Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

kondo

Virus - Page 13 Empty Re: Virus

Post by kondo Sun Oct 25, 2020 10:10 pm

kako bre nema mera? ne mozemo u halu da gledamo basket

za to vreme narodne patrole mogu miting u parku. pa ko je ovde lud?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Oct 25, 2020 11:00 pm

Marius Lăcătuș wrote:
    ♏ wrote:Uh, a ima i ovo, totalno u skladu sa tom malecnom stvari da je ministarka za sirotinju svojevremeno u ime svoje day job institucije predlagala da ista pokrije 70% troškova lečenja ako nije dolazila na screeninge.

Dajte ovde onaj metal što Vuco svira negde lajv.

Nema, moze ovo?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Oct 26, 2020 8:11 am

Virus - Page 13 QOYcRch

Virus - Page 13 W8r820Z

Virus - Page 13 GucP67U

https://www.ft.com/content/b3801b63-fbdb-433b-9a46-217405b1109f
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Oct 26, 2020 12:45 pm

Počela je medijska priprema za, pretpostavljam, noćni karantin i punu zabranu okupljanja.
    kondo

Post by kondo Mon Oct 26, 2020 1:21 pm

dule glavonja ce da odlepi

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ♏

Post by ♏ Mon Oct 26, 2020 1:33 pm

Kirko Skaddeng wrote:Počela je medijska priprema za, pretpostavljam, noćni karantin i punu zabranu okupljanja.

Do elaborate.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Oct 26, 2020 1:39 pm

Tiodorović najavio zaoštravanje na 1.500 zaraženih dnevno, Lončar priča o pripremama za najgoru situaciju, koriste se izrazi "dramatično" itd. Bukvalno je danas napravljen taj zaokret. A pretpostavljam da će žrtvovati HoReCa i izvođački sektor, pošt o nešto moraju žrtvovati, neće ovo proći samo od sebe.

Fića je u pravu, donošenje ružnih odluka će koincidirati sa ulaskom nove Vlade u pun kapacitet odlučivanja.
    ♏

Post by ♏ Mon Oct 26, 2020 1:50 pm

Hm, da, odjednom gomila drugačije retorike i sve preko Tanjuga. Kako cenite šanse da će potencijalni lockdown biti recimo ograničen na Beograd?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Oct 26, 2020 1:53 pm

Cenim da je taj voz prošao
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Oct 26, 2020 2:03 pm

ja mislim da nemamo izbora

kod sestričine u odeljenju je dosta dece prehlađeno (treći razred OŠ), pitam majku šta se dešava, kaže mama (koja inače ne veruje u bakterije i viruse, ko se razboli je bio na promaji) ma ok je, šta ti paničiš, malo ima temperaturicu i kaže da ne oseća ukus ničega što joj spremim, šta je tu strašno

pozovem sestru, ona u fazonu, šta će mami da bude, sve je to naduvana priča

odrobijaću nekoga
    bela maca

Post by bela maca Mon Oct 26, 2020 2:06 pm

ne možeš spasiti ljude od sopstvene gluposti

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    bemty

Post by bemty Mon Oct 26, 2020 2:07 pm

vidim po novinama da je u splitu umrla srednjoskolka. imala astmu, zakacila covid.

_____
    Warning: may contain irony.
    bela maca

Post by bela maca Mon Oct 26, 2020 3:14 pm

danas još 341 i jedan preminuli

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Margit Savović

Post by Margit Savović Mon Oct 26, 2020 3:44 pm

https://publikacije.stat.gov.rs/G2020/Pdf/G20201288.pdf

U periodu jun-sept 2020 umrlo 35201 osoba. Prosek za taj period od 2011 do 2019 je 31.3 hiljade umrlih. 

