Virus
- Post n°627
Re: Virus
volim što misliš da imam dublje misli od plitkoće koju iskucam
potrudiću se ako bude bilo nešto
sve bi ovo bilo lakše da postoji neki model na koji treba da se ugledamo a ja ga barem ne vidim. nemački ne poznajem dobro, grčki je bolji od našeg ali nije da ni tamo nema populizma. neka uđe u zapisnik da ne mislim da je tragično loše što se odustalo od represije i prebacilo na volju građanima, što se nekako i vidi. tokom dana beograd je pod maskama uglavnom, recimo barem 75% i to deluje dobro. uveče su mladi u gradu i zašto i to ne reći ponašaju se kao neodgovorni debili. ako nešto treba uraditi onda je to curfew za kafiće u 20h ali mislim da to neće rešiti problem nego pomeriti unazad početak luđenja na recimo 17h umesto 20h kako je sada. nemam rešenje.
potrudiću se ako bude bilo nešto
sve bi ovo bilo lakše da postoji neki model na koji treba da se ugledamo a ja ga barem ne vidim. nemački ne poznajem dobro, grčki je bolji od našeg ali nije da ni tamo nema populizma. neka uđe u zapisnik da ne mislim da je tragično loše što se odustalo od represije i prebacilo na volju građanima, što se nekako i vidi. tokom dana beograd je pod maskama uglavnom, recimo barem 75% i to deluje dobro. uveče su mladi u gradu i zašto i to ne reći ponašaju se kao neodgovorni debili. ako nešto treba uraditi onda je to curfew za kafiće u 20h ali mislim da to neće rešiti problem nego pomeriti unazad početak luđenja na recimo 17h umesto 20h kako je sada. nemam rešenje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°628
PCR otkriva prisustvo virusa dosta dugo nakon što prestaneš da budeš infektivan, u prosjeku su ljudi infektivni 5-6 dana a virus može da se detektuje i nakon 5-6 mjeseciKirko Skaddeng wrote:U Zagrebu je positivity rate 95%. Od 950 testiranih, 920 pozitivnih. Rekao bih da im se polupao zdravstveni sistem.
- Post n°629
Само да додам, да би се донела нека стручна одлука или мишљење, треба имати добре податке.
А ту смо негде у равни са Кризним штабом, односно нико нема поуздане податке. Плус овде нисмо оптерећени да ли ће неком морати да се свиди оно што напишемо, тако да не видим проблем да и даље серемо овде, не може бити лошије од лицимурја изјава кризног штаба.
А ту смо негде у равни са Кризним штабом, односно нико нема поуздане податке. Плус овде нисмо оптерећени да ли ће неком морати да се свиди оно што напишемо, тако да не видим проблем да и даље серемо овде, не може бити лошије од лицимурја изјава кризног штаба.
- Post n°630
Да ли си сигуран у ову бројку од 5-6 месеци? И то за брис из носа?MNE wrote:
PCR otkriva prisustvo virusa dosta dugo nakon što prestaneš da budeš infektivan, u prosjeku su ljudi infektivni 5-6 dana a virus može da se detektuje i nakon 5-6 mjeseci
Кад је помињемо у контексту словачког тестирања, у колико одсто случајева то може да се деси? Ако се деси у 1%, онда то мало мења причу о бројевима.
- Post n°631
Само да додам, и мени се од ока чини да су кафићи тренутно највеће легло заразе. Затворен простор, набијено, нико не носи маску.
Али немамо потврђене податке да ли се вирус тренутно тако и шири. Можда су чести гости кафића стекли имунитет досад?
Али немамо потврђене податке да ли се вирус тренутно тако и шири. Можда су чести гости кафића стекли имунитет досад?
- Guest
- Post n°632
MNE wrote:PCR otkriva prisustvo virusa dosta dugo nakon što prestaneš da budeš infektivan, u prosjeku su ljudi infektivni 5-6 dana a virus može da se detektuje i nakon 5-6 mjeseciKirko Skaddeng wrote:U Zagrebu je positivity rate 95%. Od 950 testiranih, 920 pozitivnih. Rekao bih da im se polupao zdravstveni sistem.
Ne.
Nakon 28 dana praktično prestaje verovatnoća da PCR pokaže prisustvo virusa. Dešavalo se i duže ali izuzetno retko. Medijana pozitivnosti PCR testa je 12 dana nakon prestanka simptoma, sa graničnim slučajem od 28 dana.
- Guest
- Post n°633
INSANE: Man calmly plays a piano as chaotic anti-lockdown demonstrations unfold around him in #Barcelona, Spain. #OnlyIn2020 pic.twitter.com/9Arf9fKXi3
— SV News (@SVNewsAlerts) November 1, 2020
- Post n°634
Veliki za izbor pesme.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°635
Sotir wrote:Само да додам, и мени се од ока чини да су кафићи тренутно највеће легло заразе. Затворен простор, набијено, нико не носи маску.
imamo studiju, kako da ne. kao i model transmisije unutar kafica.
