Pozorišta, bioskopi, muzeji i druge institucije kulture prema najnovijim merama Kriznog štaba radiće do 21 sat, dok će tržni centri i ugostitetljski objekti i ovog vikenda ostati zaključani, saznaje "Blic".
Sednica Kriznog štaba završena je za manje od 45 minuta a mere koje su reklaksirane prema našim saznanjima biće prve u nizu o kojima se raspravlja.
Kako javlja naš izvor, sledeća sednica trebalo bi da bude održana u ponedeljak a na stolu će tada, prema najavama biti upravo radno vreme restorana, kafića i maloprodajnih objekata.
Virus
- Guest
- Post n°701
Re: Virus
razum je prevladao u ovom krugu, ajmo dalje
- Post n°702
mislim da malo preterujete oko svega ovoga a narocito oko reakcije pere žike.
prvo pera žika želi da žive normalniji zivot od zakljucanosti, dosta mu je svega, nikoga ne krivim zbog toga
drugo po mnogo cemu ovaj jesenji talas nije bitno drugaciji od letnjeg, smrtnost je verovatno ista ili slicna ili se ne razlikuje toliko da bi pera žika uspostavio distancu od svega i poželeo da se zaključa. video je kako je bilo letos, veruje da će isto tako i ovo proći. ponegde je i bolje, pazar, vranje, leskovac itd. dovoljno da pera žika usklikne ŠKK i kupi slavsku sveću
treće pera žika nisu izgubili nikog bliskog u neumirućim godinama, prosek na sahranama je vrlo visok, sigurno preko 75+, lako je zaključiti da bi i ovako i onako bacili kašiku. mlađi što su umrli tako su prošli jer je tako moralo, kaže pera žika. ako se nešto mora ili valja, onda će tako i da bude, običaj je u narodu da se ode na daću pokojniku a bog nas čuva.
četvrto, nijedna politika koju sam živeo u srbiji ne bi ulazila u konflikt sa ovim sentimentima, tako je kako je ako ste odlučili da živite ovde. a i da niste, dosta EU zemalja ima komparativne cifre našima, recimo mrtvih - nemačka koja je uzorna u svemu.
manje drame, pliz.
PS. inače igrom slučaja sam ovo što priča petrušićka juče čuo iz par nezavisnih izvora, iz čega zaključujem na prvu da nije tačno i da je pandurska patka, ali daj bože da su cifre manje.
prvo pera žika želi da žive normalniji zivot od zakljucanosti, dosta mu je svega, nikoga ne krivim zbog toga
drugo po mnogo cemu ovaj jesenji talas nije bitno drugaciji od letnjeg, smrtnost je verovatno ista ili slicna ili se ne razlikuje toliko da bi pera žika uspostavio distancu od svega i poželeo da se zaključa. video je kako je bilo letos, veruje da će isto tako i ovo proći. ponegde je i bolje, pazar, vranje, leskovac itd. dovoljno da pera žika usklikne ŠKK i kupi slavsku sveću
treće pera žika nisu izgubili nikog bliskog u neumirućim godinama, prosek na sahranama je vrlo visok, sigurno preko 75+, lako je zaključiti da bi i ovako i onako bacili kašiku. mlađi što su umrli tako su prošli jer je tako moralo, kaže pera žika. ako se nešto mora ili valja, onda će tako i da bude, običaj je u narodu da se ode na daću pokojniku a bog nas čuva.
četvrto, nijedna politika koju sam živeo u srbiji ne bi ulazila u konflikt sa ovim sentimentima, tako je kako je ako ste odlučili da živite ovde. a i da niste, dosta EU zemalja ima komparativne cifre našima, recimo mrtvih - nemačka koja je uzorna u svemu.
manje drame, pliz.
PS. inače igrom slučaja sam ovo što priča petrušićka juče čuo iz par nezavisnih izvora, iz čega zaključujem na prvu da nije tačno i da je pandurska patka, ali daj bože da su cifre manje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°704
Marius Lăcătuș wrote:
Пада ми на ум мало другачији сценарио, да су управо то радили, а онда превентивно пустили у облику пандурске патке да би звучало неуверљиво и још замутило воду. Мада, у том сценарију, она четворица нормалних што пазе на оног једног што смишља те ствари имају још по четворицу који пазе на њих, јер су сад већ и они сумњиви ако су већ способни да уоче да ли овај врда, да ли им подмеће неку нагазну за касније... Нешто као рекурзивна параноја, не знам да ли је применљиво на њих или је већ постало нормално.
У ствари ми је мило што не умем да размишљам као они, овакве менталне вежбе ми личе на оно кад читам неки компликованији СФ и покушавам да погодим шта се догађа иза кулиса, да ли је писац оставио довољно трагова читаоцу. Аналогија ту престаје - СФ читам јер хоћу, а ове гледам да не читам, осим оваквих трагова из треће руке.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°706
Ja odo na ostrvo na tri meseca, a vi ne dramite, uznemirićete me, matori ljudi bi IONAKO UMRLI.
