Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 29 Empty Re: Virus

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 10:50 am

bemty wrote:
    Kirko Skaddeng wrote:Velika Britanija je upravo odobrila Fajzerovu vakcinu. 
    Jedanaest meseci od prve vesti o virusu do registrovane vakcine. Najveći medicinski uspeh u istoriji, bez ikakve konkurencije.

osim onih likova sto su bas sad nasli da otkriju nesto o pravilnostima savijanja proteina sto bi moglo da promeni kako lecimo rak i svasta nesto. party poopers   Virus - Page 29 3402243210
    Nisam rekao naučno otkriće, već medicinski uspeh  Virus - Page 29 1844795956 Poznat sam po vrlo preciznim iskazima.
    Sad baš to čitam, nejasno mi je koliko tu ima cutting edge nauke a koliko PR sadržaja u vezi sa naprednim AI sistemima. Čekam da se pojavi neki tekst neopterećen PR jezikom.

Last edited by Kirko Skaddeng on Wed Dec 02, 2020 10:51 am; edited 1 time in total
    паће

Post by паће Wed Dec 02, 2020 10:50 am

Sotir wrote:Јуче смо причали како ови што броје не воле нуле, а нико да примети да је данас било 7999 заражених.

Како нико, јел јуче неко рекао да су били на акцији.

MNE wrote:fajzer fajzer za mene je to ficer kolko god ga amerikanizovali

Какав фицер, пфицер!

То је иста гласовна промена по којој Вашархељи постане Васарели.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 10:51 am

P je nečujno ali dobro.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 10:52 am

nije paće gluv za p
    bemty

Post by bemty Wed Dec 02, 2020 11:02 am

Kirko Skaddeng wrote:
    bemty wrote:

osim onih likova sto su bas sad nasli da otkriju nesto o pravilnostima savijanja proteina sto bi moglo da promeni kako lecimo rak i svasta nesto. party poopers   Virus - Page 29 3402243210
    Nisam rekao naučno otkriće, već medicinski uspeh  Virus - Page 29 1844795956 Poznat sam po vrlo preciznim iskazima.
    Sad baš to čitam, nejasno mi je koliko tu ima cutting edge nauke a koliko PR sadržaja u vezi sa naprednim AI sistemima. Čekam da se pojavi neki tekst neopterećen PR jezikom.

i ja se isto pitam. ono sto za sada vidim je da ljudi koji znaju nesto o tome misle da tu ima neceg. e sad, pitanje je da li ti isti ljudi znaju kako radi AI, jer je i taj deo slagalice bitan da bi se znalo koliko treba imati poverenja u nalaz.

edit: cekamo dakle da ed yong nesto objavi o tome  Virus - Page 29 1844795956

_____
    Warning: may contain irony.

Post by MNE Wed Dec 02, 2020 11:22 am

паће wrote:
    Sotir wrote:Јуче смо причали како ови што броје не воле нуле, а нико да примети да је данас било 7999 заражених.

Како нико, јел јуче неко рекао да су били на акцији.

MNE wrote:fajzer fajzer za mene je to ficer kolko god ga amerikanizovali

Какав фицер, пфицер!

jbm li ga meni je uvijek bio fening a ne pfening
    паће

Post by паће Wed Dec 02, 2020 11:47 am

Kirko Skaddeng wrote:P je nečujno ali dobro.

Зависи кога нађеш. Моји другари са севера су га баш изговарали са пф. Штавише, један је ишао у неку школу где је традиција налагала да се свако ф изговара као пф, дакле Пфранкпфурт и Пфердинанд.

А и на југу, лепо сам чуо копф, не коф. Разликује се.

Глув сам на другим местима Virus - Page 29 1143415371.

MNE wrote:
    Какав фицер, пфицер!

jbm li ga meni je uvijek bio fening a ne pfening

Без другог н, пфених.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 11:57 am

Pacijent koji je čekao na pregled preminuo je jutros u čekaonici kovid ambulante u Anti tuberkuloznom dispanzeru (ATD) u Vranju, potvrđeno je nezvanično za "Blic".

Kako pišu "Novosti", čovek je par puta rekao da mu nije dobro i samo se srušio na pod, a dežurna doktorka koja je izaša na lice mesta, prijavila je slučaj policiji. Pacijenti su zamoljeni da napuste zgradu.

