VAKCINA
- Post n°752
Re: VAKCINA
samo konstatujem ocigledno
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°753
stvarno postaje neprijatno citati posalice tipa hvala vucicu ovde
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°755
u redu je
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°756
mada bolje vacKina nego sendvić
_____
#FreeFacu
- Post n°757
ocigledno da ljudi na forumu ( u stvari jebes, ja, ne znam za druge na forumu) hoce da o delotvornosti vakcina, odluci naucna zajednica na osnovu adekvatnih ispitivanja i da glavnu ulogu u epidemioloskim pitanjima imaju eksperti iz te oblasti.
A onda je lider najvece opozicione stranke dosao sa "nema to bato, kad nemac napravi auto, ono pali na minus 15" kao proverbijalni ispredragstorski geostrateg.
Pa su neki (ja) mislili da bi u vreme kad ljudi masovno umiru, lekari rade po 14 sati i ekonomije propadaju da se virus zaustavi, mogo da se napusi kurca s takvim stavovima. Ali u krajnjoj liniji to je jedino sto je DS i umeo da ponudi od politike u poslednjih dvaes godina. Zato smo tu gde smo.
Meni ne smeta da mi se kaze da sam bot, mislim jasno je da je to budalastina, ali sta sad. Slobodan je da se obraca slovenackim diplomatama umesto srpskim glasicma i onda da se zali sto stoji na tri posto uz sad vec pet razlicitih glasila u njegovom dzepu.
A onda je lider najvece opozicione stranke dosao sa "nema to bato, kad nemac napravi auto, ono pali na minus 15" kao proverbijalni ispredragstorski geostrateg.
Pa su neki (ja) mislili da bi u vreme kad ljudi masovno umiru, lekari rade po 14 sati i ekonomije propadaju da se virus zaustavi, mogo da se napusi kurca s takvim stavovima. Ali u krajnjoj liniji to je jedino sto je DS i umeo da ponudi od politike u poslednjih dvaes godina. Zato smo tu gde smo.
Meni ne smeta da mi se kaze da sam bot, mislim jasno je da je to budalastina, ali sta sad. Slobodan je da se obraca slovenackim diplomatama umesto srpskim glasicma i onda da se zali sto stoji na tri posto uz sad vec pet razlicitih glasila u njegovom dzepu.
_____
????
- Post n°758
hvala na korisnom prevodu
_____
#FreeFacu
- Post n°759
Janko Suvar wrote:ocigledno da ljudi na forumu ( u stvari jebes, ja, ne znam za druge na forumu) hoce da o delotvornosti vakcina, odluci naucna zajednica na osnovu adekvatnih ispitivanja i da glavnu ulogu u epidemioloskim pitanjima imaju eksperti iz te oblasti.
pametnom dosta!
_____
#FreeFacu
- Post n°760
vakcina naravno nije u funkciji ocuvanja zdravlja i zastite stanovnistva nego odrzavanja postojeceg stanja
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°761
da francuski gigant ne zaustavlja trake jer mi tamo neko u nekoj srbiji ne kopa baterije
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°763
pa dobro necu da trolujem temu al prvih pet od devet godina naprednajcke vlaasti oni su buvalno sedeli tako i pricali "ali oni nisu stvarno evropljani"Marius Lăcătuș wrote:
pametnom dosta!
tu negde posle pet godina, kad su prestali da vode kosarkaske saveze i da budu kandidati za generalne sekretare onda su se probudili i rekli e pazi niko nam nece vlast dati nazad, treba da a) se ujedinimo b) napravimo tabloid da bude retardiraniji od njihovog.
izuzetni umovi svi do jednog.
_____
????
- Post n°764
ocu da glasam za njega jebem mu mater, ocu da glasam stvarno za njega, zaboravicu da ja moram svaki mesec da radim da platim racun, leba i kredit, a oni ne moraju narednih osam generacija i glasacu za njih, da se smeni ovaj jebeni rezim
al sta mu je problem da napise saopstenje u pet pasusa, da pozove ljude da se vakcinisu, JER JE TO JEDINO ISPRAVNO.
al sta mu je problem da napise saopstenje u pet pasusa, da pozove ljude da se vakcinisu, JER JE TO JEDINO ISPRAVNO.
_____
????
- Post n°765
slažem se sve sa tobom, lični primer stajanja u redu nije dosta i treba podrzati SNS/anu brnabic u principijelnoj osudi
ali je lepo što si mu oprostio 600 miliona
ali je lepo što si mu oprostio 600 miliona
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°766
fwiw
Одобрена прва фаза производње руске вакцине у "Торлаку"
Делегација руских стручњака одобрила је да на Институту "Торлак" почне прва фаза производње руске вакцине против коронавируса "спутњик В", изјавио је министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и додао да би производња могла да почне за два или три месеца.
Ненад Поповић је рекао да је делегација у којој су представници Министарства индустрије, Фонда директних инвестиција и руске Агенције за лекове задовољна оним што је видела на "Торлаку".
