Ovim tempom (a nema razloga da se on uspori) mi smo za 10 dana na 10.000 zvaničnih slučajeva dnevno, od kojih će 1.000 morati u bolnicu. Mislim da je već kasno za bilo kakve mere, pa aj bar da vidimo najveći tržni centar u regionu.
Virus
- Guest
- Post n°401
Re: Virus
1.328/5
Ovim tempom (a nema razloga da se on uspori) mi smo za 10 dana na 10.000 zvaničnih slučajeva dnevno, od kojih će 1.000 morati u bolnicu. Mislim da je već kasno za bilo kakve mere, pa aj bar da vidimo najveći tržni centar u regionu.
- Post n°402
Margit Savović wrote:Ja mislim da uz mere predostrožnosti na kancelarijskom poslu ne bi čovek trebalo da se zarazi. E sad, frizeri i drugi ljudi koji rade sa mušterijama su u većem sosu, izvesno.
Nisam bila u kancelariji dugi niz godina pa mi je malo teže da zamislim, ali mene brine ta teorija o superspreader-ima. Ako je tačna, ogroman broj zaraženih nikog ne zarazi a jedan mali broj zarazi desetine. Ko će ga znati kako funkcionišu superspreader-i i da li se od njih možeš u potpunosti zaštiti u preduzeću.
- Post n°403
Mašić vadi važne brojeve
Broj primljenih: 210
Otpuštenih: nema
Mrtvih: 5
Respirator : 39
Ukupno u bolnici: nema
PS. Malo me zaboleše noge, kao umor. Jel siNtoN?
Broj primljenih: 210
Otpuštenih: nema
Mrtvih: 5
Respirator : 39
Ukupno u bolnici: nema
PS. Malo me zaboleše noge, kao umor. Jel siNtoN?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°404
jeste, toga da si mator
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°405
fala
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°406
23eg oktobra, pre pet dana je bilo 579, dakle dupliralo se za pet dana. Ako je to tempo kojim ide, za 5 dana 2600, za 10 dana 5000, za 15 dana 10.000.
_____
????
- Post n°407
Zato se gledaju trodnevni ili petodnevni proseci.
- Post n°408
Sinoć se igrala poslednja utakmica finala MLB lige (bejzbol).
Sredinom meča za jednog od igrača je stigao pozitivan test na koronu, izveden je uz instrukciju da bude izolovan.
Njegova ekipa je pobedila i on se posle vratio na teren da slavi pritom skidavši ili spuštavši masku u nekoliko navrata.
https://www.espn.com/mlb/story/_/id/30206824/justin-turner-los-angeles-dodgers-pulled-world-series-positive-covid-19-test
Sredinom meča za jednog od igrača je stigao pozitivan test na koronu, izveden je uz instrukciju da bude izolovan.
Njegova ekipa je pobedila i on se posle vratio na teren da slavi pritom skidavši ili spuštavši masku u nekoliko navrata.
https://www.espn.com/mlb/story/_/id/30206824/justin-turner-los-angeles-dodgers-pulled-world-series-positive-covid-19-test
- Post n°409
Овај темпо раста је хаос.
Дупли број за 3-5 дана.
Кад је почињала корона, без икаквих мера, је било на 3 дана дупло.
А сад имамо неке мере на снази.
Дупли број за 3-5 дана.
Кад је почињала корона, без икаквих мера, је било на 3 дана дупло.
А сад имамо неке мере на снази.
- Post n°410
Erzsébet Biszak wrote:koji momenat te je prestravio
Кад је установио фалинку. Или беше адоумицу?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°411
Kirko Skaddeng wrote:1.328/5
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°412
Predsednik Evropske narodne partije i bivši predsednik Evropskog saveta Donald Tusk nazali se u izolaciji jer ima simptome koji ukazuju da je inficiran kovidom-19, preneo je Politiko.
_____
????
- Post n°413
Predsednik Domovinskog pokreta i potpredsednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro objavio je na Fejsbuku da mu je potvrđena infekcija koronavirusom.
_____
????
- Post n°414
tako ćemo i mi ovde.
odo da šetam psetance. to mi je sve što imam, žena ostala u igznanstvu.
odo da šetam psetance. to mi je sve što imam, žena ostala u igznanstvu.
_____
#FreeFacu
- Post n°415
Janko Suvar wrote:Predsednik Domovinskog pokreta i potpredsednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro objavio je na Fejsbuku da mu je potvrđena infekcija koronavirusom.
pfff... maja vec bila tamo
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°416
mašić se malo korigovao
Uspeo sam da sklopim #COVID19 brojke za danas:
— Dušan Mašić (@dusanmasic) October 28, 2020
Ukupno u bolnici : 943 (+123)
Primljeno: 210
Otpusteno: 87
Na respiratoru: 39 (+1)
Preminulo: 5
_____
#FreeFacu
- Post n°417
nema šanse da imate preko 40% od testiranih(mi smo to dokačili par dana u peaku jedno mjesec dana nakon svih onih političkih skupova) a ako testirate max 10k to je 4.000 zvaničnih dnevno, jbg sezona je prehlada a ove godine je aktuelan C19, prošlih sezona su bili aktuelni neki drugi koronavirusi ili gripKirko Skaddeng wrote:1.328/5
generalno ovamo su ljudi sad malo pametniji i ranije se jave doktoru pa je i broj rizičnih slučajeva manji, pretp. da će i kod vas br. na respipratoru biti znatno manji nego u prvom talasu bez obzira na veći broj pozitivnih
- Guest
- Post n°418
To je sigurno, da će biti znatno manje na respiratoru. Fakat ljudi disciplinovano idu kod lekara i ne čekaju pogoršanje.
Videćemo za brojke. Verujem da će se dodatno povećati broj hospitalizacija u odnosu na broj testiranih: pojačan je kriterijum za testiranje, a broj onih kojima treba hospitalizacija ne zavisi ni od kakve političke odluke.
Videćemo za brojke. Verujem da će se dodatno povećati broj hospitalizacija u odnosu na broj testiranih: pojačan je kriterijum za testiranje, a broj onih kojima treba hospitalizacija ne zavisi ni od kakve političke odluke.
- Post n°419
- Post n°420
Malopre prolazim pored Lovca- jedno 80ak ljudi za svakim stolom po sestoro nabijenih neki i spojeni a generalno nabijeni. Niko nema masku deru se jedan drugom u usta da nadjačaju žqmor. Nek je medju njima 5 asimptomatskih, za nedelju dana ce pola biti zaraženo a u medjuvremenu ukućani, kolege i ponovo kafane. I to je samo jedna mirna kafana u gradu, bez muzike i igre
- Guest
- Post n°421
Breaking: France going into national lockdown until 1 December.
The only things remaining open will be schools and essential stores (such as grocery stores).
The only things remaining open will be schools and essential stores (such as grocery stores).
- Guest
- Post n°423
BREAK: France will impose a second national lockdown
People will only be allowed to leave home for essential work or medical reasons and there will be a ban on travel between regions
Non-essential businesses, such as restaurants and bars, will close
People will only be allowed to leave home for essential work or medical reasons and there will be a ban on travel between regions
Non-essential businesses, such as restaurants and bars, will close
- Post n°424
Da, jbg, nisu još objavili sve detalje. Škole nastavljaju da rade.
- Post n°425
Немам друго објашњење за овај нагли скок осим хореке која је почела да ради у затвореном, а нико не носи маске.