Mariuse i s tobom prekidam odnos doživotno.
Mariuse i s tobom prekidam odnos doživotno.
- Post n°707
Talason wrote:bar popovi imaju uvid u situaciju, naopeliše se, ne postizavaju
Знам за бар две сахране у последње две године (у широј породици ми) где су напросто присвојили покојника. Један се јавно изјашњавао као агностик, други није омирисао цркву још од детињства. У оба случаја звали жупника.
Јер покојника нико ништа не пита, а ближи ожалошћени имају других брига него да се супротставе овом преотимању.
За мене се зна, ако будем састављао завештање, има да пише "а ако ми се на сахрани појави униформисано лице и не буде силом избачено из одмах, не остављам ником ништа".
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°708
Kirko Skaddeng wrote:Ignore do kraja pandemije.
koga, pere žike ili mene?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°709
Marius Lăcătuș wrote:Kirko Skaddeng wrote:Ignore do kraja pandemije.
koga, pere žike ili mene?
Нема везе, само нек има неко ко ће да објави кад ово буде готово.
_____
- Post n°710
Kondo u sredu wrote:Večerašnja depresivna pipi i/ili kaka šetnja sa Žozefinom, na slučajnom uzorku od najmanje 50 ljudi napolju, na prste jedne ruke oni koji nose maske. Mislim da je pobedila teška nihilistička kurcobolja, niko nikome ništa ne veruje, živimo najgori od svih sistema naših života. Nada kaput. Ja bi sve otvorio, samo bi zatvorio bolnice i poslao lekare na odmor do Sv.Jovana.
Kondo danas wrote:mislim da malo preterujete oko svega ovoga .... tako je kako je ako ste odlučili da živite ovde.
_____
????
- Post n°711
pišete gluposti, samo sam vam rekao da se uzbuđujete oko nečega što se ne može promeniti i da je mnogo lakše da promeniti zemlju boravka nego peru žiku a posebno upadati u mentalne stupore zbog toga.... evo ga i janko srbski patrijota.... oh wait.... na putu ka USoA....jbga
_____
#FreeFacu
- Post n°712
Лакатуше каква ти је то румунска шверцована логика са бувљака:
”Добио сам ову информацију из 5 различитих, међусобно потпуно независних извора, из чега закључујем да је - пандурска патка”. Један човек ти каже, други, трећи, пети, и он и даље НеВеРуЕ. Није баш да је 4 рекло да 1 не, него свих 5 који су са тиме суочени.
Па шта би теби било потребно да поверујеш?
Такође у претходном пасусу описујеш менталитет и обичаје, разлоге зашто обични Миле не верује у корону, детаљно рашчланиш и анализираш разлог тих коронашких заблуда, а онда свестан тих заблуда јер си их реченицу раније анализирао, сам кажеш да ”не верујеш”.
То ти је кад прележиш и добијеш антитела, шта има да верујеш, заштићен си 3 следећа месеца.
”Добио сам ову информацију из 5 различитих, међусобно потпуно независних извора, из чега закључујем да је - пандурска патка”. Један човек ти каже, други, трећи, пети, и он и даље НеВеРуЕ. Није баш да је 4 рекло да 1 не, него свих 5 који су са тиме суочени.
Па шта би теби било потребно да поверујеш?
Такође у претходном пасусу описујеш менталитет и обичаје, разлоге зашто обични Миле не верује у корону, детаљно рашчланиш и анализираш разлог тих коронашких заблуда, а онда свестан тих заблуда јер си их реченицу раније анализирао, сам кажеш да ”не верујеш”.
То ти је кад прележиш и добијеш антитела, шта има да верујеш, заштићен си 3 следећа месеца.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°713
šta ne verujem? u pandurske kampanje?
_____
#FreeFacu
- Post n°714
Јанош Винету wrote:румунска шверцована логика са бувљака:
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°715
Juče u hodniku jedne bolnice, kod onkologa, žena od 50ak godina priča drugoj ženi kako je sad lakše preležala koronu nego letos, sad je samo dan-dva imala temperaturicu ali ništa strašno, letos ju je baš jako oborilo, ali hi hi hi, eto i pola sela je zaraženo, u svakoj kući poneko, hi hi hi. A došla na onkološku kontrolu.
- Post n°716
Marius Lăcătuș wrote:šta ne verujem? u pandurske kampanje?
Па ваљда у пуцање здравственог система и препуњавање болница, о томе је реч?
У враћање људи са упалом плућа кући без икакве терапије. У све ово што је казала Петрушићка?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°717
Роб сам националних стереотипа, шта да радим.Ferenc Puskás wrote:Јанош Винету wrote:румунска шверцована логика са бувљака:
Ни бољи од мене нису се тога ослободили и еманциповали.
