VAKCINA
- Post n°551
Re: VAKCINA
Kacila sam ja to vec....
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°552
Sto ne znaci da izazivaju isti imuni odgovor, ali da se ne zamaramo sa imunologijom na ovoj temi...Sotir wrote:Новавакс је на тестирању у Јужној Африци имала пад ефикасности од 33%, на мешаним сојевима. Значи да ако је у тренутку тестирања нови сој чинио око 50% инфицираних, према новом вирусу може да има три пута мањи пад ефикасности.
Астра Зенека има пад до 7 пута на тестовима.
Обе вакцине раде на истом протеину као и Фајзер.
Ова серолошка студија која наводи пад од само 19% звучи преоптимистично.
Нека форумска фрљања овде су један репер прецизности према овоме.
_____
- Post n°553
lalinea wrote:Kacila sam ja to vec....
Pa kad tvrdi pogrešno i ne razlikuje procente i procentne poene.
- Post n°554
Ајд се договори са Линеом је ли у ЈАР ефикасност Новавакс 49 или 60%.rumbeando wrote:lalinea wrote:Kacila sam ja to vec....
А наравно машиш поенту - код ове две вакцине је приметан вишеструки пад ефикасности. Вероватно је да ће слично бити и са Фајзером.
- Post n°555
Preskocio je da ti bolduje taj deo, bukvalno je na pocetku pasusa.Sotir wrote:Ајд се договори са Линеом је ли у ЈАР ефикасност Новавакс 49 или 60%.rumbeando wrote:
_____
- Post n°556
Па не.lalinea wrote:
Preskocio je da ti bolduje taj deo, bukvalno je na pocetku pasusa.
Румбеандо тврди да је ефикасност 49% и да је на основу тога процентуални пад већи.
Ја сам навео да је 60% - кориговао сам у односу на новији податак који си ти изнела.
Па вас остављам да се договорите колико је.
Наравно, мени је тај део мање битан.
Оно што је битно је да дефинитивно можемо да очекујемо вишеструки пад ефикасности.
- Post n°557
Pa dobro, ali i za tebe vazi isto sto i za konda: sta je tebi licno manje ili vise bitno je nebitno. Ono sto se za sada zna je da se novavax dobro drzi u clinical trials cak i protiv novog soja, da fajzer ima mali pad u seroloskim studijama a da se AZ lose pokazala, doduse na malom uzorku. Za vise, moras da sacekas jos studija.Sotir wrote:
Наравно, мени је тај део мање битан.
Оно што је битно је да дефинитивно можемо да очекујемо вишеструки пад ефикасности.
I da jos jednom kazem: "definitivno mozemo da očekujemo višestruki pad efikasnosti" je, naravno, po onome sto se sada zna netacno.
_____
- Guest
- Post n°558
možda je netačno, ali je pitanje koliko je bitno
može vakcina da sprečava oboljavanje 2%, a teže oblike bolesti 99,8% i da sve bude ok
tek sa vakvinisanim stanovništvom prokužavanje ima smisla
može vakcina da sprečava oboljavanje 2%, a teže oblike bolesti 99,8% i da sve bude ok
tek sa vakvinisanim stanovništvom prokužavanje ima smisla
- Post n°560
Ma fazon je sto uopšte nije "definitivno". Samo jedan od mogucih scenarija. Jedine lose vesti za sada su ova studija sa AZ.Talason wrote:možda je netačno, ali je pitanje koliko je bitno
A ovo ostalo sto pricas mislim da Sotir ne moze da razume (ili nece).
_____
- Guest
- Post n°561
ja sam na spisak stavio biontec, kineze i ruse, a od navedenih najviše sumnjam u zbutnjik
imam svoje razloge, ne potpuno utemeljene, ali nemam na osnovu čega da ih bolje utemeljim
davno sam čitao studiju prema kojoj su ljudi koji su nekad preležali neku koronu imali u sebi delimičan odgovor na virus i lakše ga podnosili, tako da mi je to bio plus za kineze tj sinofarm
rezultati iz izraela su mi ohrabrujući, zato sam rekao ok za biontec
zbutnjik je osakaćena verzija sinofarmove i verovatno je specifičnija zeru, ali nije vreme za biranje
u az ne verujem, iz meni nepoznatih razloga, više je u pitanju serija hintova
moderne se plašim, imam kojekakve alergije
imam svoje razloge, ne potpuno utemeljene, ali nemam na osnovu čega da ih bolje utemeljim
davno sam čitao studiju prema kojoj su ljudi koji su nekad preležali neku koronu imali u sebi delimičan odgovor na virus i lakše ga podnosili, tako da mi je to bio plus za kineze tj sinofarm
zbutnjik je osakaćena verzija sinofarmove i verovatno je specifičnija zeru, ali nije vreme za biranje
- Post n°562
zar nije i obična prehlada "neka korona"?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°564
lalinea wrote:
O овоме шта ми учитаваш уопште нисмо дискутовали.