Kad uzmemo i umrle tokom marta, aprila i maja, per capita nam je umrlo vise ljudi nego u FR i UK do sada.
    Sotir

Post by Sotir Mon Oct 26, 2020 4:20 pm

Маргит, није ми јасна једна ствар.
    Очекивано је да је доста људи преминуло јер нису могли да дођу благовремено до лекара, одложени прегледи итд.
    Али њихов број би требало да је распоређен по месецима равномерно. А ми имамо повећану смртност у неким месецима, па онда исто као раније.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon Oct 26, 2020 5:14 pm

Sotire, ovako to ide:

Imas bolnice u kojima se primaju srcani bolesnici, bubrezni bolesnici, plucni bolesnici, i tako dalje. Onda se ta bolnica isprazni, gorenabrojani pacijanti odu u neku drugu bolnicu, a ispraznjena mesta zauzmu bolesnici od korone. To tako izgleda u tim nekim mesecima koje si spomenuo. 

U tim istim mesecima imas manjak lekara kardiologa, pulmologa, itd. jer je deo njih otisao da leci ove obolelele od korone. Takodje su kapaciteti smanjeni za lecenje tih bolesti jer kreveta nema... dodeljeni su bolesnicima od korone.

Sta imamo u tim nekim mesecima? Imamo manjak lekara koji lecel "obicne" bolesti, i manjak kreveta u kojima ti bolesnici leze. Ja nekako laicki zakljucujem da ce i smrtnost od tih "obicnih" bolesti u time nekim mesecima biti veca. Sta ti mislis?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”

Post by MNE Mon Oct 26, 2020 6:40 pm

pa logićno djeluje, mada ako je 2019. god. taj broj bio manji logično je da će iduće biti veći, a bila je topla zima do nove godine bar čini mi se da to najviše utiče
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Oct 26, 2020 7:26 pm

Ne znam koja je svrha tih prebrajanja. Evo sa zvanicnog mesta drugacije:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/oblasti/stanovnistvo/rodjeni-i-umrli&ved=2ahUKEwiY4JiP8NLsAhWI4IUKHeXOB30QFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw1No0WKaqa2mYR3WKSnJm-T

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Oct 26, 2020 8:35 pm

Meni se cini da mi imamo 2-2,5k ljudi preminulih zbog korone. Na ovaj ili onaj nacin. Daleko je to od UK, a mislim i od FRA
    kondo

Post by kondo Mon Oct 26, 2020 10:16 pm

Talason wrote:ne oseća ukus ničega što joj spremim

san svake moderne mame

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Mon Oct 26, 2020 11:58 pm

ovo sigurno niko ne bi okacio

http://rs.n1info.com/Vesti/a665144/Doktor-Miroslav-Radman-Koronavirus-ce-sam-sebe-unistiti.html

_____
    #FreeFacu

rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 27, 2020 9:42 am

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 27, 2020 9:48 am

Marius Lăcătuș wrote:ovo sigurno niko ne bi okacio

http://rs.n1info.com/Vesti/a665144/Doktor-Miroslav-Radman-Koronavirus-ce-sam-sebe-unistiti.html
    Samo ti budi na oprezu i ne spuštaj gard, možda će on sebe uništiti ali ne želim da pre toga uništi mene.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Tue Oct 27, 2020 10:31 am

Sotir wrote:Маргит, није ми јасна једна ствар.
    Очекивано је да је доста људи преминуло јер нису могли да дођу благовремено до лекара, одложени прегледи итд.
    Али њихов број би требало да је распоређен по месецима равномерно. А ми имамо повећану смртност у неким месецима, па онда исто као раније.
    Pa i ne bi, ja mislim. Trebalo bi da broj ljudi koji umire od drugih bolesti zbog odsustva medicinske paznje i kapaciteta pozitivno korelira sa prevalencijom korone. 
    Moj ujak je pre dve nedelje lagodno zakazan za operaciju aneurizme stomacne aorte, a bojim se da bi se u julu nacekao. 

kapetanm wrote:Ne znam koja je svrha tih prebrajanja. Evo sa zvanicnog mesta drugacije:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/oblasti/stanovnistvo/rodjeni-i-umrli&ved=2ahUKEwiY4JiP8NLsAhWI4IUKHeXOB30QFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw1No0WKaqa2mYR3WKSnJm-T

Doslovno sam okacila statisticki zavod kao izvor, ali ne vredi.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 27, 2020 1:27 pm

Jebaćemo se s koronom do sudnjega dana tj dok ona sama nekako u svojim mutacijama ne oslabi ili šta već.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 5:30 am