"Прва фаза је прелиминарно одобрена и та могућност постоји за два или три месеца, са малим изменама. Писмени извештај ћемо добити за неколико дана", рекао је Поповић који је са тимом руских стручњака обишао "Торлакову" лабораторију.
Истакао је да прва фазе производње подразумева транспорт супстанце из Русије, пуњење у ампуле на "Торлаку" и паковање и дистрибуцију вакцине по Србији и региону.
"Стиже друга група стручњака која ће утврдити могућности за другу фазу"
Поповић је најавио да ће у наредних 10 или 15 дана у Србију доћи друга група стручњака из Русије који ће утврдити могућности за другу фазу производње, односно пуни циклус производње на "Торлаку".
"Што се друге фазе тиче, потребно је још неколико посета како бисмо имали пуну техничку информацију шта је све потребно, али по прелиминарним информацијама и закључцима руске екипе и та фаза је веома могућа", напоменуо је Поповић.
Треба имати у виду да је неопходна и опрема која се поручује из иностранства, саопштило је Министарство за иновације и технолошки развој.
Министар је посебно нагласио значај вакцина којима се штите здравље и живот грађана, али, како наводи "вакцине су нам важне да што пре изађемо из пандемије и наставимо економски раст по којем је Србија лидер у Европи".
Поповић је указао на то да би производњом ове вакцине на својој територији Србија обновила суверенитет у производњи вакцина, што ће, према његовим речима, у будућности бити све важнија област у остваривању геополитичке равнотеже у свету.
Торлак: Поседујемо технологију за производњу различитих вакцина
Директорка Института "Торлак" Вера Стоиљковић каже да та установа поседује техничко- технолошке услове за производњу вакцине спутњик В, те да су руски стручњаци имали могућности да се у то и увере.
Наводи и да тај институт поседује технологију која је неопходна за производњу различитих врста вакцина, као што су бактеријске или вирусне вакцине, као и за део њиховог пуњења, односно за финализацију.
"Поседујемо линије за пуњење које имају могућност за пуњење у различите врсте контејнера, а свака технологија може да се прилагоди на одговарајући начин и за одговарајуће потребе", навела је Стоиљковићева.
Поручила је да је добро што грађани имају могућност да се вакцинишу бирајући вакцину, истичући да су задовољни одзивом грађана на имунизацију.
"Надамо се да ћемо убрзо моћи да направимо вакцину која је заједнички производ Русије и Србије", истакла је Стоиљковић.
https://www.rts.rs/page/stories/ci/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81/story/3131/koronavirus-u-srbiji/4257072/proizvodnja-vakcine-torlak-sputnjik-odobrena.html
- Post n°767
imam utisak da će interesovanje za Sputnjik opasti naglo kod nas
https://www.cdm.me/svijet/evropa/putin-odbio-da-primi-vakcinu-sputnjik-v/
https://www.cdm.me/svijet/evropa/putin-odbio-da-primi-vakcinu-sputnjik-v/
- Post n°768
koga je nova administracija postavila da bude direktor agencije za elektronske medije, zasto nikog, i zasto setali oni dobri ljudi po onakvoj zimi? to su moja pitanja.
mislim u svoj ozbiinosti, na stranu dejli mejl proslo je tri meseca, mediji su jos uvek svi ovakvi, jel planiraju sa medijima nesto durade?
mislim u svoj ozbiinosti, na stranu dejli mejl proslo je tri meseca, mediji su jos uvek svi ovakvi, jel planiraju sa medijima nesto durade?
_____
????
- Post n°769
Амбасадор Србије у истој Русији:Međutim, Putin je novinarima neformalnom razgovoru kazao da ne želi da se majmuniše pred kamerama.
ПС а Путин је познат по конзервативним наступима у медијима.
- Post n°772
Kirko Skaddeng wrote:CDM
Nisi dalje morao ništa da pišeš.
- Post n°773
Evo malo drugacijeg leadership: https://www.theguardian.com/world/2021/feb/12/new-zealand-covid-vaccines-to-arrive-one-month-early-border-staff-to-be-inoculated-next-week
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°774
Gotivim ja nju, ali moze im se. Zatvorili su se skroz (sto nije veliki problem ako si usred okeana), nemaju maltene uopste slucajeve (nesto sitno). Zemlje usted kontinentalne Evrope, pak, imaju ozbiljnu trku sa vremenom.
- Korisnik
- Post n°775
https://www.theguardian.com/world/2021/feb/11/pfizer-vaccine-strong-response-new-covid-variants
People who have received two doses of the Pfizer vaccine have been found to have strong T-cell responses against the Kent and South African variants of Covid, suggesting that the vaccine will continue to protect against serious disease in the coming months.
People who have received two doses of the Pfizer vaccine have been found to have strong T-cell responses against the Kent and South African variants of Covid, suggesting that the vaccine will continue to protect against serious disease in the coming months.