istorijski fragmenti
- Guest
- Post n°1
istorijski fragmenti
ako imas neki link za slobodan pristup ne bilo ti tesko podari nam
- Post n°3
Re: istorijski fragmenti
Ja sam krajem '70ih kao mladi Huckleberry Finn putovao kroz vrijeme, konkretno u NDH. Našli smo jednu podozrivu kuću obraslu u šiblje i grmlje. Provalili unutra i našli enterijer iz '43. Obiteljska knjižnica s pečatom, udžbenici NDH, poštanske marke, pisma. Šta sam ja znao onda, ponio marke, zemljopis, povijest i priručnik civilne zaštite za građane. Poslije to moja jadna mater palila '92 zajedno s Titinim slikama i kalendarima.
A ostavio pravo blago: uvezane komplete obiteljskog časopisa Obitelj iz '40ih.
A ostavio pravo blago: uvezane komplete obiteljskog časopisa Obitelj iz '40ih.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°5
Spremam ja latinski na faksu i treba mi Katilinina zavera, odem u onaj antikvarijat u Zmaj Jovinoj i pitam imaju li, oni kažu imaju i ja kupim, bez da gledam koje je izdanje. Kući sam utvrdio da je izdanje iz 1942. godine, štampano u Zagrebu, odobreno od Ministarstva nastave i bogoštovlja, ali su mi se posebno dojmili crteži u knjizi, sve same ustaše, avioni i tenkovi, crtano dečjom rukom. Baš ću je slikati i okačiti kada budem išao za Srbiju.
- Guest
- Post n°8
u pitanju je inace nocni klub hotela putnik, koji se delom nalazi u tanurdzicevoj palati (na desnoj strani palate na poslednjoj slici)
- Post n°9
Evo kako su komunisti ucili ljude da pljuju po svetim simbolima srpstva:
- Post n°10
Za ovo nasilje komunista nad svestenstvom nemam reci, slika govori sama za sebe.
- Post n°11
ovaj Karađorđe na markice liči na Tita
za ovo drugo reci da je neka zajebancija?
za ovo drugo reci da je neka zajebancija?
- Post n°12
Pocelo je kao zajebancija, to je sigurno...
- Guest
- Post n°13
Ne mogu da pišem na jugoslovenskom topicu, zato pišem ovde.
Par strana iz knjige Ivice Lučića.
Podsećanje: Rođendanski naci-žur Isidore Bjelice.
Ovo npr. nisam znao do sad.
Kad za desetak godina ispliva istina i ispostavi se da su ova dvojica bili Kecman i Bazdulj
Par strana iz knjige Ivice Lučića.
Podsećanje: Rođendanski naci-žur Isidore Bjelice.
Ovo npr. nisam znao do sad.
Omladinskoj organizaciji Filozofskog fakulteta obratila se i Isidora Bjelica, s tvrdnjom da ona kao ni bilo tko od njezinih 18 kolegica i kolega nije fašist. Napisala je i da iza „rođendanske konceptualne predstave” ne stoji nikakva fašistička ideologija ni organizacija. Priznala je svoju „sklonost ka egzibicionizmu” i dodala da zbog života u „irealnom svijetu umjetnosti” nije bila svjesna kako bi se taj njezin „egzibicionizam” mogao shvatiti. U svoju obranu navela je podatak da na zidu njezine sobe „visi poster Marksa” te da se prva pjesma koju je objavila zove „Titovim putem”
„Ipak, dva imena sa spiska slavljenika zauvek su sakrivena, umesto 21 pisalo je da je bilo prisutno 19”.
Muharem Bazdulj opisao je rođendan u romanu Sjetva soli koji je posvetio Miljenku Jergoviću
Kad za desetak godina ispliva istina i ispostavi se da su ova dvojica bili Kecman i Bazdulj
- Post n°14
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°15
mislim da su suvise mladi bili.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°16
Valjda je u tome i fora. ako pocekamo malo, naci ce se Bazda i u kafani s Kisom i Pekicem.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°17
William Murderface wrote:Valjda je u tome i fora. ako pocekamo malo, naci ce se Bazda i u kafani s Kisom i Pekicem.
Naravno.
- Guest
- Post n°21
Jeste, spot godinama nije bio okačen na internet. Skoro deceniju sam ga bar jednom mjesečno tražio i tek prije tri godine ga nađoh. Sjetih se Abida čim sam vidio ove tvoje Kubikaše
- Guest
- Post n°22
Family and neighbors mourn the death of Nasimi Elshani, who was killed during a protest against the Yugoslavian government’s decision to abolish the autonomy of Kosovo. Jan. 28, 1990. Photo: Georges Mérillon
http://www.earthlymission.com/amazing-photos-that-accidentally-look-like-renaissance-art/
http://www.earthlymission.com/amazing-photos-that-accidentally-look-like-renaissance-art/
- Post n°23
Pravi komunisticki komesari bi tu dosli i pohapsili sve koji zale, a potom snimali sahranu pa pohapsili sve koji su joj prisustvovali.
- Guest
- Post n°24
ZAPISNIK O SASLUŠANJU MUSTAFE BUSULADŽIĆA, sin Smailov, profesora teologije
- Post n°25
Moram da uslikam negde cim pronadjem u podrumu prvi broj Politike i onaj sestoaprilski gde na prvoj strani stoji: General Simovic udaje cerku..