- Spoiler:
Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
- Post n°851
Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°852
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°853
jebote bog pa ovaj topgan je dvosatni volimo te otadžbino naša spot ja mislio ima neka priča nešto toni skot qrac palac kad ono rambozo the clown
War is sexy
War is fun
Iron ego
Red dawn
Be a wolverine you'll rule the hills
Just get some guns and cheerios
Any kid can conquer Libya
Just steal a fighter plane
War is sexy
War is fun
Iron ego
Red dawn
Be a wolverine you'll rule the hills
Just get some guns and cheerios
Any kid can conquer Libya
Just steal a fighter plane
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°854
The Yellow Rolls-Royce (1964)
Putešestvija jednog žutog Rollsa. Počelo sa dosadnjikavom sekvencom u Engleskoj, nastavilo blago zabavnim srednjim delom u Italiji, a stvari idu na jedan sasvim novi nivo od negde 1 sat i 18 minuta:
Ingrid Bergman (američka socialite) i Omar Sharif (Zoran Davić, antirojalista) pod nemackim bombama u Jugoslaviji 1941.
Putešestvija jednog žutog Rollsa. Počelo sa dosadnjikavom sekvencom u Engleskoj, nastavilo blago zabavnim srednjim delom u Italiji, a stvari idu na jedan sasvim novi nivo od negde 1 sat i 18 minuta:
Ingrid Bergman (američka socialite) i Omar Sharif (Zoran Davić, antirojalista) pod nemackim bombama u Jugoslaviji 1941.
- Guest
- Post n°855
pogledao poslednjih nekoliko dana Collateral i 48 hrs.
Man je od generičke priče pune rupa napravio simfoniju posvećenu Los Anđelesu, stilizovao je taj grad do kraja.
a Volter Hil braćo i sestre singlehandedly nas je uveo u osamdesete. od grita sedamdesetih do rasnih loose cannon cop, black sergeant, buddy/villain dihotomije, sve začinjeno najboljim Edijem Marfijem ikada, e tako se pravi film.
mislim pričam ono što svi znamo ali eto prijalo mi je. naravno ova faza će se završiti ritualnim gledanjem Heat-a.
Man je od generičke priče pune rupa napravio simfoniju posvećenu Los Anđelesu, stilizovao je taj grad do kraja.
a Volter Hil braćo i sestre singlehandedly nas je uveo u osamdesete. od grita sedamdesetih do rasnih loose cannon cop, black sergeant, buddy/villain dihotomije, sve začinjeno najboljim Edijem Marfijem ikada, e tako se pravi film.
mislim pričam ono što svi znamo ali eto prijalo mi je. naravno ova faza će se završiti ritualnim gledanjem Heat-a.
- Post n°856
Taj neki moj problem sa Collateralom je što je Man popustio pred investitorskom mafijom, pa umesto De Nira stavio Toma Kruza. Ono je uloga koja Kruzu ne stoji, a za De Nira je ko sašivena. Zato sam samo jednom odgledao film. That being said, Man je jedini tip koji je zapravo ume da snima digitalnom kamerom, i da to bude lepo.
_____
~~~~~
- Post n°857
Uh, meni je Kruz sjajan u toj ulozi, tip pre što glumi against type.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°858
I like type. Type is good.
_____
~~~~~
- Post n°859
Тома Курузовић увек глуми оног... химселфа. Једино ваљда у „Издвојеном мишљењу“ је неко успео да га нагна.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°860
Kakva eksplozija boja Dick Tracy u žutom, auti jarko crvene, zelene i plave boje, a s druge strane nakazne face mafijaša, od kojih je naravno Mumbles isti Dodik
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°861
Forica. Bromance Gibsona i Russella jako sladak, pogotovo scena na ljuljama di njih dvojica ćaskaju a u pozadini zalazak sunca
_____
- Post n°862
umesto da gledam nesto sto jos nisam ja repriziram point break.
dobar ko na vhs-u onomad.
dobar ko na vhs-u onomad.
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°863
Pogledao sam pre neki dan Silver Bears, film koji sam kao klinac obožavao i sa oduševljenjem gledao svaki put kad ga puste u zimskom bioskopu. Iznenadio sam se kad sam video da je dobio relativno niske ocene i od kritike i od publike. Gluposti, sjajan je!
Najviše me iznenadilo to što sam pokušao da shvatim šta me to toliko oduševilo kad sam bio klinac. Jeste, ima neki kejper zaplet, ali on skoro da je nebitan, a ja kao klinac sigurno nisam mogao da ga skapiram (nije mi ni ostao u sećanju). Pa šta onda ostaje? SVE! Kejn, Žurdan i mladi Džej Leno kao nekakva družina TNT (Žurdan glumi osiromašenog italijanskog plemića), nežno, skoro homoerotsko prijateljstvo između Kejnovog i Žurdnovog lika, Kejnov efortless cool, Sibil Šepard as the original manixc pixie dream girl, Lugano, ma sve je nekako super. Ima još nešto zanimljivo, film nije moralistički - Kejn i Šepard ne samo da se spanđaju iza leđa njenog muža, koji je smarač i poslušnik, ali nije zao, nego mu još na kraju Kejn i ekipa nameste zatvor, a Sibil nastavi da se viđa s Kejnom kad ide da ga posećuje u zatvoru.
