by Guest Sat Jan 30, 2021 5:38 pm
Što se mene tiče neka preimenuju...hm, evo, recimo, Leskovac, neće da se ljute Leskovčani valjda, u Siđinpinovo, ako pljusne još koji milion doza u kratkom roku. Al fascinira me potreba da ližeš đon snažnom muškarcu i što sam matoriji to mi je zapravo sve zanimljivije. I sve češće u svom okruženju primećujem direktnu, neporecivu korelaciju između tog ponašanja i rasta pored otuđenog, nezainteresovanog, agresivnog oca.
(Potpuno je nebitno, ali ovo baš dolazi do izražaja u onome što sada intimno vodim kao "drugi pubertet", jer me pojam krize srednjih godina više ne zadovoljava. Drugi pubertet je prolazak kroz krizu telesnog integriteta i bilansnu krizu, koji izaziva refleksni povratak na obrasce ponašanja iz prvog puberteta. Zapravo sam shvatio da je muškarac u izvesnom smislu emotivno najzdraviji, najspremniji da prihvata druge ljude, najstabilniji, na samom kraju adolescencije, oko 25 godina, kada je akademski uglavnom uradio ono što je morao ili želeo, kada je osetio prve pare u životu i malo se emancipovao od roditelja, kada mu je telo na vrhuncu. Kad počnemo da propadamo, mi se često i prozlimo i postajemo loše karikature svojih očeva, a oni loše karikature svojih, i sve tako, ad nauseam, kroz neprekinuti lanac opadanja vrline, mudrosti i znanja koji je kulminirao u ovom našem, poslednjem razdoblju poznatom kao Kali Juga. )
Last edited by Kirko Skaddeng on Sat Jan 30, 2021 5:38 pm; edited 1 time in total