Јер кад узмеш кредит за посао, дигнеш га у кешу..Saša je imao 86.000 evra i milion i po dinara. Novac je dan ranije doneo iz banke, pošto je podigao kredit za posao
Иначе, поштовалац лика и дела чича Драже, купио је његову кућу и срушио.
Јер кад узмеш кредит за посао, дигнеш га у кешу..Saša je imao 86.000 evra i milion i po dinara. Novac je dan ranije doneo iz banke, pošto je podigao kredit za posao
plachkica wrote:Niti Beograd, niti ijedan grad nije ogledalo svojih stanovnika: on jest svoje stanovništvo. Beograd nije bio velegrad zbog svoje arhitekture, Beograd je – evo vam još malo vatre za lomaču – zapravo ružan grad, on nikad nije oduzimao dah, on ga je onako živ i rastvoren dodavao. Ono što ga je činilo ozbiljnom europskom metropolom i zbog čega smo ga voljeli bili su divni, različiti ljudi sa svojim divnim, različitim idejama, a ne zgrade zadužbina i ambasada. Kao što ga danas ne čine oni čudovišni betonski hangari i lažni brončani baroni Minhauzeni koje gospodin zamjenik selonačelnika vidi kao moju hrvatsku ljubomoru. Kako je glup. Pa takvih Nemanjića i Imanjića mi u maloj, lažnoj seoskoj Hrvatskoj imamo za Skoplje i Beograd zajedno. I još nam ostane bronce za Tuđmanjiće.
https://nova.rs/kultura/dezulovic-beograd-jeste-potemkinova-kasaba/?ref=fbnova
Sotir wrote:Најјаче:
Иначе, поштовалац лика и дела чича Драже, купио је његову кућу и срушио.
Takvu buru, naravno, nisam očekivao, ali ispao je eksperiment u kontroliranim laboratorijskim uvjetima: da je Beograd zaista ozbiljna, velika europska metropola, kako bi i u kojem to paralelnom svemiru buru u takvom jednom megalopolisu mogao izazvati intervju trećerazrednog nekog pisca iz jednog dalmatinskog sela s ukupno deset stanovnika?
Ako decenijama posle raspada Jugoslavije, zemlje koja je, da vas citiram, proganjala slobodne intelektualce, zabranjivala knjige i zatvarala umetnike i dalje o njoj “ispevamo bajke” je li problem u nama i da li je on rešiv? Ima li nade?
– Nema.
Talason wrote:ne zna ćelavi smrdljivi seljački govnar šta je beograd, ali se našao pozvan da sudi, drugačiju presudu seljačina nije ni mogla da donese, jebao ga nemanjić u dupe
Talason wrote:samo prema zaslugama, a od pomenutih mi na kurac jedino idu više ovi iz oficirskih i pandurskih zgrada po novom beogradu
ubiljezen si gubavceTalason wrote:samo prema zaslugama, a od pomenutih mi na kurac jedino idu više ovi iz oficirskih i pandurskih zgrada po novom beogradu
Mór Thököly wrote:Poklonili su vam nasu zaklanu trilateralu od muzeja do malo pred hotel Jugoslavija a vi im tako vracate