Virus
- Post n°277
Re: Virus
Nose. Dosli smo ovde pocetkom jula i bili vani jedno 2 nedelje u Sep - maske su se u srbiji nosile osetno vise nego recimo u Swiss.Vilmos Tehenészfiú wrote:Ja sam prestao da čitam kod “Srbi nose maske”.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°278
Шведски стандард смо већ добацили, ево сад препишавамо и ту другу Шв земљу, за сваки случај, ако нисмо сигурни да ли се пише ирак или иран.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°279
Mislim da su i Cesi nosili, pa eto.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°280
je l nisu česi imali masovnu proslavu kraja korone sa masovnom gozbom na karlovom mostu?
- Post n°282
Јесу, качио је Ото.
Прогласили су победу над короном, попили пивце на Карловом мосту и поотварали све. Маске су биле обавезне само у затвореном, али како да једеш и пијеш пиво са маском? Никако, јелте.
Прогласили су победу над короном, попили пивце на Карловом мосту и поотварали све. Маске су биле обавезне само у затвореном, али како да једеш и пијеш пиво са маском? Никако, јелте.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°283
N1ara wrote:[Vučić] je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.
Elegantno pomeranje roka, epizoda Yes Minister u kojoj završe bolnicu koja ne može da prima pacijente jer su zaposlili sve osim lekara comes to mind.
- Post n°284
Uh, a ima i ovo, totalno u skladu sa tom malecnom stvari da je ministarka za sirotinju svojevremeno u ime svoje day job institucije predlagala da ista pokrije 70% troškova lečenja ako nije dolazila na screeninge.
Dajte ovde onaj metal što Vuco svira negde lajv.
N1ara wrote:Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana, onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno građani Srbije.
- Post n°285
N1ara wrote:[Vučić] je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.
A za sv.Nikolu, pola Srbije će da boluje, a pola da donosi lekove.
- Post n°286
Jedva čekam da počnu da se vuku veze za prvu vakcinaciju, ima da idu podoficirske legitimacije za 500€ kao jumbo Merix na akciji.
- Guest
- Post n°287
Neko istraživanje je pokazalo da je 80 procenata građana protiv obavezne vakcinacije protiv kovida. Ne verujem da će biti preterane gužve u domovima zdravlja jednom kad vakcina stigne, a obuhvat vakcine verovatno će biti nedovoljan da omogući normalan život.
- Post n°288
To je verovatno najtacnije istrazivanje u zadnjih dvadeset godina na ovim prostorimaKirko Skaddeng wrote:Neko istraživanje je pokazalo da je 80 procenata građana protiv obavezne vakcinacije protiv kovida. Ne verujem da će biti preterane gužve u domovima zdravlja jednom kad vakcina stigne, a obuhvat vakcine verovatno će biti nedovoljan da omogući normalan život.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°289
Pa da, ali ova prva tura će zvanično biti samo za bele mantile, šapke i ACAB-e, to je onda kao neki exclusivity, ergo biće neke potražnje.
- Post n°290
tako je. nasem narodu da se kaze da ne mogu da dobiju vakciju u prvoj turi, i da vidis kako ce odmah svi hteti da je prime.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°291
U junu, julu se prestalo. Bila pobjeda nad koronom i proslava. Kad sam se vratio s odmora šokiralo me kad sam ušao u samoposlugu i samo ja s maskom.Erős Pista wrote:Mislim da su i Cesi nosili, pa eto.
Virus bio oslabio i potvrdilo se da je u pitanju gripica, te da su proljetne mjere bile skuplje od same epidemije.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°294
Poland's President Andrzej Duda has tested positive for the coronavirus, his spokesman said on Twitter, adding that he is well and in isolation. Duda's diagnosis comes amid a surge in the number of confirmed new infections and virus deaths in Poland. https://t.co/GftU504PlX
— The Associated Press (@AP) October 24, 2020
Bulgarian Prime Minister Boiko Borisov on Sunday became the latest political figure to test positive for the new coronavirus. https://t.co/lRd8ousdgD
— ANews (@anewscomtr) October 25, 2020
- Post n°295
Noćas objavljena dnevna statistika:
Udeo osoba do 10 godina u populaciji: 9,4%
Udeo osoba od 10 do 20 godina u populaciji: 9,99%
Udeo osoba od 20 do 30 godina u populaciji: 11,45%
Udeo osoba od 30 do 40 godina u populaciji: 13,71%
Udeo osoba od 40 do 50 godina u populaciji: 14,01%
Udeo osoba od 50 do 60 godina u populaciji: 13,52%
Udeo osoba od 60 do 70 godina u populaciji: 14,59%
Udeo osoba od 70 do 80 godina u populaciji: 8,71%
Udeo osoba starijih od 80 godina u populaciji: 4,63%
Izvor: https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/vizuelizacija/interaktivni-grafikoni/mapa
Udeo među zaraženima veći je od zastupljenosti u populaciji za osobe starosti između 20 i 60 godina, a manji za osobe stare do 20 godina i više od 60 godina.
