Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Erős Pista

Virus - Page 12 Empty Re: Virus

Post by Erős Pista Thu Nov 26, 2020 11:21 pm

Ne bi bila ista odgovornost, bar na papiru.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Nov 26, 2020 11:21 pm

Ma ne, pa naravno, u tome je ceo vic
    Sotir

Post by Sotir Thu Nov 26, 2020 11:49 pm

Лол, доктор смрт постао глас разума, а стручни штаб још увек нешто размишља.
    kondo

Post by kondo Fri Nov 27, 2020 12:04 am

pa ne, nije glas razuma. nisi gledao. on je glas ništavila, on nema pojma niočemu, ne zna šta raditi, kakve mere doneti. on je u jednom trenutku pitao voditeljku šta kažu njene komšije, šta treba da se uradi. na kraju je rekao: ukinite sve kontakte, perite ruke, nosite masku.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 27, 2020 12:11 am

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba predložio radno vreme do 17h svih objekata i da je ta mera "na čekanju".

Cekaj, koja je poenta te mere, da se svi naguraju u radnju u isto vreme? Ne razumem.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 27, 2020 12:57 am

Sad sam procitao ceo intervju Loncara u Blicu. Poziva na solidarnost, jedinstvo i pamet. Dolazimo do istog problema kao i u prolece/leto, kao uostalom i 90tih, pocevsi od mobilizacije (ne da je ona trebalo da uspe, nego prosto fenomenoloski) pa do bombardovanja. Svaka SRN vlast je izuzetno, ekstremno "divisive", to im je stil, jedini moguci, vladanja, pri tom masovno zaglupljuju stanovnistvo, a ne da ne vode sopstvenim primerom, nego suprotno. Onda dodje neki trenutak kad ima treba "jedinstvo" i "pamet" stanovnistva. Naravno, nista od toga. Deo stanovnistva koji je protiv odbija da ih slusa, a deo koji je za njih, gledajuci njih, misli - ma dobro, ne misle oni to ozbiljno. Deo nema vise kapacitet da shvati bilo sta. I onda mora suva represija, u ovom slucaju - policijski casovi i zabrana svega. To ima svoju cenu (politicku i ekonomsku, pa preko ekonomske opet politicku, a mozda i spoljnopoliticku) koja im se ne placa, but jebiga, sama priroda rezima vodi u to.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Nov 27, 2020 1:01 am

Mór Thököly wrote:
    Epidemiolog Predrag Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba predložio radno vreme do 17h svih objekata i da je ta mera "na čekanju".

Cekaj, koja je poenta te mere, da se svi naguraju u radnju u isto vreme? Ne razumem.

Ni ja. Koja je to logika jbt. Inace, skoro da nema nikog na ulici posle 6.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

plachkica

Post by plachkica Fri Nov 27, 2020 1:02 am

Russia's Sputnik V developers call on AstraZeneca to try combining vaccines

MOSCOW (Reuters) - Developers of the Sputnik V COVID-19 vaccine said on Thursday that AstraZeneca should try combining its experimental shot with the Russian one to boost efficacy.
    Russia said its Sputnik V vaccine is 92% effective at protecting people from COVID-19, according to interim trial results, while AstraZeneca said its COVID-19 vaccine was 70% effective in pivotal trials and could be up to 90% effective.

“If they go for a new clinical trial, we suggest trying a regimen of combining the AZ shot with the #SputnikV human adenoviral vector shot to boost efficacy,” the developers of the Russian vaccine said on their Twitter account.

“Combining vaccines may prove important for revaccinations.”
    AstraZeneca has said it will have as many as 200 million doses of its vaccine by the end of 2020.

The British developed vaccine is viewed as offering one of the best hopes for many developing countries because of its cheaper price and ability to be transported at normal fridge temperatures.

With 2,187,990 infections, Russia has the fourth-largest number of COVID-19 cases in the world behind the United States, India and Brazil.
    AstraZeneca is likely to run an additional global trial to assess the efficacy of its vaccine, its chief executive Pascal Soriot was quoted as saying by Bloomberg News, after questions were raised over the results from its late-stage study.

The British government’s Chief Scientific Adviser Patrick Vallance said the main point about the AstraZeneca vaccine was that it worked, when asked about these doubts.