U poslednjih dvadesetak dana je veliki pritisak na ovu ambulantu koja je jedina u Vranju. Samo u toku jučerašnjeg dana u kovid ambulanti obavljeno je 276 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 144.
    lalinea

Post by lalinea Wed Dec 02, 2020 12:11 pm

bemty wrote:
    Kirko Skaddeng wrote:

i ja se isto pitam. ono sto za sada vidim je da ljudi koji znaju nesto o tome misle da tu ima neceg. e sad, pitanje je da li ti isti ljudi znaju kako radi AI, jer je i taj deo slagalice bitan da bi se znalo koliko treba imati poverenja u nalaz.

edit: cekamo dakle da ed yong nesto objavi o tome  Virus - Page 29 1844795956
    To su likovi iz googlovog deep mind-a Virus - Page 29 1143415371. Eto, nesto dobro, ne samo reklame lol (i igranje Go-a). Po omome sto sam ja citala, AlphaFold je prosao neke rigorozne teatove. Sad, ako je sve blizu onome sto se pise, moje razumevanje je da ovo ima potencijal da napravi revoluciju u brzini experimenata sa proteinima kakvu je PCR napravio kad su u pitanju nukleinske kiseline. Ako bude tako, ovo je za Nobela. Budemo videli...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    bemty

Post by bemty Wed Dec 02, 2020 12:12 pm

a htela sam da napisem da moze i lalinea a ne ed yong, ali nisam htela da osecas pritisak da odgovoris ako ti nije dobar trenutak  Virus - Page 29 4101625831

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 12:14 pm

ja bi tebe u diplomatiju
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Wed Dec 02, 2020 12:28 pm

Dva super teksta i dajdžest video virusologa i mikrobiologa iz Specijalističkog veterinarskog instituta u Kraljevu, koji bolje obnjašnjavaju virus nego bilo ko dosad iz Kriznog štaba.

http://www.nspm.rs/savremeni-svet/sta-treba-znati-o-koronavirusu-–-i-kako-se-prema-njemu-ophoditi.html
    http://www.nspm.rs/savremeni-svet/sta-treba-znati-o-koronavirusu-–-i-kako-se-prema-njemu-ophoditi-ii-da-li-maske-stite-ili-ne-stite-od-inficiranja-koronavirusom.html?alphabet=l

Virusolog i mikrobiolog iz Specijalističkog veterinarskog instituta u Kraljevu Milenko Šekler kaže da koronavirus nije respiratorni već sistemski virus koji se putem krvi širi po celom organizmu, da maska nije potpuna zaštita ali sprečava da pojedinac koji je nosi udahne 95 odsto kapljica virusa, i da težina kliničke slike najviše zavisi od količine virusa koji je osoba unela u organizam. Tvrdi i da vakcina neće rešiti trajno problem, već je mnogo realnije da će virus prožeti celokupnu populaciju i postati uobičajen.

ćaća

Post by ćaća Wed Dec 02, 2020 1:15 pm

Na sajtu MHRA piše da su odobrili vakcinu i da su review proces započeli u oktobru. To mi je malo čudno. Kada je Pfizer podneo zahtev za odobrenje? Zašto nisu istovremeno podneli zahtev i kod EMA i FDA?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Dec 02, 2020 1:16 pm

Virus - Page 29 0?ui=2&ik=7dcb9cc916&attid=0

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Dec 02, 2020 1:28 pm

ćaća wrote:Na sajtu MHRA piše da su odobrili vakcinu i da su review proces započeli u oktobru. To mi je malo čudno.

A dedicated team of MHRA scientists and clinicians carried out a rigorous, scientific and detailed review of all the available data, starting in October 2020.

This was done using a regulatory process known as a ‘rolling review’. A ‘rolling review’ can be used to complete the assessment of a promising medicine or vaccine during a public health emergency in the shortest time possible. This is done as the packages of data become available from ongoing studies on a staggered basis.
    https://www.gov.uk/government/news/uk-medicines-regulator-gives-approval-for-first-uk-covid-19-vaccine
    bemty

Post by bemty Wed Dec 02, 2020 2:44 pm

_____
    plachkica

Post by plachkica Wed Dec 02, 2020 2:49 pm

Фајзер и Бионтек данас подносе захтев за регистрацију вакцине против ковида у Србији
    Koмпаније Фајзер и Бионтек данас предају Агенцији за лекове и медицинска средства неопходну документацију за регистрацију вакцине против ковида у Србији, сазнаје РТС.

Ово је јуче договорено на састанку представника компанија са председницом Владе и министром здравља.

