Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

паће

Virus - Page 28 Empty Re: Virus

Post by паће Thu Dec 17, 2020 9:50 am

MNE wrote:ovo isto kao test na trudnocu

"Ајде јебите се још две-три недеље па да онда видимо, важи?"

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 17, 2020 10:02 am

ovaj, ne bemty nego test je komentarisao, kad si ga već citirO da vidim pos
    disident

Post by disident Thu Dec 17, 2020 10:09 am

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete

Post by MNE Thu Dec 17, 2020 10:37 am

obožavam ovakve grafikone pa 9.600 ispada jedno 2-3 puta više od 8.300
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 17, 2020 10:42 am

Propaganda bato moj, plaše nas
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 17, 2020 10:46 am

isključiš TV i nema korone
    plachkica

Post by plachkica Thu Dec 17, 2020 10:56 am

sestra od ujaka zakačila virus na poslu, 15 karantina, 10ak dana temperatura nešto preko 37,
    suplementi kao terapija, ode na kontrolu rtg pluća, obostrana upala, ddimer uznemirujuće visoke vrednosti, hitna hospitalizacija 15 dana. bukvalno joj je savesna doktorka spasila život.

sreća u nesreći je što su svi u kući ozbiljno shvatili virus, pa ona nije zarazila nikog.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 17, 2020 11:53 am

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije dr Marko Ercegovac kaže da je oko trećina zdravstvenih radnika bolesna, ali da većina ima lakšu kliničku sliku.

Marko Ercegovac je rekao da mali broj zaraženih zaposlenih Urgentnog centra ima težu kliničku sliku.

Oko trećina zaposlenih je, dodaje, bolesna, i većina je dobro. Ako se nastavi ovim tempom, ističe Ercegovac, neće biti dovoljno vremena da se vrate oni koji su se oporavili.
    Sotir

Post by Sotir Thu Dec 17, 2020 12:07 pm

Ако му је трећина болесна, лакши случајеви, значи да има више од 2% дневно заражених, односно и више јер је изгледа пораст броја оболелих.

Хтео сам да питам како су то успели, али пошто сам скоро обилазио лекаре све ми је јасно.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 17, 2020 12:14 pm

Moram da priznam da mi je, uprkos svemu sto znam o ovoj vlasti i njenim prioritetima, ipak tesko da poverujem da ce sutra produziti rad kafica.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 17, 2020 12:21 pm

Videćemo. Pritisak je ogroman.
    plachkica

Post by plachkica Thu Dec 17, 2020 12:23 pm

Radno vreme kafića, restorana i tržnih centara koje je trenutno ograničeno na radne dane od 9 do 17 časova, biće produženo do 23 časa u onim mestima u kojima nije proglašena vanredna situacija, saznaje Mondo!
    Prema našim saznanjima, ona mesta u kojima je proglašena vanredna situacija, takođe su pred popuštanjem mera, pa će tako kafići, restorani i tržni centri raditi do 21 čas. Međutim, ukoliko objekat poseduje baštu, moći će da radi do 23 časa.

Ipak, za jednim stolom će moći da sede maksimalno dve osobe, osim ukoliko su u pitanju roditelji sa maloletnom decom, ili članovi istog domaćinstva.

Novo radno vreme trebalo bi da važi od petka 18. decembra.

U svim objektima ostaje na snazi obavezno nošenje maski, distanca od najmanje dva metra, u situacijama u kojima je ona moguća, ali i uvođenje korona redara, koji će biti zaduženi za kontrolu sproveđenja mera.

Kako Mondo saznaje, izmene će obuhvatiti i radno vreme pozorišta, bioskopa i muzeja, koji će moći da rade vikendom do 17 časova.

Podsetimo, nova sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 8 časova.

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1411996/nove-mere-radno-vreme-kafica-korona.html

danas sam slušala srđu jankovića, on kaže da se nisu stekli uslovi za popuštanje mera.
    videćemo sutra
    bemty

Post by bemty Thu Dec 17, 2020 12:33 pm

Virus - Page 28 286371741

_____
    Warning: may contain irony.
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 17, 2020 12:49 pm

Taman na vreme za corporate novogodišnje proslave, rasporede ih (nudge nudge) u grupe od po četiri člana istog domaćinstva, naruče celovečernji taster menu i ima da bude GDP skyrocketing!
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 17, 2020 12:52 pm

Šta god da oDLučE sUtrA, užasno je nakazno ovo što rade, level alternativni narativi o poznatijim ratnim zločinima nakazno.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 17, 2020 12:55 pm

Bašta u decembru, mnogo jako.
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 17, 2020 12:58 pm

Upale onaj gorionik i dobiješ štrokavo ćebe, znaš kako vrh.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 17, 2020 1:11 pm

Razmena Kelt-Anonymous-Kelt tamo:
    nije trebalo da puste ovaj test po apotekama... na prilogu RTS-a ova žena Bjeletić objašnjava "uzme se bris iz korena nosa" i pokazuje otprilike negde gde bi stajale naočare na nosu Virus - Page 28 3274312807