“The headline result is the vaccine works and that’s very exciting,” Vallance said during a news briefing with British Prime Minister Boris Johnson.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-astrazeneca-sputni-idUSKBN28629Q?taid=5fc0036f0de7dd000164af9c&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
    паће

Post by паће Fri Nov 27, 2020 8:13 am

Mr.Pink wrote:,,rezimski pink,, 

a kad to nije bio?

Ма новинарско фрљање, ставе тако па изгледа да постоји и неки други који није режимски. Јер им је дугачко да ставе као додатни атрибут (нпр "Пинк, режимско гласило, ...") него испадне овако.

Sotir wrote:
    Mr.Pink wrote:
    a kad to nije bio?
    Кад је био уз ЈУЛ?

Тад је ЈУЛ био режимски.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 8:46 am

sa PPP.

Covid ambulanta na NBGD (jedna jedina za celu opstinu) podelila sve brojeve za cekanje (preko 500) jutros do 7:15, ostalo jos dosta ljudi bez broja, rekli im dodjite sutra.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Nov 27, 2020 9:34 am

kada se zove za pregled u medigrupi ili vizimu isto je fazon dodjite sutra.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    plavaivy

Post by plavaivy Fri Nov 27, 2020 9:47 am

mene nesto uhvatila malodusnost i kontam da ce se tesko neko spasiti da ne prelezi ovo pa se nesto mislim da je onda mozda bolje pre nego kasnije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 9:55 am

ne sada, u svakom slučaju
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Nov 27, 2020 9:59 am

+1

_____

plavaivy

Post by plavaivy Fri Nov 27, 2020 10:17 am

pa za  mesec-dva ce biti jos gore
    bela maca

Post by bela maca Fri Nov 27, 2020 10:25 am

imam jednu učenicu, doktorku, gastroenterolog, juče je jedva suzdržavala suze na času, ni oni ne mogu da se odbrane, dolaze im ljudi koji znaju da su pozitivni iako ne bi smeli. a gomila kolega joj bolesno a neki i na respiratoru.

skroz je depresivna situacija.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Nov 27, 2020 10:28 am

ja brt i nemam gde da pokupim

slabo izlazim, slabo se socijalizujem (to je uvek tako bilo), em zivim sam

masku za razliku od prvog talasa nosim svuda

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    lalinea

Post by lalinea Fri Nov 27, 2020 10:28 am

Moja drugarica, lekar, koja se ekstra cuva, isto zarazena, T vec 6 dana. Bas sam se iznervirala kad mi je javila.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Nov 27, 2020 11:03 am

kondo

Post by kondo Fri Nov 27, 2020 11:10 am

lalinea wrote:Moja drugarica, lekar, koja se ekstra cuva, isto zarazena, T vec 6 dana. Bas sam se iznervirala kad mi je javila.

kako moze lekar da se ekstra cuva u ovoj situaciji? priroda tog posla je da sa zastitom koja se primenjuje, nema ekstra zastite i svako mora da se zarazi.

da ne citiram loncara ali prekid kontakata je jedina zastita.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Nov 27, 2020 11:10 am

mojoj ujni su dve drugarice, anesteziolozi, zaglavile bolnicu.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    lalinea

Post by lalinea Fri Nov 27, 2020 11:25 am

Marius Lăcătuș wrote:
    lalinea wrote:Moja drugarica, lekar, koja se ekstra cuva, isto zarazena, T vec 6 dana. Bas sam se iznervirala kad mi je javila.

kako moze lekar da se ekstra cuva u ovoj situaciji? priroda tog posla je da sa zastitom koja se primenjuje, nema ekstra zastite i svako mora da se zarazi.

da ne citiram loncara ali prekid kontakata je jedina zastita.
    Pa ekstra se cuvala van posla, na to sam mislila.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 11:34 am

ladno su danas ublažili korona paniku da ne ometaju Crni petak.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 11:42 am

i pored svega, redovno nalazim ljude koji tvrde da je kovid samo medijski izazvana panika

upravo sam završio razgovor sa jednim, digao mi je pritisak uspešnije od kašičice soli

nisam imao neko fino mišljenje o ljudima generalno ni pre ovoga, ali sada više nemam mišljenje uopšte
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Nov 27, 2020 11:43 am

+1

_____
    ????

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus