Virus
- Post n°802
Re: Virus
Gugla setnja pasa cena oglasiMarius Lăcătuș wrote:viđen sam za koronaša, sa popriličnom izvesnošću. koleginica je fasovala, po mišljenju lekara vrlo verovatno a ujutro radi PCR test za finalnu potvrdu. juče je bila ceo dan na poslu, od 10 do 18, nosila je masku i ne prica puno ali svejedno, imali smo timski sastanak koji je trajao dobrih 2 sata i ja sam sem na početku bio bez maske da bi mogao da govorim, sedeo sam na 2m od nje, ne znam da li sam mogao ili nisam.
rano je za simptome, za sada se tripujem ali se ne osecam baš perfektno, kunjam i letargičan sam. bilo bi dobro da je zbog trampare i ovog usranog vremena napolju. danas preko dana je bilo mojih standardnih 35.5C, veceras evo vec 36C. ako ujutro ode na 37 jebigica.
nije mi frka zbog korone ali ne voleo da dodjem u stanje da ne mogu da izadjem 3-4 puta dnevno da prošetam kuče, sam sam u bgd, tu je i mačor, oboje treba da se hrane 2x dnevno, nema ko da se bavi njima. to mi je jedina ozbiljna drama, pogotovo ako bude morala bolnica. niko nece da dolazi kod mene bolesnog da ih tetoše, znači moram ja.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°803
Ma možda nije korona, možda reaguješ na morbidno vreme napolju. Čim osećaš miris i ukus dunje toliko da je repliciraš, nije ništa
- Post n°804
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=11&dd=05&nav_category=12&nav_id=1759309
Jel rekoše još sutra ima mesta po bolnicama
Jel rekoše još sutra ima mesta po bolnicama
- Post n°805
Ovaj kontakt je bio juče, kapiram biće hod po iglama do sledeće srede. Ako i dalje budem mirisao dunju, OK sam. Zapravo se ne tripujem nego je ovo prvi svestan kontakt ovog tipa, ko zna koliko ih stvarno bilo.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°806
Marius Lăcătuș wrote:Ovaj kontakt je bio juče, kapiram biće hod po iglama do sledeće srede. Ako i dalje budem mirisao dunju, OK sam. Zapravo se ne tripujem nego je ovo prvi svestan kontakt ovog tipa, ko zna koliko ih stvarno bilo.
pa da. ja sam bio ispizdeo na dimitrijevica prvo ali onda sam shvatio da ko zna koliko smo slicnih kontakata vec imali a da nismo ni svesni i da je on imao dovoljno samosvesti da se relativno brzo testira.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°807
Realno, bitno je da li je zarazena osoba nosila masku. Ako jeste, sanse su male
- Post n°808
Поздравдер нам сејлорку.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°809
izađi prošetaj kuče i ako si pozitivan, nećeš nikoga zaraziti napolju ne brini(sem ako nemaš običaj da kašlješ ljudima u facu)
- Post n°810
prošetao sam je, nikog nisam sreo, pritom me kuče zajebava, ispišalo se na spratu ispod mog. kažnjava me što je ne nosim. da nije ovako mnogo slatko, bio bi ljut.
žozefina, ponašaj se!
žozefina, ponašaj se!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°812
ovo se pretpostavljam ne odnosi na firme
_____
#FreeFacu
- Post n°813
Kirko Skaddeng wrote:Zabrana okupljanja vise od pet ljudi unutra i napolju.
Vot? Kad stupa na snagu?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°814
Како се односи на кафиће?
Може пет унутра укупно, или за столом?
Може пет унутра укупно, или за столом?
- Guest
- Post n°815
Objavljuju na parče, znaće se sve brzo. Počinju polako i sa raspuštanjem škola, od sledeće srede svi na mini raspustu, i OŠ i srednje škole. Verovatno će to produžiti.Erős Pista wrote:Kirko Skaddeng wrote:Zabrana okupljanja vise od pet ljudi unutra i napolju.
Vot? Kad stupa na snagu?
- Guest
- Post n°816
A za kafiće i restorane je jasno: nema zabava, žurki, moš vas pet za stolom i to je to. Bilo je to već u jednoj fazi.
- Post n°818
Jel za Bgd ili za celu Srbiju?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°819
Videćemo, verujem za celu Srbiju, to je glavni krizni štab. Jeste kurac od mere ali je početak, sad će pojačavati.
- Guest
- Post n°820
A mutated form of coronavirus found in Danish mink has been identified in 214 people as the British government removed the country from its list of non-quarantine air bridges.
According to experts, the strain of the virus found in mink being farmed for fur in 207 farms concentrated in Jutland is sufficiently different to raise concerns about what it might mean for future vaccines.
Denmark’s prime minister, Mette Frederiksen, said the strain “could pose a risk that future vaccines won’t work”.
Frederiksen’s comments, in which she called for “immediate action” adding that the “eyes of the world are on us”, came as more than 280,000 people in the north Jutland region were put into lockdown over the spread of the mutated virus.
Frederiksen told a news conference on Thursday: “From tonight, citizens in seven areas of north Jutland are strongly encouraged to stay in their area to prevent the spread of infection..
“We are asking you in north Jutland to do something completely extraordinary. The eyes of the world are on us.”
The World Health Organization said on Friday it was looking at biosecurity in other countries where there are mink farms after Denmark ordered a nationwide cull of the animals.
Maria van Kerkhove, the WHO’s technical lead for Covid-19, told a WHO news briefing in Geneva that the transmission of the virus between animals and humans was “a concern” with a second expert saying the risk was higher in mink.
“We are working with regional offices … where there are mink farms, and looking at biosecurity and to prevent spillover events,” van Kerkhove said.
Mink farmers protest in Holstebro in western Jutland on Friday. Photograph: Bo Amstrup/EPA
While relatively little is known about the new mutation, Magnus Heunicke, the Danish minister for health and elderly affairs, told a recent press briefing that there is no sign yet that the mutant virus causes more serious symptoms of Covid-19.
However, concern is centring on the fact that most mutations of the virus so far identified have been similar enough for there to be hope that vaccines in development will work on them; the new mutation reportedly diverges to a greater degree.
Equally alarming has been the rapid spread of the variation, which has jumped from 12 infections to well over 200 in a short period of time, according to Denmark’s infectious diseases agency. The mutation had originally been identified in five mink farms.
- Post n°821
Covid-20
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°822
Evropski Vuhan 2020, ladno.
_____
#FreeFacu
- Post n°824
Hoce li vise ovo govno da prodje, kako koju potkoznu na bradi resim, tako mi nova iskoci. Sve mi od maske iskace, nisam to ranije imala.
- Post n°825
Kirko Skaddeng wrote:Objavljuju na parče, znaće se sve brzo. Počinju polako i sa raspuštanjem škola, od sledeće srede svi na mini raspustu, i OŠ i srednje škole. Verovatno će to produžiti.Erős Pista wrote:
Vot? Kad stupa na snagu?
Bilo bi lepo ali sumnjam. Odnosno to je planirani raspust. Vec bi bila neka mera da proglase i pon i uto neradnim ali izgleda da to nisu ucinili.