MNE wrote:ovo isto kao test na trudnocu
"Ајде јебите се још две-три недеље па да онда видимо, важи?"
MNE wrote:ovo isto kao test na trudnocu
Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije dr Marko Ercegovac kaže da je oko trećina zdravstvenih radnika bolesna, ali da većina ima lakšu kliničku sliku.
Marko Ercegovac je rekao da mali broj zaraženih zaposlenih Urgentnog centra ima težu kliničku sliku.
Oko trećina zaposlenih je, dodaje, bolesna, i većina je dobro. Ako se nastavi ovim tempom, ističe Ercegovac, neće biti dovoljno vremena da se vrate oni koji su se oporavili.
nije trebalo da puste ovaj test po apotekama... na prilogu RTS-a ova žena Bjeletić objašnjava "uzme se bris iz korena nosa" i pokazuje otprilike negde gde bi stajale naočare na nosu
Bris se uzima iz nazofarinksa, znači iz dela ždrela koje je iza nosne šupljine i kad se dođe, treba da se malo jače zavrti da se pokupi sadržaj... treba vežbe i iskustva da uradi to neko drugi, a sam sebi teško...
bolje da su pustili privatne laboratorije en masse nego što su uradili ovu glupost
Da, to je i Radovanović pričao, kaže da je prilična nelagoda.
mora da se zabaci glava skroz unazad, pa da se polako lučno uvede, da se ne bi zakačio (vrlo lako povredivi) splet krvnih sudova u nosu (kao što zna svako ko je kako dete čačkao nos, pa dobio krvoliptanje)... jbt, ne znam šta je gore, što su rešili da ovo puste u prodaju ili što su dali potpuno pogrešno objašnjenje uživo..
radi se bris ždrela a ne nosa, samo što je nosni sprat ždrela. Sad će ORL da dobiju pune ruke posla. Jbm ti državu ovakvu više.
https://www.alims.gov.rs/latin/medicinska-sredstva/pretrazivanje-medicinskih-sredstava/?ms_id=452Detalji o medicinskom sredstvu:
Naziv: COVID-19 Antigen Rapid Test Generički naziv: Infektivna imunologija, brzi test, ostala virusologija Proizvođač: Hangzhou AllTest Biotech Co., Ltd. Zemlja proizvodnje: Kina Nosilac odobrenja: Medipro MPM d.o.o. Adresa nosioca odobrenja: Beograd (Rakovica) Broj rešenja: 515-02-04632-20-003 Datum rešenja: 16.11.2020. 13:31 Datum isticanja rešenja: 16.11.2025. Način izdavanja: na mestima koja su određena dozvolom ministarstva nadležnog za poslove zdravlјa o obavlјanju prometa na veliko i prometa na malo medicinskih sredstava, na osnovu propisa u oblasti medicinskih sredstava i zdravstvene zaštite (U apotekama i specijalizovanim prodavnicama). Kategorija: 06 - In vitro dijagnostička medicinska sredstva Klasa: Ostala IVD
Erős Pista wrote:Moram da priznam da mi je, uprkos svemu sto znam o ovoj vlasti i njenim prioritetima, ipak tesko da poverujem da ce sutra produziti rad kafica.
ficfiric wrote:Erős Pista wrote:Moram da priznam da mi je, uprkos svemu sto znam o ovoj vlasti i njenim prioritetima, ipak tesko da poverujem da ce sutra produziti rad kafica.
Ratni profiteri.
Ako je tacno ono sto je rekla Petrusic iz NIN-a o oblikovanju krive, to znaci da od starta nisu imali nameru da uvode bilo kakve mere za praznike i da su se bavili samo time kako da skuvaju narod da to prodje bez otpora.