Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

opozicija

Јанош Винету

opozicija - Page 34 Empty Re: opozicija

Post by Јанош Винету Sat May 15, 2021 11:25 am

Летећи Полип wrote:Bole radi ono što mora da bi politički preživeo. Od staža u SZSu nije dobio ništa. Sad mu preostaje ili da se sliže s Vučkom, ili da se vrati saradnji s DJBom. Ali za potonje ima caka. Prošli put je on takorekuć bio domaćin, a za DJB je bilo "wtf, šta ovi rade". Sada su stvari ipak drugačije. Dok se on zajebavao sa SZSom, DJB se etablirao u tim krugovima, i praktično predvodi narativ. Sada će, ironično, Dveri morati da se dokazuju da su dovoljno ludi.

Ако разумем исправно- бије се битка за гласачко тело суманутих лудака, антиваксера и антиевропејаца између ДЈБ и Двери?

Са друге стране, Јеремић бије битку са неким реликтима ДССа за конзервативну десницу и не може до 3%, а НДМБГД за либералну антифашистичку левицу са локалним печатом, и не могу више од 3%.

Гласачко тели антиевропејаца, антиваксера, теоретичара завере и сакалуда испред кладионице је веће него ова два потоња заједно.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat May 15, 2021 11:37 am

Летећи Полип wrote:Bole radi ono što mora da bi politički preživeo. Od staža u SZSu nije dobio ništa. Sad mu preostaje ili da se sliže s Vučkom, ili da se vrati saradnji s DJBom. Ali za potonje ima caka. Prošli put je on takorekuć bio domaćin, a za DJB je bilo "wtf, šta ovi rade". Sada su stvari ipak drugačije. Dok se on zajebavao sa SZSom, DJB se etablirao u tim krugovima, i praktično predvodi narativ. Sada će, ironično, Dveri morati da se dokazuju da su dovoljno ludi.

Istina.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    plachkica

Post by plachkica Sat May 15, 2021 11:43 am

ostatak opozicije se bavi predizborima, čija je to ideja, zašto i kad je neizvodljivo kod nas
    gomila njih insistira na tome, a druga polovina im objašnjava da je i zašto je neizvodljivo?
    ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 11:47 am

Јанош Винету wrote:Са друге стране, Јеремић бије битку са неким реликтима ДССа за конзервативну десницу

Koliko ja vidim, Jeremic ne pokusava da poveca podrsku, on izaziva sukobe, vredja i napada svakog u opoziciji ko proviri a to samo rasteruje glasace. 100% Drazina taktika - Cekaj povoljan trenutak a dotle tuci konkurenciju da budes jedina opcija kad se Englezi iskrcaju.

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 15, 2021 11:51 am

plachkica wrote:ostatak opozicije se bavi predizborima

Aha. Uopšte ne umem da komentarišem to. Predizbori podrazumevaju da postoji zajednički akcioni plan, zajednička tela itd.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:05 pm

U teoriji to bi bilo ok, da pocnu da se bave i time sta bi uradili kad bi dosli na vlast. Kad gostuju negde da ne kenjaju o ovim budalastinama o kojima kenjaju sad. Jbt, jedini Bosko vodi neku kampanju. Predizbori bi ih naterali da udju kampanju a da li ce posle ici na izbore ili na ulicu, to ce se znati posle pregovora. Inace, predizbori su neizvodljivi posto u opoziciji ima previse likova koji rade na pasiviziaciji

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 15, 2021 12:06 pm

U teoriji bi bilo dobro da baba ima trole jer bi onda bila trolejbus a ne baba.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:10 pm

San Saba Songbird wrote:U teoriji bi bilo dobro da baba ima trole jer bi onda bila trolejbus a ne baba.

Sta znam, ko bi onda pravio snenokle

_____

Uprava napolje!

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat May 15, 2021 12:12 pm

Предизбори су одлична идеја за коју не постоје апсолутни никакви услови.
    Потребно је да опозиција направи паралелан, приватан систем избора, што постоји ваљда само у Америци. 

Опоцизија мора да одговори на многа питања:
    -Ко ће моћи да гласа на предизборима?
    -Где ће и како моћи да се гласа? 
    -Ко ће надгледати гласање и бројати гласове, ко ће бити еквивалент Републичке изборне комисије (Опозициона изборна комисија), по којим правним и политичким условима?
    -За кога ће се гласати, шта ће бити исход гласања?  

