by Vilmos Tehenészfiú Mon Jul 24, 2023 5:23 am
Pogledao sam Barbiku i ne boli me glava više. Kod ovakvih šećerna vodica filmova teško se balansira humor na prvu loptu sa krindžom, i rediteljka je uspešno prošla kroz to minsko polje sa par izuzetaka pred kraj filma. Neko ovde reče da je ovo mjuzikal; nema atmosfere mjuzikla do pred sam kraj kada Rajan Gosling peva neku numeru i igra i tu je transfer neprijatnosti prilično jak jer loš i u jednom i u drugom. Film potroši dosta vremena da svakom u sali bude jasno da je svet u kome Barbike žive inverzija stvarnog sveta, al ne mari ne smeta to ništa. Mislim ne smeta meni, smeta desnom krilu GOP glasačkog tela eno ih objavili kulturni rat Kenu i Barbiki. Dobra zabava, i u bioskopu i u medijima.
Nego ja sam hteo nešto drugo da kažem. Margo Robie ima veoma ekspresivno lice koje može da prikaže jako veliki raspon emocija. Ako režiser ne zna šta radi, tu lako može da se ode u krajnost i da glumac previše glumi. Primer za to je ova scena iz Birdmena:
https://www.imdb.com/title/tt2562232/mediaviewer/rm1183565056/?ref_=tt_md_2
U ovom filmu režiserka za svoj posao i nema preglumljavanja, Od početka do kraja izgleda kao da Margo glumi sa lakoćom, i to je naravno i njen talenat i umeće, i režiser koji zna u kom pravcu treba da pogura. I onda sam u mislima vratio na Openhajmera i Siliena Marfija. Taj čovek u Openhajmeru izgleda iscrpljeno, ko da ga je neko terao da kopa u rudniku pre snimanja. Ne mogu da kažem da mu je izgled lica statičan, ali sve je to 'lošo mi je a sad mi je malo gore", nema tu mnogo raspona emocija. I onda čitam hajp za Openhajmera i kaže Robert Downey Jr kako im je režiser dao slobodan produženi vikend i svi išli u Santa Fe na izlet, a Marfi mukica kaže ne mogu reko mi režiser da moram da naučim 30000 holandskih reči.
https://people.com/robert-downey-jr-costar-cillian-murphy-greatest-sacrifice-any-actor-exclusive-7564218.
I sve tako neke budalaštine sa snimanja, tipa svima je ovo bio najbolji film u kome su učestvovali ikad. Pa naravno kada su svi dobili da rafalno ispaljuju po 2 kile teksta, ne mora da se smaraš tu mnogo sa finesama. Niko tu neće primetiti da nisi dobar u nekoj sceni jer nema se kad, gledalac mora tekst da isprati. Ovaj film su trebali da prerade i da prikazuju kao pseudo dokumentarac na Discoveriju ili na History channel, mogli su ladno 6 epizoda da izvuku uz obavezan voiceover Morgana Freemana.