_____
- Post n°718
Ne bre, nego teško je slikovitije dočarati stanje logičkog instrumentarija u ovog veseljaka.Јанош Винету wrote:Роб сам националних стереотипа, шта да радим.Ferenc Puskás wrote:
Ни бољи од мене нису се тога ослободили и еманциповали.
_____
- Guest
- Post n°719
poslednjih dana čujem za jednu smrt dnevno u svom širokom okruženju. juče jedan exitus i jedan odlazak na respirator.
u večim firmama je bukvalno pomor, standard je da je jedna trećina izolovana ili bolesna, uz nekoliko jako teških stanja, a zdravi se iscrpljuju do krajnjih granica i obaraju sebi imunitet, fizički i mentalni. to se naravno preliva na njihove porodice koje trpe neljudski teret.
sve isto kao letos osim što je za dva reda veličine gore nego letos.
u večim firmama je bukvalno pomor, standard je da je jedna trećina izolovana ili bolesna, uz nekoliko jako teških stanja, a zdravi se iscrpljuju do krajnjih granica i obaraju sebi imunitet, fizički i mentalni. to se naravno preliva na njihove porodice koje trpe neljudski teret.
sve isto kao letos osim što je za dva reda veličine gore nego letos.
Last edited by Kirko Skaddeng on Fri Dec 18, 2020 12:36 pm; edited 1 time in total
- Post n°720
Ferenc Puskás wrote:Јанош Винету wrote:румунска шверцована логика са бувљака:
raduj se, smrdo.
_____
#FreeFacu
- Post n°721
Него да будемо конструктивни, има ли неко приступ Руском травару?
Чујем да имају савети Др Несторовића против короне. Све ме сврби да видим шта је, а блам ме да читам у Максију.
Чујем да имају савети Др Несторовића против короне. Све ме сврби да видим шта је, а блам ме да читам у Максију.
- Post n°722
dok jednom ne smrkne(i bukvalno) drugom ne svaneTalason wrote:bar popovi imaju uvid u situaciju, naopeliše se, ne postizavaju
- Post n°723
Јанош Винету wrote:Marius Lăcătuș wrote:šta ne verujem? u pandurske kampanje?
У враћање људи са упалом плућа кући без икакве терапије. У све ово што је казала Петрушићка?
Pisao sam o navodnom naduvavanju brojeva od kraja novembra da bi se sada prikazalo "zaravnjavanje" krive. Mislio sam da je to očigledno, pošto je video sa Petrušićkom kačen sa timestampom kada govori o tome.
Ali dobro, barem si lepo obradovao ovog praškog stalker jadnika, lepo je pružiti psiho socijalnu podršku paćenicima
_____
#FreeFacu
- Post n°724
Marius Lăcătuș wrote:Јанош Винету wrote:
Ali dobro, barem si lepo obradovao ovog praškog stalker jadnika, lepo je pružiti psiho socijalnu podršku paćenicima
_____
- Post n°725
Јанош Винету wrote:
”Добио сам ову информацију из 5 различитих, међусобно потпуно независних извора,
Једино је овај део сумњив. Јер њихови извори се вероватно своде на 1 или 2 који јесу прва рука.
Тако се она урбана легенда о лику који за мешалицом истреса камичак из еспадриле, а други мисли да овог тресе струја, па да га одвоји од мешалице удари лопатом по руци и сломи је на два места - то је било 3. октобра 1987. у Банатском Деспотовцу, што су ми 5. октобра, у радно време, испричала тројица који се не познају и то у длаку исто. Три недеље касније то се десило у Новостима, бар 100км даље од оригинала. До пролећа се десило у бар још шест листова и још толико места. До појаве ББСова већ се било десило и у Босни, до краја деведесетих је имало забетониран статус урбане легенде која се више није нигде десила, само се приповеда.
(имам још две овакве, али нисам прибележио датуме, чак ни године, али знам места и лично сам знао сведоке из прве руке)
Тј има разлога да не верује да су извори толико независни, јер не зна колико је метаморфоза вести у легенду одмакла. Мада, с обзиром на кратко време и разлику у природи медија, не верујем да је било времена да пређе у легенду. Прц у легенди је препричавање. Није телефон ништа спорији од твитера, гласом чак иде брже, али је брзина распростирања мала - један јавља другом, други трећем и четвртом али једном по једном. Прича, препричава, сваки пут испочетка, и хтео не хтео повинује се логици приповедања, уобличава причу да има главу и реп итд. На твитеру се не препричава него копира и даје даље, уз напомену... но је ту прц у краткоћи (што је одлична контра десетоструком цитату у имејлу, али мислим претерана... око 500 знакова би било боље). И ту не верујем да може тако брзо да се уквари информација, и да пет независних баш сви понављају жваку из истог извора.
_____