feminizam i priključenija
- Guest
- Post n°326
Re: feminizam i priključenija
imam neki problem sa eonom, zovem tehničku podršku i javi mi se neka devojka
- Post n°327
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°328
OPTUŽNICA PROTIV MIKE ALEKSIĆA PROŠLA PROVERU SUDA: Odbrana ima rok od 8 dana da odgovori na optužbe!
https://www.kurir.rs/crna-hronika/3700339/optuznica-protiv-mike-aleksica-prosla-proveru-suda?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1622564768
https://www.kurir.rs/crna-hronika/3700339/optuznica-protiv-mike-aleksica-prosla-proveru-suda?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1622564768
- Post n°329
U El Salvadoru posle 10 godina oslobodjena iz zatvora zena osudjena zbog abortusa prvobitno osudjena na 30 godina
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-57384064.amp
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-57384064.amp
- Post n°330
jel mi nemamo temu seksualno uznemiravanje?
Andrea Pjevic
2 ч. ·
SAOPŠTENJE STUDENTIMA
o slučaju seksualnog uznemiravanja
Studentski parlament FDU u Beogradu osuđuje neakademsko ponašanje redovnog profesora Nenada Prokića prema studentkinjama. Obaveštavamo studente da je do Studentskog parlamenta stiglo pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane prof. Nenada Prokića. Jedna od prijava obuhvata šest studentkinja. Prijave se odnose na period od 1997. do 2020. godine, a od svih pet prijava samo jedna je mogla da bude procesuirana jer je primljena od aktuelne studentkinje.
Navodi se da je Nenad Prokić:
- putem aplikacija Viber, Mesindžer i sms-a slao neprimerene fotografije i poruke sa seksualnim konotacijama obično pred izlazak na diplomski ispit na kom je bio mentor,
- upućivao je telefonske pozive sa predlogom za viđanje,
- pozvao je studentkinju u stan na večeru,
- na hodniku je hvatao studentkinje oko struka,
- na časovima ih je dodirivao po leđima i zatezao im zadnji deo brushaltera.
Tokom postupka pred Etičkom komisijom FDU, Nenad Prokić je u pismenom obraćanju Komisiji pretio da će u slučaju bilo kakvih sankcija podići tužbu protiv Fakulteta kao i pojedinačne tužbe protiv svih članova Etičke komisije. Nakon toga, žalbu je prosledio svim članovima Katedre dramaturgije, u vidu dokumenta imenovanog tako da otkrije identitet žrtve.
Smatramo da je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu napravio veliki i važan korak u cilju sprečavanja nedopustivih obrazaca ponašanja u obrazovnim procesima. Nakon postupka pred Etičkom komisijom FDU, Nastavno-umetničko-naučno veće Fakulteta donelo je rešenje kojim se utvrđuje da je Nenad Prokić odgovoran za povredu Kodeksa profesionalne etike i pravila ponašanja Univerziteta umetnosti u Beogradu. Njegovo ponašanje ocenjeno je kao neprihvatljivo.
Ipak, razočarani smo što nisu izrečene nikakve sankcije jer u vreme prekršaja postojeći pravilnici nisu propisivali takve mere, zbog čega profesor još uvek radi na Fakultetu.
Očekujemo od Fakulteta i nastavnog kolektiva da u što kraćem roku naprave i primene Pravilnik kojim će se onemogućiti seksualno uznemiravanje, ucenjivanje i bilo kakvi oblici zlostavljanja - rešenje kojim će se nasilnicima jasno staviti do znanja da za njih nema mesta na Fakultetu.
FDU Protiv nasilja će nastaviti da radi u sklopu Studentskog parlamenta, kao informativno-edukativna platforma usmerena na razvoj novih preventivnih programa i zdrave obrazovne atmosfere u kojoj će se svi osećati zaštićeni.
Studentski parlament i studentkinja prodekanka
Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu,
15.06.2021.
Andrea Pjevic
2 ч. ·
SAOPŠTENJE STUDENTIMA
o slučaju seksualnog uznemiravanja
Studentski parlament FDU u Beogradu osuđuje neakademsko ponašanje redovnog profesora Nenada Prokića prema studentkinjama. Obaveštavamo studente da je do Studentskog parlamenta stiglo pet prijava za seksualno uznemiravanje od strane prof. Nenada Prokića. Jedna od prijava obuhvata šest studentkinja. Prijave se odnose na period od 1997. do 2020. godine, a od svih pet prijava samo jedna je mogla da bude procesuirana jer je primljena od aktuelne studentkinje.
Navodi se da je Nenad Prokić:
- putem aplikacija Viber, Mesindžer i sms-a slao neprimerene fotografije i poruke sa seksualnim konotacijama obično pred izlazak na diplomski ispit na kom je bio mentor,
- upućivao je telefonske pozive sa predlogom za viđanje,
- pozvao je studentkinju u stan na večeru,
- na hodniku je hvatao studentkinje oko struka,
- na časovima ih je dodirivao po leđima i zatezao im zadnji deo brushaltera.