Bris se uzima iz nazofarinksa, znači iz dela ždrela koje je iza nosne šupljine i kad se dođe, treba da se malo jače zavrti da se pokupi sadržaj... treba vežbe i iskustva da uradi to neko drugi, a sam sebi teško...

bolje da su pustili privatne laboratorije en masse nego što su uradili ovu glupost

Da, to je i Radovanović pričao, kaže da je prilična nelagoda.

mora da se zabaci glava skroz unazad, pa da se polako lučno uvede, da se ne bi zakačio (vrlo lako povredivi) splet krvnih sudova u nosu (kao što zna svako ko je kako dete čačkao nos, pa dobio krvoliptanje)... jbt, ne znam šta je gore, što su rešili da ovo puste u prodaju ili što su dali potpuno pogrešno objašnjenje uživo..

radi se bris ždrela a ne nosa, samo što je nosni sprat ždrela. Sad će ORL da dobiju pune ruke posla. Jbm ti državu ovakvu više.

Last edited by rumbeando on Thu Dec 17, 2020 1:28 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 17, 2020 1:14 pm

rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 17, 2020 1:33 pm

Zanimljivo je da se u RTS-ovom prilogu sa ovom neznalicom ne pojavljuje južnokorejski test naveden u članku Nove, već kineski "Alltest Covid-19 Antigen Rapid Test".

Detalji o medicinskom sredstvu:

Naziv:COVID-19 Antigen Rapid Test
    Generički naziv:Infektivna imunologija, brzi test, ostala virusologija
    Proizvođač:Hangzhou AllTest Biotech Co., Ltd.
    Zemlja proizvodnje:Kina
    Nosilac odobrenja:Medipro MPM d.o.o.
    Adresa nosioca odobrenja:Beograd (Rakovica)
    Broj rešenja:515-02-04632-20-003
    Datum rešenja:16.11.2020. 13:31
    Datum isticanja rešenja:16.11.2025.
    Način izdavanja:na mestima koja su određena dozvolom ministarstva nadležnog za poslove zdravlјa o obavlјanju prometa na veliko i prometa na malo medicinskih sredstava, na osnovu propisa u oblasti medicinskih sredstava i zdravstvene zaštite (U apotekama i specijalizovanim prodavnicama).
    Kategorija:06 - In vitro dijagnostička medicinska sredstva
    Klasa:Ostala IVD
    https://www.alims.gov.rs/latin/medicinska-sredstva/pretrazivanje-medicinskih-sredstava/?ms_id=452
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 17, 2020 7:55 pm

South Korea reported 1,062 new coronavirus cases on Friday, its second-highest ever daily tally, as the government warned businesses it was unacceptable for them to try to dodge shut-down orders by tricking the system.

Virus - Page 28 3579118792
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Dec 17, 2020 8:03 pm

Erős Pista wrote:Moram da priznam da mi je, uprkos svemu sto znam o ovoj vlasti i njenim prioritetima, ipak tesko da poverujem da ce sutra produziti rad kafica.

Ratni profiteri.

Ako je tacno ono sto je rekla Petrusic iz NIN-a o oblikovanju krive, to znaci da od starta nisu imali nameru da uvode bilo kakve mere za praznike i da su se bavili samo time kako da skuvaju narod da to prodje bez otpora.

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Thu Dec 17, 2020 8:57 pm

ficfiric wrote:
    Erős Pista wrote:Moram da priznam da mi je, uprkos svemu sto znam o ovoj vlasti i njenim prioritetima, ipak tesko da poverujem da ce sutra produziti rad kafica.

Ratni profiteri.

Ako je tacno ono sto je rekla Petrusic iz NIN-a o oblikovanju krive, to znaci da od starta nisu imali nameru da uvode bilo kakve mere za praznike i da su se bavili samo time kako da skuvaju narod da to prodje bez otpora.

sta ima da kuvaju? postoji grlat i bahat deo populacije koji skace u lonac i prska oko sebe tvrdeci da je to djakuzi a naseckani praziluk aromaticni sapun.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Dec 17, 2020 9:32 pm

Sta znam, mislim da u normalnim uslovima vecina ljudi ne bi bila ovako nezainteresovana za to sto njihovi rodjaci i poznanici umiru

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 17, 2020 9:38 pm

@boomer

+1

ni ja ne znam čemu "kuvanje". najlakša stvar na svetu je reći ljudima ono što žele da čuju, tj da mogu da žive normalno. potreban je samo mali nudge da se ljudi bace u potpunu kognitivnu disonancu, tipa danas sahraniš nekog dragog od korone a sutra ti je defile u kući jer je takav red, i ne povezuješ da te dve stvari imaju neke veze jedna sa drugom.

inače uz maske i kratko zadržavanje prodavnice zaista nisu epidemiološke crne tačke. problem sa signalima koji se sada šalju u javnost je u nečem drugom - da se ljudima sugeriše da je kriza na izmaku, i to se onda preliva u sve sfere života, pa i u one koje nisu omeđene epidemiološkim merama.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 9:31 pm