Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 15 Empty Re: Virus

Post by Guest Sun Dec 13, 2020 2:02 pm

Tiodorović je naveo i da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije, što se nije desilo, te da, iako možda postoji stagnacija, procena nije optimistička.

U tom smislu, naveo je da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, dodajući da sve zavisi od naše zajedničke odgovornosti.

Počelo je sondiranje.
    I da ne bude nesporazuma: apsolutno jesam za ograničenje kretanja, i druge zemlje ga imaju a njima ne vlada Vučić. Izostanak ograničenja kretanja za praznike produžiće treći talas za mesec ili dva meseca. Kome nije žao onih koji će umreti zbog proslava, neka mu barem bude žao sebe.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 13, 2020 2:04 pm

Naravno da ce morati.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 13, 2020 2:14 pm

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/13/germany-to-close-shops-and-schools-in-tightened-covid-lockdown

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 13, 2020 2:16 pm

Erős Pista wrote:Naravno da ce morati.

ja se samo nadam da nećemo mi ponovo biti pametniji od cele Evrope.
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Dec 13, 2020 2:25 pm

Samo, treba uvek imati u vidu da su proletos pokazali da kad donose mere, vecu vaznost ima cak i termin jebenog utiska nedelje od zauzdavanja zaraze.

Nekakve mere su svakako trebale biti donete pre vise od mesec dana ali ljudima koji donose odluke o tome, tema sirenja zaraze je zadnja rupa na svirali.

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Sun Dec 13, 2020 3:01 pm

Evo i analize s pomakom od 14 dana između broja novozaraženih i broja umrlih i to za prošireno okruženje (dodati Austrija, Kosovo, Albanija i Grčka). Dobija se vrlo slično kao gore: po zvaničnim podacima smo 2,4x bolji od najboljih, 3,8x od proseka, a 6,2x od najgorih.

Virus - Page 15 Ou57mtJ

Izvori:

https://aatishb.com/covidtrends/?location=Albania&location=Austria&location=Bosnia+and+Herzegovina&location=Bulgaria&location=Croatia&location=Greece&location=Hungary&location=Kosovo&location=Montenegro&location=North+Macedonia&location=Romania&location=Serbia&location=Slovenia

https://aatishb.com/covidtrends/?data=deaths&location=Albania&location=Austria&location=Bosnia+and+Herzegovina&location=Bulgaria&location=Croatia&location=Greece&location=Hungary&location=Kosovo&location=Montenegro&location=North+Macedonia&location=Romania&location=Serbia&location=Slovenia
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Dec 13, 2020 3:17 pm

rumbeando wrote:@Lakatuš:

Ne znam šta ti nije jasno, stopa smrtnosti raste s povećanjem broja pacijenata po lekaru/medicinskoj sestri.

Ako se bolesnici prevoze u 3 lepe to znači da su bolnice drugde pretrpane preko svih kriterijuma i da će stopa smrtnosti biti daleko veća nego u normalnim okolnostima pošto medicinsko osoblje ne može da se posveti dovoljno svakom pacijentu.
    Nevoljno moram da podrzim Marijusa tj ovaj argument da ce pacijenti iz bg opteretiti bolnice u unutrasnjosti pa ce porasti smrtnost, ne stoji. Ovo stoga jer im je alternativa da skapaju van bolnice jer u bg nema mesta a ovamo uspevaju da nacede kojegde. Usli smo u fazu da dobijas lecenje ali kako se snadju
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Dec 13, 2020 3:22 pm

Virus - Page 15 129902773

Još kad bi bila reč o povećanju smrtnosti u odnosu na nelečenje.

Razgovara se o tome koliko je verovatno da imamo 2,3,4,5 ili 6 puta manji broj umrlih u odnosu na broj novozaraženih od onih koji ne voze pacijente 200 km daleko jer su im sve bliže bolnice pretrpane i za koje ne postoje informacije da na bolničko lečenje ne primaju ljude s upalama pluća ako im ne treba kiseonik, što je kod nas slučaj.
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Dec 13, 2020 3:31 pm

Steins tamo:

Gledajte kakva je situacija trenutno - 
    Zdravstveni radnici nemaju izolaciju - imaju naredjenje da rade dok ne raviju simptome. Nemaju ni retest - vraćaju se na posao čim im to stanje dozvoli
    Po crvenim zonama rade i laboranti, rentgen tehničari, specijalizanti i lekari opšte prakse. 

Znači, nema više ko da radi. 
    Nema ko ni da se prebaci sa drugih mesta, jer svako pomeranje sada dovodi do toga da se raspadne neki drugi sistem.
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Dec 13, 2020 3:32 pm

Koji su to " oni"?
    Al rekao bih da nije bas tako tj da čin transporta od sat i po skodi pacijentu (naravno ako se pravilno sprovodi). Inace ne bi bolnice i sa vecih razdaljina slale pacijente u bas losem stanju u Bg prihvatajuci rizik tog transporta i u regularnim uslovima? Mislim ja sam ziv svedok s pulmologije ko nije znao sta da radi sibali su vamo.
    Ovo sve pod uslivom da sam pravilno shvatio da je prevoz rizik, ako ne, omasio sam temu.
    Drugo, stamje je daleko od redovnog, svud, standardno lecenje mozemo da zaboravimo na duzi period
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Dec 13, 2020 3:39 pm

prevoz jeste rizik i primenjuje se onda kada se proceni da je veci rizik ne prevoziti