Све то је огроман логистички и политички подухват за који нико од наведених нема снаге. 
    Чак ни ДС није у стању да организује унутарстраначке изборе безбедно, без да пробају да их руше споља.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat May 15, 2021 12:13 pm

Bila bi trolejbaba.  opozicija - Page 34 1844795956

Što se tiče predizbora, gusta je to prašuma da bi nabrajali drvo po drvo šta ne valja. Čisto magijsko razmišljanje. Opozicija u Mađarskoj je imala predizbore i osvojila Budimpeštu - to znači da i mi moramo da žrtvujemo tu kokošku.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat May 15, 2021 12:13 pm

ficfiric wrote:
    Јанош Винету wrote:Са друге стране, Јеремић бије битку са неким реликтима ДССа за конзервативну десницу

Koliko ja vidim, Jeremic ne pokusava da poveca podrsku, on izaziva sukobe, vredja i napada svakog u opoziciji ko proviri a to samo rasteruje glasace. 100% Drazina taktika - Cekaj povoljan trenutak a dotle tuci konkurenciju da budes jedina opcija kad se Englezi iskrcaju.

Rasteruje Zelenoviceve glasace opozicija - Page 34 1949538119

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:16 pm

Janko Suvar wrote:Rasteruje Zelenoviceve glasace opozicija - Page 34 1949538119

Celu opoziciju je nazvao siljokuranima

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat May 15, 2021 12:16 pm

plachkica wrote:ostatak opozicije se bavi predizborima, čija je to ideja, zašto i kad je neizvodljivo kod nas
    gomila njih insistira na tome, a druga polovina im objašnjava da je i zašto je neizvodljivo?

NGO tripovi.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat May 15, 2021 12:17 pm

ficfiric wrote:
    San Saba Songbird wrote:U teoriji bi bilo dobro da baba ima trole jer bi onda bila trolejbus a ne baba.

Sta znam, ko bi onda pravio snenokle

opozicija - Page 34 3579118792 opozicija - Page 34 3579118792 opozicija - Page 34 3579118792

_____

ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:23 pm

Летећи Полип wrote:Što se tiče predizbora, gusta je to prašuma da bi nabrajali drvo po drvo šta ne valja. Čisto magijsko razmišljanje. Opozicija u Mađarskoj je imala predizbore i osvojila Budimpeštu - to znači da i mi moramo da žrtvujemo tu kokošku.

Ako neko ne moze da kontrolise izbore koje sam organizuje, nema sta da trazi na izborima koje Vucic organizuje.

Inace, nije to samo prepisivanje, Na takvim izborima bi se morala voditi pozitivna kampanja a to je ono sto moze da aktivira vise glasaca. Opoziciji, u teoriji (kada bi joj bio cilj pobeda na bg i predsednickim izborima) treba neko oko koga ce se pokrenuti hype pred izbora a predizbori bi mogli popaliti masu - naravno, pod uslovom da opozicija to ne iskoristi kao razlog da se popicka medjusobno optuzuuci jedne druge za kradju, itd

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat May 15, 2021 12:27 pm

Sve to stoji, i zato to i jeste dobra ideja. Ovo za pozitivnu kampanju je posebno važno.

Ali - ako nekoliko jakih aktera u opoziciji neće, onda na njoj ne treba insistirati. A mislim i da stvarno ne bi mogli to da organizuju (na način koji bi za sve bio zadovoljavajući).

_____

ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:34 pm

Erős Pista wrote:Ali - ako nekoliko jakih aktera u opoziciji neće, onda na njoj ne treba insistirati

Ne znam kakvi su odnosi medju strankama ali mozda bi na taj nacin mogla i da se prepakuje opozicija pred bg izbore. Lupetam sad, ali ako bi nekoliko aktera uslo u tu pricu i ako bi to naislo na dobar prijem, mogli bi se tako baciti u drugi plan Radulovici, Jeremici i slicni

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:39 pm

Mislim, pisem sta bih voleo da se desi, tesko da ima uporiste u realnosti opozicija - Page 34 1233199462

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat May 15, 2021 12:47 pm

Јанош Винету wrote:Предизбори су одлична идеја за коју не постоје апсолутни никакви услови.
    Потребно је да опозиција направи паралелан, приватан систем избора, што постоји ваљда само у Америци. 

