Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

Летећи Полип

Beograd - Page 25 Empty Re: Beograd

Post by Летећи Полип Mon Jan 25, 2021 8:58 am

Da se razumemo, ja volim modernu i savremenu umetnost. Volim apstrakciju.

Btw, pre nekog vremena sam baš gledao da kupim sebi pravu sliku. Ono, da je oslikana. I brzo odustao kad sam video cene. Ali sam provalio ko mi je naš omiljeni slikar. Od onih koje su me zainteresovale, jedno pola su od Cileta Marinkovića. Samo skup Cile.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon Jan 25, 2021 9:08 am

Beograd - Page 25 3579118792 Beograd - Page 25 3579118792 Beograd - Page 25 3579118792

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jan 25, 2021 9:12 am

car je polip

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Jan 25, 2021 9:43 am

Ma duvajte ga  Beograd - Page 25 1233199462 Beograd - Page 25 2304934895

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    kondo

Post by kondo Mon Jan 25, 2021 9:44 am

kod cileta posaljes devojku da kupi, cena odmah pada za pola. on je tezak pickopacenik.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Jan 25, 2021 10:21 am

tezak. mada mu je sada madam menadzer. on je imao neki slogic.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Jan 25, 2021 10:47 am

Ala su uboli ovaj travnjak.

Beograd - Page 25 L0EuiAM
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Jan 25, 2021 11:21 am

Летећи Полип wrote:Da se razumemo, ja volim modernu i savremenu umetnost. Volim apstrakciju.

Btw, pre nekog vremena sam baš gledao da kupim sebi pravu sliku. Ono, da je oslikana. I brzo odustao kad sam video cene. Ali sam provalio ko mi je naš omiljeni slikar. Od onih koje su me zainteresovale, jedno pola su od Cileta Marinkovića. Samo skup Cile.

Ја само признајем Ацу Денића. Трећејугословенска наивна уметност магационерског радника. Он је као нека Зузана Халупова са Фејсбука.
    Академски сликари, апстракције, то није за мене.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    паће

Post by паће Tue Jan 26, 2021 1:14 am

Зузана Халупова је била главна у целој Ковачици, дојајен банатске наиве.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    bela maca

Post by bela maca Tue Jan 26, 2021 1:28 am

gde je bici staza, u usta ih škrbava

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jan 26, 2021 1:31 am

Ovaj trg ima veliki potencijal da se pretvori u zanimljivu džanki scenu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jan 26, 2021 1:32 am

braaaate ajmo kod žira da završimo
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Jan 26, 2021 1:38 am

red bi bio da beograd dobije takav trg

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Tue Jan 26, 2021 1:55 am

Ova kućica, jel to taj ulaz u kanalizaciju? Taman kad ti se otvore zenice da možeš da siđeš u 'ad.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Tue Jan 26, 2021 2:00 am

Marius Lăcătuș wrote:Ova kućica, jel to taj ulaz u kanalizaciju? Taman kad ti se otvore zenice da možeš da siđeš u 'ad.

Фали графит на вратима "проверено, мин нет".

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jan 26, 2021 2:32 am

Pisac i vizuelni umetnik Dejan Atanacković ocenio je da važno prestati da se "to što je postavljeno" na Savskom trgu naziva spomenikom Stefanu Nemanji, već da je u pitanju "smuljani kulturološki hibrid državnog kriminala i režimske propagande".

„To o čemu je reč, može se definisati isključivo kao glomazni materijalni ostatak teškog kulturnog i političkog zagađenja našeg društva, svesno i planski sprovedenom u delo od strane pohlepne interesne grupe koja u državi ne vidi drugo sem privatni posed i plen, i koja će zarad svog kriminalnog profita i sopstvene megalomanske samovolje uništiti, zagaditi, zatrovati, razoriti i poseći sve što joj se nađe na putu, bilo da je reč o prirodi, kulturnom nasleđu, ili obeležjima nacionalnog i urbanog identiteta“, napisao je Atanacković za list Danas.
    ...
    List navodi je da je Atanacković objavio na svom Fejsbuk profilu poziv opozicji da se pred građanima javno obaveže da će po dolasku na vlast ukloniti „sramnu“ statuu na Savskom trgu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je Atanackoviću da iz Firence, gde je predaje na univerzitetu, dođe u Beogad i sruši spomenik Stevanu Nemanji „ako je tako hrabar“.

To je ta prevarantska druga Srbija, ta lažna srpska elita, tako vam ona izgleda. Sedi u Firenci, okružen spomenicima ali zato Srbija ne sme da ima spomenik i poziva druge da ga sruši. Hajde dođi ti da ga srušiš“, rekao je Vesić na TV Hepi.

Kako je rekao, „hvala Bogu, Srbija se okrenula pravim vrednostima i oni više ne mogu da utiču kako će se Srbija razvijati, više ih niko ne sluša, konačno su na svom mestu, tamo gde su uvek bili – u mišjim rupama, jer im interes Srbije nikad nije bio važan“.

On je rekao da će spomenik u sredu uveče svečano otkriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je „jedini srpski lider koji je realizovao ideju da se podigne spomenik Stefanu Nemanji“.

„Iza Vučića ostaće i pamćenje kako je obnovio kulturu sećanja jer se Srbija okrenula svojoj istoriji. Zapanjen sam da još uvek postoje ljudi koji misle da Srbiji spomenik Stefanu Nemanji nije potreban“, rekao je Vesić.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue Jan 26, 2021 2:58 am

Jel ti tako u Firenci sedis na trafikama?

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jan 26, 2021 3:08 am

Beograd - Page 25 3579118792 Bukvalno taj nastup
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Tue Jan 26, 2021 3:38 am

Atanacković je potpuno nebitna figura koji se u svojim radovima bavi "retorikom kolonialnog pogleda" i njegovom konstrukcijom rasnog identiteta. Bilo bi zanimljivije da se pokaže koliku je prohodnost kod nas imao diskurs o "jugoslovenskoj rasi" i koji su sve nosioci javnog govora nju zastupali ali šta sad.

Sa druge str. Dragan & Boško bi morali da stave na papir koliko umetničkih akademija mi imamo u zemlji, od arhitekture do scenskog dizajna, koliko je to redovnih profesora na njima i kako ta da jedno rešenje za koje garantujem da ne bi prošlo ni prijemni ispit dobije široko priznanje jednog sumnjivog žiriranja. Koga bi trebalo da se tiče to što se budži jedna istorijski zaštićena celina i hoćemo li ovim sutra kačiti klime na Studenica i Mileševu?

U ovom sporu je po meni od presudnog značaja ponavljati i podsećati ko je sve sedeo u izbornoj komisiji i ko je javno garantovao za ovakav rad. Ti ljudi su pristali da budu Vesićev grudobran i prvo oni zaslužuju najtežu  javnu osudu.

Last edited by Solus_Rex on Tue Jan 26, 2021 3:56 am; edited 1 time in total
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Tue Jan 26, 2021 3:53 am

To sa klimom je i ulaz u crpnu stanicu valjda, zato su je stavili tu.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Jan 26, 2021 4:15 am

Solus_Rex wrote:Atanacković je potpuno nebitna figura koji se u svojim radovima bavi "retorikom kolonialnog pogleda" i njegovom konstrukcijom rasnog identiteta. Bilo bi zanimljivije da se pokaže koliku je prohodnost kod nas imao diskurs o "jugoslovenskoj rasi" i koji su sve nosioci javnog govora nju zastupali ali šta sad.

Sa druge str. Dragan & Boško bi morali da stave na papir koliko umetničkih akademija mi imamo u zemlji, od arhitekture do scenskog dizajna, koliko je to redovnih profesora na njima i kako ta da jedno rešenje za koje garantujem da ne bi prošlo ni prijemni ispit dobije široko priznanje jednog nestručnog žirija. Koga bi to trebalo da se tiče to što se budži jedna istorijski zaštićena celina i hoćemo time sutra kačiti klime na Studenica i Mileševu?

Po meni je u ovom sporu je presudnog značaja ponavljati i podsećati ko je sve sedeo u izbornoj komisiji i ko je javno garantovao za ovakav rad. Ti ljudi su pristali da budu Vesićev grudobran i prvo oni zaslužuju najtežu  javnu osudu.

Боле их баш ђока за осуду јавности, од тога има јако пуно вајде са напредњачким кадровима. Једина осуда би могла да буде нека правоснажна пресуда, само не знам за шта, за естетске злочине? Fashion police.
    Има свега, два вајара, два сликара, два правника, један архитекта–урбаниста, један редитељ, један Весић, присутна је и струка и народни укус, демократским одлучивањем су изгласали познатог и признатог уметника.
    Шта другачије би могли долепоменути да предложе и усвоје, и како другачије да бране? То је тренутна стварност, то је шири пресек друштва, то је оно што народ жели, воли и разуме. Грађани формирају град по својем нахођењу. Све остало би морало да буде октроисано.

