pa nek napišu onda 98% šta komplikujuKirko Skaddeng wrote:Ok aj da ti nacrtam. Kontrolna grupa: od 100 zaraženih 15 završi u bolnici. Vakcinisana grupa: 15% od ovih 15 završi u bolnici, dakle samo njih dvoje. Ne može biti jasnije od toga.
VAKCINA
- Post n°101
Re: VAKCINA
- Post n°102
Evo pre 5 min saopšteno. Ne pominje se ZB. Sve će se znati tumorou, kažu pic.twitter.com/SZOmvhCtEi
— Nikola Tomic (@TomiccNikola) January 29, 2021
- Post n°103
Ma bre...on se jos pita da li nam je EU blokirala slobidan ulaz Fajzerove vakcine Nema pojma o cemu pise.
- Post n°104
Hans wrote:Fauči
moj te opauči!
izvinite
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°105
jel to iz tecinog repretoara ?
_____
Santa Dog's a Jesus Fetus
Has no presents
Has no presence
In the future
In the future
- Post n°106
Дао си спве од себе Кирко.MNE wrote:pa nek napišu onda 98% šta komplikujuKirko Skaddeng wrote:Ok aj da ti nacrtam. Kontrolna grupa: od 100 zaraženih 15 završi u bolnici. Vakcinisana grupa: 15% od ovih 15 završi u bolnici, dakle samo njih dvoje. Ne može biti jasnije od toga.
Да ја пробам.
Принцип је овакав:
Претпоставка је да би се у обе групе заразио исти број људи. Што је већи број, прецизније је, а групе требају да буду што сличније.
Онда се погледа како је било после вакцине. Видиш да се без вакцине заразио нпр 100 људи, а са вакцином 5. И онда ошацујеш да је број требао да буде исти, а да је ових 95 сачувала вакцина. Ерго, 95% ефикасност у превенцији.
- Post n°107
Миралемов дух је ту са нама и даље, мутирао и постао ендемски.bemty wrote:Hans wrote:Fauči
moj te opauči!
izvinite
- Guest
- Post n°108
Glavni nabavljač u kraju
"Poštovani građani Srbije. Izvinjavam se što sam ovako odeven, ali jutros sam imao razgovore sa našim prijateljima širom sveta, da pokušamo da obezbedimo što više vakcina za naše građane", naveo je Aleksandar Vučić u video obraćanju.
"Pre početka marta, za samo mesec dana, dobićemo još milion vakcina, dobio sam tvrdo obećanje", rekao je Vučić.
https://www.instagram.com/p/CKqYuZGJUF3/?utm_source=ig_embed
- Post n°109
To je ili Sino ili AZ 99%. Ako je ugovorio, a ne samo da nesto da kaze kako bi pokrio smanjen broj vakcinisanja dnevno.
- Post n°110
Plus, da li je meleon vakcina ili meleon doza? Posto milion vakcina bi nam zaista znacajno podiglo kolektivni imunitet jer bismo dogurali tokom marta na 30% vakcinisanih, a to je vec nesto.
- Guest
- Post n°111
Ja mislim da u javnom govoru niko ne misli na vakcinu kao na dve doze, nego kao na jednokratni špric u rame, dakle dozu. Milion vakcina = milion doza, ako taj koji govori drugačije ne naglasi.
- Post n°113
Da...ma dobro, i milion doza ako dodje ponovo i to bi bilo izvanredno
- Post n°114
Novavax expects
—
to produce 150 million vaccine doses per month as early as May: CEO
https://t.co/yoLLbcTvvp
pic.twitter.com/mPybnfrqKj
Reuters (@Reuters) January
29, 2021
- Guest
- Post n°115
Ima i ta sitnica da ljudi treba da se prijave za vakcinisanje. Prijavilo se 15% punoletnih građana a pola prijavljenih su ljudi stariji od 65 godina. Dakle više od 90% punoletnog i radno sposobnog stanovništva još uvek nije razumelo potrebu za vakcinom. Imamo pomak ali apsolutno nedovoljan za kolektivni imunitet. Bez brutalne kampanje u svim medijima, naročito državnim, i bez neke vrste prinude teško da ćemo ovo završiti.
Načelno mislim da bi privremena suspenzija nekih prava u oblasti javnog govora - i govora na društvenim mrežama - bila više nego dobrodošla u narednom periodu, samo nažalost nemamo vlast kojoj bi se to smelo poveriti.
