procenat lud ko kurac i jedva ceka da krene u obracun svetskim poretkom, vucicem, sorosom i lekarima kad mu pridju sa spricem. Nek ih je i samo dva posto, to je grubo 60 hiljada ludaka sa telefonima i drustvenim mrezama, sprenih da prave cirkus.
    Zna i sam Vucic i ekipa koliko su ih sludjivali decenijama, i koliko je opasno kad ih sateras u cosak, sta mu to treba u zivotu i izbornoj godini

_____
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 4:52 pm

disident wrote:
    Erős Pista wrote:

Ali mi to znamo sada i danas, kao i svi generali posle bitke, pritom idalje mnoge zemlje uvode stroge restrikcije. Tada se tome protivilo vecinski po principu kontre vucicu. O kineskim vakcinama i podmuklim tekstovima o njima necu ni da govorim.

I pritom ne zagovaranje masovne vakcinacije, nego obavezne vakcinacije. Koliko danas ljudi(naravno, javnih aktera) u Srbiji zagovara obaveznu vakcinaciju kao model? Koliko opozicionih stranaka se uopste bavi pozivanjem na vakcinaciju u situaciji u kojoj smo? Naravno da se u najboljem slucaju prave blesavi, a u najgorem slucaju zauzimaju avax stranu

Malo ko je uvodio onako stroge mere i već tada se upozoravalo na opasnosti prestrogih mera kao sredstvo borbe proitv nečega što će očigledno trajati sigurno mesecima, a verovatno i godinama. O kineskim vakcinama... Ja sam i tada bio protiv bilo kakvog širenje nepoverenja u bilo koje vakcine, ali sada se ispostavlja da su mnoge kritike zapravo bile na mestu - da te vakcine jesu slabije, a da ih vlast zbog toga što je zagrizla da ih proizvodi, sada još uvek uveliko gura kao najbolju opciju i za treću vakcinu, što one nikako nisu.

Ovo poslednje je tačno, osim Radovanovića i još par lekara bliskih opoziciji, ali koji išak ne govore u njihovo ime, nema nikog ko to zastupa. Za to postoji i doba razlog (pored straha za rejting) - obavezna vakcinacija bi zaista trebalo da bude poslednja opcija, jer je prisila uvek najgore rešenje. Postoji još gomila drugih stvari koje vlast nije isprobala. Nije bilo prave i odlučne kampanje za vakcinaciju, naprotiv, sve vreme su podrivali sopstvenu half-assed kampanju. Nije bilo kovid pasoša, tj još uvek ih nema. I nije bilo obavezne vakcinacije za izvesne segmente stanovništva (zdravstvo, prosvetu, policiju). Dakle, čini se prejakim odmah skočiti na obaveznu vakcinaciju - mada bih ja to sada uradio, tim pre što je za mnogo slabije mere već kasno.

Konačno, postoji još jedna stvar. Za razliku od mnogih drugih mera za koje opozicija može da se zalaže po principu, mi ćemo kad dođemo na vlast tako i tako, ovde nije pitanje šta će biti tada, nego šta će biti sada. Dakle, moraš da kažeš ljudima da mafijaški režim treba da uvede nove vidove prisile, oko čega ni sam ne znam kako da se osećam. Neću da savetujem ovoj vlasti ništa osim da ode, a građanima ništa osim da ih sklone. Naravno, ovde se radi o tako značajnoj stvari, a pritom realno bezaopasnoj, da bi bilo razumno zalagati se za nju čak i u ovim uslovima, ali, ali, ali... Kako očekujemo da naprednjačka vlast sprovodi na primer vakcinalne pasoše? Ja očekujem da bude jezivo nepravedno i u krajnjoj liniji neefektivno. Sa obaveznom vakcinacijom očekujem manje prilike za nepravednost, ali ipak...