Носи се мало у три лепе.
За остатак ме мрзи даље да дискутујем, лакше ми је да сачекам који дан резултате.
- Post n°565
Ех, како си успео да направиш добар избор на основу углавном погрешних информација?Talason wrote:ja sam na spisak stavio biontec, kineze i ruse, a od navedenih najviše sumnjam u zbutnjik
Спутњик нема везе са Синофармом, користи аденовирусу као и АЗ.
АЗ и серија различитих тестова и креативних тумачења резултата су више него хинт да нешто није у реду. Плус је мање ефикасан од осталих.
Модерна би требала да има врло сличну ефикасност као и Фајзер, али пошто је нема свеједно је што је ниси ставио.
Фајзер опробан и поуздан, једино је питање да ли ћеш стићи до њега.
- Korisnik
- Post n°566
Ne znam jel bilo ranije.
https://www.timesofisrael.com/vaccinated-people-less-likely-to-transmit-coronavirus-israeli-study-suggests/
Israel’s largest COVID-19 testing lab says it has found evidence indicating that the Pfizer-BioNTech vaccine significantly reduces the transmissibility of the coronavirus, offering a tentative answer to one of the world’s most burning questions.
A paper published online Monday claims that positive test results of patients age 60 and over had up to 60 percent smaller viral loads on the test swab than the 40-59 age group, starting in mid-January, when most of Israel’s population age 60-plus had already been vaccinated with at least one dose.
The results were published by the MyHeritage lab, which handles more than 10,000 tests a day, in a study co-authored by several prominent scholars, including leading COVID-19 statistician Eran Segal of the Weizmann Institute of Science.
https://www.timesofisrael.com/vaccinated-people-less-likely-to-transmit-coronavirus-israeli-study-suggests/
- Post n°567
Ma nemoj. Upravo smo o tome diskutovali - vise puta sam pokušala da ti skrenem paznju na činjenicu da ne mozes neke brojeve izvucene sbrdasdola da ekstrapoliras u "efikasnost vakcine".Sotir wrote:lalinea wrote:
O овоме шта ми учитаваш уопште нисмо дискутовали.
Носи се мало у три лепе.
Toliko.
_____
- Post n°568
ontheotherhand wrote:Ne znam jel bilo ranije.
Israel’s largest COVID-19 testing lab says it has found evidence indicating that the Pfizer-BioNTech vaccine significantly reduces the transmissibility of the coronavirus, offering a tentative answer to one of the world’s most burning questions.
A paper published online Monday claims that positive test results of patients age 60 and over had up to 60 percent smaller viral loads on the test swab than the 40-59 age group, starting in mid-January, when most of Israel’s population age 60-plus had already been vaccinated with at least one dose.
The results were published by the MyHeritage lab, which handles more than 10,000 tests a day, in a study co-authored by several prominent scholars, including leading COVID-19 statistician Eran Segal of the Weizmann Institute of Science.
Ovo je ultra dobra vest. Kliknuti na rad i procitati abstrakt, jos bolje zvuci.
_____
- Post n°569
Кад сам јуче тражио број вакцинисаних у Израелу, на сајту њиховог министарства здравља га нисам нашао, али сам видео да се у првој тури не планира вакцинација лица која су потврђено прележала болест.
У Израелу их има око 620 хиљада, плус око 60 који су још активни.
У Израелу их има око 620 хиљада, плус око 60 који су још активни.
- Post n°570
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°571
100 % zastita od smrti jeste 1 pakao
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°572
Bitna informacija
Građani koji sutra primaju drugu dozu vakcine već su dobili SMS poruku i mejl gde i u koje vreme da se jave.
Ukoliko se desi da neko nije obavešten, a prošlo je 21 dan od vakcinacije, treba da dođe na punkt gde je primio prvu dozu.
“Bez obzira da li su primili poruku ili ne, treba da dođu ako je to dan kada je red na revakcinaciju”, naveo je Jovanović.
- Post n°573
meni su to rekli kad sam se vakcinisao.
_____
????
- Guest
- Post n°575
Jedino slutim trosatno čekanje na revakcinu, ali nije mi problem ni da čekam 12 sati.