Tokom postupka pred Etičkom komisijom FDU, Nenad Prokić je u pismenom obraćanju Komisiji pretio da će u slučaju bilo kakvih sankcija podići tužbu protiv Fakulteta kao i pojedinačne tužbe protiv svih članova Etičke komisije. Nakon toga, žalbu je prosledio svim članovima Katedre dramaturgije, u vidu dokumenta imenovanog tako da otkrije identitet žrtve.
Smatramo da je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu napravio veliki i važan korak u cilju sprečavanja nedopustivih obrazaca ponašanja u obrazovnim procesima. Nakon postupka pred Etičkom komisijom FDU, Nastavno-umetničko-naučno veće Fakulteta donelo je rešenje kojim se utvrđuje da je Nenad Prokić odgovoran za povredu Kodeksa profesionalne etike i pravila ponašanja Univerziteta umetnosti u Beogradu. Njegovo ponašanje ocenjeno je kao neprihvatljivo.
Ipak, razočarani smo što nisu izrečene nikakve sankcije jer u vreme prekršaja postojeći pravilnici nisu propisivali takve mere, zbog čega profesor još uvek radi na Fakultetu.
Očekujemo od Fakulteta i nastavnog kolektiva da u što kraćem roku naprave i primene Pravilnik kojim će se onemogućiti seksualno uznemiravanje, ucenjivanje i bilo kakvi oblici zlostavljanja - rešenje kojim će se nasilnicima jasno staviti do znanja da za njih nema mesta na Fakultetu.
FDU Protiv nasilja će nastaviti da radi u sklopu Studentskog parlamenta, kao informativno-edukativna platforma usmerena na razvoj novih preventivnih programa i zdrave obrazovne atmosfere u kojoj će se svi osećati zaštićeni.
Studentski parlament i studentkinja prodekanka
Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu,
15.06.2021.
- Post n°331
Sranje
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°332
Eh, Prokiću, Prokiću... Ja mišljah ti , a ono ipak .
- Post n°334
Weightlifter Laurel Hubbard will become the first transgender athlete to compete at the Olympics after being selected by New Zealand for the women's event at the Tokyo Games, a decision set to reignite the debate over inclusion and fairness in sport. https://t.co/sQrnjgCFQx
— Reuters Sports (@ReutersSports) June 21, 2021
- Post n°336
kupite "vreme" u cetvrtak, bice tekst o dugogodisnjem seksualnom zlostavljanju u petnici. sigurno ce pojuriti i tabloidi da pokriju, ali ovaj tekst ce biti dugacak i sa pouzdanim izvorima.
- Spoiler:
- a kad ja u diskusiji budem govorila 'neki kazu', i 'do mene je stiglo', da znate da su i moji izvori pouzdani.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°337
uh.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°338
Jel onaj sto je umro od Covida?
- Post n°339
nije taj.
_____
- Post n°340
Znaci bilo ih je vise... pakao
- Guest
- Post n°341
Pričalo se na društvenim mrežama o zlostavljanju u Petnici ali nije do sada stiglo do medija.
- Post n°342
Jos pre 25 god se pricalo da se u nekim sektorima zenski pohadjaci (od svega 15 godina) biraju na osnovu slike...
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°343
Ha ha
Presmesni su ljudi
Pa ja sve danas merim tako
Sorry sto sam povrsan, nije do mene
Presmesni su ljudi
Pa ja sve danas merim tako
Sorry sto sam povrsan, nije do mene
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°344
У моје време су гикови сарадници причали да су звали једног лика на основу слике. Морали су да провере да ли је заправо тако ружан.lalinea wrote:Jos pre 25 god se pricalo da se u nekim sektorima zenski pohadjaci (od svega 15 godina) biraju na osnovu slike...
Иначе, тад се звало више људи на први курс, а онда правио избор ко ће после да ради рад.
ПС једна колегиница ми је причала да је била у Петници на семинару из дизајна пре пар година.
Моје згражавање је гласило да то не да није наука, него није ни друштвена наука.
- Post n°345
plachkica wrote:Weightlifter Laurel Hubbard will become the first transgender athlete to compete at the Olympics after being selected by New Zealand for the women's event at the Tokyo Games, a decision set to reignite the debate over inclusion and fairness in sport. https://t.co/sQrnjgCFQx
— Reuters Sports (@ReutersSports) June 21, 2021
Da li je neko pitao žene koje treba da se takmiče sa konkretnom trans osobom šta one mislie o tome (naročito žene sa jajnicima i matericom, koje menstruiraju /i rade ostale stvari kad su same u svlačionici /irony off)?
Da li je moguće da je ovo odluka koju su doneli virtue signaling white privileged boomers? Ako jesu, ja bih ipak pitao žene šta one o tome misle, pogotovu feministkinje jer ovo je ipak njihova borba, a ja ću kao i uvek da ih podržim.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°346
2016: Craig Telfer is ranked 200th
— Adam Ford (@Adam4d) May 31, 2019
2017: Craig Telfer is ranked 390th
2018: Craig Telfer 'transitions to female'
2019: CeCe Telfer is national championhttps://t.co/KHXaIjhYvo pic.twitter.com/Uoy72PCqkR
- Post n°347
sve te price su ovaj roots manuva spot
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°349
pocelo je, vec se sutrasnji broj vremena prodaje na terazijama
_____