Načelno mislim da bi privremena suspenzija nekih prava u oblasti javnog govora - i govora na društvenim mrežama - bila više nego dobrodošla u narednom periodu, samo nažalost nemamo vlast kojoj bi se to smelo poveriti.
- Post n°116
Sotir wrote:Да, у односу на АЗ наравно.lalinea wrote:
po cemu logicno (i efikasnije u odnosu na sta, oksfordsku vakcinu?)? to vazi samo ako je taj fragment (isti u obe doze) vec efikasan protiv mutiranog soja. mozda nisam razumela tvoj komentar - ako mislis iskljucivo na poredjenje sa oksfordskom vakcinom, ok, ako je efikasnija, efikasnija je. ali to sto koriste dva razlicita vektora nema nikakvu specijalnu prednost kad su u pitanju mutirani sojevi.
Отишао бих корак даље и очекивао бих да ако нпр вакцине са истим дозама у односу на мутиране сојеве имају пад ефикасности у одређеном проценту, да овде буде мањи пад процентуално.
Али то тек треба да се види.
ali... nije stvar u podacima, vec u principu rada ruske vakcine. da bi nesto imalo veci efekat na mutirane sojeve mora da ima neku raznovrsnost u antitelima na sars-cov-2 virus. ruske dve doze to nemaju, dobijas potpuno isti kod za sars-cov-2 spike protein u obe doze. ono sto se razlikuje je kako ti ga dostavljaju (taj lanac DNK u vakcini), tj tvojim celijama - jedna doza jedan vektor, druga drugi, a da bi povecali sansu da vec nemas imunintet na sam vektor, jer ako imas, nista od dostavljanja DNK i razvijanja imuniteta na sars-cov-2. nema nikakvog osnova da se ruske dve doze porede sa npr inaktiviranim virusom kad je u pitanju potencijal da se pokriju nove mutacije.Sotir wrote:Осећају за филинг наравно.lalinea wrote:
A na cemu je bazirano to ocekivanje?
Немамо никакве податке.
Cela slika oko efikasnosti vakcina na nove sojeve je, naravno, mnogo slozenija, tj vrlo je moguce da sve trenutne vakcine imaju sasvim zadovoljavajucu efikasnost jer antitela ne rade bas na nukleotid-za-nukleotid principu. Ali ako pricamo o tome kako koji tip vakcina radi, ruska vakcina nema nikakav veci potencijal da pokriva nove mutacije od fajzera, npr.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°117
Kirko Skaddeng wrote:Ima i ta sitnica da ljudi treba da se prijave za vakcinisanje. Prijavilo se 15% punoletnih građana a pola prijavljenih su ljudi stariji od 65 godina. Dakle više od 90% punoletnog i radno sposobnog stanovništva još uvek nije razumelo potrebu za vakcinom. Imamo pomak ali apsolutno nedovoljan za kolektivni imunitet. Bez brutalne kampanje u svim medijima, naročito državnim, i bez neke vrste prinude teško da ćemo ovo završiti.
Polako, treba da se vakcinisemo moji i ja. I jos par dragih ljudi. Posle moze.
- Post n°118
kad ovako kaze 15 posto tacno te pogodi koliko svako zivi u svom malom svetu i kako nema nikakvog drustva
_____
????
- Post n°120
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°121
Reaktivirali Nestorovića da budalaštinama malo umiri nervozne.
Fascinira me kako uspe da ne izgovori ni jednu jedinu istinu, da bukvalno sve obrne naglavce.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=01&dd=30&nav_category=12&nav_id=1803159
Fascinira me kako uspe da ne izgovori ni jednu jedinu istinu, da bukvalno sve obrne naglavce.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=01&dd=30&nav_category=12&nav_id=1803159
- Guest
- Post n°122
Inače Nenad Popović je ponovo rekao - dva miliona doza vakcine tokom februara i marta. Moguće je da je nelegitimno izabrani predsednik zaista mislio na milion punih vakcina. Mada mnogo šuma i nejasnoća ima u tim izjavama.
- Post n°123
Zato sto objektivno ne mogu da znaju koliko ce im Putin udeliti. Ima Rusija vaznija trzista za svoju soft power, ovde im i za dzabe milion idiota vrsi poso.
- Guest
- Post n°124
Dodajem da verujem da ni Rusi nisu sigurni u svoje proizvodne kapacitete.
- Post n°125
Korekcija za Sajam u NS, zatvoreno preko vikenda "zbog dezinfekcije". Videćemo u ponedeljak.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.