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Dec 13, 2020 3:41 pm

boomer crook wrote:prevoz jeste rizik i primenjuje se onda kada se proceni da je veci rizik ne prevoziti
    Pa da. Upravo to
    lalinea

Post by lalinea Sun Dec 13, 2020 3:43 pm

kapetanm wrote:Koji su to " oni"?
    Al rekao bih da nije bas tako tj da čin transporta od sat i po skodi pacijentu (naravno ako se pravilno sprovodi). Inace ne bi bolnice i sa vecih razdaljina slale pacijente u bas losem stanju u Bg prihvatajuci rizik tog transporta i u regularnim uslovima? Mislim ja sam ziv svedok s pulmologije ko nije znao sta da radi sibali su vamo.
    Ovo sve pod uslivom da sam pravilno shvatio da je prevoz rizik, ako ne, omasio sam temu.
    Drugo, stamje je daleko od redovnog, svud, standardno lecenje mozemo da zaboravimo na duzi period
    Ja nisam shvatila da je sam prevoz rizik vec pokazatelj toga koliko je sistem preopterecen.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Dec 13, 2020 3:44 pm

pa sto bi rekao nikola pasic i vi ste u pravu gospodjo.

sistem je opterecn cim se ljudi iz najveceg klinickog centra u srbiji razvoze po "unutrasnjosti".

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Dec 13, 2020 3:45 pm

naravno oni koji nisu ugrozeni se salju kuci.

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Dec 13, 2020 3:56 pm

Haralampije tamo:
    Loma digresijica iz prve ruke : da je povecan broj sahrana, povecan je. Na kremaciju se ceka....pa prilicno. Pokojnica umrla od korone pre neki dan ce doci na red za kremaciju za mesec dana.Uzas

Aleksija tamo:
    u skoli u kojoj sam radila do pre par godina, za 7 dana dvojica kolega odose... i gomila njih zarazena. ne znam sta se tamo desilo, ali je katastrofa.

Last edited by rumbeando on Sun Dec 13, 2020 3:58 pm; edited 2 times in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Dec 13, 2020 3:57 pm

kapetanm wrote:Koji su to " oni"?

Druge okolne zemlje koje nisu u tolikom raspadu (bar ne dobra većina njih), kad baš sve mora da ti se nacrta pošto ne čitaš pažljivo.
    паће

Post by паће Sun Dec 13, 2020 4:00 pm

Колико ја знам, кремације се ни пре нису радиле сваки час, него кад се накупи. За једну пре три године се сећам да је дошла на ред за отприлике три недеље.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Dec 13, 2020 4:04 pm

Citam, no naglasavam. Kad postoji more informacija sa sto strana, od tradicionalnih medija do opskurnih objava na drustvenim mrezama, tesko je probrati najcrnje. Kad vidim takvu svrhu volim da idem uz dlaku, takav sam jbg
    Margit Savović

Post by Margit Savović Sun Dec 13, 2020 4:17 pm

Virus - Page 15 Ug8lj_10

U ponedeljak ce biti za 8 sahrana manje u odnosu na nedeljni prosek. A i ovako, bice to prvi dan da u danu T imamo manje sahrana nego u T-14 jos od 14. novembra.
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Dec 13, 2020 4:24 pm

Kroz centar Beograda danas prošla zilotska litija:
    https://www.youtube.com/watch?v=D4fcGE2hlkg
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 13, 2020 4:55 pm

rumbeando wrote:Steins tamo:

Gledajte kakva je situacija trenutno - 
    Zdravstveni radnici nemaju izolaciju - imaju naredjenje da rade dok ne raviju simptome. Nemaju ni retest - vraćaju se na posao čim im to stanje dozvoli
    Po crvenim zonama rade i laboranti, rentgen tehničari, specijalizanti i lekari opšte prakse. 

Znači, nema više ko da radi. 
    Nema ko ni da se prebaci sa drugih mesta, jer svako pomeranje sada dovodi do toga da se raspadne neki drugi sistem.

Neki ginekolozi iz Narodnog fronta su već odradili svoje prve ture u Kovid-Batajnici.
    disident

Post by disident Sun Dec 13, 2020 5:02 pm

rumbeando wrote:Kroz centar Beograda danas prošla zilotska litija:
    https://www.youtube.com/watch?v=D4fcGE2hlkg
    Kurtonska nepostojeca drzava
    Za to vreme, 3 u trendingu, 550 hiljada pregleda emisije koja je bila emitovana u na nacionalnoj frekvenciji.
    Zaprasuju nas iz vazduha, lazu nas o svemu, vakcine izazivaju sterilitet, sve moguce gluposti na jednom mestu

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 13, 2020 5:54 pm

Pa to je opet skoro 40% pozitivnih od testiranih.
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Dec 13, 2020 6:00 pm

Margit Savović wrote:Virus - Page 15 Ug8lj_10

U ponedeljak ce biti za 8 sahrana manje u odnosu na nedeljni prosek. A i ovako, bice to prvi dan da u danu T imamo manje sahrana nego u T-14 jos od 14. novembra.

Zaravnili smo krivu

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus