Virus
- Post n°127
Re: Virus
Brao MSN ali bez forsiranja.
Sto se tice ostalog ovako. Ja sam u savetu roditelja nase skole i doslovce je osnovni problem produzena nastava za decu mladjih razreda koja ne mogu ostati kuci bez roditeljskog nadzora. vecinu zaposlenih roditelja samo to zanima. neka ovustava rada skole bi dovela i do kolapsa radne snage.
Sto se tice ostalog ovako. Ja sam u savetu roditelja nase skole i doslovce je osnovni problem produzena nastava za decu mladjih razreda koja ne mogu ostati kuci bez roditeljskog nadzora. vecinu zaposlenih roditelja samo to zanima. neka ovustava rada skole bi dovela i do kolapsa radne snage.
- Post n°128
Uzgred budi receno citao sam nesto igrom slucaja o pandemiji 68 i mogu reci da su tada svi bili u fazonu crknite al dolazite na posao. ono doslovce je bilo krajeva FR bez postarske sluzbe posto ih je gripa pokosila a citroen je zatvarao cele linije usled manjka radne snage.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°129
buffalo bill wrote:Kakav crni trening, samo šetnje bez previše zamaranja.
disident wrote:Da, iskuliraj bar dva meseca od treniranja i fizickog napora, bice posle ceo zivot za nabijanje kondicije
imam problem sa želucem (hernija) koji mi iz nekog razloga samo trening reguliše, dal ga istezanjem izvučem ili šta je ne znam uglavnom odradio sam trening bez problema i mnogo se bolje osjećam, inače to kad krene da pravi pritisak u grudima korona je mala maca za to
- Post n°130
ne znam kom božanstvu da se pomolim da micotakis proglasi vanredno stanje u grčkoj do subote u 3 popodne kad mi kreće feribot ka kopnu. to mi je 89. dan od dozvoljenih 90 po šengenu za nas non - EU roblje. na ostrvu ima 1 zvanično zaražen od korone, neki student koji ladi jaja kod kuće. nose se maske po radnjama, na ulici jok mada kod nas u selu sam video više mačaka ili kokošaka nego ljudi. ako nas ima 10 trenutno ovde, duva vetrina, totalno zimski osećaj iako nije previše hladno na papiru - ubi nas severac od 7 bofora, pa je RF za 10 manje od izmerenih 18C.
inače u grčkoj 850 pozitivnih na 24,000 PCR testova. Oko 3.6%. prosečna starost pozitivnih 37. u solunu i regiji 28 godina.
inače u grčkoj 850 pozitivnih na 24,000 PCR testova. Oko 3.6%. prosečna starost pozitivnih 37. u solunu i regiji 28 godina.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°131
Sto se skola tice, mojje utisak da se vuce dokle moze, pa posle svejedno ide nova godina, raspust, itd.
- Post n°134
Mór Thököly wrote:Sto se skola tice, mojje utisak da se vuce dokle moze, pa posle svejedno ide nova godina, raspust, itd.
To i ja mislim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°135
mislim da ovo sve dosta pogrešno analizirate, iz perspektive prve korone ali OK neću da vam pišam po paradi
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°136
još kad bi znali da li si sada u DOOM ili "just a flu" modu...
a samo znam da je Poljska dobacila do 30% hospitalizacija među pozitivnima. procenti su uhvatili zamah, a i kod nas će, bez ikakve sumnje. voleo bih da se ljudi oko mene ponašaju kao da je april, ali nažalost ništa od toga.
a samo znam da je Poljska dobacila do 30% hospitalizacija među pozitivnima. procenti su uhvatili zamah, a i kod nas će, bez ikakve sumnje. voleo bih da se ljudi oko mene ponašaju kao da je april, ali nažalost ništa od toga.
Last edited by Kirko Skaddeng on Wed Oct 21, 2020 10:14 pm; edited 1 time in total
- Post n°137
Nekako mislim da posle proleca svi prihvataju teoriju da zivot mora da ide dalje pa sta god bilo. Ne verujem da ce opet biti vanrednog stanja i blokade saobracaja samo maske distanca i manje guzve pa ko prezivi pricace. Cini mi se da i respiratori nisu vise obavezan deo protokola
- Guest
- Post n°138
Nisu jer sad postoji konsenzus oko aktivnih mera lečenja. U početku su ih stavljali na cevku i čekali da umru, a sada imaju jasne protokole oko toga koji se klinički znaci prate i šta se radi u slučaju početka citokinske oluje. Stopa preživljavanja u intenzivnoj nezi je drastično povećana, tipa deset puta.
- Post n°139
u srbiji se sada ljudi mnogo vise paze nego u aprilu, ko to ne vidi treba da poseti očnog lekara. stepen nošenja maski neuporedivo veći. sad ne znam šta još treba, recite.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°141
Inače u aprilu smo bili zaključani u kuće a ispred radnji bili su redovi sa 2 metra razmaka među ljudima. Siguran si da smo sada bezbedniji?
