jako mi prija posle višegodišnjeg mračenja u franšizi. nemam ništa ni protiv toga ali bilo je vreme za nešto ovako - epizodično, pozitivno, nevino. sad sam gledao epizodu o mudroj kometi. nema intriga, demoni prošlosti (budućnosti) deru se vrlo umereno, Kirk ima smešne brčiće, meni dosta.
Serije kao takve
- Guest
- Post n°726
Re: Serije kao takve
zašto ne razgovaramo o Star Trek: Strange New Worlds?
jako mi prija posle višegodišnjeg mračenja u franšizi. nemam ništa ni protiv toga ali bilo je vreme za nešto ovako - epizodično, pozitivno, nevino. sad sam gledao epizodu o mudroj kometi. nema intriga, demoni prošlosti (budućnosti) deru se vrlo umereno, Kirk ima smešne brčiće, meni dosta.
- Post n°727
+1 za utisak i dodatak
George Samuel Kirk was the eldest son of George and Winona Kirk and the brother of famed Starfleet Captain James T. Kirk. Only his younger brother was said to call him by the nickname "Sam".
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°729
Cousin Billy wrote:zašto ne razgovaramo o Star Trek: Strange New Worlds?
Чекам рибут Вавилона 5.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°730
Izgleda da se malo muče sa time, ali hajde da se nadamo da će biti sledeće godine.
- Post n°731
Страчински хоће да све буде цакум пакум као прошли пут, само је сад јасно да се очекује још више. Нек касни и целу годину, што се мене тиче, не марим.
Дотле ћу ваљда стићи да натенане погледам, најзад у хај рез издању, оно прво.
Дотле ћу ваљда стићи да натенане погледам, најзад у хај рез издању, оно прво.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°732
Cousin Billy wrote:zašto ne razgovaramo o Star Trek: Strange New Worlds?
Vaistinu. Nakon serije losih poteza koji su kulminirali katastrofom zvanom Discovery, vratili su se korenima i prva sezona je - odlicna. Za moj ukus i dalje ima raznih gluposti - pilot(kinja) koja non stop odgovara u nekakvim posalicama koje nemaju mesta na komandnom mostu, sefica obezbedjenja od 45 kila, prvooficirka koju zovu Number One, kako je Picard zvao Rajkera i tako dalje, prva epizoda gde je upad republikanskih terorista u kongres oznacen kao pocetak sveopste katastrofe i svetskog rata
No, stvari idu u dobrom smeru i bitno je da smo konacno dobili gomilu naucnofantasticnih prica, umesto da gledamo neko besmisleno djubre s posadom koja je simbioza nestabilnih srednjoskolaca i osoba s posebnim potrebama, i sve to bez ikakve smislene radnje, kao u Discovery-ju.
Noxtor je vec uveo odredjeni nivo discipline u pogledu razumevanja Star Trek postulata, a ja dodajem da ce James T. Kirk (dakle, onaj Kirk) doci u 2. sezoni. Ovaj Kirk sto je oficir odeljenja za bioloska istrazivanja je njegov stariji brat, koji je u Original Series-u stradao na dalekoj koloniji na koju se naselio od nekih parazita. 2. sezona je vec snimljena, evo Dzejmsa Ti Krka u novom izdanju.
Poredjenja radi, dajem uvid u jeres verziju Dzejmsa Ti Krka u nedelima satane moderne umetnosti, Dzej Dzej Abramsa:
Evo i originala
P.S. kad sam vec tu, moram da odam pocast Itanu Peku na tome kako glumi Spoka. Radnja oko njega je malo debilna, posebno sa medicinskom sestrom gde imaju neko hoce-nece zblizavanje s poluromansom, sve iz obicnog hinta u Original Series-u.
No, moram reci da je sam glumac skinuo Spoka vrhunski. U prvoj epizodi mi je bilo prosto neverovatno kako dobro prica, kakvu dikciju i izgovor ima, koliko je skinuo originalnog glumca, na trenutak sam bukvalno mislio da slusam Leonarda Nimoja. Naravno, imamo razne gluposti u pogledu radnje (recimo, u Alien-olikoj 8. epizodi kada se jure sa Gornom u slupanom brodu, Spoka koji ima nadljudsku snagu Vulkanca i najbolji je borac salju da obavesti ekipu napolju o opasnosti dok u obracun sa nepoznatom pretnjom vode nekog debeljka (ko bi rekao da ce bas taj da strada? ), bilo je i idiotizama u pogledu raznih replika i generalnih postavki, ali sam glumac igra Spoka za desetku kada je u pitanju ono sto je do njega, ne moze se sasvim protiv scenarija.
- Post n°733
Isti utisak za Spoka, neocekivano mi je kliknuo. Inace odgledala sve finale sinoc, zao mi je sto nema 20 epuzoda po sezoni.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°734
Bio sam danas godina star kad sam saznao da je nekad daaavno bila serija "Police Squad!"
Imala je samo 5 epizoda pre nego što su je povukli, izgleda je još bilo prerano za taj "bezizrazan" humor. (bezizazran = deadpan, prim. prev.)
Može se savatati na potocima.
Imala je samo 5 epizoda pre nego što su je povukli, izgleda je još bilo prerano za taj "bezizrazan" humor. (bezizazran = deadpan, prim. prev.)