Ali sve vreme te film tera da gledaš dalje, prosto te likovi uvlače, želiš da nastaviš da budeš sa njima što duže i da vidiš šta će sve da im se izdešava, čak i kada to nije ništa naročito senzacionalno.
Najviše me iznenadilo to što sam pokušao da shvatim šta me to toliko oduševilo kad sam bio klinac. Jeste, ima neki kejper zaplet, ali on skoro da je nebitan, a ja kao klinac sigurno nisam mogao da ga skapiram (nije mi ni ostao u sećanju). Pa šta onda ostaje? SVE! Kejn, Žurdan i mladi Džej Leno kao nekakva družina TNT (Žurdan glumi osiromašenog italijanskog plemića), nežno, skoro homoerotsko prijateljstvo između Kejnovog i Žurdnovog lika, Kejnov efortless cool, Sibil Šepard as the original manixc pixie dream girl, Lugano, ma sve je nekako super. Ima još nešto zanimljivo, film nije moralistički - Kejn i Šepard ne samo da se spanđaju iza leđa njenog muža, koji je smarač i poslušnik, ali nije zao, nego mu još na kraju Kejn i ekipa nameste zatvor, a Sibil nastavi da se viđa s Kejnom kad ide da ga posećuje u zatvoru.
Ali sve vreme te film tera da gledaš dalje, prosto te likovi uvlače, želiš da nastaviš da budeš sa njima što duže i da vidiš šta će sve da im se izdešava, čak i kada to nije ništa naročito senzacionalno.
_____
- Post n°864
Bljah. Ovaj Belokio izgleda ima sklonost da se empatiše sa nekim bezveznjacima. Pre par nedelja gledam njegov biopic o nekom mafijašu. Čak i iza maksimalno napuderisanog scenarija se vidi da je taj lik u stvarnosti bio vucibatina.
_____
~~~~~
- Post n°865
Skroz do jaja filmići. A ima i četvrti deo!
_____
~~~~~
- Post n°866
Najbolji Anderson.
- Post n°868
Zviždačica koja je Interceptu dojavila nešto o ruskom petljanju u američke izbore. Anyways po filma je u dvorištu, a po u jednoj prostoriji njene kuće i slijedi orginalne audio snimke pretresa i samog intervjua. Presimpatična je
_____
- Post n°869
Ja sam razumeo da je film rađen po predstavi koja je prepisana sa audio snimaka agenata FBI koji su je ispitivali. Bukvalna re-kreacija bez ičeg dopisanog. Gledaću.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°870
moj hbo to nema
- Post n°871
Daaa, i imaš autorski tač kad pratimo nekog pužaNotxor wrote:Ja sam razumeo da je film rađen po predstavi koja je prepisana sa audio snimaka agenata FBI koji su je ispitivali. Bukvalna re-kreacija bez ičeg dopisanog. Gledaću.
Ma skinula sam s torrentaplachkica wrote:moj hbo to nema
_____
- Post n°872
Летећи Полип wrote:
Bljah. Ovaj Belokio izgleda ima sklonost da se empatiše sa nekim bezveznjacima. Pre par nedelja gledam njegov biopic o nekom mafijašu. Čak i iza maksimalno napuderisanog scenarija se vidi da je taj lik u stvarnosti bio vucibatina.
izdajnik? odlican film, veliki reditelj. da li si gledao marx can wait?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°873
Dude, where is my car?
Ovo je jedan od filmova u kom režiser nije tražio od glumaca da glume. U tom smislu je izabrao Ashtona Kutchera and Seann William Scotta da glume stoner idiote. U svakom slučaju, ovo je 80s coming of age film provučen kroz filter 90ih uz pomalo apsurda a la Monti Pajton.
Vrlo dobar film, ako ga gledaš trezan. Odličan ako ga gledaš naduvan.
Ovo je jedan od filmova u kom režiser nije tražio od glumaca da glume. U tom smislu je izabrao Ashtona Kutchera and Seann William Scotta da glume stoner idiote. U svakom slučaju, ovo je 80s coming of age film provučen kroz filter 90ih uz pomalo apsurda a la Monti Pajton.
Vrlo dobar film, ako ga gledaš trezan. Odličan ako ga gledaš naduvan.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°874
boomer crook wrote:Летећи Полип wrote:
izdajnik? odlican film, veliki reditelj. da li si gledao marx can wait?
Izvini, nisam video post. Nisam odgledao taj. Skinuo sam neke njegove starije uratke koji mi deluju zanimljivo - Diavolo in corpo i The Witches Sabbath.
_____
~~~~~
- Post n°875
Third time's a charm! Ona dva prijašnja ne lajkam, a ovo mi je žao što nisam u kinu gledala, jest da traje 3 sata al vrijedi
_____