Last edited by Erős Pista on Wed Sep 22, 2021 4:53 pm; edited 1 time in total

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 4:53 pm

disident wrote:
    Erős Pista wrote:

Iako to sto pises ima smisla na duge staze i glasacke kalkulacije, avaxi su opasniji u Polipovom smislu.
    Imamo 50% nevakcinisanih, koji ocigledno iz x razloga uprkos parama, putovanjima i svom zdravlju nece da se vakcinisu,  od kojih je nepoznat procenat lud ko kurac i jedva ceka da krene u obracun svetskim poretkom, vucicem, sorosom i lekarima kad mu pridju sa spricem. Nek ih je i samo dva posto, to je grubo 60 hiljada ludaka sa telefonima i drustvenim mrezama, sprenih da prave cirkus.
    Zna i sam Vucic i ekipa koliko su ih sludjivali decenijama, i koliko je opasno kad ih sateras u cosak, sta mu to treba u zivotu i izbornoj godini

Da, da, slažem se.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 5:04 pm

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 5:09 pm

Erős Pista wrote:DA viDiMo sTa cE Se dEsiTi

Ahahaha, Radovanoviću da kaže za lapot! Ahahaha, kapirate? LAPOT!

_____

disident

Post by disident Wed Sep 22, 2021 5:38 pm

Erős Pista wrote:
    Erős Pista wrote:DA viDiMo sTa cE Se dEsiTi

Ahahaha, Radovanoviću da kaže za lapot! Ahahaha, kapirate? LAPOT!

Posalji mu da vidi STA NAM RADE
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5039836206031489&id=100000154796517

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 22, 2021 7:11 pm

nema obavezne vakcinacije iz istog razloga sto nema kaznjavanja i represije za svaku nakaznu pojavu ovde, previse je primitivnih govana kojima se podilazi
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 22, 2021 7:42 pm

Bukvalno sve sto je napisai je ili laz ili zlonamerno reinterpretirana poluistina

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Wed Sep 22, 2021 9:45 pm

el ima ovaj covek prijatelje na tom tviteru, uspeha patrovica il tako nekog ppp-veterana kome je stalo do zajednicke proslosti da mu kaze ej covece stani saberi se...

mnogo je strasno za sve nas koji smo dali svoje najbolje godine tom forumu da je godine 2021. legasi ppp-a - sasa radulovic i haarppp. 
    i dobro, kisjuhas
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 22, 2021 10:07 pm

tog debila su svi pametni davno blokirali
    Del Cap

Post by Del Cap Wed Sep 22, 2021 11:23 pm

https://www.blic.rs/vesti/beograd/foto-neverovatne-scene-ispred-kovid-ambulante-u-zemunu-cekaju-u-redovima-i-po/wge13kr
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 22, 2021 11:37 pm

Ja pre razumem onu da covid "ne postoji", nego ovo sa vakcinama.
    bradilko

Post by bradilko Thu Sep 23, 2021 12:35 am

ili se zajebava ili je prolupao.
    ljudi prolupaju vremenom. moja prijateljica koja je do pre par godina bila izrazito science tip, protivnik kvazi psihologiziranja i sl sad je teski antivaxer.
    ima takvih dosta. ne vidis se sa nekim godinu, dve i skroz drugaciji covek. tezak zivot, gubici bliskih osoba. neverovatne promene.
    kad pocnu sa tim pricama o vakcinama to mi je znak da prekidam sve odnose ili na najmanju mogucu meru.
    sta ima tu dalje da se druzimo kad je sve neka zavera i kroz to se gleda na sve stvari. zavera je objasnjenje za sve. neka se nose u tri lepe
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Sep 23, 2021 3:32 am

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Thu Sep 23, 2021 12:03 pm

ovo sto cu reci je malo krindz ali ja sam tek s ideologijom antivakserizma shvatio sta je glup covek. znao sam i pre nekoliko glupih ljudi ali je uglavnom ta podela na glupe i pametne bila apstraktna, stvar stava, npr. kazem na forumu 'glup si' da nekog uvredim. plus sto nas na levici uce da ne koristimo tu rec pa i ne razmisljas u tim kategorijama.
    ali ovi antivakseri, to je drugo. oni ljudi ne znaju da zakljucuju najosnovnije, ono formalne operacije nista, udzbenik logickih gresaka da se napise iz jednog harpovog tvita... to me iskreno malo plasi...

_____
    ova zemlja to je to

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 5:21 pm