https://www.nature.com/articles/s41564-020-00835-2
Prekasno za danske kune
neko od 90 godina ko ima neku tesku bolest ili slab organizam kao sto 99% njih ima tih godina i doktor mu kaze imas jos max 7 dana dobije prehladu i tako slab organizam ne izdrzi i umre za 3 dana, jel on umro od prehlade?Kirko Skaddeng wrote:Marius Lăcătuș wrote:
90 i nije za to sto si napisao sta god znacilo nego za svejednost od cega je umro
Zašto ne 80 ili 70? Molim odgovor protkan medicinskim referencama.
Inače to "od čega je umro" takođe se zove dijagnostika pošto smrti prethodi nekakvo stanje koje se utvrđuje tzv. dijagnostikom.
Uostalom nema veze, znam šta hoćeš da kažeš ali se ne slažem i neka ostane na tome.
Talason wrote:što se računa da su ljudi umrli od korone kada bi umrli ionako
Deka je bio car, umro je daleko od svoje porodice sam, lekari su ucinili sve ali korona je bila jača, plaćao je je ceo zivot poreze doprinose u Srbiji, put ka banji platila je drzava ali ovo poslednje dekino putovanje iz Niša ka Beogradu nikog ne zanima
— Žaklina Tatalović (@zaklina_prva) December 4, 2020
Ovo je samo jedna od mnogih slicnih priča znam, vidim sve i mnogi mi i pisete kroz sta prolazite i poenta je samo da se cuvate, nista vise od toga
— Žaklina Tatalović (@zaklina_prva) December 4, 2020
prvi put cujes da doktori daju nekome "rok trajanja"? poenta je da su organizmi starih ljudi jako krhki i jako je tesko utvrditi pravi uzrok i kad nema korone jer boluju od vise bolestiKirko Skaddeng wrote:A zamisli tek da zakačiš bolesniku uzicu na ruku koja je povezana sa tegom iznad njegove glave. Bolesnik može privući pažnju lekara jedino ako rukom dodirne taster na uzglavlju, a ako to uradi, onda će aktivirati teg. I taj bolesnik umre pošto nije pritisnuo dugme i nisu ga spasli. E sad je pitanje da li je on umro od potencijalnog udara tega, da li ga je ubio taj koji je stavio taj teg iznad njegove glave, ili je pak umro od bolesti.
Ne znam šta znači ova analogija ali kad već nasumice ubacujemo varijable kao što je "max 7 dana", daj da stavimo i teg pa da vidimo dokle ćemo stići.
MNE wrote:prvi put cujes da doktori daju nekome "rok trajanja"? poenta je da su organizmi starih ljudi jako krhki i jako je tesko utvrditi pravi uzrok i kad nema korone jer boluju od vise bolestiKirko Skaddeng wrote:A zamisli tek da zakačiš bolesniku uzicu na ruku koja je povezana sa tegom iznad njegove glave. Bolesnik može privući pažnju lekara jedino ako rukom dodirne taster na uzglavlju, a ako to uradi, onda će aktivirati teg. I taj bolesnik umre pošto nije pritisnuo dugme i nisu ga spasli. E sad je pitanje da li je on umro od potencijalnog udara tega, da li ga je ubio taj koji je stavio taj teg iznad njegove glave, ili je pak umro od bolesti.
Ne znam šta znači ova analogija ali kad već nasumice ubacujemo varijable kao što je "max 7 dana", daj da stavimo i teg pa da vidimo dokle ćemo stići.
Ako imunokompromitovana osoba dobije koronu i umre, od cega je umrla?MNE wrote:dobro i to pomenu, u tom slucaju ako dobije upalu pluca koju bi inace prelezao da nije toga onda se pise da je umro od korone naravno
aham, znaci od HIVa nije umro nikolalinea wrote:Ako imunokompromitovana osoba dobije koronu i umre, od cega je umrla?MNE wrote:dobro i to pomenu, u tom slucaju ako dobije upalu pluca koju bi inace prelezao da nije toga onda se pise da je umro od korone naravno
(Btw, niko ne umire od "i inace bi umro". Umire se od konkretnih stvari)
Добро, који си га к призивао кад си знао шта нас чека?Kirko Skaddeng wrote:68 godina. Ne znam da li ispunjava MNE-ov kriterijum, tj. da li je cutoff za dijagnostiku 65 godina ili koliko već.