_____
Warning: may contain irony.
- Korisnik
- Post n°636
Virus #COVID19 može da ošteti sluh!!!
— Dusan Milisavljevic (@DusanORLDusan) November 1, 2020
ORL klinika KC Niš je završila prospektivnu studiju ispitivanja sluha kod pacijenata sa #COVID19
Ispitivanjem smo registrovali pad sluha na 4.000 i 8.000 Hz kod skoro polovine ispitanika.
- Post n°637
Mnogo je lakše odabrati sluške onda, anything works, gleda se samo ergonomija.
- Post n°638
Still thinking about how Zizek published a corona book on March 24.
— Quinn Slobodian (@zeithistoriker) November 2, 2020
_____
ova zemlja to je to
- Post n°639
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°640
interesantno meni je sve OK osim što sam do skoro osjećao neku kao paljevinu u nosu, bukv. kao kad neko naloži neko jeftino drvo, izgleda da ima različite ORL simptome, uzeo sam marisol onaj sprej za nos pa sam prskao i ne znam dal me prošlo od toga ili samo od sebeontheotherhand wrote:Virus #COVID19 može da ošteti sluh!!!
— Dusan Milisavljevic (@DusanORLDusan) November 1, 2020
ORL klinika KC Niš je završila prospektivnu studiju ispitivanja sluha kod pacijenata sa #COVID19
Ispitivanjem smo registrovali pad sluha na 4.000 i 8.000 Hz kod skoro polovine ispitanika.
- Guest
- Post n°641
ok si radio, smanjivanje koncentracije virusa je sasvim ok metod, bar se ja trudim da to radim
- Korisnik
- Post n°642
Čitam da neki ispiraju nos i sinuse svaki dan sa prohlađenom prokuvanom vodom sa malo morske soli i da im je to pomoglo da preleže.
Ispirajte nos i sinuse svaki dan sa prohladjenom prokuvanom vodom sa malo morske soli. Mi koji imamo alergije svako vece to radimo. Prelezao sam Covid 19 punih 15dana u krevetu sa temperaturom, ali duboko mislim da ovo nisam radio da bi bilo mnogo gore. Sin koji je svo vreme u istom stanu boravio i koji redovno ispira nos nije oboleo, i nema antitela koja smo testirali svi u kuci nakon oporavka. Takodje koristim UV Germicidnu lampu i na poslu i u stanu da dezinfikujemo prostor i povrsine. Zasto niko ne govori narodu da koriste UV lampe?
Ispirajte nos i sinuse svaki dan sa prohladjenom prokuvanom vodom sa malo morske soli. Mi koji imamo alergije svako vece to radimo. Prelezao sam Covid 19 punih 15dana u krevetu sa temperaturom, ali duboko mislim da ovo nisam radio da bi bilo mnogo gore. Sin koji je svo vreme u istom stanu boravio i koji redovno ispira nos nije oboleo, i nema antitela koja smo testirali svi u kuci nakon oporavka. Takodje koristim UV Germicidnu lampu i na poslu i u stanu da dezinfikujemo prostor i povrsine. Zasto niko ne govori narodu da koriste UV lampe?
- Post n°643
MNE wrote:
interesantno meni je sve OK osim što sam do skoro osjećao neku kao paljevinu u nosu, bukv. kao kad neko naloži neko jeftino drvo,
samo si ovo imao od simptoma?
ja sam isto to osecao pre dve nedelje i trajalo je ~10 dana, ali nisam obracao paznju jer mi se to desilo i prosle godine
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°644
to sam imao kad me je prošlo inače sam imao temperaturu 10 dana i malo grebanje u grlu kao i gubitak mirisa, ali definitivno sam imao mnogo gore prehlade i gripove
- Post n°645
MNE wrote:to sam imao kad me je prošlo inače sam imao temperaturu 10 dana i malo grebanje u grlu kao i gubitak mirisa, ali definitivno sam imao mnogo gore prehlade i gripove
Sestra mi jutros kaže kako joj se miris samo povremeno vraća, jedini koji stalno osjeća su miris nekih vlažnih maramica i miris upaljene šibice. A fasovala je prije skoro dva mjeseca.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°646
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°647
dajte iskulirajte pa da pratimo izbore u miru i dostojanstvu pa da posle svi cebujemo suvara kada trampara pobedi
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°648
mislim ne znam sta se desava. kasljem i smrckam a nemam ni koronu da se pohvalim i ne mogu da ispratim sve sukobe ali kapiram da je nesto u fazonu sa no country-ijem.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started