Virus
- Post n°376
Re: Virus
- Post n°377
Na putu smo da smanjimo na 400. Od prosecnih, koliko, 200-250?
- Post n°378
Najgrublje preracunato to bi davalo "visak" od izmedju 150-200 na teritoriji cele Srbije. Dnevno.
- Guest
- Post n°380
Mór Thököly wrote:Najgrublje preracunato to bi davalo "visak" od izmedju 150-200 na teritoriji cele Srbije. Dnevno.
pa to je u skladu sa očekivanim i sasvim izvesno je toliko. ili to ili mi i Hrvati, Makedonci itd ne živimo na istoj planeti.
- Post n°381
250 nedeljno je broj za Beograd u off-corona vremenima.
- Post n°383
Pa jeste malo veći nego što je leti, kada bi trebalo da imaš 230 sahrana nedeljno. Ajde da kažem da je očekivani broj sahrana u decembru u BG oko 260 nedeljno maksimalno.
A nemam preseke za ranije godine, nije da sebi ovo radim ceo život (mada sam na studijama morala da idem lično u RZS da kopiram podatke jer su nas terali da posle sami pravimo tablice mortaliteta i računamo očekivano trajanje života po kohortama u SRJ), nego samo u ovim okolnostima kada naša država nema više nikakav kredibilitet sa ovim besramnim manipulisanjem brojevima. Njihove brojeve gledam isključivo da bih zaključila da li su se nameračili na nešto.
Ako hoćeš da aproksimiraš broj sahrana u BG istorijski, uzmi umrle u Srbiji po mesecima iz RZS pa množi sa 13% da dozvoliš konzervativnu procenu za teritoriju Beograda.
https://publikacije.stat.gov.rs/G2020/Pdf/G20201316.pdf
A nemam preseke za ranije godine, nije da sebi ovo radim ceo život (mada sam na studijama morala da idem lično u RZS da kopiram podatke jer su nas terali da posle sami pravimo tablice mortaliteta i računamo očekivano trajanje života po kohortama u SRJ), nego samo u ovim okolnostima kada naša država nema više nikakav kredibilitet sa ovim besramnim manipulisanjem brojevima. Njihove brojeve gledam isključivo da bih zaključila da li su se nameračili na nešto.
Ako hoćeš da aproksimiraš broj sahrana u BG istorijski, uzmi umrle u Srbiji po mesecima iz RZS pa množi sa 13% da dozvoliš konzervativnu procenu za teritoriju Beograda.
https://publikacije.stat.gov.rs/G2020/Pdf/G20201316.pdf
- Guest
- Post n°384
Pokušavam da ukapiram koliko lažu za broj umrlih od korone, mislim da nema trunke sumnje da je zadnjih dana/nedelja trocifren na dnevnom nivou za celu Srbiju.
- Post n°385
Napisala sam vam još 20 i nekog novembra da je moguće da imamo oko 150 žrtava korone na dan, ali posle sam mrvicu povukla ručnu jer ne umem da atribuiram ukupan broj viška umrlih koroni direktno i kolapsu urgentne medicine s druge strane.buffalo bill wrote:Pokušavam da ukapiram koliko lažu za broj umrlih od korone, mislim da nema trunke sumnje da je zadnjih dana/nedelja trocifren na dnevnom nivou za celu Srbiju.
- Post n°386
150 dnevno je uzasna cifra
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°387
Uopste me ne bi iznenadilo da je ona vrlo blizu realnog. A ne bih iskljucio ni da je nesto vise od toga.
- Post n°388
rumbeando wrote:Kroz centar Beograda danas prošla zilotska litija:
https://www.youtube.com/watch?v=D4fcGE2hlkg
front 69. disi sta je to? zvuci erotski.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°389
Margit Savović wrote:Napisala sam vam još 20 i nekog novembra da je moguće da imamo oko 150 žrtava korone na dan, ali posle sam mrvicu povukla ručnu jer ne umem da atribuiram ukupan broj viška umrlih koroni direktno i kolapsu urgentne medicine s druge strane.buffalo bill wrote:Pokušavam da ukapiram koliko lažu za broj umrlih od korone, mislim da nema trunke sumnje da je zadnjih dana/nedelja trocifren na dnevnom nivou za celu Srbiju.
margit koliki je prosek godina pokojnika? moja je teza da se vucicev rezim odrzavo prvo pljackom a sada ubijanjem penzionera.
_____
- Post n°390
Margit Savović wrote:Napisala sam vam još 20 i nekog novembra da je moguće da imamo oko 150 žrtava korone na dan, ali posle sam mrvicu povukla ručnu jer ne umem da atribuiram ukupan broj viška umrlih koroni direktno i kolapsu urgentne medicine s druge strane.
Ako se secam, to je bilo pod pretpostavkom da se i u Srbiji umire slicnim tempom kao u bg-u ali ne znam koliko je to tacno. Da li je sad stanje bolje ili gore nego u bg - ne znam ni na osnovu cega bismo mogli proceniti kad je svuda raspad
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°391
boomer crook wrote:
margit koliki je prosek godina pokojnika? moja je teza da se vucicev rezim odrzavo prvo pljackom a sada ubijanjem penzionera.
Zadnjih desetak dana sam gledao sta objavljuju bg groblja. Vecina je 75+
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°392
A najstrasnije je od svega sto bi Srbija mogla da dodje do para da sanira jos jedan lokdaun. Ako nista, devizne rezerve se hvale da su 12mlrd dolara/evra, plus siguran sam da se moze naci nacin da se dodatno zaduzi bar 2-3 milijarde. Ali ne...i pri tom, ono sto smo pricali (@crook), razlozi nisu cak ni sasvim ekonomske prirode, sto je bukvalno strašno.
- Post n°393
Fićo, jesam napisala tada da množimo sa 6x, a ne 7-7.5x, zato što je u BG gora situacija?
U prve dve nedelje jula smo imali 27 sahranu ljudi do 50 godina, 38 sahrana ljudi sa 50-60 godina, 119 ljudi od 60 do 70 i 407 sa 70+ godina. U prve dve nedelje decembra imamo 29 sahrana ljudi do 50 godina, 46 ljudi od 50-60 godina, 190 ljudi od 60-70 godina i 696 ljudi starijih od 70.
U prve dve nedelje jula smo imali 27 sahranu ljudi do 50 godina, 38 sahrana ljudi sa 50-60 godina, 119 ljudi od 60 do 70 i 407 sa 70+ godina. U prve dve nedelje decembra imamo 29 sahrana ljudi do 50 godina, 46 ljudi od 50-60 godina, 190 ljudi od 60-70 godina i 696 ljudi starijih od 70.
- Post n°394
normalno je da stariji umiru vise. sada bi trebalo da se napravi poredjenje sa 2019.
_____
- Post n°395
Boomere, ti si totalni duduk za brojke.
Imaš na ovoj stranici sve potrebne informacije da se šokiraš skokom u smrtnosti starijih u poslednje dve nedelje.
Imaš na ovoj stranici sve potrebne informacije da se šokiraš skokom u smrtnosti starijih u poslednje dve nedelje.
- Post n°396
jesam (ponosito rece on)!
_____
- Post n°398
Jos jedan u nizu opskurnih sajko yt kanalaboomer crook wrote:rumbeando wrote:Kroz centar Beograda danas prošla zilotska litija:
https://www.youtube.com/watch?v=D4fcGE2hlkg
front 69. disi sta je to? zvuci erotski.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°399
lapot na moderan načinMr.Pink wrote:jutros mi aksa kinuo u facu u krevetu dok sam spavao
reko pa sine el mora tako