- Guest
- Post n°142
predavanja na fakultetu, kod jednog profesora svi sa maskama, kod drugog svi bez maski
tržni centri, na ulazu svi maske, posle neko skine, neko ispod nosa, bar 50% ne nosi pravilno
po firmama, kako gde, uglavnom loše
kafići, restorani - maske samo konobari i to onako, pro forme
jeste bolje nego na početku, ali je daleko od onoga što je potrebno
tržni centri, na ulazu svi maske, posle neko skine, neko ispod nosa, bar 50% ne nosi pravilno
po firmama, kako gde, uglavnom loše
kafići, restorani - maske samo konobari i to onako, pro forme
jeste bolje nego na početku, ali je daleko od onoga što je potrebno
- Guest
- Post n°143
Kirko Skaddeng wrote:Inače u aprilu smo bili zaključani u kuće a ispred radnji bili su redovi sa 2 metra razmaka među ljudima. Siguran si da smo sada bezbedniji?
samo u smislu da sad lekari imaju bolje procedure za obolele, nego tada
- Post n°144
Marius Lăcătuș wrote:u srbiji se sada ljudi mnogo vise paze nego u aprilu, ko to ne vidi treba da poseti očnog lekara. stepen nošenja maski neuporedivo veći. sad ne znam šta još treba, recite.
sad sam otvorio bratovljev instagram stori, grle se njih petoro u klabingu, deru se ko retardi, oko njih, ja bih reko vise od trideset ljudi, cini isto.
_____
????
- Guest
- Post n°145
Talason wrote:Kirko Skaddeng wrote:Inače u aprilu smo bili zaključani u kuće a ispred radnji bili su redovi sa 2 metra razmaka među ljudima. Siguran si da smo sada bezbedniji?
samo u smislu da sad lekari imaju bolje procedure za obolele, nego tada
yep
- Post n°146
Takodjer, obracao sam danas paznju, dok sam obavljao errands - u menjacnici niko maske nije nosio, u mesari, niko maske nije nosio, u marketu kako ko, oni sto su u kontaktu sa najvise ljudi, dakle kasirke, drze maske ispod brade, u pekari isto, i taksista mi rekao da mogu da skinem masku ako hocu, jer korona ne postoji, to ti oni stave na stapic dok te testiraju.
edit: e da u banci se drze bas temeljno mera, svi imaju maske i rukavice i imas onaj krug gde smes da stojis tako da se drzi razmak, mora se ziv i zdrav ostane, da vratis kredit
sutra idem u ambasadu, kad sam bio prosli put merili su temperaturu, javicu kako je bilo sad.
edit2: sad znam, dve osobe koje su pozitivne, jedna je takodje verovatno zarazila sve unutar svog visegeneracijskog domacinstva. i druga je nikolinin rodjak koji se zarazio jer je isao na momacko vece, i svi koji su bili tamo su trenutno izlovani i verovatno zarazeni, i njegovo stanje nije dobro, odnosno pogorsava se svaki dan. Ima malu decu, dakle retardirana je osoba sto je uospte isao na tako nesto.
edit: e da u banci se drze bas temeljno mera, svi imaju maske i rukavice i imas onaj krug gde smes da stojis tako da se drzi razmak, mora se ziv i zdrav ostane, da vratis kredit
sutra idem u ambasadu, kad sam bio prosli put merili su temperaturu, javicu kako je bilo sad.
edit2: sad znam, dve osobe koje su pozitivne, jedna je takodje verovatno zarazila sve unutar svog visegeneracijskog domacinstva. i druga je nikolinin rodjak koji se zarazio jer je isao na momacko vece, i svi koji su bili tamo su trenutno izlovani i verovatno zarazeni, i njegovo stanje nije dobro, odnosno pogorsava se svaki dan. Ima malu decu, dakle retardirana je osoba sto je uospte isao na tako nesto.
_____
????
- Post n°148
Češka vlada odlučila je na vanrednoj sednici da od četvrtka neočekivano, kao u proleće, zatvori i prodavnice, osim onih sa prehrambenim proizvodima, drogerija i apoteka, zato što dosadašnje mere zatvaranja škola i ugostiteljskih objekata, obaveza nošenja maske, radikalno smanjenje broja ljudi koji mogu da se okupe napolju i unutra nisu dovoljno efikasne.
Premijer Andrej Babiš izvinio se na konferenciji za novinare građanima i preduzećima što se ovakve mere uvode i to tako na brzinu, a ministar Roman Primula obećao je da će se mere postepeno ukidati čim se trend preokrene i statistike i prognoze postanu povoljnije sa nagoveštajem da se pandemija vraća polako pod kontrolu oko broja R od 0,8, što znači da epidemija kovid-19 jenjava.
„Izvinjavam se što sam do sada ovu mogućnost zatvaranja isključivao , jer jednostavno nisam mogao da zamislim da bi mogla da se ponovi. Moramo prvenstveno da zaštitimo živote građana“, rekao je premijer Babiš.
Danas
- Post n°149
jebo ovakav karantin, srednjeevropski pederi, daj lepo karantin, sedis kuci, spremas se ceo dan da prekrsis, da bacis smece, odes bacis smece, srce lupa pici, udjes u kucu, tiho opsujes Vucicu majku, slazes slagalicu
The government has therefore decided that as of Thursday, 22 October, from 6.00 am, for the duration of a declared state of emergency until 3 November inclusive, with certain exceptions the free movement of persons throughout the Czech Republic is prohibited. However, as in the spring, there will be several exceptions to this ban, in particular for trips to work and in connection with business, for trips to see family, for the purchase of basic necessities and for trips to health-care facilities. People will also be able to go out to parks, into nature or go to their own holiday cottage, and to stay there. With the exception of members of a household, only two people will be able to move about together in public places, and participation in weddings and funerals is limited to ten people and the right of assembly to a maximum of one hundred people in groups of twenty. The wording of this crisis measure can be found
_____
????
- Post n°150
Srbija ne moze ovakve mere, drzava nema kapacitet da to sprovede. Kod nas moze ili ovako kao sada ili policijski cas. Ako doguramo do 3-4k novih dnevno bice veselo, jer ce morati policijski cas, a ne mogu da ga uvedu, realno. A morace.