Može se savatati na potocima.
- Post n°735
Било је рано у САД. Имам тих пет епизода, и добри су били, баш, зајебавали су се са стварима које ником другом нису пале на памет пре тога - и што Дребин обавезно обори канту за ђубре кад се паркира, и што гласом објављен наслов епизоде нема везе са оним што на екрану пише, и што глуме замрзнут кадар док иде ођавна шпица... нешто као најбољи препев Пајтона на америчански.
_____
- Post n°736
паће wrote:нешто као најбољи препев Пајтона на америчански.
I meni je to prva asocijacija. Miks Pythona i Mela Brooksa.
- Post n°737
Hbt... ovoliko se nisam smejao ne pamtim kad (smešno je što je smešno, a posebno u kombinaciji sa mnom)...
Dakle, policajac Norberg pušta magnetofonsku traku sa snimljenim telefonskim razgovorom...
*opsesivno blenem u magnetofon ne bih li prepoznao model* (ne vidi se jasno)
Kad se snimak završio, kapetan North pita "Well, what do you think?" A Norberg odgovara "there seems to be too much wow & flutter from the right speaker"
Dakle, policajac Norberg pušta magnetofonsku traku sa snimljenim telefonskim razgovorom...
*opsesivno blenem u magnetofon ne bih li prepoznao model* (ne vidi se jasno)
Kad se snimak završio, kapetan North pita "Well, what do you think?" A Norberg odgovara "there seems to be too much wow & flutter from the right speaker"
- Post n°738
Имао сам таквог тракаша, са том ручицом уместо дугмића, пољски клон грундига, берба 1979. Није изгледао много горе од овог :љ
_____
- Post n°739
Moguće je da je (relativni) uspjeh Sledge Hammera (čiji je humor bio konvencionalniji, ali još uvijek prilično subverzivan za ono doba) nekoliko godina kasnije autore uvjerio da je Amerika konačno spremna za poručnika Drebina, pa je oživljen u Naked Gun serijalu.
- Post n°740
Чуј, релативни успех. Слеџ Хамер ми је био генерални директор. Оно „верујте ми, знам шта радим“ и „немој да би неко напуштао град“.
_____
- Post n°741
паће wrote:Чуј, релативни успех. Слеџ Хамер ми је био генерални директор. Оно „верујте ми, знам шта радим“ и „немој да би неко напуштао град“.
Relativni uspjeh kod američke publike, Sledge je ipak dogurao do treće sezone.
Kvaliteta nije upitna, serija je briljantna. Ali to nije nikakva garancija da će biti i gledana, kao što se vidjelo kod Police Squada.
- Post n°742
Tovar wrote:паће wrote:Чуј, релативни успех. Слеџ Хамер ми је био генерални директор. Оно „верујте ми, знам шта радим“ и „немој да би неко напуштао град“.
Relativni uspjeh kod američke publike, Sledge je ipak dogurao do treće sezone.
Kvaliteta nije upitna, serija je briljantna. Ali to nije nikakva garancija da će biti i gledana, kao što se vidjelo kod Police Squada.
Ех, амерички смисао за хумор. Ево, неки дан гледам поново Бесоновог „Валеријана“ и главна замерка критике је избор главних глумаца, јер „између њих има нула хемије“. Јер не глуматају, они су сталожени агенти и не уздишу, нит се аче бече и керебече.
Или оно кад је екранизована Лара Крофт, америчко издање филма је било краће за десетак минута, јер су избацили све форе које не пролазе тамо.
_____
- Post n°743
Bi li Pythoni bili mogući '69. u Britaniji bez BBC-a, pitam se? Hoću reći, možda nije sve u smislu za humor, nešto je i do uvjeta u kojima rade TV-mreže. Svrha američkih televizija je da vlasnicima namlate pare, nemaju državnih kanala na kakve smo navikli mi u Evropi. Ako serija ne donosi zaradu, ćao đaci. BBC (i slični) operiraju po drugom modelu, gleda se da se i narod malo kulturno uzdiže i obrazuje, pa i po cijenu da se izgubi neka kinta... Onda se tu, s vremena na vrijeme, dogodi i Monty Python.
- Post n°744
ili bbc radiophonic workshop
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°746
Better Call Saul, završnica je otpočela:)
- Post n°747
Resident Evil on Netflix may be the most boring, pointless garbage I've seen all year, with absolutely nothing in common with its source material. Its so bad, it makes the Milla Jovovich movies look like absolute works of art in comparison.
— The Critical Drinker (@TheCriticalDri2) July 14, 2022
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°749
disident wrote:Resident Evil on Netflix may be the most boring, pointless garbage I've seen all year, with absolutely nothing in common with its source material. Its so bad, it makes the Milla Jovovich movies look like absolute works of art in comparison.
— The Critical Drinker (@TheCriticalDri2) July 14, 2022
Sta fali REu sa Milom Jovovic?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°750
"Malo" su zaradili.
Worldwide (prema boxofficemojo)
$102,984,862
$129,342,769
$147,717,833
$300,228,084
$240,159,255
$312,242,626
Worldwide (prema boxofficemojo)
$102,984,862