Virus
- Post n°426
Re: Virus
Bio sam u Parizu sad, imam ja objašnjenje.
- Post n°427
За почетак, објаснидер шта је та хорека.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°429
Kirko Skaddeng wrote:Za 7 dana će svi.
nece, UK ce se kurciti jos dve-tri nedelje cisto da budu sigurni da ce opet biti sampioni medju graficima umrlih.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°430
А... откако сам на 1 камиону видео крупно исписану фирму "ХЕПЕК", још се нисам опоравио од културног шока и тешко се сналазим.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°431
nećemo ni mi, a ni ne treba
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Korisnik
- Post n°432
Margit Savović wrote:Zamisli kako je meni bilo u martu i aprilu!!!!
hevi ekstrovert si?
- Post n°434
Подаци за јуче 1382, од тога Београд 642, Нови САД 68, Крагујевац 54, Шабац 39, Пожаревац 30,Ниш 26, Ваљево 24, Краљево 21 остали мање од 20.
Проблем је што кад се ово сабере, добије се 900 и нешто, односно 470 особа је заражено у местима где је испод 20 особа. То значи да има макар још 30 места са двоцифреним бројем оболелих.
Ово се темељно раширило свуда, не говоримо само о неким жариштима.
Проблем је што кад се ово сабере, добије се 900 и нешто, односно 470 особа је заражено у местима где је испод 20 особа. То значи да има макар још 30 места са двоцифреним бројем оболелих.
Ово се темељно раширило свуда, не говоримо само о неким жариштима.
- Post n°435
При томе не јављају да је било по неким фабрикама жариште као што је било раније.
Код мене у фирми са више стотина запослених у јулу си била три потврђена случаја, без интерне трансмисије. Сад нема ниједан да знам.
Код мене у фирми са више стотина запослених у јулу си била три потврђена случаја, без интерне трансмисије. Сад нема ниједан да знам.
- Post n°436
За Београд подаци (ако сам добро укачио на радију).
У вртићима 9 деце, 60 васпитача и 160 родитеља.
У последњих 10 дана 50 ђака у школама. То би требало да је испод просека, међутим сигурно има више без симптома.
Иначе, кад водим децу у вртић, процедура је на улазу мора маска, дезинфекција обуће и руку, мерење температуре. Нигде се мере тако не спроводе. Кад дете добије температуру, као и увек зову одмах и шаљу кућу. Васпитачице носе маске, али деца не.
Ове бројке за вртиће ми се чини да показују да мала деца шире асимптоматски.
У вртићима 9 деце, 60 васпитача и 160 родитеља.
У последњих 10 дана 50 ђака у школама. То би требало да је испод просека, међутим сигурно има више без симптома.
Иначе, кад водим децу у вртић, процедура је на улазу мора маска, дезинфекција обуће и руку, мерење температуре. Нигде се мере тако не спроводе. Кад дете добије температуру, као и увек зову одмах и шаљу кућу. Васпитачице носе маске, али деца не.
Ове бројке за вртиће ми се чини да показују да мала деца шире асимптоматски.
- Guest
- Post n°437
Za to imam anegdotsku potvrdu, tako su se razboleli moji prijatelji. Deca su po svemu sudeći dovukla iz vrtića, cela porodica je bila +, deca naravno nisu ni osetila. Verovatno su asimptomatski relativno bezopasni kada sediš pola sata sa njima, ali će ti preneti ako si sa njima ceo dan.
- Post n°438
ona hajdi doktorka kaze da nije imala slucaj da su deca zarazila odrasle. moj anegdotski primer je iz porodice mojih americkih prijatelja - dadilja je zarazila celu porodicu osim klinca koga je cuvala.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°439
Da, možda je i ovde bilo baš suprotno. Pravili su nekakvu hronologiju kontakata ali je moguće da su se zeznuli.
- Post n°440
Kirko Skaddeng wrote:Za to imam anegdotsku potvrdu, tako su se razboleli moji prijatelji. Deca su po svemu sudeći dovukla iz vrtića, cela porodica je bila +, deca naravno nisu ni osetila. Verovatno su asimptomatski relativno bezopasni kada sediš pola sata sa njima, ali će ti preneti ako si sa njima ceo dan.
pa i za simptomatske važi slično samo kraće vrijeme, ako si 5 minuta sa njima teško ćeš se zaraziti ako ostaneš pola sata sat onda vjerovatno hoćeš
- Post n°441
Мени се број од 60 заражених васпитачица чини процентуално већи од просека, као да име је професија ризична, а онда ништа код деце. Ту је нешто чудно.
- Post n°442
Кујна?
_____
- Guest
- Post n°443
Unatoč velikom broju zaraženih koronavirusom i unatoč tome da ove godine neće biti proslave Noći vještica, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizirao je slavljeničko bdjenje zvano Holyween. Prigodno ili ne, za slogan su izabrali rečenicu: ‘Samo jedan puta se umire’. Zanimljivo, svoje je studente na ovaj događaj pozvalo i Sveučilište Sjever.
https://www.srednja.hr/faks/vrhuncu-pandemije-sveuciliste-pozvalo-studente-misu-jedan-puta-se-umire/
https://www.srednja.hr/faks/vrhuncu-pandemije-sveuciliste-pozvalo-studente-misu-jedan-puta-se-umire/
- Post n°444
Da.ontheotherhand wrote:Margit Savović wrote:Zamisli kako je meni bilo u martu i aprilu!!!!
hevi ekstrovert si?
Ima ona najgora scena u mom životu kad sam u Serpentajn galeriji išla na izložbu Marine Abramović i kad me je za ruku odvela da trebim pirinač sa sve noice cancelling slušalicama. E pa kad nemaš nikakav impuls spolja i još radiš analitički nisko intenzivan posao, onda ostaješ sam samcijat sa sobom. Meni je zaista postalo fizički loše i istrčala sam napolje sva preznojena. To joj je bio verovatno najuspešniji performans, 100% autentičan.
- Post n°445
meni je uglavnom drama od paznje koju dobija moje kuče, nema šanse da pređem 100 metara a da se neko ne stropošta na kolovoz i mazi je i ljubi 10 minuta. ovo ostalo nema frke ali tako, mislim da je žozefina potencijalni super spreader.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°446
Kad jednom prodje ova nesreća, mene samo zanima da li su cat people bili u prednosti tokom korone!
- Post n°447
naravno da su bili u prednosti, imali su mačke, helo.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°449
Marius Lăcătuș wrote:meni je uglavnom drama od paznje koju dobija moje kuče, nema šanse da pređem 100 metara a da se neko ne stropošta na kolovoz i mazi je i ljubi 10 minuta. ovo ostalo nema frke ali tako, mislim da je žozefina potencijalni super spreader.
haha videli pre mesec dana zozefinu u manjezu. moja devojka je morala da je pomazi, ja sam bio odgovoran i stajao sa strane, nisam mazio ni bordosku dogu koja je isto bila tu
_____
ova zemlja to je to
- Post n°450
manjež? moraću da vidim gde to izlazi bez mog dopuštenja.
_____
#FreeFacu