Virus
- Post n°551
Re: Virus
i ja znam sad nekoliko obolelih porodica.
_____
????
- Post n°552
Ja znam da se Gradska bolnica ponovo prebacuje u all Covid režim, obični bolesnici se tokom vikenda razmeštaju u druge bolnice.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°553
bradilko wrote:izvinjavam se ako ulecem ali me interesuje gde mogu najjeftinije da prodjem za elisa test u bgdu? treba mi da se vrnem u fatherland.
neki kriminalci u njegosevoj naplacuju 3000 dinara. nasao neke za dve.
mogu li kao privatno lice da odem u zavod za zdravstvo? ovo podrazumeva da se ne cekaju redovi
što nisi došao s vučićem
- Post n°554
Говори тихо и носи Вучића са собом.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°556
https://nova.rs/vesti/drustvo/mahmutovic-letos-bilo-preko-20-000-zarazenih-u-novom-pazaru/Prema podacima Opšte bolnice Novi Pazar u ovom gradu u periodu tokom juna i jula bilo više od 20 000 zaraženih. Ovaj, do sada neizrečeni podatak, saopštio je dr Meho Mahmutović, vd direktor bolnice na sednici gradske skupštine, čiji je odbornik.
...
Dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u ovom gradu tom prilikom je izneo novi podatak – da je u ovom gradu u periodu od dva meseca bilo više od 20 000 zaraženih.
“Isti grad, ista bolest, isti doktori u prvom piku u Novom Pazaru imali smo ukupno 220 pacijenta, 76 hospitalizovanih i 126 onih koji su bili u privremenoj bolnici koji nisu imali simptome i jako smo dobro prošli. Drugi pik isti grad, ista bolesti, isti doktori i po našim procjenama između 10 i 20 hiljada bolesnih, od toga 1.800 hospitalizovanih i 134 koji su lečeni u kliničkim centrima u Kragujevcu i Beogradu”, rekao je Mahmutović.
On je potom ponovo po ko zna koji put optužio građane ovog grada da su odgovorni za toliki broj zaraženih kao i preminulih u periodu jun/jul kada je drugi pik koronavirusa zahvatio centar sandžačke regije.
“Šta se desilo u drugom piku? Nema vanrednog stanja, ostalo je na pojedicima da li će da poštuju mere, a mi smo imali stuaciju da se veliki broj stanovnika i političikih organizcija podsmeva korni, da ona ne postoji, a za nas lekare tvrdili su da širimo paniku. E, ti što su pravili cirkus sa koronom, kad su videli šta je korona onda su počeli drugu priču”, naglasio je Mahmutović.
On je naveo kako je došlo do širenja zaraze.
“Mi smo imali pune kafiće, svadbe, veselja. Jedna osoba na većem skupu može da zarazi 30 osoba, a tih 30 će dalje da zarazi 900 osoba, a ti tih 900 osoba će da zarazi svaki po 30 novih. E, to se nama desilo. Svi koji su bili bolesni su bili i pregledani. Mi pričamo vi nas napadate da širimo paniku”, naglasio je Mahmutović u svom obraćanju.
- Post n°557
najverovatnije cu tamo uraditi testKirko Skaddeng wrote:Mislim da nema jeftinije od 2.000, odeš u BioMedica i završiš posao.
- Post n°560
Uopste ne razumem sta mi radimo, osim ako ne planiraju da objavljuju cifre koje nemaju veze sa zivotom.
- Post n°562
Ne znam...ne bih bio u kozi medicinskih radnika narednih meseci.
- Post n°563
e pa dobili su deset iljada, sad moze 12 sati smena, pacijent na hodiniku i da gledas kako umiru, tolko to kosta, deset iljada.
_____
????
- Post n°564
inace, ti životi sto ce nepotrebno biti izgubljeni - i to je cena ne bivanja clanom EU
- Post n°565
Kirko Skaddeng wrote:Lokdaun u Velikoj Britaniji do 2. decembra. Kućaškolaposo.
skole i dalje rade
citav moj blizi krug ovde kolektivno odahnuo
sve, sve, samo ne houmskuling.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°566
svuda je lokdaun. u grčkoj isto, u crvenim zonama policijski cas od ponoci do 5 ujutro. mi smo zelena zona ali mi lezemo s kokoskama, najkasnije u 22h. ovo slabljenje snage virusa je doprinelo da vise nema paranoje da ce na ostrvima umirati ljudi jer nema bolnica. na kraju je dosada bilo cirka 5 otkrivenih slucajeva na ostrvu koji nisu bili importovani ali nikom nije trebala bolnica
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°568
Pa da. Zapravo sada imamo realnu procenu domasaja virusa. Npr. slucaj novi pazar je dosta dobar.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°569
То што сад боље меримо нема везе са јачином, само нам се чини да је ослабио јер се сад хватају и слабији случајеви.
Тако да опет, јебо статистику коју ниси лично штеловао.
Тако да опет, јебо статистику коју ниси лично штеловао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°570
Kirko Skaddeng wrote:virus nije oslabio već je svuda proširen dijagnostički obuhvat.
Možda u Srbiji. Evropske zemlje su i u prvom talasu "obuhvatale" onoliko koliko je situacija nalagala, za razliku od nas.
Glavni pokazatelj snage virusa nije njegova viralnost nego smrtnost, a tu je situacija neuporedivo bolja nego u martu-aprilu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°572
Da, zaboravih da napišem - za sada. Rano je za sve.
_____
#FreeFacu
- Post n°573
smrtnost je manja zato sto su protokoli bolji plus je neki imunitet, bez obizra kako nedovoljan, ostvaren.
meni je ona prica kako u NP preko pola testiranih imaju antitela ludilo.
meni je ona prica kako u NP preko pola testiranih imaju antitela ludilo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°574
Rekose vec, ali smrtnost je povezana sa mnogo drugih faktora ( uključujući i to da se rizicne grupe mozda sad bolje cuvaju). Meni se kao polu-laiku za evoluciju virusa cini da ovaj virus nije imao ni blizu dovoljno rundi prolaza kroz domacina (ljudsku vrsta) da bi tu sad nesto 'oslabio', tj bolje se prilagodio/manje ubijao.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°575
mislim da virus mutira jako brzo. neki virolog je pominjao da taj tip virusa prolazi tokom godine kroz vekove evolucije. moguce da je to neki BS ali bilo bi lepo od njega da samo nestane.
_____