Spoiler:
    Сад кад видим ово повраћа ми се колико је ружан овај Пекић:
    Beograd - Page 25 Srbija-vraca-dug-(3)

Дајте те Стреле у буљу, можда сам грешио.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jan 26, 2021 4:18 am

Beograd - Page 25 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Tue Jan 26, 2021 7:01 am

Predsednik Akademije arhitekture Srbije Bojan Kovačević rekao je danas Beti da su sve naknadne intervencije na spomeniku Stefanu Nemanji bile neumesne i nepotrebne.

[size=32]"Javnost je nokautirana saznanjem da je autoru spomenika bilo naloženo da iz Nemanjinih ruku skine krst i stavi mač", kazao je Kovačević.[/size]

[size=32]Autor spomenika Stefanu Nemanji, ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov izjavio je za RTS da se spomenik koji je postavljen na Savskom trgu razlikuje od onog koji je pobedio na konkursu zato što su na promenama insistirale gradske vlasti Beograda.[/size]

[size=32]Rukavišnjikov je kazao da mu je rukovodstvo Beograda reklo da nije u redu da Stefan Nemanja "bode oči" krstom.[/size]

[size=32]"Iskreno sam se iznenadio, kada su mi rekli da žele mač, a ne krst i pravoslavlje. Ja sam rekao, u redu, slušam", kazao je Rukavišnjikov i naveo da neće prisustvovati svečanom otkrivanju spomenika.[/size]

[size=32]Arhitekta Kovačević, koji je bio direktor Muzeja grada Beograda, kaže da skidanje krsta iz Nemanjinih ruku predstavlja post festum dijagnozu svega onog lošeg što se dešavalo od samog početka realizacije projekta podizanja spomenika Stefanu Nemanji.[/size]

[size=32]"Strašno je saznanje da se na Stefanu Nemanji intervenisalo da se ne bi povredili investitori iz Emirata. Kada investitori iz Emirata grade u Parizu i Londonu oni ne mogu da sa sobom unose i svoju versku ikonografiju, a da poništavaju domaću", rekao je Kovačević. Beograd - Page 25 3274312807 Beograd - Page 25 3274312807 Beograd - Page 25 3274312807 [/size]

[size=32]On je naveo da program za podizanje spomenika Stefanu Nemanji od prvog dana nije kontrolisan i da je zbog toga ostavku u žiriju za odabir spomenika podneo vajar Miodrag Živković.[/size]

[size=32]"Spomenik je bio visok 15 metara, znamo iz pisma ostavke vajara Živkovića. Ali još uvek ne znamo kako je narastao na 23 metra visine. Sporan je donekle i lik Stefana Nemanje, Svetog Simeona", kazao je Kovačević.[/size]

[size=32]Dodao je da je donji deo spomenika, postament sa razbijenim vizantijskim šlemom, nepotrebno previsok i besmislen.[/size]

[size=32]"Nije u redu ni to što je cena gradnje spomenika proglašena državnom tajnom. Spomenik Stefanu Nemanji je vanbračno dete 'Beograda na vodi', naselja koje predstavlja urbanističku i kulturološku katastrofu", ocenio je arhitekta.[/size]

[size=32]Kovačević kaže da je Stefan Nemanja značajna ličnost srpske istorije i da zaslužuje spomenik u centru Beograda.[/size]

[size=32]Prema njegovim rečima, predimenzioniranje spomenika zapravo predstavlja autogol Stefanu Nemanji kao izuzetnoj istorijskoj ličnosti.[/size]

[size=32]"Žiri za odabir spomenika je bio sastavljen od jednog broja neukih ljudi kada je u pitanju ova vrsta umetnosti, Beograd - Page 25 3137070404 kao da je u bio pitanju izbor za mis leta. Odluka o izboru spomenika je doneta preglasavanjem, presudili su glasovi pravnika i nekih drugih neukih ljudi, a ne istaknutih umetnika", rekao je Kovačević.[/size]

[size=32]Sumnju izaziva i to, dodao je arhitekta, što javnost nije imala priliku da vidi i ostale radove koji su bili u užem izboru na konkursu.[/size]
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Tue Jan 26, 2021 7:06 am

Beograd - Page 25 3402243210
    Kako da se rešim ovih uglastih zagrada ubuduće?

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jan 26, 2021 7:07 am

Provuci tekst kroz Notepad da bi ga očistio od formatiranja.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 9:50 am