Опоцизија мора да одговори на многа питања:
    -Ко ће моћи да гласа на предизборима?
    -Где ће и како моћи да се гласа? 
    -Ко ће надгледати гласање и бројати гласове, ко ће бити еквивалент Републичке изборне комисије (Опозициона изборна комисија), по којим правним и политичким условима?
    -За кога ће се гласати, шта ће бити исход гласања?  

Све то је огроман логистички и политички подухват за који нико од наведених нема снаге. 
    Чак ни ДС није у стању да организује унутарстраначке изборе безбедно, без да пробају да их руше споља.

a) Moze da glasa ko je clan opozicoine stranke minimum sest meseci pre raspisivanja primariesa
    b) Glasace se u lokalnim stranackim odborima
    c) Izborna komisija se napravi, mogu se izmesaju iz vise opozicionih stranaka ako bas svi misle da je Djilas lopov
    d) Moze se kandiduje svako ko je clan opozicione stranke sest meseci pre izbora i ima podrsku 17 ili vise lokalnih odbora (u Srbiji ima 174 jedinica lokalne samouprave).  Winner takes all izbori, ko ima vecinu glasova, bude kandidat za predsednika drzave u ime opozicije.

Ne planiram da glasam za opoizciju i svejedno mi je koga ce kandiduju, al nije nuklearna fizika nego organizovanje izbora medju svojim sopstvenim clanovima. Nije rec o tome da ne mogu da organizuju, nego da bi to pokazalo, da opozicija nema 200 iljada clanova ukupno i da ne predstavljaju nikog.

Velika je logistika da broje glasove jebote, znas sta je jos veca logistika da budes predsednike vlade, a to je ono na sta pretenduju.

_____
    ????
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat May 15, 2021 12:52 pm

I izglasaju Željka Komšića...

_____

~~~~~

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat May 15, 2021 12:54 pm

ficfiric wrote:
    Erős Pista wrote:Ali - ako nekoliko jakih aktera u opoziciji neće, onda na njoj ne treba insistirati

Ne znam kakvi su odnosi medju strankama ali mozda bi na taj nacin mogla i da se prepakuje opozicija pred bg izbore. Lupetam sad, ali ako bi nekoliko aktera uslo u tu pricu i ako bi to naislo na dobar prijem, mogli bi se tako baciti u drugi plan Radulovici, Jeremici i slicni

ficfiric wrote:Mislim, pisem sta bih voleo da se desi, tesko da ima uporiste u realnosti opozicija - Page 34 1233199462

Ne mislim da je samo po sebi nerealno, samo mislim da je nerealno u ovom trenutku. Postoji jedna stvar koju Mađarska ima a Srbija nema, a to su - redovni izbori. Ovde bi trebalo preći od bojkota do prajmarija za godinu dana, što nije realno. Pritom imaš i činjenicu da se BGD izbori poklapaju sa nacionalnim, što u Mađarskoj nije bio slučaj.

_____

ficfiric

Post by ficfiric Sat May 15, 2021 12:58 pm

Ne znamo koji su sledeci izbori. Mozda i ne bude republickih a mozda i bude. Opozicija trazi razdvajanje izbora a tek u pregovorima treba da se vidi da li ce opet biti bojkota. Ako bude bojkota, ne smeju izbori proci kao prethodni ali da bi se izaslo na ulicu, opozicija bi trebala imati neku podrsku a za to joj treba i neka kampanja koja ce aktivirati ljude.

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat May 15, 2021 1:27 pm

Летећи Полип wrote:I izglasaju Željka Komšića...

Izglasaju Mariniku Tepic, ona izgubi, onda imaju pet godina da se posvete refleksiji zasto je Marinika Tepic izgubila, zakljuce da je izgubila zato sto je zli Srbi ne vole zato sto je Rusinka ili sta vec, kandiduju je opet i tako dok u ladnoj ilovaci ne nadjemo mir od Demokratske stranke.

Rumunka je , isti kurac, zli Srbi podjednako.

_____
    ????
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat May 15, 2021 2:25 pm

Hoću da kažem da, između ostalog, živimo u zemlji u kojoj režim po komandi može da obezbedi desetine hiljada potpisa za komplet "opoziciju". Tzv predizbori bi lako mogli da se obesmisle navalom naprednjaka.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 15, 2021 2:27 pm

pa kad ljudi neće da primene jedini dobitni recept, da se svi učlanimo u sns

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 7:50 pm