Virus
- Guest
- Post n°451
Re: Virus
Korona uvek počinje sa lakšim simptomima rođače, ne možeš ti samom sebi da kažeš "aha ovo je lak slučaj". Ja ti ovde pričam autentičan RL scenario: odeš kod privatnika, pogleda te, propiše terapiju, stanje se pogorša i onda OPET džedžiš ispred kovid ambulante ali u gorem stanju nego pre pet dana.
- Post n°453
tačno, ali džedžanje napolju satima na vjetru i niskoj temperaturi ih može samo pogoršatiKirko Skaddeng wrote:Korona uvek počinje sa lakšim simptomima rođače, ne možeš ti samom sebi da kažeš "aha ovo je lak slučaj". Ja ti ovde pričam autentičan RL scenario: odeš kod privatnika, pogleda te, propiše terapiju, stanje se pogorša i onda OPET džedžiš ispred kovid ambulante ali u gorem stanju nego pre pet dana.
- Guest
- Post n°455
Tajbuffalo bill wrote:Kirko Skaddeng wrote:CPRMarius Lăcătuș wrote:PRC
PCR?
- Guest
- Post n°456
MNE wrote:tačno, ali džedžanje napolju satima na vjetru i niskoj temperaturi ih može samo pogoršatiKirko Skaddeng wrote:Korona uvek počinje sa lakšim simptomima rođače, ne možeš ti samom sebi da kažeš "aha ovo je lak slučaj". Ja ti ovde pričam autentičan RL scenario: odeš kod privatnika, pogleda te, propiše terapiju, stanje se pogorša i onda OPET džedžiš ispred kovid ambulante ali u gorem stanju nego pre pet dana.
Problem je što nismo smeli da dođemo dotle da se čeka šest sati u redovima. Poenta je da privatni lekar ne može da te pošalje na intenzivnu negu, a možda će ti zatrebati intenzivna nega.
- Post n°457
u redu je kirče, ako zatreba ti radi kako ti misliš, ja ću kako ja mislim. sve je isto i sa prvim odlaskom u covid ambulantu, rečenica sa kojom će te medicinar ispratiti je - ako vam se pogorša, dođite ponovo. pa onda 3 dana kasnije kad te sačekaju ta dva dana napolju, ponovo džedžiš ceo dan ili dva sa upalom pluća. pritom ti u prvom dolasku ako su ti blagi simptomi verovatno neće snimati pluća nego će samo da te sluša. imam koleginicu na poslu koja od 28.10 prolazi sve ove faze lečenja kroz sistem, i u njeno vreme se čekalo celi dan. u poslednjoj iteraciji pregled kod pulmologa na zvezdari iz drugog dana pre dobre dve nedelje ili jače. tri.
ovo što govorim je način da se zaštitiš od ubrzavanja rane progresije bolesti, ljudi koji su ovako uradili i otišli u medigrup, završili su sve za 90 minuta i zalegli kod kuće, bez komplikacija. možda je sreća a možda i nešto drugo.
ovo što govorim je način da se zaštitiš od ubrzavanja rane progresije bolesti, ljudi koji su ovako uradili i otišli u medigrup, završili su sve za 90 minuta i zalegli kod kuće, bez komplikacija. možda je sreća a možda i nešto drugo.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°458
Marius Lăcătuș wrote:ovo što govorim je način da se zaštitiš od ubrzavanja rane progresije bolesti, ljudi koji su ovako uradili i otišli u medigrup, završili su sve za 90 minuta i zalegli kod kuće, bez komplikacija. možda je sreća a možda i nešto drugo.
Kombinacija sreće i ranog početka terapije. Prvo može da zakaže jbg.
- Post n°459
da kucnemo u drvo nadam se da nećemo morati da poredimo na našim primerima
danas je bilo užasno u gradu, daleko previše ljudi za ovo stanje, bio sam na kraju kneza, na kališu i krug preko kosančićevog i obilićevog venca nazad do kola koja su bila u garaži TC na kraju pešačke zone. ne pitajte me zašto sam ovo radio, zato što sam debil.
danas je bilo užasno u gradu, daleko previše ljudi za ovo stanje, bio sam na kraju kneza, na kališu i krug preko kosančićevog i obilićevog venca nazad do kola koja su bila u garaži TC na kraju pešačke zone. ne pitajte me zašto sam ovo radio, zato što sam debil.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°461
Moj OCD nece preziveti ovaj topik...buffalo bill wrote:Kirko Skaddeng wrote:CPRMarius Lăcătuș wrote:PRC
PCR?
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°462
DOC?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°463
Okačio Buđa tamo, u Ekvadoru rade intubaciju na živo, sistem im se toliko raspao da nemaju anestetike.
COVID-19 en Ecuador: "Lamentablemente no hay los anestésicos, entonces se los está intubando conscientemente a los pacientes" https://t.co/jmSDKiYcmj pic.twitter.com/AK1bG3Dekj
— Ecuavisa (@ecuavisa) November 28, 2020
- Post n°464
ontheotherhand wrote:Mór Thököly wrote:Ova kriza ce ih, ultimately, kostati vlasti. Ne odmah, ne direktno, ali posledice ove krize ce biti ono sto ce ih, na kraju svih krajeva, kostati vlasti.
Ne znam baš, glasalo se za Slobu 93.
Glasalo se, ali nije osvojio vecinu
- Post n°465
I Kirko i Marius su vrv oboje upravu, ako imas love i srece, mozes brzim uletom kod privatnika da odradis sve bez maltretiranja i cekanja i da uz laki tok bolesti pregrmis, mada cujem da i u tim privatnim bolnicama nema vise slobodnih termina za preglede.
