После ћемо да видимо ко има на слово б.
Frilenser uzo prase
- Post n°51
Re: Frilenser uzo prase
Јесам ли се ја то негде око прве стране питао ко је следећи? Ајварџије.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°53
Broj poreskih prijava na PP OPO obrascu podnet elektronskim putem je dupliran, pokazuje Informator o radu Poreske uprave. Upravo takav obrazac treba da podnose frilenseri za prihode iz inostranstva.
Prema dotupnim podacima, prošlog meseca je podneto 3.020 takvih prijava, dok ih je u istom mesecu prošle godine bilo 1.616. Ukoliko se pogleda period između ta dva datuma, nije uočljiv nikakv trend rasta. Tokom čitave 2020. godine, taj broj se kretao oko 1.500 prijava mesečno.
_____
????
- Post n°54
Поводом ригидног наступа власти према “фриленсерима” Градски одбор Народне странке Суботица изражава негодовање и осуђује поступање режима. Држава би требало да на фер и праведан начин регулише пословање “фриленсера” и да са посебном пажњом брине и заштити оне којима је ова врста рада једини извор основне егзистениције, а не да их економски уништи.Наиме, многим младим људима је то први и једини посао, па не треба да им због примене режимских мера буде и последњи самосталан посао у Србији. Уместо да као друштво подржимо “фриленсере” режим их своди на уљезе друштва, што свакако није случајно. Очито је на реду још једно утеривање страха, свима који су нашли начина да буду слободни и самостални, а да се учине зависним од “мрвица са стола” и да се сврстају у масу уцењених.Ово није проблем тамо неке пореске власти и “фриленсера”, него је ово проблем свих нас, ово је проблем и будућности Србије. А решење овог проблема ће увелико одредити, како судбину младих, ангажованих људих тако и будућег смера развоја целокупног ИТ сектора, као једног од наших најперспективијих и најконкуретнијенијих привредних потенцијала.Управо су многи градови и места широм Србије остали млађи и са више енергије захваљући управо “фриленсерима”. И Суботица је један од тих градова, која свој развој и перспективу, унаточ депопулационом тренду, може градити управо на таквој врсти ангажмана младих и креативних људи и тиме унапредити целокупни развој самог града и региона.Суботица треба да буде лидер и да јој буде приоритет прављење амбијента који привлачи “фриленсере”, а не да “фриленсере”, који су наши суграђани, лиши било какве бриге и подршке локалне друштвене заједнице.Градски одбор Народне странке Суботица овај вид самосталног рада путем интернета препознаје као један од најперспективнијих, који као такав заслужује сваку врсту подршке, а не небригу и његово гушење и уништавање у самом зачетку. Чак, шта више, та област потребује озбиљне субвенције и улагање државе. И делић од оног колико режим издваја средстава за привилеговани крупни капитал, био би за почетак и више него довољан.Променом овог режима и преузимањем одговорности Народна странка ће посебно подржати све грађане који настоје да живе од свог самосталног рада, попут “фриленсера”. Област рада преко интернета ћемо уредити тако да ће моћи свако, слободно и без страха, да ради на своју и друштвену добробит. Сходно томе, Градски одбор Народне странке Суботице тражи правду за „фриленсере” и да она као таква постане законом загарантована.
_____
????
- Post n°56
- Post n°59
ako nije bilo jasno iz ovog kompletnog idiotizma, Zelenovic je to.Svako treba da plati porez i poreski obveznici koji obavljaju IT delatnost ne beže od obaveze plaćanja poreza, ali ne po stopama koje predstavljaju drastično fiskalno opterećenje od 45 do 70%. Podsećamo da u sveukupnom digitalnom tržištu srpski programeri, dizajneri, pisci, prevodioci, medijski i marketing stručnjaci učestvuju sa obimom posla koji ih drži na visokom 11.mestu. Nakon ovakvih brutalnih poreskih mera, radnici na internetu imaju dve opcije: da nađu drugi način da zarade novac u sivoj zoni ili da napuste Srbiju i potraže sreću negde gde će se njihov rad više ceniti.Da se to ne bi dogodilo predlažemo:
- Da odmah budu obustavljeni svi poreski postupci koji se vode protiv radnika na internetu;
- Da odmah bude izradjena temeljna analiza ovog tržista i da ta analiza bude dostupna javnosti;
- Da se, posle sprovedene javne rasprave , donese propis, koji će sistemski urediti ovu oblast. Podsticajima i progresivnim stopama oporezivanja od Srbije treba stvoriti poreski raj za IT usluge.