Ово је јуче договорено на састанку представника компанија са председницом Владе и министром здравља.

Вакцина америчке компаније Фајзер и немачког Бионтека показала се, након треће фазе испитивања, као 95 одсто ефикасна. Прима се у две дозе.

Компанија Бионтек ради на проналаску формуле која би омогућила њено чување на собној температури јер, према трентним подацима, мора да се чува на -75 степени Целзијуса, што представља проблем за дистрибуцију.

Велика Британија је раније данас одобрила употребу Фајзер-Бионтек вакцине и тиме постала прва земља у свету која је то учинила.

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Dec 02, 2020 4:10 pm

Nek odobre sutra pa da se hvalimo da smoodmah posle engleza  Virus - Page 29 1861198401

Nahranice ovaj nas vakcinama, ne izgleda mi da ce cekati mnogo. Bice - evo kako UK, ako oni mogu mozemo i mi.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Dec 02, 2020 4:15 pm

nahranice nas kurcem.

_____
    ????
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Wed Dec 02, 2020 4:46 pm

Seksolog dr Jovan Marić u bolnici zbog koronavirusa

Psihijatar i seksolog doktor Jovan Marić oboleo je od korone i trenutno se nalazi na lečenju u KBC "Dragiša Mišović".
    Doktor Marić ima obostranu upalu pluća i povremeno je na kiseoniku. To je potvrdio i sam Marić u kratkom telefonskom razgovoru, pošto zbog jakog kašlja otežano govori, navodi "Republika".

"Evo me u "Mišoviću" već dva dana. Ja sam mislio da je korona virus kao i svaki drugi, ali sad vidim da nije. Sve je počelo krajem prošle sedmice kada sam dobio temperaturu. Računao sam da sam negde navukao grip, kao i svake godine u ovo vreme", ispričao je on i dodao:

"Međutim, kako sam počeo da malaksam, koleginica iz "Mišovića" me je posavetovala da počnem da pijem hemomicin. Međutim, već u ponedeljak stanje mi se pogoršalo, došao sam da snimim pluća, po njenim savetu, i ispostavilo se da imam obostranu upalu. Odmah sam zadržan u bolnici, a test na koronu je pokazao da sam pozitivan", priča Marić.

Iako spada u rizičnu grupu, jer ima pridružena oboljenja poput dijabetisa i hipertenzije, Marić ne brine, jer tvdi da je u dobrim rukama.

"U "Mišoviću" svi pacijenti imaju najbolju negu, tako da je imam i ja. Uzimam terapiju, borim se i nadam se da se vidimo za nekih dve nedelje", rekao je profesor.

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Dec 02, 2020 4:48 pm

Janko Suvar wrote:nahranice nas kurcem.

+1

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 4:59 pm

European regulators have pushed back formal assessments of the two most effective coronavirus vaccines, potentially delaying distribution of Pfizer/BioNTech and Moderna inoculations in EU countries to next year.

The European Medicines Agency said it planned to give an opinion on the Pfizer/BioNTech vaccine at a meeting on December 29. However, EU member states will still take several days to individually approve the regulator’s decision, meaning that distribution of the vaccine is unlikely until early January.

The regulator has also delayed assessing the rival Moderna vaccine until January 12. Both jabs were supposed to be assessed by the EMA on December 22, according to best-case scenario documents seen by the Financial Times.

Member state officials have been pressing the EMA to align itself with UK and US regulators. The UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency could approve the Pfizer/BioNTech vaccine as early as this week, while US regulators are due to rule this month on both the Moderna and Pfizer/BioNTech vaccines.
    ...

The AstraZeneca/Oxford jab would not be scrutinised before January, according to people briefed on the discussions.

The EMA said it would recommend granting a conditional marketing authorisation if it concluded “that the benefits of the vaccine outweigh its risks in protecting against Covid-19”.

“The European Commission will then fast-track its decision-making process with a view to granting a conditional marketing authorisation valid in all EU and EEA member states within days.”

https://www.ft.com/content/21f16d65-803d-4b2f-818a-5a1b7c712481
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed Dec 02, 2020 4:59 pm

Erős Pista wrote:Virus - Page 29 0?ui=2&ik=7dcb9cc916&attid=0
    U cemu je fora, zasto je ove slike ne vidim? jel do mog brauzera (Opera) ili...?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Dec 02, 2020 5:02 pm

Ne vidim ni ja

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Dec 02, 2020 5:05 pm

ne vidim ni ja pa se ne bunim