Sa druge strane, ako krene da ti se pogorsa situacija, moras u drzavni sistem, ima stvari koje nisu dostupne u privatnom zdravstvu. Uostalom bitno je i to gde smo dosli sada, ova ratna trijaza je neuporediva sa situacijom letos kada su drzavne kovid ambulante po mom iskustvu bile odlicne.
Inace posto mi je proslo pune dve nedelje od pojave simptoma i sedenja u kucnom pritvoru, navucem kn95 racunajuci da vise nisam zarazan i odem malo da prosetam sad kad je pao mrak. Sve zatvoreno i upadljivo ogroman broj umrlica po drvecu i mestima za kacenje.
Sa druge strane, ako krene da ti se pogorsa situacija, moras u drzavni sistem, ima stvari koje nisu dostupne u privatnom zdravstvu. Uostalom bitno je i to gde smo dosli sada, ova ratna trijaza je neuporediva sa situacijom letos kada su drzavne kovid ambulante po mom iskustvu bile odlicne.
Inace posto mi je proslo pune dve nedelje od pojave simptoma i sedenja u kucnom pritvoru, navucem kn95 racunajuci da vise nisam zarazan i odem malo da prosetam sad kad je pao mrak. Sve zatvoreno i upadljivo ogroman broj umrlica po drvecu i mestima za kacenje.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°466
disident wrote:I Kirko i Marius su vrv oboje upravu, ako imas love i srece, mozes brzim uletom kod privatnika da odradis sve bez maltretiranja i cekanja i da uz laki tok bolesti pregrmis, mada cujem da i u tim privatnim bolnicama nema vise slobodnih termina za preglede.
to je kad lokdaun ne vrsi drzava nego korona. to je mnogo gore po svakom osnovu, osim sto vlast nema nikakvu obavezu da nadoknadjuje stetu. to je taj jajarski pristup koji je odabran i zbog koga ce hiljade platiti glavom.
- Guest
- Post n°467
ja više ni ne znam za drugu stvarnost osim kućnog pritvora, taman pomislim da više nisam rizičan kontakt kad ono opaaa obnovi se klaster na mom epidemiološkom vektoru.
zovu me ljudi na piće u kafić, meni je to kao da su me pozvali da idem na Mars.
- Post n°468
meni ce biti jako cudno kad se sve ovo zavrsi.
- Post n°469
Kirko Skaddeng wrote:ja više ni ne znam za drugu stvarnost osim kućnog pritvora, taman pomislim da više nisam rizičan kontakt kad ono opaaa obnovi se klaster na mom epidemiološkom vektoru.
pa nisi ti jedini opasan tu. mi smo pricali danas kako smo u poslednjih mesec dana dva puta izasli medju ljude i oba puta imali kontakt koji je iziskivao izolaciju. ono nista obruc, tabla vec odma u sredu. i to je ono sto znamo.
nositi maske, smanjiti kolicinu virusa, piti vitamine i izolovati se.
inace apropo privatnih klinika: gomila ljudi za koju ja znam koji nisu imali prevelike komplikacije se lecilo doma i samim tim mozda cak i izvan radara sistema. jedini za koga ja znam da je zaglavio bolnicko lecenje ima 77. godina. ljudi koji imaju novca su se edukovali i pristupaju agresivno odmah po dobijanju dijagnoze. imaju i srece sto kaze kirko ali ovo jeste i klasno pitanje. ko moze da potrosi 500e iz cuga na lecenje je u nekoj drugoj klasi od prosecnog penzionera.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°470
Marius Lăcătuș wrote:
ponavljam da u slučaju indikovanog kućnog lečenja nema potrebe da se ide u sistem, pogotovo što je sada već velika šansa da će vas ličiti dermatolog, fizijatar ili ginekolog.
Једна се госпоја породила јуче, каже имала је среће што је још увек имала гинеколога, јер је већ било "ау јеботе само да ме не порађа дерматолог". Клинац је, чујемо, супер, 4,9 и 55.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°471
Као оне сцене на крају Господара прстенова, кад после свега Хобити иду по кафанама и покушавају да се веселе и забораве на све. Видиш да је њима чудно, а гледаоцима још више, шта који к гледамо.Mór Thököly wrote:meni ce biti jako cudno kad se sve ovo zavrsi.
Last edited by Sotir on Sat Nov 28, 2020 1:37 pm; edited 1 time in total
- Post n°472
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°473
boomer crook wrote:Kirko Skaddeng wrote:ja više ni ne znam za drugu stvarnost osim kućnog pritvora, taman pomislim da više nisam rizičan kontakt kad ono opaaa obnovi se klaster na mom epidemiološkom vektoru.
pa nisi ti jedini opasan tu. mi smo pricali danas kako smo u poslednjih mesec dana dva puta izasli medju ljude i oba puta imali kontakt koji je iziskivao izolaciju. ono nista obruc, tabla vec odma u sredu. i to je ono sto znamo.
nositi maske, smanjiti kolicinu virusa, piti vitamine i izolovati se.
inace apropo privatnih klinika: gomila ljudi za koju ja znam koji nisu imali prevelike komplikacije se lecilo doma i samim tim mozda cak i izvan radara sistema. jedini za koga ja znam da je zaglavio bolnicko lecenje ima 77. godina. ljudi koji imaju novca su se edukovali i pristupaju agresivno odmah po dobijanju dijagnoze. imaju i srece sto kaze kirko ali ovo jeste i klasno pitanje. ko moze da potrosi 500e iz cuga na lecenje je u nekoj drugoj klasi od prosecnog penzionera.
party animals, you
- Post n°474
pa oba puta je bio posao koji je trazio odlazak na mesto socijalizacije i u oba slucaja je primarni kontakt bio tifoidna mara.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°475
ama ne kosta 500 evra. dajte malo fact check.
_____
#FreeFacu