_____
????
- Post n°60
Eno neki portal pise kako Srbija moze da oporezuje i gastose, stiglo mi na neku vocap grupu. Moze - da dobije pasos nazad, to moze.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°61
Mislim da se priča o "gastosima" koji provode pola godine u Srbiji zapravo odnosi na ljude koji plove za strane kompanije.
Sigurno neće da udare po džepu baštovane i bejbisiterke koji rade za keš.
Sigurno neće da udare po džepu baštovane i bejbisiterke koji rade za keš.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°62
A ne, da vidis kako clanak lepo navodi primer kako srbija moze da oporezuje nekoga ko se pre deset godina odselio u Nemacku... Moze, u necijim vlaznim snovima. Ali je napisano dosta senzacionalisticki, ne znam sta je cilj te vesti, tj sta se pokriva time.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°63
lalinea wrote:Eno neki portal pise kako Srbija moze da oporezuje i gastose, stiglo mi na neku vocap grupu. Moze - da dobije pasos nazad, to moze.
И Бергман се после вратио.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°64
uhvatice koga god mogu ko je placen devizama direktno na bankovni racun. Gastos vulgaris nije taj.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°65
Још нико није направио агенцију да слободнокопљашима пере... копља?
_____
- Post n°66
Наравно.Vilmos Tehenészfiú wrote:uhvatice koga god mogu ko je placen devizama direktno na bankovni racun. Gastos vulgaris nije taj.
Плус што не могу да гањају неког ко је приход остварио у другој земљи и тамо је опорезован.
- Guest
- Post n°67
te strane firme u svrha uplate samo upišu tetka i onda nije oporezivo, eno kako je to vulinu prošlo
- Post n°68
паће wrote:Још нико није направио агенцију да слободнокопљашима пере... копља?
Prijatelj je imao paušalnu agenciju preko koje sam primao pare u zamenu za 10% njegove provizije. Bukvalno mi je donosio pare kući. E sad, ja sam većinu stvari radio za razne domaće firme ali sam imao bar jednu uplatu iz inostranstva koja je stigla bez ikakvih problema.
Nisam samo ja radio preko njegove firme već i pola prijatelja sa povremenim poslovima dizajnersko, programersko, filmsko-produkcijskog tipa.
Ko ne plati 10% na mostu, platiće 50% na ćupriji.
- Post n°70
Poslušali narod kad kaže Đovaku da plati porez
- Post n°71
Plagijator za rahmetli Tanjug wrote:Poreski zakon se nije menjao godinama i taj zakon je isti za sve. U svakoj savremenoj uređenoj državi porez treba da se plati. Da li je plaćen ili nije, to nije odgovornost Poreske uprave ili države, već onog pojedinca koji ima obavezu da u trenutku kada je nešto zaradio, da deo tog novca iskoristi i za plaćanje poreza.
Dođite juče... čuj mene dogodine, mislim juče.
- Post n°72
Citam da su krenula pisma iz poreske a posle pet minuta ovog klipa mogu da samo da kazem
GAZI VULINE
GAZI VULINE
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°73
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°74
(1:53)
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°75
Kakav je ovo krindz nastup, argumenti, zavijanje, glumatanje
avredz srpski jutjuber 1 kroz 1
avredz srpski jutjuber 1 kroz 1
_____
Pristalica krvne osvete