Mór Thököly wrote:Pa ne znam, nije bas isto, to je zgrada u samom centru grada, ne istice se bas kao tenk na poljani, bunkeri, brodovi i tako dalje, a nije da je gadjano sve okolo tj nije da je unisten ceo kvart.
Па зато ти кажем, ја знам
Јесте исто, тенк је много тежи циљ, мањи, нижи, оклопљен, камуфлиран, покретан.
Штука је обрушавајући авион који је на врхунцу тадашње технике, прављен је са наменом да гађа тачкасте циљеве какве сам истакао.
Штука физички не може да уништи цео кварт, максимална убојна носивост авиона у раном периоду рата је около 500 кг, а бомбе које носи су величине 50-100-250кг, које су довољне за уништење тачкастих циљева и неких мањих бункера.
Да би Штука уништила цео кварт, треба да налети 10 пута или да баца ситне запаљиве бомбице које запале све што докаче.
Немци су имали и друге, мање прецизне средње бомбардере који су бомбардовали из велике висине, Хајнкела и Дорнијеа, међутим не знам да ли су они дејствовали по Београду.
Поента је у томе да су лако могли ако су хтели.
Главно питање је - мотив и хтење да то раде, како се то уклапа у нацистички план - да ли је то случајно, намерно, геополитички или војно мотивисано?
Mór Thököly wrote:imaju i mod ko ce kakav status državnosti imati (o nemackim nacistima pricam)
https://vasudeva.forumburundi.com/t1863p150-istorijski-fragmenti#574198 То је познато питање а познат је и одговор.