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/929213/ove-grupe-najugrozenije-srbiji-kompletna-lista-zarazenih-starosnoj-dobiKompletna lista zaraženih po godinama starosti:
Ukupan broj pozitivnih bez definisane starosti - 0
Ukupan broj pozitivnih od 0 do 10 godina - 20 (2,64 odsto)
Od 10 do 20 godina - 43 (5,68 odsto)
Ukupan broj pozitivnih 20 do 30 godina - 137 (18,10 odsto)
Ukupan broj pozitivnih od 30 do 40 godina - 145 (19,15 odsto)
Od od 40 do 50 godina - 133 (17,57 odsto)
Od 50 do 60 godina - 127 (16,78 odsto)
Od 60 do 70 godina - 74 (9,78 odsto)
Od 70 do 80 godina - 45 (5,94 odsto)
Od 80 do 90 godina - 26 (3,43 odsto)
Ukupan broj pozitivnih starijih od 90 godina - 7 (0.92 odsto)
Udeo osoba do 10 godina u populaciji: 9,4%
Udeo osoba od 10 do 20 godina u populaciji: 9,99%
Udeo osoba od 20 do 30 godina u populaciji: 11,45%
Udeo osoba od 30 do 40 godina u populaciji: 13,71%
Udeo osoba od 40 do 50 godina u populaciji: 14,01%
Udeo osoba od 50 do 60 godina u populaciji: 13,52%
Udeo osoba od 60 do 70 godina u populaciji: 14,59%
Udeo osoba od 70 do 80 godina u populaciji: 8,71%
Udeo osoba starijih od 80 godina u populaciji: 4,63%
Izvor: https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/vizuelizacija/interaktivni-grafikoni/mapa
Udeo među zaraženima veći je od zastupljenosti u populaciji za osobe starosti između 20 i 60 godina, a manji za osobe stare do 20 godina i više od 60 godina.
- Post n°296
Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je odluku da od 26. oktobra do 1. novembra obustavi nastavu u osnovnim i srednjim školama u tom bh. entitetu.
Natalij Trivić, ministrica nauke i kulture RS, rekla je kako su sada u situaciji da je svaki drugi građanin zaražen te da su zbog toga donijeli odluku koja je preventivna.
"Mi ćemo u narednoj sedmici analizirati epidemiološku situaciju i praviti plan rada osnovnih i srednjih škola. Važno je naglasiti da mi u školama nemamo širenje korona virusa, ali s obzirom da je ciljna populacija između 30 i 50 godina - dakle roditelji djece, iz tog razloga ćemo razmatrati kako ćemo dalje organizovati nastavni proces u školama. Naglašasam ovo je preventivna mjera", kazala je Trivić.
Dodala je da će se nastavni proces odvijati isključivo online.
Danas je donesena i odluka o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskihj objekata do 22 sata
.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°297
Mi ćemo sutra da se pravimo blesavi (PAD BROJA ZARAŽENIH) a u utorak očekujem novo veliko ništa.
- Post n°298
Dok imaju 30 ljudi na respiratorima i Arena zvrji prazna ne ocekujem nikakve ozbiljnije mere
- Post n°299
wrote:Uh, a ima i ovo, totalno u skladu sa tom malecnom stvari da je ministarka za sirotinju svojevremeno u ime svoje day job institucije predlagala da ista pokrije 70% troškova lečenja ako nije dolazila na screeninge.N1ara wrote:Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana, onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno građani Srbije.
Nema, moze ovo?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°300
Mór Thököly wrote:Dok imaju 30 ljudi na respiratorima i Arena zvrji prazna ne ocekujem nikakve ozbiljnije mere
Ja i dalje verujem da do izbora vlade nece biti bas nikakvih mera
_____
★
Uprava napolje!