šta god da primite dok ne uradite antitela, ponašajte se kao da niste primili
Virus
- Guest
- Post n°876
Re: Virus
zaboravite na proizvodnju u srbiji
- Guest
- Post n°877
Ma koje otimanje, domovi zdravlja su prvo dobijali uputstva da posle nedelju dana kontaktiraju osobe koje su primile vakcinu, potom dobijali neformalna uputstva da je ne daju, zabranjena je za davanje za mlađe od 18 i starije od 65...
- Guest
- Post n°878
+1000Talason wrote:zaboravite na proizvodnju u srbiji
- Guest
- Post n°879
tast 84 i šurak 51 su u subotu bili da spreme kuću za zimu i naravno morali su na kafu kod rođaka komšija
ja popizdeo kad sam čuo
danas nam javljaju da im je rođaka kod koje su pili kafu u bolnici u sm palanci sa upalom pluća, žena 70+
sad kom obojci kom opanci
ja popizdeo kad sam čuo
danas nam javljaju da im je rođaka kod koje su pili kafu u bolnici u sm palanci sa upalom pluća, žena 70+
sad kom obojci kom opanci
- Korisnik
- Post n°881
We’re about to surpass WW2 in the sheer number of deaths. Hard to see how the volume of loss doesn’t affect us for generations to come. https://t.co/DBdZ4HL3Mw
— Molly Jong-Fast (@MollyJongFast) December 3, 2020
- Post n°883
Нису их довољно тукли.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°884
Posto je u Australiji prosla zima i sa njom sezona gripa, i posto se covid i grip prenose na isti nacin, nije lose pogledati uporedne brojke (izvor: Influenza surveillance in Australia 15th November update)
Od proslog januara je registrovano 21 235 slucajeva gripa, od cega 36 smrti (0.17%).
U istom periodu, registrovano je 27 912 slucajeva covida, od cega 893 smrti (3.2%).
Prethodne godine bilo 298 120 slucajeva gripa od cega 805 smrti (0.27%).
Od gripa stiti i vakcina, koju je ove godine primilo mnogo vise ljudi nego inace, tako da ne moze potpuno direktno da se uporedi sta bi bilo da nije bilo mera, ali stice se utisak reda velicine.
Od proslog januara je registrovano 21 235 slucajeva gripa, od cega 36 smrti (0.17%).
U istom periodu, registrovano je 27 912 slucajeva covida, od cega 893 smrti (3.2%).
Od gripa stiti i vakcina, koju je ove godine primilo mnogo vise ljudi nego inace, tako da ne moze potpuno direktno da se uporedi sta bi bilo da nije bilo mera, ali stice se utisak reda velicine.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°887
My niece is a nurse working the COVID ward. I can see the toll that this has had on her physically and emotionally. Thank you for your service and know that many of us are trying to keep the hospital numbers low by staying home.
— Brian Allicks (@briguyallicks) December 4, 2020
- Post n°888
This is huge and likely to be an even more significant shift in #COVID therapy/ prevention than vaccines and antibodies combined. Keeping a close eye on these results/clinical outcomes. https://t.co/dappDAfQU2https://t.co/8CGKYSvZaThttps://t.co/OVEy5Czxg8
— Melanie Matheu, PhD (@melanie_matheu) December 3, 2020
- Guest
- Post n°890
68 godina. Ne znam da li ispunjava MNE-ov kriterijum, tj. da li je cutoff za dijagnostiku 65 godina ili koliko već.
- Post n°891
Реално, ове мере су биле више него успешне и против грипа.bemty wrote:Posto je u Australiji prosla zima i sa njom sezona gripa, i posto se covid i grip prenose na isti nacin, nije lose pogledati uporedne brojke (izvor: Influenza surveillance in Australia 15th November update)
Преко десет пута мање регистрованих оболелих, преко 20 пута мање преминулих.
Али, кад се овако гледа, мора да се примети разлика: за грип нас регуларно боли брига, а није ни он наиван.
- Post n°892
Tanjug wrote:Mitropolit Hrizostom: Nadamo se skoroj vakcini, čuvajmo se i čuvajmo druge
buffalo bill wrote:Митрополит дабробосански Хризостом примљен је у ковид болницу у Београду.
- Post n°893
Kirko Skaddeng wrote:68 godina. Ne znam da li ispunjava MNE-ov kriterijum, tj. da li je cutoff za dijagnostiku 65 godina ili koliko već.
90 i nije za to sto si napisao sta god znacilo nego za svejednost od cega je umro
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°894
52 godiste, al izgledao na sahrani starije nego Irinej koji stvarno imao 90.
_____
????
- Guest
- Post n°895
Marius Lăcătuș wrote:Kirko Skaddeng wrote:68 godina. Ne znam da li ispunjava MNE-ov kriterijum, tj. da li je cutoff za dijagnostiku 65 godina ili koliko već.
90 i nije za to sto si napisao sta god znacilo nego za svejednost od cega je umro
Zašto ne 80 ili 70? Molim odgovor protkan medicinskim referencama.
Inače to "od čega je umro" takođe se zove dijagnostika pošto smrti prethodi nekakvo stanje koje se utvrđuje tzv. dijagnostikom.
Uostalom nema veze, znam šta hoćeš da kažeš ali se ne slažem i neka ostane na tome.
Što se ovih popova tiče, znam da je zaista low hanging fruit kritika na nivou "bogataš ima sve a siromah nema ništa" ali ipak osećam nekakvu jed kada vidim da Dragiša Mišović ipak nije popunjena baš do kraja, to jest za mene je popunjena ali za Zlatoustog nije.
- Post n°897
U bataju salju sa infektivne. Neki red mora da se zna.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°898
pa kad si i ti zakačioKirko Skaddeng wrote:Marius Lăcătuș wrote:
Zašto ne 80 ili 70? Molim odgovor protkan medicinskim referencama.
Inače to "od čega je umro" takođe se zove dijagnostika pošto smrti prethodi nekakvo stanje koje se utvrđuje tzv. dijagnostikom.
Uostalom nema veze, znam šta hoćeš da kažeš ali se ne slažem i neka ostane na tome.
Što se ovih popova tiče, znam da je zaista low hanging fruit kritika na nivou "bogataš ima sve a siromah nema ništa" ali ipak osećam nekakvu jed kada vidim da Dragiša Mišović ipak nije popunjena baš do kraja, to jest za mene je popunjena ali za Zlatoustog nije.
- Post n°900
Bolje ne misli na bolnicu ako ne treba. Ovako će ti dopasti mesto kraj muzike, kad nisi rezervisao na vreme